Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ..ΘΗΛΑΣΜΟΣ


Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΕΧΩ ΕΝΑ ΔΙΧΑΣΜΟ...

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑ 3,5 ΜΗΝΩΝ,ΤΟΝ ΘΗΛΑΖΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΛΕΙΠΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΧΩ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΑΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ 2 ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΖΥΓΙΣΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΜΟΝΟ 400ΓΡ.

ΕΓΩ ΤΟΝ ΤΑΙΖΩ ΚΑΘΕ 4 ΩΡΕΣ,ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΖΗΤΑΕΙ,ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.

ΟΤΑΝ ΕΙΠΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΟΤΙ ΤΟΝ ΘΗΛΑΖΩ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΣΚΟΝΗ ΣΥΜΠΛΗΡΟΜΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΑΡΚΑΙΤΟ ΒΑΡΟΣ..

ΒΛΕΠΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΧΟΡΤΕΝΕΙ ΑΝ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΠΙΝΕΙ ΑΛΛΟ..

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ειρηνη πιστευω πως σε καμια περιπτωσ δεν πρεπει να σταματησεις τον θηλασμο γιατι δεν υπαρχει κατι πιο οφελημο απο το μητρικο γαλα.Ενημερωση τον γιατρο σου για την αντιδραση του μωρου ,αν και εγω πιστευω πως αν πεινουσε σιγουρα θα επινε και το ξενο γαλα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΩ 10ΛΕΠΤΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΕΝΟ,ΟΜΩΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΕΤΑ ΑΛΛΟ..

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

να μην σταματησεις τον θηλασμο! το μωρο σου πηρε βαρος , δεν εχασε! μπορει τι προηγουμε διαστημα να ειχε βαλει αρκετο βαρος

καιτωρα να εβαλε φρενο! απο την στιγμη που το μωρο σου δεν φαινεται να πειναει δεν βρισκω το λογο να δωσεις ξενο! ποσες πανες την ημερα βρεχει?

ποσο γεννηθηκε και τι βαρος εχει παρει ως τωρα?

το περασα και εγω αυτο και αλλαξα παιδιατρο, να σκεφτεις εμενα ειχε βαλει 720 γρ και της ειχαν φανει λιγα!

κατα την γνωμη μου μην δωσεις καθολου συμπληρωμα! ολα τα μωρα δεν αναπτυσονται με τον ιδιο ρυθμο!οπως και δεν εχουν τις

ιδιες αναγκες!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα! Και εγώ είμαι της άποψης να μη σταματησεις τον θηλασμό. Αν το παιδί δεν θέλει άλλο δεν μπορείς να το πιέσεις να το πιει. Απλά προσπάθησε να τον θηλάζεις λίγο πιο συχνά από τις 4 ώρες.

Και εγώ που ρώτησα τη γιατρό πόσο είναι καλό να θηλάσω το μωρο μου είπε 3 μήνες. Μετά δεν έχει νόημα..... Όταν το είπα στη μαία έβγαλε σπυράκια!!!! Όσο περισσότερο δίνεις το δικό σου γάλα τοσο το καλύτερο!

Αυτό δεν σημαίνει ότι το να δώσεις ξένο γάλα κάνεις κάποιο έγκλημα. Απλά αν έχεις την επιλογή ανάμεσα στα δύο προτίμησε το δικό σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ireneAG έγραψε:

ΟΤΑΝ ΕΙΠΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΟΤΙ ΤΟΝ ΘΗΛΑΖΩ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΣΚΟΝΗ ΣΥΜΠΛΗΡΟΜΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΑΡΚΑΙΤΟ ΒΑΡΟΣ..

Δηλ. τα 400 γρμ θα ηταν καλα αν επινε ξένο γαλα αλλα με τον θηλασμό υπάρχει πρόβλημα? :huh: Σαν δεν ντρεπονται λεω εγω !!!

Τους πρωτους 3 μηνες το μωρό παιρνει μεσο ορο 750 γρμ τον μήνα . Απο 3ων εως 6 μηνων ο μεσος ορος πεφτει στο μισό και το μωρό παιρνει περιπου 350 γρμ . Αν τους προηγουμενους μηνες το μωρό έχει παρει αποτομα βάρος τοτε μπορει να φρενάρει και να μην βάλει καθολου βαρος !

Το βιβλιάριο που εχεις στο πισω μερος εχει τις καμπυλες αναπτυξης. Δες εκει που βρισκεται το μωρό σου .

Ειναι σπανιο μην πω απιθανο μετα την εδραίωση της γαλουχιας (6-8 εβδομαδες) να υπάρχει προβλημα με τον θηλασμό . Το μωρο ξερει και τρωει σωστά και ξερει τι πρεπει να κανει για να αυξήσει την παραγωγή !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ο θηλασμός και το μητρικό γάλα γενικότερα είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας, μην το στερήσεις από το παιδάκι σου. Η μικρούλα μου είναι ίσα με τον μικρό σου και από την αρχή έπινε μόνο 10 λεπτά από το κάθε στήθος, όταν πήγαμε στον γιατρό και την ζυγίσαμε ήταν πολύ καλή. Και τώρα συνεχίζει στα 10 λεπτά, είναι σαν να κρατάει χρονόμετρο, μόνη της σταματά ακριβώς στα 10 λεπτά!! και έχει κάνει και διπλοσάγωνο!!:laugh: και έχει και κάτι μπούτια για φάγωμα!!:woohoo:

Εν αντιθέση με τον γιο μου που χρειαζόταν μισή ώρα από κάθε στήθος!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φυσικα και να μη σταματησεις το θηλασμο!!!!πολυ απλα ο γιατρος σου θελει να προωθησει το γαλα σκονη της εταιρειας που τα παιρνει!!!!Εχω γνωστους που μου λενε τι γινεται και δε φανταζεσαι τι παιχνιδια παιζονται με τους γιατρους και τις φαρμακευτικες!!!Οταν ομως προκειται ρε γαμωτο για μωρα και παιδια ειναι πραγματικα εξοργιστικο!!Α στο καλο συγχιστηκα παλι ετοιμογενη γυναικα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ!

ΜΕ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙ...

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 3,5ΚΙΛΑ

ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ 3,4ΚΙΛΑ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΕΙΔΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΗΤΑΝ 3440

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1ΜΗΝΑ ΠΗΡΕ 1200ΓΡ

ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ 900ΓΡ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ 400ΓΡ

ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΩ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ΠΡΟ ΛΙΓΟΥ?

ΜΕ ΤΗΣ ΚΟΛΗΤΗΣ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ 5 ΜΕΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΑΣ!

ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ,ΠΗΓΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΗΣ ΕΧΕΙ

ΠΑΡΕΙ 600ΓΡ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΚΟΝΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ....

ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΤΩΡΑ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ ΠΕΙΝΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΟ ΕΔΕΙΧΝΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΤΡΑΩΡΟ ΠΟΥ ΤΟ ΤΑΙΖΕΙΣ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ, ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΟΥ. ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΠΡΩΞΟΥΝ ΤΟ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. (ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ) ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΣΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ!!!!!ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΒΑΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕΣ ΤΗ ΣΚΟΝΗ!!!ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ?Ο ΜΠΕΜΠΟΥΛΗΣ ΣΟΥ ΠΗΡΕ ΒΑΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ!!ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΝΥΣΤΙΚΟΣ!!ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΦΑΕΙ ΘΑ ΕΚΛΑΙΓΕ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΟΥΣΕ ΚΙ ΑΛΛΟ!! ΜΑΛΛΟΝ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΠΡΩΞΕΙ ΤΟ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ!!ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΔΕΝ Θ'ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

irene k go leo na mi stamatiseis to thilasmo..afou to paidi sou xortainei me ayto pou tou dinei giati na parei kseno????

ante mathame tora oloi dinoume to kseno..

i ksaderfi mou akoma de sarantise o giatros tin eipe ta bradia na dinei kseno gia na koimatai kalitera,,k iksaderfi mou sa protara to diko tis to gala de to ebgaze to bradi agou edine kseno simpliroma k irthe to gala k petrose..k terma o thilasmos..de einai krima?????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ειρηνη γεια σου! πριν απο δυο βδομαδες ρωτουσα κι εγω το ιδιο πραγμα και ειχα την ιδια αγωνια με εσενα. Η κορη μου ειναι 4μηνων και τον τελευταιο μηνα ειχε παρει μονο 150γρ. Πολυ λιγοτερο απο το δικο σου μωρακι. Κι εγω τη μερα την ταιζα ανα 4ωρες και το βραδυ οποτε ξυπνουσε.Μπορει να μην την ταιζα καθολου και οκτω ωρες. Εγω θεωρουσα οτι χορταινει για αυτο κοιμαται.

Τελικα αλλαξα τις ωρες που την ταιζα και μεσα σε μια εβδομαδα ειδα αποτελεσμα( Πηρε 230γρ σε μια βδομαδα). Καθε 2 ωρες τη μερα και 4 το βραδυ.Την τριτη μερα ενιωσα το στηθος μου να γεμιζει γαλα.

Για αυτο μη μασας! Μπορεις να τα καταφερεις! Σου μιλαω εκ πειρας!

Ευχομαι ολα να πανε καλα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ Η ΚΟΛΛΗΤΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΠΡΙΝ 10 ΜΗΝΕΣ.ΗΘΕΛΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ.ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΠΟΛΥ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΚΛΑΙΓΕ ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΠΟΛΥ.Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΞΕΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΣΑΝΤΙΣΤΗΚΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ.Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΤΑΣΗ.ΤΗΝ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕ ΠΟΛΥ.ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΟ.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΕΙΠΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ(ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ).ΕΚΕΙΝΗ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΤΗΣ.

ΦΙΛΙΑ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ειρηνη,η μπεμπουλα μου ειναι 5 μηνων και απο 2 μηνων παιρνει σταθερα 5οογρ.Επειδη ανησυχουσα για το βαρος της ρωτησα το γιατρο και μου ειπε και μου το τονισε πρωτα φαγακι απο το στηθος και μετα αν θελει η μπεμπα να της δινω συμπληρωμα.Ετσι λοιπον τη θηλαζω και οταν θελει της δινω και ξενο.Τρωει καθε 3 ωρες,και τη νυχτα καθε 4-5 ωρες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

koritsia tha kanw mia erwthsh kai kserete kala oti akoma eimai asxeth me to thema taisma tou mwrou kai baros.

an to paidi xortenei kai den einai adunato kaxektiko ti simasia exei poso pire kathe mhna ?mipos einai to sindromo ths katoxhs kai theloume na parataizoume ta paidia?an den thelei parapanw kai einai kala ti pirazei anti px na parei 500gr parei 400gr?den to katalabenw .einai thema anaptikshs oti den tha anaptixthei kala?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...