Μετάβαση σε περιεχόμενο

Θρομβοφιλία


Recommended Posts

Κορίτσια μου, γειά σας! Μετά από αποβολή (είχα μείνει έγκυος με εξωσωματική) βρέθηκε οτι έχω θρομβοφιλία. Ήπια βέβαια απ'οτι έμαθα στη συνέχεια. Ο αιματολόγος μου συνέστησε ενέσεις ηπαρίνης από την ημέρα της εμβρυομεταφοράς τις οποίες και έκανα. Τώρα άλλαξα κέντρο και έχω ξεκινήσει καινούργια προσπάθεια. Όμως ο νέος γιατρός θεωρεί οτι δεν χρειάζεται να κάνω ενέσεις ηπαρίνης κι εγώ έχω διχαστεί. Δεν θέλω να προσβάλλω τον γιατρό ούτε να φέρω σε δύσκολη θέση τον αιματολόγο. Και φυσικά ούτε θέλω να αποφύγω τις ενέσεις εφόσον χρειάζονται ούτε θέλω να τις κάνω αν δεν είναι άμεσα απαραίτητο. Έχει κοπέλα ανάλογες γνώσεις ή εμπειρία;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι εγώ έχω θρομβοφιλία και το ανακαλύψαμε μετά από αποβολή. Στην επόμενη εγκυμοσύνη έκανα καθημερινά ένεση ηπαρίνης και έπαιρνα μία ασπιρίνη για το πρώτο τρίμηνο περίπου. Τώρα που ξαναέμεινα έγκυος κάνω και πάλι το ίδιο πράγμα.

Για τη θρομβοφιλία αρμόδιος είναι ο αιματολόγος και όχι ο γυναικολόγος. Αφού έχεις και αποβολή λόγω θρομβοφιλίας, γιατί να το διακινδυνεύσεις να μην κάνεις τις ενέσεις;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Έτσι όπως τα λες έχεις δίκιο. Ωστόσο δεν είναι "εξακριβωμένο" οτι εκεί οφείλεται η αποβολή, γιατί στις επόμενες προσπάθειες που έκανα ενέσεις ηπαρίνης, πάλι δεν προχώρησε κάτι. Δυστυχώς δεν μου έχει πει κάποιος "ναι, φταίει το τάδε" γι'αυτό και έχω αμφιβολίες!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοίτα, κάποιες γυναίκες κάνουν προληπτικά ενέσεις ηπαρίνης καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, χωρίς να γνωρίζουν καν αν έχουν θρομβοφιλία, απλά και μόνο επειδή είχαν αποβολές. Οπότε, γιατί να το αφήσεις στην τύχη, αφού έχεις εξακριβωμένα θρομβοφιλία; Και να μην οφείλονταν οι προηγούμενες στη θρομβοφιλία, μπορεί την επόμενη φορά να συμβεί κάτι τέτοιο. Απ' όσο ξέρω, πάντως, για τη θρομβοφιλία υπεύθυνος είναι ο αιματολόγος, και όχι ο γυναικολόγος.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 4 months later...

να ρωτήσω κάτι; καταρχήν για την θρομβοφιλια απλώς σου παίρνουν αίμα; είχα και γω αποβολή αλλά δεν ξερω τι έγινε. Μαλλον λόγω της αμνιοπαρακέντησης που είχα κανει 5 μερες πριν συμβει. Δεν ειχα κατι άλλο. Τωρα λεμε να κανουμε και για θρομβοφιλια για να αποκλεισουμε και αυτή την περιπτωση. Ξερετε ποσο στοιχιζει;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Danae, η εξέταση για τη θρομβοφιλία γίνεται με μια απλή αιμοληψία. Τιμή δεν θυμάμαι γιατί εγώ την είχα κάνει "πακέτο" με άλλες εξετάσεις. Ο γιατρός σου την ζήτησε ή μόνη σου σκέφτηκες να την κάνεις; Για την αποβολή τι σου είπε; Που την απέδωσε; Συνήθως οι γιατροί μετά από 2-3 αποβολές σε βάζουν να ψάχνεσαι και πολλές φορές αναγκαζόμαστε να γινόμαστε από μόνες μας "γιατροί"!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φράουλα νομιζω ότι είναι ακριβουτσικη εξεταση. Η αποβολή έγινε στο τελος του 5ου μηνα με αρχες του 6ου, που σημαινει ότι ηταν μια πολύ ασχημη εμπειρια για μενα καθως γεννησα κανονικα μονο που εφυγα χωρις παιδι στα χερια.....Τελοσπαντων στο θεμα μας, ηταν η πρωτη μου εγκυμοσυνη ολες οι εξετασεις ηταν μια χαρα απλα η Β Επιπεδου εδειξε υπερηχογενες εντερο και ηχογενεις εστιες στην καρδια τα οποια βεβαια αν και πολύ συνηθισμένα είναι υποπτα για διαφορα συνδρομα κτλ όταν εμφανίζονται μαζι. Εκανα την αμνιο και βγηκαν όλα καθαρα χωρις πρόβλημα. Όμως μετα από 5 μερες απεβαλα. Ο γιατρος το απεδωσε στην αμνιο αλλα δεν ηταν και σιγουρος. Πηγα σε αλλον γιατρο αλλα και αυτος τα ιδια μου ειπε πανω κατω. Την εξεταση για την θρομβοφιλια εγω την ζητησα γιατι τον ρωτησα τι μπορω να κανω προληπτικα πριν ξαναδοκιμάσουμε και μου ειπε ότι μπορεις να κανεις αυτή την εξεταση αλλα δεν είναι και απαραιτητο απλα αφου του το ζητησα και με ειδε και αγχωμενη γενικα μου το προτεινε. Δεν ξερω τι συνεβει στην δικη μου περιπτωση. Η αληθεια είναι ότι ειχα και μια μεγαλη αποκολληση στις αρχες του δευτερου μηνα εκατσα στο κρεβατι ένα μηνα και μετα συμφωνα με τα λεγομενα του παλιου γιατρου η αποκολληση ειχε περασει και ετσι γυρισα στα καθημερινα μου. Στον 4ο μηνα ειχα δυο αιμορραγιες αλλα μικρες σε αποσταση εικοσι ημερων η μια από την άλλη, πηγα στον γιατρο αλλα δεν ειδε τιποτα στον υπερηχο. Εν τω μεταξυ γενικα δεν ειχα και προβλήματα στην εγκυμοσυνη μου ουτε πονους ουτε ζαλαδες ουτε με τους, μονο η αποκολληση μας τρομαξε και μετα αυτό που εγινε με την αμνιο. Γι αυτό και ο γιατρος το απεδωσε εκει ότι επεσα στο ποσοστο αποτυχιας της αμνιο (το 1% που λενε). Μου χτυπήσανε αρτηρια που προκαλεσε αιμορραγια, ειχα και ιστορικο με την αποκολληση στον 2ο μηνα και γεμισε ο σακος αιμα και στο τελος εσκασε. Το παιδι ηταν ζωντανο μεχρι και που πηγα στο μαιευτηριο με την αιμορραγια και εκει ειδαν στον υπερηχο ότι εχανε αμνιακο υγρο. Δεν ξερω τι να πω....

α να προσθεσω ότι το υπερηχογενες εντερο τελικα ηταν λογω του ότι με την αποκολληση ειχε μπει αιμα στο αμνιακο υγρο και το καταπινε και ειχε βαφτει το εντερακι του με αιμα και γι αυτό φαινοταν ετσι στον υπερηχο...αυτό συμβαινει δηλαδή συνηθως...αλλα....που να το ξεραμε στα σιγουρα. Αν δηλάδη ημασταν σιγουροι ότι ηταν από καταποση αιματος τοτε δεν θα καναμε αμνιο μονο και μονο για τις ηχογενεις εστιες στην καρδια γιατι αυτό δεν είναι τιποτα είναι αμελητεο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...