Μετάβαση σε περιεχόμενο

Άλλο ενα μωρακι που δεν τρωει το μεσημεριανο του!!


Recommended Posts

Είμαι η Φωτεινη και εχω ενα "μπεμπαρο" 11 μηνών (11.200 γρ.). Τον θηλασα αποκλειστικα μέχρι 3 μηνών και μετα συνεχισαμε να θηλαζουμε (και συνεχιζουμε) αλλα του έδινα και συμπληρωμα ξένο γάλα. Από οταν ξεκινησαμε στερεες τροφες τρελενόταν για την φρουτόκρεμα αλλα για το μεσημεριανο του ούτε να το δει δεν ήθελε!!!! Κάποιες μέρες (ούτε και εγω ξέρω πως και γιατι)το μεσημεριανο του το έφαγε με όρεξη! Μετρημένες 10-15 φορές το εφαγε με ορεξη απο τον Ιούνιο που ξεκινησαμε! Εδω και καποιες εβδομαδες ουτε να το μυρισει δεν θέλει. Έχω δοκιμασει όλους τους πιθανούς συνδυασμους. Να αφαιρεσω καποιο λαχανικο απο το φαγητο του ή να προσθεσω παραπανω απο καποιο άλλο, να μειωσω κάποιο άλλο, να αλλάξω τον συνδυασμό των λαχανικών, τιποτα εκεινος όμως!! Δεν τρώει!Και σα να μη φτάνει αυτό, την τελευταια εβδομαδα μου εκοψε και τα φρούτα!! Τι τρώει;;; Γάλα, γάλα, γιαούρτι, γιαούρτι και πάλι γιαουρτι και ξανα γιαουρτι και παει λεγοντας!! Γιαούρτι οσο θελετε μπορει να φαει, φωναζει κιολας οταν τελειωσει!! Τον εχω ξεγελασει καποιες φορες και του εχω δωσει στο κουταλακι του φαγητου του, στην μια πλευρα βαζω το μεσημεριανο του και στην αλλη πλευρα (που παει κοντα στο στόμα του) βαζω λιγο γιαούρτι και ετσι θα φάει 5-6 κουταλακια φαγητου!!! Μόλις καταλαβει τι του κανω, σφραγιζει το στομα και δεν ανοιγει με τιποτα!! Κανει σαν να αηδιαζει και να θελει να κανει εμετο!Η παιδιατρος μου λεει οτι και 3-4 κουταλακια φαγητου του να τρωει ειναι ενταξει και να του συμπληρωνω το γευμα με γάλα!! Γιατι ομως δεν τρωει;; Τι να κανω; περιμενω τα φωτα σας!!! Στεναχωριεμαι που μαγειρευω και δεν τρωει,, μεχρι που εβαλα και τις γιαγιαδες να μαγειρεψουν μηπως απλα δεν του αρεσει το δικο μου φαγητο!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φωτεινή να σου ζήσει ο παίδαρος...

Αν δίνεις αλεσμένο το μεσημεριανό ακόμα δοκίμασε να του δώσεις κομματάκια.Ισως του αρέσει περισσότερο η αίσθηση.πχ κριθαράκι,τραχανά,κιμά,μακαρονάκι.

Και μεις 10 μηνών κόψαμε τα αλεσμένα,από μόνες τους δεν ήθελαν με τίποτα τις "αλοιφές" πια.

Μπορείς να ξεκινήσεις τοστάκι,μπανάνα να μάθει να δαγκώνει αν δεν έχετε ξεκινήσει ήδη δηλαδή.

Καλά πειράματα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε ευχαριστώ Mardio. Του εχω δωσει κουσκουσακι ζυμαρικο, του εχω δωσει πεπονακι ζυμαρικο, προσπαθησα να του δωσω χτες λιγη μπανανα τιποτα!!!!! Δεν δοκιμαζει!!!Εχω δοκιμασει να του τα δωσω σχετικα κρυα ή ζεστα! Τζιφος. Πρεπει να το παρω αποφαση. Εχει μοιασει στον πατερα του που ειναι και εκεινος πολυ δυσκολος στο φαγητο!! Χαθηκε να μοιασει σε μενα που τρωω απο ολα;; Ευτυχως εχω καλο μεταβολισμο, χαχαχα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δοκίμασε να δώσεις το μεσημεριανό ως απογευματινό....δε μπορεί από τα πρωινά φρούτα μέχρι το απόγευμα θα χει πεινάσει!Καλύτερα να τρώει μαγειρευτό φαγητό παρά σκέτο γιαούρτι πχ το απόγευμα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συνεννοηθηκα με την παιδιατρο να του δωσω γαλα για 2-3 μερες και να τον δοκιμασω ξανα!!!Φοβαμαι οτι 'η εγω ή ηγιαγια του τον πιεσαμε και το εχει παρει απο φοβο το φαγητο!!! Μακαρι να αλλαξει, τι να πω!!! Σε ευχαριστω παντως για τις συμβουλες σου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και εγω θα σου προτεινα να δωσεις λιγο αργοτερα το μεσημεριανο! αλλα ας ακολουθησεις καλυτερα αυτο που σου ειπε η παιδιατρος σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα μανουλα με της κορουλες σου..να σ ζησουν ειμαι πατερας μια 10 μηνων κουκλας ονομα της κωνσταντινα..ολα καλα αλλα οταν πεισμοσει και σφραγισει τα χειλεια της δεν ρωει με τιποτα.βεβεαι βρηκαμε το κολπο περα απο το να της τραγουδαμε η να κανουμε αλλα κολπακια της αρεσουν να βλεπει διαφημεισεις μονο τοτε αλαζει και γνωμη και τρωει..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αυτο με το μεσημεριανο που λετε να του το δωσω το απογευμα, το εχω κανει!! Τον εχω αφησει για να πεινασει αλλα τιποτα! Δεν το ανοιγει με τ ι π ο τ α!!!!

CHARALAMPOS81 με διαφημησεις δεν το εχω δοκιμασει, με βιντεακια και παιδικα τραγουδακια στο you tube το εχω δοκιμασει και δεν εχει πετυχει!!!

Σημερα μετα απο μερες εφαγε απο μονος του 5 κουταλιτσες φρουτοκρεμα!! Με το που το σφραγισε, τελος, αυτο ηταν. Ουτε με γρυλο ή κλειδαρα δεν το ανοιγε το στοματακι του! χαχαχα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...