Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ???


Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα:)

Θα ήθελα να ρωτήσω εαν γνωρίζετε κάτι σχετικά με αυτό:

Η κορούλα μας είναι 13 μηνών κ ακόμα δεν έχει περπατήσει:(

Μπορεί να ισορροπεί,να στηρίζει το βάρος της κ να μετακινείται από έπιπλο σε έπιπιλο αλλά αν δεν κρατιέται,πέφτει.

Έχει αργήσει πολύ κ αγχώνομαι λίγο..

Μήπως παίζει ρόλο κ το ότι γεννήθηκε πρόωρα?

Κανονικά θα γεννιόταν 12 Δεκεμβρίου,αντί 1 Νοεμβρίου που γεννήθηκε.

Εννοώ,μήπως παίζει ρόλο η ημερολογιακή ηλικία...:blink:

Ουφ...ουφ...ουφ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αντριάννα μου καλημέρα, δεν ξέρω για το πρόωρο που λες, αυτό που ξέρω (το διάβασα κάποτε) είναι ότι θα πρέπει να αρχίσεις να ανησυχείς όταν το παιδί είναι 18 μηνών και δεν έχει περπατήσει καθόλου! τότε πρέπει να πας στον γιατρό για έλεγχο της πατούσας και της μέσης.

Ένα παιδί ενός χρόνου:

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

1. Σηκώνεται όρθιο από μόνο του πιάνοντας στα έπιπλα.

2. Κάνει μερικά βήματα μόνο του ή περπατάει όταν το κρατάτε από το ένα χέρι.

3. Μπορεί να βάλει και να βγάλει αντικείμενα από ένα κουτί.

Αυτό που έκανα εγώ με τον γιο μου ήταν το εξής: τον έπαιρνα από το χεράκι και πηγαίναμε βόλτα πάνω κάτω, ήταν μια εξάσκηση πιστεύω ότι τον βοήθησε.

Μην ανησυχείς απλά βοήθησέ την λίγο.:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αντριαννάκι μου γλυκό μην αγχώνεσαι. Τα περισσότερα παιδάκια συνήθως περπατάνε στα γενέθλιά τους. Η Ελισσάβετ είναι 13 , δεν είναι κάτι αφύσικο που ακόμη δεν περπατάει. Εγώ πιστεύω απο αυτά που έκανε η Εύα είναι ζήτημα ούτε μήνα να περπατήσει. Εφόσον στέκεται μόνη της κ πάει απο έπιπλο σε έπιλπο το επόμενη βήμα είναι να κάνει βηματάκια μόνη της. Κ η Εύα έτσι έκανε. Βοηθητική στράτα έχετε??? Ξέρεις αυτά τα οχηματάκια που τα σπρώχνεις κ περπατάς??? Η Εύα έτσι περπάτησε.

Να δεις Αντριάνα μου που το επόμενο post σου θα είναι οτι η Ελισσάβετ περπάτησε!!!

Φιλιά!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αντριαννάκι μου βέβαια παίζει ρόλο η ημερολογιακή ηλικία .....

Είναι μόλις 13 μηνών δεν πρέπει να ανησυχείς καθόλου........προς το παρόν...

Να την κρατάς απο το χέρι και συνέχεια βόλτες...εμένα αυτο τον βοήθησε πολύ... (είναι αυτη η φάση που σου έλεγα η πολύ κουραστική όπως και η επόμενη μεχρι να σταθεροποιηθεί)

Ξαφνικά μια μέρα θα κάνει 1-2 βηματάκια μόνη της και μετά θα ξεθαρρέψει....

να της δώσεις πολλά φιλιά.....

:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

"Τα πρώτα βήματα

Κάποια στιγμή, λίγο πριν συμπληρώσει τον πρώτο χρόνο της ζωής του, το μωράκι σας αρχίζει να στέκεται όρθιο (κρατώντας το κάγκελο του κρεβατιού του ή κάποιο έπιπλο) για περισσότερη ώρα και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Χρησιμοποιεί τα χεράκια του για να κρατηθεί, αφήνει τα ποδαράκια του ανοιχτά για να ισορροπεί καλύτερα και φέρνει το σωματάκι του κοντά στο αντικείμενο που το στηρίζει. Σιγά σιγά αρχίζει να ταλαντεύει τα ποδαράκια του σαν να χορεύει, προοίμιο για το πρώτο αβέβαιο, διστακτικό, μικρό βηματάκι. Και όταν πια τα καταφέρει, χαρούμενο με τον εαυτό του και με το καινούριο, θαυμάσιο επίτευγμα, αρχίζει να παίρνει θάρρος: απομακρύνεται από το αντικείμενο που το στηρίζει, αφήνει πρώτα το ένα χεράκι, στη συνέχεια και το άλλο, μέχρι που μια μέρα, γύρω στους 12 με 16 μήνες, θα δοκιμάσει τη δύναμη και την ισορροπία του και θα αποτολμήσει το πρώτο ανεξάρτητο βήμα. Παρακολουθώντας το μωράκι σας την ώρα που περπατά, θα παρατηρήσετε ότι τα βήματά του γίνονται με τα πόδια σε ελαφριά διάσταση, γιατί έτσι έχει μεγαλύτερη ευστάθεια. Τα πόδια του, καθώς οι σύνδεσμοι είναι ακόμη χαλαροί, είναι στραμμένα προς τα έξω ή προς τα μέσα. Η καμάρα του πέλματος δεν είναι ακόμη εμφανής, γιατί σχηματίζεται μετά το δεύτερο ή τρίτο χρόνο. Γι' αυτό, μην ανησυχήσετε νομίζοντας ότι το παιδί σας πάσχει από πλατυποδία.

Το πόσο γρήγορα θα περπατήσει το μωράκι σας, αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό, χαραγμένο στα γονίδια που είναι εντεταλμένα να παίξουν το "παιχνίδι" της κληρονομικότητας. Εξαρτάται, όμως, και από τις ευκαιρίες που θα του δώσετε, από τα κίνητρα που θα προσφέρετε στο μικρούλι σας για να το ενθαρρύνετε να κάνει το πρώτο βήμα. Έχει αποδειχθεί ότι τα παιδάκια της μαύρης φυλής περπατούν πιο γρήγορα από ό,τι της λευκής. Αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στο γεγονός ότι οι γονείς τους τα παίρνουν μαζί τους στον κήπο ή στα χωράφια. Σκάβουν μια λακκούβα και τα βάζουν να καθήσουν εκεί μέσα. Τα παιδάκια μέσα στη λακκούβα μαθαίνουν να στηρίζονται πιο καλά, σηκώνονται πιο εύκολα και περπατούν πιο γρήγορα. Δεν σας προτείνουμε, βέβαια, να κάνετε το ίδιο, αλλά υπάρχουν τρόποι να δώσετε ευκαιρίες στο παιδάκι σας να βαδίσει ταχύτερα. Πρώτα από όλα, είναι προτιμότερο να μην περιορίζετε το μωράκι σας για πολλή ώρα μέσα στο πάρκο. Ακόμη και αν δεν διαμαρτύρεται (κάτι εξαιρετικά σπάνιο σε αυτή την ηλικία), αποφύγετε την ασφαλή και βολική λύση αυτού του περιορισμένου χώρου. Μπορεί το πάρκο να αποδείχθηκε πραγματικά σωτήριο μέχρι τώρα, από δω και πέρα όμως εμποδίζει την κινητική ανάπτυξη του παιδιού σας. Βέβαια, δεν πρέπει να φτάσετε στο άλλο άκρο και αντί να βοηθήσετε το παιδί σας, να το πιέσετε να περπατήσει με το ζόρι πριν από την ώρα του. Υπάρχει ο κίνδυνος να χάσει την αυτοπεποίθησή του, γεγονός που θα καθυστερήσει την κινητική του εξέλιξη. Όταν το παιδί μαθαίνει να βαδίζει, είναι καλύτερα να μην του φοράτε παπούτσια, γιατί εμποδίζουν την επαφή του ποδιού με το πάτωμα και έτσι περιορίζεται η αίσθηση της ισορροπίας. Αποφύγετε, όμως, και τις κάλτσες, για να μη γλιστρά και πέφτει -εκτός αν περπατά πάνω σε χαλί ή μοκέτα ή αν οι κάλτσες είναι ειδικές με πέλμα από λάστιχο. Τα τελευταία χρόνια οι ειδικοί συνιστούν στις μητέρες να αποφεύγουν τις περπατούρες (ή τις στρατούλες, όπως είναι επίσης γνωστές). Εκτός του ότι αποτελούν μία από τις συχνές αιτίες βρεφικών ατυχημάτων, έχει αποδειχθεί ότι η χρήση τους καθυστερεί κατά δύο έως τρεις μήνες τη βάδιση του μωρού. Αυτό συμβαίνει επειδή το παιδί μπορεί να μετακινηθεί κουνώντας τα ποδαράκια του, χωρίς όμως να τα στηρίζει -και να βάζει βάρος- στο πάτωμα. Το μόνο που στηρίζει είναι το βάρος του στο κάθισμα της περπατούρας και χάρη στις ρόδες μετακινείται. Αυτό όμως καθυστερεί το ανεξάρτητο περπάτημά του. Δεν στηρίζεται στα δικά του πόδια, καθώς δεν του είναι απαραίτητο, διότι έτσι κι αλλιώς μετακινείται. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι η μακροχρόνια και συχνή χρήση του μάρσιπου καθυστερεί την πραγματοποίηση των πρώτων βημάτων. Όταν η μαμά τοποθετεί το μωράκι κρεμασμένο στο στήθος της πρόσωπο με πρόσωπο, αυτό αποκτά την αίσθηση της κίνησης με λάθος κατεύθυνση. Αν, λοιπόν, χρησιμοποιείτε το μάρσιπο ως τρόπο μετακίνησης, κρεμάστε τον είτε στην πλάτη είτε στο στήθος σας, βάζοντας το μωρό σας μέσα έτσι, ώστε να κοιτάζει στην ίδια κατεύθυνση με εσάς."

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μην ανησυχεις κοπελα μου θαπερπετησει γρηγορα το παιδακι σου..

κοιτα πως θαναι τα πρωτα βηματακια της..ttp://mammyland.com/index.php?option=co ... =297&id=10

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αντριαννα μου μην ανυσηχεις καθολου, και εμενα 14 μηνων περπατησε εντελως μονος του, απο 11 μηνων στεκοταν ορθιος στην αρχη τον περπατουσα κρατοντας τον απο τα 2 χερια μετα απ' το ενα κ αφου σταθεροποιηθηκε λιγο τον αφηνα μονο του κ εγω απο πισω μην χτυπησει.

δεν ξερω αν το κανουν ολα τα παιδακια αλλα εμενα μου το εδειξε οτι ηθελε να περπαταει μονος του, πηγαινα να τον κρατησω κ με εσρωχνε η τραβαγε το χερι του.

και κατι ακομη δεν ξερω αν οντως ισχυει γιατι ο Δημητρης μου δεν μπουσουλησε καθολου, αλλα λενε πως οταν τα παιδια μπουσουλανε περπατανε πιο αργα (Οχι οτι η Ελισαβετουλα εχει αργησει, πληροφοριακα το αναφερω).

Ολα θα γινουν στην ωρα τους κ μετα θα τρεχεις να την προλαβεις.......

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΝΤΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ, ΓΡΑΦΩ ΚΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΛΙΓΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ. ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΗΔΗ! ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ. ΤΟ ΝΑ ΠΙΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΒΗΜΑΤΑΚΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΥΛΑ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ!

Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ, ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΑΚΙΑ 10 ΜΗΝΩΝ. ΒΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΜΠΟΥΣΟΥΛΙΣΕΙ. (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΗΣΑΝΕ 7 ΜΗΝΩΝ. ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΒΗΜΑΤΑ 15 ΜΗΝΩΝ).

ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΛΙΓΟ ΘΑΡΡΟΣ(ΑΦΟΥ ΒΛΕΠΑΜΕ ΠΩΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΡΠΑΤΗΣΕΙ), ΚΑΝΑΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ. ΚΑΘΗΣΑΜΕ ΣΤΟ ΧΑΛΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Η ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΜΕΤΡΟΥ. ΠΑΡΑΚΥΝΟΥΣΑΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΣΤΗ ΜΑΜΑ ΤΟΥ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΝΕ, ΩΣ ΑΝΤΑΜΕΙΒΗ ΤΟΥ ΔΙΝΑΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ. ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ. ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΑΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΑΥΤΟΣ. ΧΑΙΡΟΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΟΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΑΚΙ ΤΟΥ.

ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.ΟΧΙ ΝΑ ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΠΑΤΟΥΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΑΖΑ, ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΒΗΜΑΤΑΚΙΑ. ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΑΝ ΚΑΘΙΣΜΑ.

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ! ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΟΠΙΤΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!

ΑΝΕΤΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ ΣΤΟΥΣ 12 ΜΗΝΕΣ.ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ.ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ ΚΑΘΟΤΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ ΤΟΥ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΝΤΡΙΑΝΝΑ μου γλυκια μην ανχωνεσε.Η πεθερα μου μου ειχε πει οτι ο κουνιαδος μου περπατησε 14 μηνων,της κουμπαρας μου 15 μηνων.Εχουν δικαιο τα κοριτσια για αυτα που σου γραφουν.Ενταξει κοριτσακι μου γλυκο;οταν δεις οτι περναει ο καιρος τοσε πηγενε σε εναν γιατρο.Φιλια πολλα και θα τα πουμε τηλ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχ κορίτσια μου σας ευχαριστώ τόσο πολύ για την ανταπόκριση!!!!!

Ηρέμησα τώρα:woohoo:

Argi ευχαριστώ που έψαξες κ βρήκες σχετικό κείμενο για το θέμα μου.

Κ νομίζω ότι στα βασικά που αναφέρει ανταποκρινόμαστε πλήρως!

Άπ΄ότι καταλαβαίνω είναι θέμα χρόνου καθαρά.

Σας ευχαριστώ κ πάλι που ασχοληθήκατε με το θέμα μου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αντριανάκι μου, κι η δικιά μου τεμπελούλα είναι!!! Μην ανησυχείς... κάθε παιδάκι έχει τους δικούς του ρυθμούς!!! Εμένα μόλις προχθές έκανε τρία βηματάκια μόνη της, αργά αργά και μετά έκατσε κάτω φοβούμενη μήπως πέσει... :):):) Μετά δεν το ξαναέκανε... Λογικά μέσα στο μήνα την περιμένω να πάρει φόρα... ;) Η αλήθεια είναι ότι στατιστικά, λίγα παιδάκια περπατούν πριν χρονίσουν... Οπότε, καλά είμαστε...

Ο παιδίατρος τί σου λέει; Αυτός μπορεί να δει αν υπάρχει κάποιο θέμα με τα ποδαράκια της... Κάτι που βέβαια είναι πολύ σπάνιο γιατί αν υπήρχε, η Ελισσάβετ δεν θα μπορούσε ούτε να σταθεί και ούτε να περπατήσει με τη βοήθειά σου... Οπότε, μην ταλαιπωρείσαι με άσχημες σκέψεις και ας απολαύσουμε λίγο ακόμη αυτό το στάδιο, γιατί αν πάρουν μπρος... θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε φιλενάδα!!! :):):):):):):):):):):):):):):)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αντριαννακι μου καλησπερα!!

Μην ανησυχεις βρε!!Θα περπατησει!!

Οπως σου ειχα πει και στο face η Μικαελλα περπατησε ακριβως 14 μηνων!!

Και το απιστευτο ειναι πως την προηγουμενη μερα που την ειχα απο το χερακι και περπαταγαμε στρεκλαγε και εκανε οχταρακια!:laugh: :laugh: (Αφου ειπα στον αντρα μου πως μαλλον θα σργησει πολυ να περπατησει)

Και την αλλη μερα απο το πουθενα ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ!!!

Απλα το κανουν οποτε αυτα νοιωσουν ετοιμα...Απο την μια στιγμη στην αλλη..Τοσο απλα...

Και εγω δεν ηξερα και αγχωνομουν μεχρι που το εζησα!!

Φιλια πολλααααααααα!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αντριαννα μου μην ανυσηχεις. Εγω περπατησα 16 μηνων!!! Μια μερα ακομα κ θα με πηγαινανε στον γιατρο. Τι να κανουμε? Μερικα μωρα θελουνε το χρονο τους..;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Και η δική μου πρόωρα γεννήθηκε, και μισή μερίδα παρέμεινε, πετσί και κόκκαλο. Περπάτησε 10 μηνών, μίλησε νωρίς, αλλά άργησε να βγάλει δόντια, και ακόμα έχει ελάχιστα μαλλάκια.

Η ανιψούλα μου, γεννήθηκε στην ώρα της, πιο ανεπτυγμένη, περπάτησε 14 μηνών - μέχρι τότε μόνο από το χεράκι και με τη στράτα η τεμπελούλα.

Ο ανιψιός μου, βαρύς βαρύς, περπάτησε 16 μηνών.

Είναι στο παιδί... ο παιδίατρος θα σου πεί αν πρέπει να ανησυχήσεις και πότε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αντριάννα μου,

Αγχώνεσαι άδικα. Οι μικρές μας έχουν γεννηθεί την ίδια μέρα και η μικρή μου περιπατάει κανονικά όμως ρώτησα πριν από πολύ καιρό τον κουνιάδο μου και παιδίατρο πότε περιπατάει ένα φυσιολογικό παιδί.

1)περιπατάει όταν κάνει για πρώτη φορά τρία συνεχόμενα βήματα(μπορεί ήδη να περπατάει) και

2)φυσικά όταν αισθανθεί ασφάλεια.(όσο για τη μικρή σου εννοείται ότι και πάλι νωρίς είναι)

Εγώ την πήγα σε παιδότοπο πρωινό χωρίς πολλά παιδιά και την άφησα μόνη. Πάνω –κάτω αλλά μετά από λίγο πήρε δρομο. Μιας φίλης μου ο γιος περπάτησε 19 μηνών και το ίδιο περίπου και μιας ανιψιάς του άντρα μου.

Σε λίγο καιρό θα τρέχεις από πίσω της...Δοκίμασε και τον παιδότοπο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 4 weeks later...

ΠΕΡΠΑΤΗΣΑΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!

Καλημέρα κορίτσια μου!!

Αφού σας ζάλισα τόσο καιρό με το θέμα μου τώρα είπα να το μοιραστώ μαζί σας!

ΝΑΙ!!ΠΕΡΠΑΤΗΣΑΜΕ!!!!

Εδώ κ μια βδομάδα η μικρούλα μας κάνει τα πρώτα της βηματάκια!!!

Πάει λίγο σαν μεθυσμένος βέβαια αλλά περπατάει!!

Η χαρά μας δε λέγεται!:woohoo:

Τώρα την κυνηγάμε από πίσω γιατί γκρεμίζει ό,τι βρει στο πέρασμα της!!

Α!Γράψτε μου κ τη συνταγή της ''περπατόπιττας''παρακαλώ!!χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

[b]ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΝΤΡΙΑΝΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΣΑΣ! ΕΙΔΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ; 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΟΥ ΠΗΡΕ ΝΟΜΙΖΩ,Ε;

ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΧΑΡΑ Η ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ!!! ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΞΕΡΕΥΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΕΜΕΝΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΨΑΧΟΥΛΕΥΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ. ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΦΥΓΕ Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΣΕ...

ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΖΗΜΙΑ.. ΠΑΙΔΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ. ΜΗΝ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΥΡΩ ΤΗΣ...

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΠΑΤΟΠΙΤΑ ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΕ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ, ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΙΤΑ (ΜΕ ΤΥΡΙ, ΣΠΑΝΑΚΙ, ΚΥΜΑ.. ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΚΑΘΕΜΙΑ) ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΜΑΣ Κ ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΩΡΘΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΑΣ.. ΕΙΝΑΙ ΕΘΙΜΟ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ. ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΚΙ ΕΓΩ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΞΕΡΩ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΑΝΤΡΙΑΝΝΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΕΡΠΑΤΟΠΙΤΑ, ΔΕ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΠΙΤΑ Κ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΜΕΣΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΚΕ'ΙΚ, Η' ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΟΥ.. ΕΓΩ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΗ, ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΝΤΟΧΕΣ ΝΑ ΑΝΟΙΓΩ ΦΥΛΛΟ(ΥΠΑΡΧΟΥΝ Κ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑ, ΑΛΛΑ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ) ΚΙ ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΤΥΡΑΜΙΣΟΥ, ΚΙ ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΡΠΑΣΤΟ!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Χριστινάκι μου ευχαριστούμε!!!

Ναι όπως τα λες είναι!Κάνει άνω κάτω το σπίτι:laugh:

Θα πρέπει να κάνω τροποποιήσεις τώρα γιατί θα της πέσει τίποτα στο κεφάλι έτσι όπως τα αρπάζει όλα!!

Η αλήθεια είναι ότι πανικοβλήθηκα λίγο έτσι όπως 'γκρέμισε' χτες το σπίτι κ ήμουνα λίγο αυστηρή:ohmy: αλλά σήμερα θα την αφήσω να κάνει τη δουλειά της!!

Θα φτιάξω μια πίτα λοιπόν κ θα τη μοιράσω για να το γιορτάσουμε!!ΧΧΧΧΧΧΧΧ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ.... ΑΓΝΩΡΙΣΤΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΔΕΙΟ!

ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, ΕΧΩ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ ΜΕ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΑΝΩ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ ΣΑΛΟΝΙΟΥ, ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ...

ΤΟΝ ΜΑΛΩΝΩ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ.

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΟ...:woohoo: :silly: :laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αντριαννα εμεις περπατησαμε 10 μηνων...χαμος...απο τοτε το σπιτι εχει αλλαξει για την ασφαλεια του μικρου....μην την αποθαρρυνεις...αστη να εξερευνησει τα παντα...θα εισαι μαζι της βεβαια μην γινει κανα ατυχημα μεχρι να σταθεροποιηθει καλα...μαζεψε οτι πραγμα βλεπεις οτι δεν ειναι ασφαλες για τη μικρη...ολα θα πανε καλα...μια καινουρια εμπειρια ξεκινα για την μικρη σου.....:P:huh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αντριάνα μου, συγχαρητήρια στο Ελισσαβετάκι!!!

Κι εμείς τα έχουμε καταφέρει... Περπατάμε και θέλουμε όλο το σπίτι δικό μας!!! Έχω από καιρό βέβαια βγάλει το μεγάλο τραπεζάκι του σαλονιού από τη μέση κι έχω βάλει ένα χαλί στο οποίο δεν πατάμε με παπούτσια κι εκεί είναι ο ...παιδότοπος της μικρής... Εδικά τώρα τα Χριστούγεννα, γέμισε ο χώρος παιχνίδια και κουκλάκια... Επιπλέον, κατέβασα ό,τι επικίνδυνο θα μπορούσε να φτάσει από το σύνθετο και κλείνω πλέον το μπάνιο και την κουζίνα για να μην πέσει τίποτα ...στα περίεργα χεράκια της!!! ;)

Ουσιαστικά μπορώ να πω ότι περπάτησε στα μισά του 14ου μήνα... λίγο πριν τον κλείσουμε!

Καλές στράτες λοιπόν στην Ελισσάβετ και πολλά φιλάκια στα μαγουλάκια της από το Μαράκι... ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αντριαννα μου συνχαρητηρια στην πανεμορφη Ελισσαβετ σου!!Ειδες;Μπραβο της.Εμεις ειμαστε στην προσπαθεια κανουμε βηματακια πιανοντας απο καπου και οταν κουραζομαστε μπουσουλαμε,ααα βγαλαμε και δυο δοντακια κατω και τωρα βγαζουμε απο επανω.:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...