Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ: ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ


Edie1901

Recommended Posts

Καλημέρα! Από τη στιγμή που εξακρίβωσα τη δική μου περίπτωση, σκεφτόμουν πως έπρεπε οπωσδήποτε να ενημερώσω, γιατί η βοήθεια ενός ατόμου προς άλλα μπορεί και να σώσει ή να βοηθήσει σημαντικά κάποιες καταστάσεις. Έχετε κάπως προϊδεαστεί από τον τίτλο, οπότε η ιστορία μου έχει ως ακολούθως:

Τον Ιούλιο του 2011 έμεινα έγκυος πανεύκολα, στον 2ο με 3ο μήνα ελεύθερων επαφών. Από την ανακοίνωση μέχρι τη γέννα μου, είναι όλα καταγεγραμμένα εδώ, γιατί χρησιμοποιούσα ευρέως το site και μοιραζόμουν χαρές και αγωνίες με τις συνεγκυούλες μου. Τέλεια εγκυμοσύνη και ξαφνική γέννα στις 35w+1d, λόγω σπασίματος νερών, χωρίς προηγούμενη ένδειξη ή υποψία... Δεν είχα ζάχαρο, δεν είχα απολύτως τίποτα. Φυσικά, καισαρική τομή και ευτυχώς το μωράκι μου 2900, 50 πόντους, δλδ μια χαρά παρά την εβδομάδα του. Όλα κύλησαν υπέροχα, αν εξαιρέσουμε το ξαφνικό της γέννας, καθώς και την κτ.

Πάντα ήμουν 70-75 κιλά. Όμως μετά το γάμο μου ξέφυγα αρκετά, πάχυνα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσω εγκυμοσύνη στα 89 κιλά και να πάρω κατά τη διάρκεια 6-7 κιλά στο σύνολο. Μετά τη γέννα, έμεινα 92 και εκεί συντηρήθηκα, χωρίς να μπορώ να κατέβω παρακάτω και να πάω στα ποθητά κιλά... Τον περασμένο Απρίλιο και δύο πια χρόνια μετά τη γέννα, η ζυγαριά έφτασε στο 100-101, μέσα σε καμιά 20αριά μέρες χωρίς καμία αλλαγή στη διατροφή μου.. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι! Εντάξει, είχα συμβιβαστεί με τη μη απώλεια κιλών και πίστευα ότι φταίω εγώ που δεν κάνω αιματηρή δίαιτα, όμως είχα φτάσει στο ανεξέλεγκτο σημείο να παίρνω βάρος;;; κ αναίτια;;; Ούτως ή άλλως, μου είχε περάσει από το μυαλό μήπως παίζει θέμα θυρεοειδούς, αλλά στην ουσία δεν το πολυπίστευα... Παρόλ'αυτά έκανα από μόνη μου μια εξέταση TSH, με αποτέλεσμα 5,12. Κατάλαβα ότι είχα λοιπόν ξεπεράσει το όριο, όμως ο μικροβιολόγος μου μίλησε για οριακή κατάσταση κ έναν επανέλεγχο μετά απο λίγους μήνες. Τελικά, πάλι από μόνη μου, ζήτησα απο τη γενική γιατρό μου να μου γράψει υπέρηχο θυρεοειδούς και αναλυτικές αίματος με αντισώματα κλπ.

Αύγουστο, τώρα, έκανα και τα δύο. Ο υπέρηχος φανέρωσε αλλοιωμένο αδένα με ψευδο-όζους και οι εξετάσεις αίματος, απλά απελπιστικές... Η TSH αντί βελτίωσης πήγε στο 7,27 (!) και όλα τα υπόλοιπα, αφήστε τα... Διάγνωση: θυρεοειδίτιδα Hashimoto. Δλδ αυτόανοσο. Ο οργανισμός επιτίθεται από μόνος του και καταστρέφει τον αδένα, με όχι και τόσο καλά αποτελέσματα, όπως πχ. αύξηση βάρους, κόπωση, αναιμία, κράμπες, κατάθλιψη, αϋπνίες και.... υπογονιμότητα. Φυσικά, προσπαθούσαμε σχεδόν χρόνο για 2ο παιδάκι και τίποτα! κ φυσικά, δεν επρόκειτο να έρθει ποτέ, αν δεν πήγαινα να ελεγχθώ.

Η ενδοκρινολόγος καταιγιστική: μεταβολισμός στον πάτο και κατάσταση που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Αρχισα λοιπόν το χάπι Τ4 των 100μg και σε λίγες μέρες και το Glucophage, καθότι ζάχαρο δεν έχω, αλλά λόγω των πολλών κιλών η ινσουλίνη μου υπερεργάζεται για να με καλύψει κ κάποια στιγμή θα τα φτύσει, με αποτέλεσμα να κάνω ίσως και ζάχαρο... Παράλληλα, επειδή πρώτιστος στόχος είναι η απόκτηση παιδιού, το συγκεκριμένο φάρμακο βελτιώνει και τη γονιμότητα.

Και έρχομαι να προσθέσω τα εξής, με βάση τη δική μου ιστορία: Καλό θα είναι όσες κοπέλες προσπαθούν για μωράκι, να κάνουν και έναν έλεγχο θυρεοειδούς, δλδ TSH, γιατί μπορεί αυτό και μόνο αυτό να καθυστερεί τη σύλληψη.

προχωρώ στο σημαντικότερο: μα καλά, θα μου πείτε, στον προγεννητικό έλεγχο της εγκυμοσύνης ΔΕΝ σου έγραψε ο γιατρός μια TSH βρε παιδί μου; ΟΧΙ! Δεν μου έγραψε ουδέποτε, παρά τις όποιες άλλες αναλυτικές βλακείες που με είχε βάλει να κάνω!!! Ακούστε και το κερασάκι τώρα. Οι αλλοιώσεις του αδένα μου, φανερώνουν χρόνια κατάσταση, τουτέστιν εγώ είχα θέμα στην εγκυμοσύνη - προφανώς- και "αγρόν ηγόραζον" που λένε... Οι ορμόνες έκαναν χορό και εγώ δεν είχα πάρει τίποτε χαμπάρι. Τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό; α)αποβολή β) προβλήματα στο μωρό γ) πρόωρο τοκετό. Και καλά, ο Θεούλης με φύλαξε για τα δύο πρώτα, αλλά το τρίτο δεν το απέφυγα και δεν ήξερα και το γιατί! Στάθηκα υπερβολικά τυχερή, αυτό έχω να πω...

Τελικώς, μιλώντας με διάφορες κοπέλες διαπίστωσα ότι όλες - πλην εξαιρέσεων μικρών - έχουν κάνει μία TSH στον προγεννητικό τους και κάποιες μάλιστα ανακάλυψαν τότε τον θυρεοειδή τους (!). Δεν είναι τίποτε κορίτσια, πραγματικά! Ένα χαπάκι είναι, πάμφθηνο αλλά τόσο, μα τόσο θαυματουργό!

Το πόρισμα είναι ότι ακόμη και μέσα σε 20 μέρες μπορεί να είμαι έγκυος, εφόσον ξεκίνησα τη θεραπεία. Μου είπε η γιατρός ότι έχει συμβεί και αυτό, ουκ ολίγες φορές. Για να πω την αλήθεια μου, ας μη μείνω και τώρα, δεν με απασχολεί τόσο μα τόσο. Αυτό που με ανακουφίζει, είναι ότι κατάφερα να βρω τι συμβαίνει και εύχομαι ειλικρινά να διαβάσουν πολλές κοπέλες το μήνυμά μου και να είναι τουλάχιστον υποψιασμένες!

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση, ξέρω ότι είναι μεγάλο το ποστ μου, ελπίζω όμως διαφωτιστικό.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ντέμη ευχαριστούμε για το όντως διαφωτιστικό ποστ!

Πραγματικά ήσουν πάρα πολύ τυχερή, αφού όλα πήγαν κατ' ευχήν, και ο πρόωρος τοκετός ήταν μέσα στα επιτρεπτά χρονικά πλαίσια.

Σου εύχομαι γρήγορα να μείνεις εγκυούλα και να πάνε όλα καλά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μπράβο που μοιραστηκες την ιστορία σου.

εγώ είχα υποθυροειδισμό μόνο στην εγκυμοσύνη.

πάντα πρέπει να το ελέγχει ο γυναικολόγος.

επίσης πρεπει να ελέγχεται κ ο θυροειδής στα βρεφάκια.

η πρώτη μου παιδίατρος δεν το έλεγξε.. κναφα.ταστείται ότι είναι δωρεάν στην κύπρο..

στο δεύτερο παιδάκι μου πήγα σε μία φοβερή παιδίατρο κ μου είπε ότι σπάνια προκαλεί προβλήματα στο μωρό αλλά με την έγκαιρη αντιμετώπιση είναι ολα καλά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σου εύχομαι όλα καλα απο δω και πέρα, το σημαντικο ειναι ότι το εψαξες δεν το αφησες όλα θα βρουν το δρόμο τους όπως και ένα δεύτερο μωρακι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μπράβο και από μένα που μοιράστηκες την ιστορία σου.Πρόσφατα ξαναάκουσα γι αυτόν τον hashimoto και τα θέματα υπογονιμότητας που προκαλεί.Ευχομαι πρώτα από όλα να ρυθμιστεί και ο αδένας και τα κιλά σου να σαι καλά στην υγεία σου και να αποκτήσετε σύντομα κι άλλα παιδάκια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...