Μετάβαση σε περιεχόμενο

Λογοθεραπείες και ΕΟΠΥΥ


Recommended Posts

Εχει κάνει καμια μανούλα τη διαδικασία για λογοθεραπεία μέσω ΕΟΠΥΥ;

Ηθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις που δε βρίσκω απαντήσεις στο διαδίκτυο και από τον αρμόδιο φορέα κλειστές πόρτες δυστυχώς.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα φιλη μου......δεν γνωριζω καθολου για το θεμα μακαρι να βρεις την ακρη....ποιος χρειαζεται λογοθεραπεια? ευχομαι ολα δεξια....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευάκι τη μικρή μου θέλω να ξεκινήσω λίγο βοήθεια γιατί κοντεύει 3 και δεν πολυμιλάει.Επισκεφθήκαμε λογοθεραπεύτρια μας είπε τη διαδικασία που πρέπει να κάνουμε για να δικαιολογήσουμε κάποιες επισκέψεις από ΕΟΠΥΥ.Τη ξεκινήσαμε τη χαρτούρα,κάπου κολλήσαμε και ήθελα αν το χε περάσει καμιά μανούλα να πάρω εμπειρίες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα... έχω κλείσει ραντεβού εδώ και δυο μήνες για να δουν το γιο μου και να εκτιμήσουν αν χρειάζεται λογοθεραπείες.

Είναι πολύ χρονοβόρα διαδικασία!! Καταρχήν, έκαναν γύρω στις 2 βδομάδες να μας πουν πότε θα μας κλείσουν το ραντεβού!! Και τελικά μας το έκλεισαν δυο μήνες μετά!! Σε δυο βδομάδες είναι το ραντεβού μας... αναμένουμε...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλο κουραγιο φιλες μου......ε ρε ελλαδαρα η γραφειοκρατια σου ακμαζει παλι.......και το ταμειον μειον αστα να πανε...!!!!! ολα δεξια κοριτσια μου....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλά ναι, τρέλα είναι! Στο τηλέφωνο επί μια βδομάδα δεν κατάφερα να μιλήσω μαζί τους... Τελικά έστειλα τον άντρα μου από κει και έκανε την όλη διαδικασία...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Crazy εγώ τα κατάφερα τελικά με τα διαδικαστικά και ξεκινήσαμε σήμερα τη πρώτη συνεδρία.Πάμε σε ιδιωτικό κέντρο και γράψαμε τη διαδικασία μέσω παιδιάτρου δημόσιου νοσοκομείου και μετά μας τα υπέγραψε ελεγκτής του ΕΟΠΥΥ.Αν θέλεις κάτι στείλε pm να βοηθήσω.Το ψαξα αρκετά στο ιντερνετ και κατάλαβα τελικά τι και πως δικαιολογείται.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπέρα κορίτσια .Έκανα λογοθεραπείες στο μικρό 4 χρόνια . Η διαδικασία αυτή τη στιγμή έχει αλλάξει . Λοιπόν αρχικά κλείνετε ένα ραντεβού σε ένα κέντρο παιδοψυχικής υγιεινής η σε δημόσιο νοσοκομείο εγώ κλείνω στην Ηπείρου Σας ρωτάνε τηλεφωνικά κάποια στοιχεία για το παιδί και σας ορίζουν ραντεβού μέσος όρος αναμονής 2-3 μήνες τη πρώτη φορά μετά είναι πιο σύντομα .Πάτε στο κέντρο και καλό είναι να έχετε μαζί σας και μια αξιολόγηση από κάποιο ιδιωτικό κέντρο ΄ή τη δασκάλα βοηθάει περισσότερο .Στη συνέχεια η ειδικός σας γράφει τις θεραπείες .Το μάξιμουμ είναι 15 το μήνα και το ΙΚΑ σας δίνει περίπου 250 ευρώ -280 ευρώ ... Παίρνετε το χαρτί που σας δίνουν μαζί να έχετε και το βιβλίάριο υγείας και εφόσον σας το σημειώσουν πάτε με το χαρτί και το βιβλιάριο στο ΙΚΑ της περιοχής σας ( κατοικία) και ο ελεκτής του ΙΚΑ σας το σφραγίζει .Μετά πάτε σε ένα ΚΕΠ και έχετε βγάλει φωτοτυπίες τόσες όσες είναι οι μήνες θεραπέιών συνήθως 12 και τις επικυρώνεται .Βρίσκεται το κέντρο της αρεσκείας σας και με την πρώτη απόδειξη που σας δίνουν την καταθέτετε στο τμήμα παροχών του ΙΚΑ μαζί με το βιβλιάριο που είναι ασφαλισμένο το παιδί και ένα τραπεζικό λογαρισμό ( φωτοτυπία η σελίδα που αναγράφεται ο λογαριαμός κι να έχετε και το ίδιο το βιβλιάριο να το δούν .Τα χρήματα για όσες είχαν ΙΚΑ πριν μπαίνουν σε 2 μήνες περίπου στο ΤΕΒΕ περισσότερο και στο δημόσιο μετά από 1 χρόνο .Για όποια ΄'αλλη λεπτομέρεια πείτε μου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Για όλες εσάς μανούλες που ξεκινάτε τώρα να σας πω υπομονή και επιμονή και να επεμβαίνετε στο έργο του ειδικού αν κάτι δεν σας αρέσει να ρωτάτε είναι σημαντικό. Επίσης να ξέρετε μέσο όρο συνεδριών είναι 2 χρόνια . Η κάθε συνεδρία σε κέντρο είναι 45 λεπτά εκτός και βρείτε ιδιώτη στο σπίτι σας να έρχεται που κάθονται 1 ώρα . Το κόστος της συνεδρίας είναι από 25-50 ευρώ ανάλογα την περιοχή .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βάνια πολύ καλές οι πληροφορίες που μας έδωσες!!! Ευχαριστώ!!

Εμείς έχουμε το ραντεβού μας στην Ηπείρου την άλλη Δευτέρα. Αφού το προτείνεις, θα πάω στο κέντρο που'χα πάει τον μικρό για μια εκτίμηση να μου δώσουν μια αξιολόγηση.

Για να δούμε τι θα δούμε... Γενικά εγκρίνουν εύκολα ή δύσκολα;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σας!πριν 3 μερες πηρα την γνωματευση απο το ιατροπαιδαγωγικο κεντρο οτι ο γιος μου χριεαεται λογοθεραπειες.ξερετε πια ειναι η διαδικασια απο εδω και περα?εχω εοππυ.πρεπει να παω στον εοππυ της περιοχης μου ή εχει αλλαξει κατι?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Επειδή το κανα πρόσφατα.Πας στο υποκατάστημα ΕΟΠΥΥ της περιοχής σου με αυτή τη βεβαίωση και το βιβλιάριο υγείας του παιδιού και ψάχνεις τον ελεγκτή.Στο σφραγίζει το χαρτί σου και το βιβλιάριο.Εμας μας το σφράγισε για 6 μήνες.Κάθε μήνα τώρα πας με αυτό το σφραγισμένο χαρτί και την απόδειξη του κέντρου που θα κάνεις τις λογοθεραπείες και τον τραπεζικό λογαριασμό που είπε η Βάνια (Βάνια ευχαριστούμε) και τα καταθέτεις πάλι στον ΕΟΠΥΥ.Κάποια στιγμή σου βάζουν τα λεφτά το πόσο σύντομα δε ξέρω δεν φτάσαμε ως εκεί...Καλή αρχή και σεις!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λοιπόν οι λογοθεραπείες συνήθως εγκρίνονται εύκολα .Θα σας βοηθήσει αρκετά αν πάτε αρχικά σε ένα ιδιωτικό κέντρο και σας κάνει την αξιολόγηση .Συνήθως αυτοί στο ιδιωτικό γράφουν περισσότερα από ότι είναι και οι άλλοι στα δημόσια κέντρα απλά κοιτάνε την αξιολόγηση .Τα χρήματα στο βιβλιάριο μπαίνουν περίπου σε 2 μήνες αρκεί να έχετε ΙΚΑ ΕΟΠΥΥ στο δημόσιο αργούν ..... παίζει ρόλο και το υποκάτάστημα της περιοχής σας.Μην ξεχάσετε την έγκριση που θα πάρετε από το Ιατροαπιδαγωγικό πρέπει να την σφραγίσει ο ελεκτής του ΙΚΑ της περιοχης σας και να την βγαλετε φωτοτυπίες και με τοπροτότυπο να επικυρώσετε και τις άλλες .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 1 year later...

εμείς φετος ξεκινήσαμε και πήγαμε σε γιατρό δημοσίου που γράφει τις λογοθεραπέιες . και μετα ξεκινήσαμε αμέσως. οταν ξεκινήσεις τις συνεδρίες στο τελος του μήνα θα παρεις την απόδειξη και μαζί με το πτυχίο του λογοπεδικου θα τα καταθέσεις στο καταστημα του εοππυ που ανήκεις. Συμπληρώνεις κατι αιτήσεις και εχεις μαζί και το χαρτί του γιατρού που σου εγραψε τις λογοθεραπείες. μετα απο περίπου 3 μήνες αρχίζουν να σου μπαίνουν τα λεφτα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...