Μετάβαση σε περιεχόμενο

Δεύτερη φορά μαμά στις 26-2-13


Recommended Posts

Εμείς οι μανούλες που γεννάμε με καισαρική δεν έχουμε και τόση ενδιαφέρουσα εμπειρία τοκετού, γιατί τα περισσότερα είναι προγραμματισμένα αλλά πάντα για μας θα είναι μια από τις ομορφότερες μέρες της ζωής μας που δεν μπορούμε να ξεχάσουμε!!!

Η δική μου εμπειρία λοιπόν ξεκινάει το πρωί της 26ης Φεβρουαρίου, 37+4 εβδ. με προγραμματισμένη καισαρική λόγω προηγηθείσας το 2009 όταν έκανα το γιο μου.

Σηκώθηκα το πρωί έκανα το ντουζάκι μου,πήγα στο κομμωτήριο, αποχαιρέτησα το βλαστάρι μου και 13.30 ήμουν στην παραλαβή του Ιασώ.

Κάναμε με τον άντρα μου την εισαγωγή, δηλώσαμε δωμάτιο, δώσαμε βιβλιάρια κτλ και ήρθε η μαία μου και με πήγε σε ένα δωμάτιο προετοιμασίας. Εκεί φόρεσα μια ρόμπα, μου πήραν αίμα για τις απαραίτητες εξετάσεις, έγινε καρδιογράφημα, λήψη αναλυτικού ιστορικού, κλύσμα και ξανά ντουζάκι και μετά στην αίθουσα με το τοκογράφημα να περιμένω τη σειρά μου για το χειρουργείο. Έφεραν και τον άντρα μου να μου κάνει παρέα και η αναμονή ήταν πιο ευχάριστη!

Γύρω στις 5 μπαίνω στο χειρουργείο, ο αναισθησιολόγος μου έκανε την επισκληρίδιο και αμέσως τα πόδια μου άρχισαν να μουδιάζουν. Με ξάπλωσαν στο κρεβάτι ήρθαν οι γιατροί και ξεκινήσαμε 6 παρά 10.

Στις 18:10 άκουσα το κλάμα της μπέμπας μου και λίγο μετά την είδα στο διπλανό τραπεζάκι να την περιποιούνται οι μαίες. Μια μελαχρινή με λίγα μαλλάκια 2810γρ. και 48 πόντους μπέμπα. Μου έδειξαν ότι είναι κορίτσι, της πήραν αποτύπωμα από την πατουσίτσα, από το δικό μου δάχτυλο, της φόρεσαν τα βραχιολάκια της και μου σήκωσαν τη ρόμπα και την ακόυμπησαν πάνω στο στήθος. Αμέσως σταμάτησε να κλαίει και κοιταζόμασταν σαν χαζές...Σκέφτηκα πόσο έμοιαζε στον Δημήτρη όταν γεννήθηκε και η αγάπη μου μοιράστηκε με μιας γι'αυτό το καινούργιο μικρό πλασματάκι!

Στην ανάνηψη η μαία μου την έφερε και την έβαλα στο στήθος. Ήθελα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να κινητοποιηθούν τα συστήματα και να θηλάσουμε. Αμέσως έπιασε το στήθος και ήμουν πολύ χαρούμενη γι'αυτό, επειδή στον Δημήτρη μου είχα παιδευτεί αρκετά τη πρώτη βδομάδα αν και θηλάσαμε αποκλειστικά 5 μήνες!

Οι υπόλοιπες μέρες στο μαιευτήριο κύλησαν ήρεμα..ξενύχτια και αγκαλιές! Βγήκαμε το Σάββατο που μας πέρασε. Στο σπίτι μας περίμεναν μπαλόνια, τούρτα, σαμπάνιες που είχε ετοιμάσει η μανούλα μου και τα αδερφάκια συναντήθηκαν και αγαπήθηκαν με μιας!

Τώρα θηλάζουμε και περνάμε πολύ όμορφες και τρυφερές στιγμές. Τα χεράκια και τα μαγουλάκια φουσκώνουν και το θαύμα αυτό είναι σκέτη ευτυχία!!!

Σας ευχαριστώ και ελπίζω να μην σας κούρασα με τη φλυαρία μου. Ήταν η μια από τις 2 ωραιότερες μέρες της ζωής μου!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σου ζήσει η μπεμπουλα, να ειναι γερη τυχερη και ευτυχισμένη παντα!

Να χαίρεσαι και τα δυο σου τα παιδάκια και να ειναι πολυ πολυ αγαπημένα.

Καλούς θηλασμους!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Jovi μου, τι ωραία που τα γράφεις!!! Να σου ζήσεις το κοριτσάκι σου να ναι γερό και ευλογημένο!!!

Να χαίρεσαι όλη σου την οικογένεια και να περνάτε στιγμές ευτυχίας!!!

Καλό σαραντισμό να έχεις!!!

Φιλάκια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τι κι αν γεννησες με καισαρικη το θεμα ειναι οτι εφερες στον κοσμο την κορουλα σου κι αυτο ειναι ενα θαυμα!!διηγηθηκες τοσο ομορφα την εμπειρια σου που πραγματικα με συγκινησες!!να σου ζησει η μπεμπουλα σου να ειναι γερη και καλοτυχη στην ζωη της ,καλη λοχεια και καλους θηλασμους!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ πολύ όλες! Να χαίρεστε τα παιδάκια σας πάντα με υγεία! Νομίζω ότι οι ορμόνες που σε σπλημμυρίζουν αυτή την περίοδο μας κάνουν τόσο ρομαντικές.... Φιλάκια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γερη και δυνατη σαν τα ψηλα βουνα να ειναι το κοριτσακι σου και ο μεγαλος αδερφος επισης....να δεις τα αγγελουδια σου οπως επιθυμεις στο διαβα της ζωης σας με τον συζυγο σου....καλη λοχεια.....και καλα ξενυχτια...

βασικα θελω να συζητησουμε κατι...που με απασχολει αρκετα φιλη μου, γεννησα τον 19/09/2010 την κορακλα μου με καισαρικη....ειναι δεδομενο οτι θα κανω καισαρικη??????? δεν εχω συζητησει κατι με τον γιατρο μου ακομη...ειναι νωρις αλλα δεν σας κρυβω οτι με απασχολει....αν και προτιμω καισαρικη η αληθεια ειναι, δεν ζοριζονται και τα μωρακια τοσο πολυ....να φτασουμε αισιως μεχρι εκει πρωτα ο θεος...απλα ειναι που θελω και τον συζυγο μαζι μου....μονο και μονο για αυτο θελω φυσιολογικο.....θα ηθελα γνωμες....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσακι μου γλυκο να σου ζησει το νινακι!!!Να ειναι γερο,καλοφωτισμενο και ευτυχισμενο!!Καλη λοχεια να εχεις!!!!Φιλακια πολλα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μπράβο!!!

να σας ζήσει!!!!!!!! Πολύ ωραία η εμπειρία σου , η γέννα είναι μοναδική και ας είναι καισαρική.

Με ξεσήκωσες τώρα και θέλω και εγώ να το ξαναζήσω πως και πως!!

Καλούς θηλασμούς και καλή λοχεία να έχεις!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Nα σου ζήσει jovi!!!!!!!!!!!!! :D:D

Μα τέτοιο συγχρονισμό πια;;;Να γεννήσουμε με 1 ώρα διαφορά;;Και να το θέλαμε δεν θα το πετυχαίναμε!!!χαχαχα!!!!

Να είστε όλοι σας γεροί και να ζήσετε μια υπέροχη ζωή!!! :D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια κ πάλι σας ευχαριστώ πολύ! Ευάκι όσο για τη καισαρική πρέπει να ρωτήσεις το γιατρό σου. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τη προηγούμενη καισαρική κ ίσως να είναι ασφαλές! Αν βεβαία σε απασχολεί να μπει μέσα ο άντρας σου αν εκείνος το αντέχει πες στο γιατρό σου να πει ότι είναι γιατρός κ θα τον αφήσουν! Κ ο δικός μου μέσα ήταν παρεούλα. Φανταστική εμπειρία κ για κείνον!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα...τελικα το συζητησα χτες...δεν το ρισκαρει....παμε για καισαρικη....με το καλο δεν με ενοχλει καθολου θα ελεγα....γερο παιδι φιλες μου θα ηθελα οταν ερθει εκεινη η ωρα με το καλο....φιλια....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...