Μετάβαση σε περιεχόμενο

1 ΕΤΟΥΣ & ΘΗΛΑΖΟΥΜΕ! ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΟΜΩΣ...ΒΟΗΘΕΙΑ


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες

Θα ήθελα την βοήθεια των πιο εμπειρων μαμαδων στο θηλασμο.

Εχω την Ελενα μου η οποια ειναι 1 ετους & εχουμε καταφερει και θηλαζουμε ακομα..!

Ειμαι πολυ ικανοποιημενη γι αυτο καθως στοχος μου απο την αρχη ηταν να θηλασουμε πολυ.

Ομως έχω κουραστεί..Δεν αντεχω αλλό...

1ο ΘΕΜΑ Δεν πινει αλλο γαλα, εχω παλεψει φρεσκο, εχω παλεψει εβαπορε , εχω παλεψει σκονη μπας κ γινει κατι αλλα τιποτα!

2ο ΘΕΜΑ Δεν κοιμαται χωρις στηθος το βραδι, κατι που με εχει κουρασει απιστευτα καθως καθε βραδι καθομαι μαζι της μεχρι να αποκοιμηθει ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΑΣ με αποτελεσμα αυτο να παιρνει και 2 ωρες καμιαφορα! ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 000!

3ο ΘΕΜΑ Οπως καταλαβατε κοιμαται μαζι μας κατι που ενταξει δεν μας ενοχλει αλλα μας ενοχλει το οτι ξυπναει 2-3 φορες το βραδι για γαλα. Θα μου πειτε δωστης νερο, χαμομηλι κλπ εχω δωσει τα παντα δεν πινει τιποτα!

Απο που να ξεκινησω? Τι να πρωτολυσω απο τα παραπανω? Πρωτη κινηση πρεπει να βρω καποιο γαλα να της αρεσει ετσι δεν ειναι?Ωστε μετα να την μαθω να κοιμαται χωρις στηθος ετσι? Εχω την κουνια της στο δωματιο μας αλλα την κοιταμε ειναι για ομορφια..!

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΧΩ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΙ :?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα,

δεν μπορεί το παιδί να σταματήσει να θηλάζει έτσι στα ξαφνικά......ο αποθηλασμός γίνεται σιγά σιγά....επειδή έφτασε τον ένα χρόνο δεν μπορείς να πατήσεις το κουμπάκι και τέλος......θα πρέπει να αρχίσεις σταδιακά τον αποθηλασμό.....κάθε τόσο θα μειώνεις και γεύματα....και αυτό μπορεί να σου πάρει και μερικούς μήνες!!! .....

το θέμα είναι να αποθηλάσει χωρίς "απώλειες" συναισθηματικές!!!

είναι πολύ μικρούλα.....την ημέρα την θηλάζεις?

η κόρη μου αποθήλασε μόνη της στους 19 μήνες και μετά δοκίμασα όλα τα γάλατα, τελικά τώρα - 4 ετών - δεν πίνει γάλα γιατί απλά δεν της αρέσει!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αν θέλεις και έχεις χρόνο διάβασε το παρακάτω, λέγεται "αποθηλάζοντας με αγάπη"......αναφέρεται στις εμπειρίες μαμάδων, πώς τα κατάφεραν και αποθήλασαν χωρίς προβλήματα.....καθώς και κάποιες συμβουλές!!! ;)

θα σε βοηθήσει!!! ;)

http://mammyland.com/forum/8/11656?start=240

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν θα ήθελα να την πιεσω να αποθηλασει και φανταζομαι οτι θα δυσκολευτουμε αρκετα για να το πετυχω..αλλα εχω κουραστει..

Νομιζω οτι κανω πολλα λαθη και θελω να την βοηθησω να "ωριμασει"...

Η κορη μου στο μεταξυ μεσα στην μερα που με ρωτας σπανια θα ζητησει να θηλασει ισως οταν γυρισω απο τη δουλεια και παλι αν την απασχολησω το ξεχναει..

αλλα το βραδι ειναι πολυ απαιτητικη..

Ομως πως μπορω να διαχωρισω τον βραδινο υπνο με το θηλασμο??

Και γαλα δεν πρεπει να μαθει να πινει?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα!

Κοπελα μου γιατι βιαζεσαι τοσο να την..."ωριμασεις"???? :?

Ενος ετους ειναι η μικρουλα σου!Πολυ μικρη για αποθηλασμο κ "ωριμανση"....

Προσωπικα δεν πιστευω οτι ειναι ετοιμη να σταματησει να θηλαζει για να κοιμηθει...τουλαχιστον οχι με ανωδυνο τροπο.

Ακομα κ αν τη, "μαθεις"(δε μ'αρεσουν οι λεξεις αυτες...) να πινει αλλο γαλα,παλι θα θελει το στηθος,την αγκαλια κ την αγαπη σου για να αποκοιμηθει...

Θα μπορουσες να δοκιμασεις πολυ σταδιακα να τη θηλαζεις κ πριν αποκοιμηθει εντελως να τη βαζεις στο κρεβατι,να τη χαιδευεις κλπ...Αν παρω υποψιν ολες τις γνωστες μου,στην ηλικια αυτη,απλα θα την ξυπνησεις αν το κανεις κ αντε παλι απο την αρχη... :?:?:?

Λυπαμαι,προφανως δε σε βοηθαω...

Ισως να τη θηλασεις στο σαλονι με φωτα κλπ κ επειτα να την παρει ο μπαμπας της για να την κοιμισει...θα θελει υπομονη...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σας κι από μένα!

Κι εγώ θηλάζω 14 μήνες και προβληματίζομαι σχετικά με τον αποθηλασμό. Δεν αισθάνομαι και πολύ έτοιμη να αποθηλάσω είναι η αλήθεια, αλλά θέλω να κάνω και δεύτερο μωρό, και αν μείνω έγκυος θα πρέπει να σταματήσω να θηλάζω, επειδή θα παίρνω ασπιρίνες λόγω θρομβοφιλίας. Φυσικά θα κλείσω κι ένα ραντεβού με το γιατρό μου για να συζητήσουμε κάποιες εναλλακτικές, π.χ. μόνο ενέσεις ηπαρίνης, αλλά συνήθως η ασπιρίνη είναι απαραίτητη, κατά το πρώτο τρίμηνο. Θα πρέπει, λοιπόν, να αποθηλάσω πριν αρχίσω προσπάθειες για δεύτερη εγκυμοσύνη, γιατί αν μείνω έγκυος ενώ θηλάζω ακόμα, θα πρέπει να κόψω μαχαίρι το θηλασμό, κάτι που φυσικά θα είναι αφάνταστα δύσκολο.

Εμένα ο Αντρέας ζητά αρκετές φορές τη μέρα στήθος, αλλά τις περισσότερες φορές απλά πιπιλίζει. Τις τελευταίες μέρες είναι πολύ απαιτητικός, ειδικά το πρωί έρχεται, ανοίγει την πυτζάμα μου, βρίσκει το στήθος και χραπ! το αρπάζει και δεν το αφήνει με τίποτα. Μάλλον έρχεται κανένα καινούριο δόντι!

Ευτυχώς δεν έχει συνηθίσει να κοιμάται μαζί μας, και συνήθως όταν τον παίρνω στο κρεβάτι μας εκνευρίζεται και κάνει χάλια ύπνο. Όταν τον κοιμίζω εγώ θέλει στήθος οπωσδήποτε, αλλά όταν τον κοιμίζει άλλος, κοιμάται μια χαρά με τραγουδάκια ή κούνημα. Το βράδι ξυπνάει μία ή δύο φορές, αλλά μπορεί και περισσότερες, ανάλογα αν είναι αρρωστούλης ή βγάζει δοντάκια.

Αργυρώ, ευχαριστούμε πολύ για το λινκ, το θυμάμαι αυτό το ποστ και το έψαχνα, αλλά για κάποιο λόγο στο μάμμυ δεν μπορώ ποτέ να βρω τίποτα!

etheodorr να σου πω ότι ξέρω πάρα πολλά παιδιά που δεν θηλάζουν, θήλασαν ελάχιστα ή και ποτέ, και κάνουν ότι και η κορούλα σου το βράδι. Δηλαδή κοιμούνται με τους γονείς στο κρεβάτι τους, ξυπνούν πολλές φορές το βράδι, κ.λπ. Και άντε, άμα θηλάζεις βάζεις το μωρό στο στήθος κι αποκοιμιέστε και οι δύο. Αν δε θηλάζεις τι γίνεται;

Γάλα δεν είναι ανάγκη ντε και καλά να πίνει. Μπορεί να τρώει γιαούρτι, π.χ., ενώ υπάρχουν πάρα πολλές τροφές που περιέχουν ασβέστιο. Το γάλα δεν είναι και τόσο απαραίτητο πια.

Επίσης, τι θα πει να ωριμάσει; Ενός έτους είναι, δε θα πάει φοιτήτρια και αγχώνεσαι! Βλέπω και άλλες κοπέλες με παιδιά στην ηλικία των δικών μας που βιάζονται να τα μεγαλώσουν, και έχουν καταλήξει να τα πιέζουν, χωρίς όμως άλλο αποτέλεσμα πέρα από εκνευρισμό. Όλα αυτά θέλουν χρόνο και ηρεμία!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η αληθεια ειναι με κανουν και νιωθω ετσι και οι γυρω μου βλ. μαμα, πεθερα οτι ειναι πολυ μεγαλη για να θηλαζει και χρονισε και πρεπει να αποθηλασει κλπ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Eγώ δεν έχω τόση εμπειρία απο θηλασμό,μιας και την κόρη μου τη θήλασα μόνο 2 μήνες.Τώρα τον γιό, που έρχετε θα δούμε πόσο θα πάει,βλέποντας και κάνοντας.

Θέλω όμως να σου πώ,πως όλα εξαρτόνται απο εσένα.Το θέμα είναι εσύ τι θέλεις να κάνεις;;Όντως έχεις κουραστεί και νιώθεις πως θες αν τελειώσεις πια με το θηλασμό ή θες να το κάνεις για τους υπόλοιπους που σε ζαλίζουν...απ'ότι γράφεις...

Νομίζω πρέπει εκεί να εστιάσεις και να πράξεις αυτό που εσένα σε κάνει να νιώθεις καλύτερα!!Οπότε,αυτομάτως θα είναι και το σωστό και θα βρείς και τον πιο εύκολο τρόπο να το κάνεις σιγά-σιγά...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kάτι άλλο που θέλω να ρωτήσω. Εχετε να μου προτεινετε καποιο γαλα? Δοκιμασα το φρεσκο delta advance δεν της αρεσει, τωρα δοκιμαζω το ιδιο σε εβαπορε. Εχετε καποια αλλη προταση? Κατι ακουσα για κατσικισιο? Να δοκιμασω κανει? Επισης καποιος μου ειπε να ριξω ελαχιστο hemo? Κανει για τοσο μικρο μωρο? ή ενα κουταλακι απο κατι δημητριακα "κοιμαμαι μεγαλωνω"? καπως ετσι τα λενε....

Μ εχει εξουθενωσει σωματικα το βραδινο ρε κοριτσια, το οτι πρεπει να κατσω μαζι της 2 ωρες μεχρι να αποκοιμηθει...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αμάν πια με τις μαμάδες και τις πεθερές! Κι εμένα ο άντρας μου, παρακινημένος από τη μάνα του, που ευτυχώς μένει πολύ μακριά, κάθε λίγο αρχίζει το ποιηματάκι "πότε θα κόψεις το μητρικό;", αλλά γενικώς δεν επηρεάζομαι από τους άλλους. Αν επηρεαζόμουν δε θα θήλαζα καθόλου.

Το κατσικίσιο κάνει, βέβαια, αλλά έχει πολύ έντονη γεύση νομίζω. Το χέμο δε μου φαίνεται καθόλου καλή ιδέα! Για δημητριακά "κοιμάμαι μεγαλώνω" δεν ξέρω, και γενικώς δεν εμπιστεύομαι τα ειδικά-για-μωρά-τρόφιμα. Θα μπορούσες να της έβαζες κουάκερ με μπανάνα και λίγη κανελίτσα. Εγώ έτσι το φτιάχνω στον δικό μου, αλλά με νερό, όχι με γάλα, και τρελαίνεται!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμφωνω με οσα σου εγραψαν τα υπολοιπα κοριτσια. Ο αποθηλασμος θα πρεπει να γινει σταδιακα και θα σου παρει μηνες. Εμενα μου πηρε τρεις μεχρι να καταθερω τα δυο γευματα πρωι βραδυ απο μητρικο να γινουν μπουκαλι.

Για το 1ο θεμα ισως καποιο γαλα σε σκονη να της αρεσει μπορεις να ζητησεις δειγματα απο τον παιδιατρο σου, συνηθως εχουν για να μην αρχισεις και αγοραζεις ετσι κουτια και δεν τα θελει. Ειναι σιγουρο οτι καταλαβαινει οτι ειναι κατι διαφορετικο απο το μητρικο και γι αυτο να αντιδρα ετσι.

Για το 2ο το θεμα του υπνου επειδη και εγω ειχα το ιδιο με την κορη μου εκανα το εξης. Την περιοδο του αποθηλασμου που της εδινα μπουκαλι και μητρικο την κοιμιζα με τον τροπο που την κοιμιζε και η μαμα μου οσο ελειπα για δουλεια, αγκαλια και τραγουδακια και περα δωθε στο δωματιο. Δεν μου ηταν καθολου ευκολο αλλα ηταν κατι που το ειχε μαθει οποτε προσπαθησα να το συνηθισει και απο μενα περα απο τη γιαγια.

Τωρα για το 3ο ειναι μικρουλα για να εχεις την απαιτηση να μην ξυπναει τη νυχτα και να μη ζηταει γαλα αυτο αφησε το για λιγο, λυσε πρωτα τα αλλα δυο και οταν πια ειναι ετοιμη κοβεις και το νυχτερινο.

Δεν ξερω αν σε βοηθησα σιγα σιγα θα γινουν ολα :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

hemo σε 1 έτους? :-o:-o:-o:-o:-o:-o:-o:-o:shock::shock::shock::shock::shock::shock:

συγνώμη αλλά αυτό πια και αν είναι......

έλεος πια με τον κάθε ένα να λέει το μακρύ του και το κοντό του.....

η γνώμη μου είναι να μην ακούσεις κανέναν, παρά μόνο το παιδί σου και τον εαυτό σου!! ;)

όπως, πολύ καλά είπε και η "Θέλω να γίνω μαμά" (συγνώμη δεν θυμάμαι το όνομά σου :oops::oops: ) το ότι θα πιεί γάλα σκόνη ή φρέσκο δεν σημαίνει ότι δεν θα ξυπνάει κιόλας!!! ;)

α! και εγώ έψαξα για να βρω το ποστ....είναι παλιό βλε΄πεις !!! χαχαχαχαχα

βασικά εγώ τι θα έκανα:

θα έφτιαχνα το δωμάτιό της μαζί της και θα την πήγαινα να κοιμηθεί εκεί!! .......θα συνέχιζα τον θηλασμό, όσο έπαιρνε....μα μείωση σταδιακά γευμάτων.....αν άρχιζε το πιπίλισμα θα την απομάκρυνα, θα την ξαναέβαζα, πιπίλισμα, πάλι απομάκρυνση κ.ο.κ!!!

θέλει λίγη υπομονή και επιμονή...........

η κόρη μου ξυπνούσε κάθε μία ώρα, ακόμη και ενός έτους και κατέβαινα 8 σκαλιά για να την καθησυχάσω, είτε θηλάζοντας είτε κάνοντας βόλτες......βασικά μπορείς να την πάρεις και στην αγκαλιά σου όταν ξυπνήσει, της τραγουδήσεις/νανουρίσεις........να δεις που θα περάσει ο καιρός, θα αλλάξει και δεν θα το καταλάβεις.....

εγώ στεναχωρήθηκα πάρα πολύ όταν σταμάτησε - από μόνη της - τον βραδυνό θηλασμό.....ο βραδυνός θηλασμός (πριν τον΄ύπνο της) ήταν η καλύτερη ώρα για μένα...ξεκούραση, χαλάρωση!!! ;):x

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σας και απο εμένα!

Πράγματι είναι δύσκολο να αποθηλάσεις από την μια στιγμή στην άλλη...Εντάξει 1 έτους είναι καπως μεγαλούτσικη, αλλά στην ουσια είναι ακόμα μωράκι ...βεβαια κάθε παιδάκι μεγαλωνει διαφορετικά...

Θυμάμαι την δικιά μου κόρη που 12 μηνών ήταν κάτι μεταξύ μωρού και παιδιού...

από 18 μηνών και μετά τα μωράκια γίνονται πιο...παιδάκια...συνήθως...

τωρα πιο ειδικά:

1ο Θέμα: να δοκιμάσεις διαφορετικά γάλατα...έτσι και η δικιά μου δεν έπινε το φρέσκο στην αρχή αλλά σιγά σιγά το έμαθε...μια ιδέα είναι να το ανακατευεις αναλογικά με το δικό σου γάλα και σιγά σιγά να αυξάνεις την αναλογία του φρέσκου (μπουκάλι παίρνει?). Αλλά ρώτα και τον παιδίατρο καλύτερα (δεν είμαι σίγουρη για το αν κάνει να τα ανακατεύουμε, αν και εγώ το έκανα πολύ συχνά)

2ο Θέμα; δοκιμασες να μαθει να κοιμαται με πιπιλα??? η 2η κορη μου δεν επαιρνε πιπιλα καθολου μεχρι 7 μηνων και ειχαμε δεινοπαθησει...δεν κοιμοταν με τιποτα...και ξυπνουσε με το παραμικρο...ωσπου μια μερα πηρε ξαφνικα ετσι απο μονη της και απο τοτε ειναι αλλο παιδι.................ηρεμο, πιο χαρουμενο (γιατι κοιμαται πιο καλα) σου λεω δεν το αναγνωριζω!

3ο Θεμα: ποσα κιλάκια είναι? μήπως να πίνει το βραδυνο γαλα πιο αργα και να χορταινει καπως καλυτερα? μηπως να δίνεις και λιγο φαγητο το βραδυ?? ή πιστευεις οτι ειναι απλως συνηθεια??

σε καταλαβαίνω είναι δυσκολο και πρέπει και εσυ να ξεκουραζεσαι καπως!!

καλη επιτυχια!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

samantha για την πιπίλα που λες, 1 έτους είναι αργά να αρχίσει....συνήθως οι παιδίατροι συνιστουν τα παιδάκια να την "κόβουν" την πιπίλα στους 15 μήνες.....η πιπίλα χαλάει τα δόντια και γενικότερα δεν είναι και ό,τι καλύτερο! :roll:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

samantha για την πιπίλα που λες, 1 έτους είναι αργά να αρχίσει....συνήθως οι παιδίατροι συνιστουν τα παιδάκια να την "κόβουν" την πιπίλα στους 15 μήνες.....η πιπίλα χαλάει τα δόντια και γενικότερα δεν είναι και ό,τι καλύτερο! :roll:

Και εγω ετσι ελεγα για την δικιά μου που εφτασε 7 μηνων και δεν την ειχε παρει ουτε μια φορα...αλλα τελικα τα καταφεραμε!!

δεν το ξερω αυτο για τους 15 μηνες-η παιδιατρος δεν μου το εχει πει και η κορη μου κοντευει τα 2 :D:D

Αλλα εχουμε μαθει να την εχουμε μονο μεχρι να μας παρει ο υπνος...και καθολου μεσα στην ημερα...οποτε και τα δυο παιδια με το που βλεπουν πιπιλα και το νανι τους, μπαινουν σε διαδικασια υπνου...αυτοματα, σαν υπνωτισμενα....

η ρουτινα ειναι πολυ σημαντικη για τα παιδια!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα και από μένα!

Κατ΄αρχήν να σου πω και εγώ ότι είναι μικρούλα για να ωριμασει!!!Μη σε αγχώνει το θέμα του θηλασμού ότι θα επηρεάσει την ωρίμανση της..ίσα ίσα μη σου πω ότι ο θηλασμός θα τη βοηθήσει να ανεξαρτητοποιηθεί και πιο γρηγορα..αν κρίνω και από το δικό μου!!!Αποθηλάσαμε πλήρως 21 μηνών και όλοι μου ελεγαν, (το ακουσα και από καποια παιδίατρο αυτό) "μα αγόρι και το θηλαζεις τόσο? σταματησε το γρηγορα γιατι θα σου γινει πολύ μαμακιας" Εγω ειχα τους ενδοιασμους μου, και φυσικά με πανικόβαλλε το γεγονος μη μου γινει το παιδί μαμμόθρεφτο...ε όχι μόνο δεν εγινε (άλλα πραγματα δεν ωριμαζουν,αλλα καθηλώνουν τα παιδια και όχι ο θηλασμος) αλλα πιο ανεξαρτητο αγορακι δεν γινεται να ειναι!!Και εγω ρωταγα πανικόβλητη καθε τρεις και λίγο τα κορίτσια εδώ, και αν ψαξεις θα δεις και θεματακια που ανοιγα με αποριες και αγχη!!Γι' αυτό κατ' αρχην χαλαρωσε!!!Ξερω ότι σου λείπει χρονος για σενα και σε καταλαβαίνω απόλυτα...Εγώ πρωτα ειχα μειωσει και μετά κόψει τους ημερήσιους θηλασμους και μετα τους βραδυνους..νομίζω έτσι ειναι και η σωστή σειρά!Και από τους βραδυνους πρωτα εκοψα τον θηλασμό την ώρα που τον εβαζα για ύπνο και μετα από μηνες τους μεταμεσονυχτιους θηλασμους..και μενα κοιμοταν μαζι μας γιατι θηλαζε μες τη νυχτα και αυτό ήταν κατι που μετα μετανιωσα αλλα εγω το ειχα προκαλεσει γιατι νυσταζα και κρυωνα να καθομαι εξω από το κρεβατι και τον εβαζα να θηλαζει και εγώ απλά κοιμόμουν στα ζεστά μου!!!

Από πιπίλα μακριά είναι η άποψη μου!! Είμαι λογοθεραπευτρια, και εχω να σου πω από επαγγελματικής άποψης ότι κανει μεγαάααλη ζημια στα δοντια και κατα συνεπεια στην ομιλία των παιιδιών..και αν δεν την εχει μαθει, ειναι κριμα να την ξεκινησει τωρα..όσο για το hemo θα συμφωνησω με τα άλλα κορίτσια ότι ειναι μικρή για αυτά..ο δικός μου ειναι 31 μηνών και οι φορες που εχει φαει σοκολάτα ή τετοιου ειδους ροφηματα εναι μετρημενες στα δαχτυλα του ενος χεριου!!!Αυτα θα τα πιει μεγαλώνοντας...όσο μπορεις και περναει από το χερι σου να τα κανεις περα τωρα, καντο!!!!Μην απογοητευεσαι με το γαλα!!όντως το κατσικίσιο εχω ακουσει ότι ειναι το καλυτερο!Μπορει να παρει ασβεστιο και από άλλες τροφες όπως το γιαούρτι, τα τυρια, καποια λαχανικά όπως το μπρόκολο και άλλα που δεν τα θυμαμαι τωρα..Αρα το γαλα, σαν γαλα, μη σε αγχωνει..και παλι σε καταλαβαινω γιατι και εγω τον ιδιο πανικό ενιωθα..μην περιμενεις από τη μια μερα στην άλλη να δεχτεί το ξενο..ειναι μια νεα γευση που μπαίνει στη διατροφή της..και γινονται τοσο σημαντικα άλλα πραγματα στη ζωή της ταυτόχρονα..σταματαει το στήθος της μαμας!!!!Γιαυτό πρεπει να γινει με πολλή αγάπη ο αποθηλασμός!!!Πρεπει να νιώσει ότι σταματώντας το θηλασμό, δε σταματάει και η αγάπη σου προς αυτήν..μιλα της..όλα τα καταλαβαίνουν..εγώ του δικου μου του ειχα εξηγήσει ότι θα σταματήσουμε να πίνουμε γαλατάκι από το στηθος της μανουλας γιαυτό και γιαυτό το λόγο..όταν τον κοιμιζα τα βραδια, ήθελα να τον κραταω σε σταση θηλασμου και να τον νανουριζω για να νιώθει την καρδια μου, να με μυριζει όπως πριν, να νιωθει τη ζεστασια μου...και ξαναεπιστρεφω στο θεμα γαλα..εγω είχα δοκιμασει διαφορα που μου ειχε συστησει ο παιδιατρος..κατι σκονες, κατι αλλα παιδικα..τίποτα...τα εβαζα και στο μπουκαλι, πηρα και θηλες να μοιαζουν με τις μητρικες και καλα, παλι τιποτα!! Ώσπου ειχα παρει της nestle το neslac και επειδή ήταν ήδη ετοιμο υγρο, μου ήρθε μια ιδεα να δοκιμασουμε στο ποτηρι με καλαμακι!!!Η ιδεα πιστευω με το καλαμακι του αρεσε περισσοτερο από το γαλα, και στην αρχή δεν το επινε ευκολα, αλλα βλεποντας και εμας να κανουμε ότι πινουμε γαλα με το καλαμακι, αυτό ήταν!!!Και από τότε που αποθηλασε δεν εχει πιει σε μπουκαλι γαλα ποτε!!!Μονο με καλαμακι!!!Το εχεις δοκιμασει αυτό? και να πινεις και εσυ διπλα και να σε βλεπει? να της λες ότι τωρα ειναι δεσποινιδα και να πινει σαν μεγαλη με καλαμακι? Παντως θελει υπομονη στο να δεχτει το γαλα το ξενο αλλα μη σε αγχωνει..οσο για τον αποθηλασμο θα γινει και αυτό...και αν το θεμα σου ειναι περισσοτερο αυτα που σε πιεζουν και ότι πρεπει να ωριμασει, αστην να θηλαζει και θα ερθει ώρα από μονη της να ειναι ετοιμη να αποθηλασει και πιο ευκολα!

Συγνωμη αν σε κουρασα, ευχομαι να βοηθησα και ότι αλλο θες εδω ειμαστε!! ψαξε στο μαμμυ για παρόποια θεματακια παλαιότερα, καθώς και στο site μητρικός θηλασμος..εγώ ειχα στειλει αρκετες αποριες με email και οι κοπέλες εκει με βοηθησανε αμέσως..όπως επισης μπορεις να ψαξεις και συμβούλους θηλασμους στην περιοχη σου για αν σου δωσουν και αλλες ιδεες και βοηθεια!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα,

Και εγω ετσι ελεγα για την δικιά μου που εφτασε 7 μηνων και δεν την ειχε παρει ουτε μια φορα...αλλα τελικα τα καταφεραμε!!

αχ και εγώ προσπάθησα να της δώσω πιπίλα στους 6 μήνες.......να πω ότι είμαι κατά της πιπίλας.....αλλά ήμουν τόσο κουρασμένη να ξυπνάει κάθε μία ώρα και να προσπαθώ να την καθησυχάσω, αφού ένα βράδυ από τις 1.00 μέρχι τις 5.00 την είχα αγκαλιά και έκοβα βόλτες, γιατί όταν την άφηνα έκλαιγε, αλλά δεν την δέχθηκε......η πιπίλα την άφηνε ξύπνια :o:o:o:o:o πρώτη φορά το είδα αυτό :lol::lol::lol::lol: ......αλλά από μέσα μου χάρηκα που δεν την δέχθηκε............είναι πολύ δύσκολο μετά να αφήσει ένα παιδάκι την πιπίλα........

mariaxar μου άρεσαν αυτά που έγραψες ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τι γλυκες απαντησεις σας ευχαριστω πολυ!

σε εισαγωγικα χαιρομαι που υπαρχουν και αλλες μανουλες που βιωνουν τα ιδια κ ξερουν να με συμβουλεψουν.

Απλα δεν καταλαβαινω το εξης: ως τωρα δεν εχουμε ρουτινα δηλαδη συγκεκριμενη ωρα υπνου κλπ οταν την βλεπω οτι νυσταξει θα την βαλω για υπνο κ αργει πολυ να κοιμηθει αφου γυρναει μπρουμυτα, δαγκωνει, γελαει. Εγω πως πρεπει να αντιδρασω εκεινη την ωρα με δεδομενο οτι δεν κοιμαται στην κουνια της?

Ξερω γω αν ειχε μαθει στην κουνια θα την ταιζα και θα την εβαζα. τωρα που ξεσηκωνει τον κοσμο?

Επισης αυτο που δεν ξεκαθαρισα: το βραδινο γευμα πριν κοιμηθει με τι να το αντικαταστησω αν δεν πινει γαλα? με κρεμα?

Θα δοκιμασω και αυτο με το καλαμακι mariaxar ωραια ιδεα μπορει να πιασει..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

βασικά πρέπει να φτιάξεις μια ρουτίνα και όσο πιο μικρό είναι το παιδί τόσο καλύτερα και πιο εύκολα....τι θα πει όταν νυστάξει?....δλδ τι ώρα πάει για ύπνο το βράδυ?

:?

η κόρη μου που δεν πίνει καθόλου γάλα, το βραδάκι πριν τον ύπνο τρώει γιαουρτάκι και τώρα μέσα βάζω και δημητριακά, όταν ήταν πιο μικρή έβαζα φρουτάκια! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Και μεις καθιερώσαμε ρουτίνα πάντως από 10 μηνών.Ήταν δύσκολο στην αρχή γιατί δε κάθονταν στα κρεβάτια τους μόνες ήθελαν αγκαλιές και σαλόνι μαζί μας αλλά μια βδομάδα κράτησε η γκρίνια.Από τότε κάθε βράδυ ξέρουν μόλις πούμε μπάνιο,γάλα,νάνι τρέχουν να πάρουν θέση και δε μας ζορίζουν καθόλου.Βέβαια το βράδι ξυπνάνε για χ ψ λόγους αλλά δεν έχουμε δυσκολία στο να κοιμηθούν και να έχουμε και μεις 2-3 ώρες για μας πριν κοιμηθούμε.

Για το θέμα του θηλασμού δεν ξέρω αλλά για τη ρουτίνα είμαι κάθετη πλέον ότι βοηθάει και ηρεμεί το παιδί πολύ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πολύ ωραία όσα γράψατε, ειδικά η mariaxar.

Εμάς την πιπίλα την πήρε τριών μηνών και την έκοψε μόνος του εφτά μηνών. Από τότε, κάποια πολύ δύσκολα βράδια (που μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού) δοκίμασα να του δώσω πιπίλα, αλλά την έφτυνε. Το προτιμώ, όμως, γιατί μετά θα είχαμε δράματα για να την κόψει.

Για τη ρουτίνα που λέτε, εγώ δεν είμαι υπέρ ενός πολύ αυστηρού και άκαμπτου προγράμματος, αλλά πιστεύω ότι ένα χαλαρό προγραμματάκι είναι ό,τι πρέπει. Εμείς έχουμε ένα χαλαρό πρόγραμμα φαγητού με απόκλιση μισής-μίας ώρας, πρόγραμμα θηλασμών με τίποτα εννοείται!, και το βράδι θα κοιμηθεί ανάμεσα στις εννιά και στις δέκα. Κάποια βράδια τον κοιμίζω εγώ, αλλά τα περισσότερα ο άντρας μου, επειδή εγώ το βράδι δουλεύω, και συνήθως όταν επιστρέφω τον βρίσκω κοιμισμένο.

Εμάς το απόγευμα τρώει φρούτο και το βράδι θα φάει λίγο φαγητό απ' το μεσημέρι ή γιαούρτι με κουάκερ ή πιο σπάνια κουάκερ με φρούτο. Γάλα τα περισσότερα βράδια δεν πίνει, επειδή λείπω και το μπιμπερό δεν το θέλει. Οπότε θα ξυπνήσει κάποια στιγμή μες στη νύχτα και θα θηλάσει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...