Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ξύλο..αποδοτική μέθοδος?


Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια,

Ακούω συχνα απο πολλούς γονείς οτι χρησιμοποιούν το ξύλο ως μέθοδο αλλοι διαπαιδαγωγησης,αλλοι συνετισμού....

εγω στη μικρή μου δεν εχω δωσει,ούτε ξυλια στον ποπο...σε τέτοιο ξυλο αναφερομαι...

εσεις τι λέτε?θεωρω οτι δεν μπορει να κανει κατι καλο πανω στο παιδι αυτή η μορφή..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πλακα κανεις;;;;..

ακου ξηλο!!!

πε ςμου που ειναι αυτοι οι αξαιρετικοι γονεις να ρθω να του δωσω μερικες ξηλιες ως μεθοδο διαπαιδαγωγησης γωνιων...

και οταν λενε ξηλο..τι εννωουνε..

μια στον ποπο πιο πολυ σαν μπατσακι η χαδακι..η παιρνουν τη βραμενη σανιδα καιοποιον παρει ο χαρος..γιατο στην πρωτη περιπτωση ανθρωπος εισαι..καποια στιγμη σε φερνουν στα ορια..αλλα στη δευτερη αποτελει ποινικο αδικημα το οποιο περα απόλα τα αλλα επιφερει και στεριση επιμελειας

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οπως εγραψε η Liberty σε ξυλια στον ποπο αναφερετε, για το πραγματικο ξυλο δεν νομιζω να υπηρχε γυναικα που να το εθετε σαν ερωτηση για τον αν συμφωνουμε.....

Πιστευω πως εξαρταται στο παιδακι, ισως καποια ειναι αρκετα ζωηρα και δεν ακουνε το μη και το οχι.Ισως εκει μια απαλη στον ποπο ή στο χερακι να ειναι αποτελεσματικη.Εφοσον φυσικα εξανληθηκαν οι αλλες λυσεις..Μπορει και να κανω και λαθος…

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

"γιατι εμείς που φαγαμε ξύλο δε βγηκαμε καλοί"?

την εχω ακουσει απο πολλους γονεις αυτην την αποψη και θλιβομαι ιδιαιτερα...δυστυχως...

φυσικα και εγω αναφερομαι σε ξυλια στον ποπο,ισως ως εκφοβισμο...

για ξυλο,ξυλο δε θα εθετα καν ερωτημα...ο.τι και να εχω ακουσει κατα καιρους..οπως ειπε και η νανα...

αν ακομα και η ξυλια στον ποπο μπορει να αποδωσει σε κατι επικινδυνο που μπορει να κανει..

αν εχετε δει καποια αλλαγη...

εγω δεν εχω κανει ουτε αυτο..

ρωταω αν μπορει ν αποδωσει κατι σε κατι επικινδυνο...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν ξερω...

γι αμενα δενε χει καμια απολυτως αποδωση ως μεσο πειθαρχιας..

θεορω πως μαθαινεις στο παιδι λαθος προτυπα..

μεγαλωνωντας θα θεωρησει πως το να ασκει καποιος μια μορφης βια πανω του ειτε ηπιασ ειτε σοβαρης..ειναι αποδεκτο..αφου το κανουν οι γονεις μας...

Οκ ειμαστε ανθρωποι..καμια φορα μπορει να μας φερουν στα ακρα και να φανε καμια ξαναστροφη..αλλα να πω αν κανεις αυτο..θα σε δειρω δεν θα αποδωσει..

και δεν το εχω κανει ποτε...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αυτοι που φαγανε ξυλο βγηκαν και αυτοι επιθετικοι......

πολυ αγορια που φαγανε ξυλο τωρα κανουν τα ιδια στα παιδια τους αλλα και στις γυναικες τους......

τα παιδια μιμουνται......και τα καλα και τα κακα.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ξύλο με βρεγμένη σανίδα έφαγε πολύ ο άντρας μου. Εγώ έφαγα ξύλο, αλλά όχι με βρεγμένη σανίδα. Παλιά θεωρούσαν ότι είναι η καλύτερη παιδαγωγική μέθοδος.

Ο άντρας μου βγήκε νευρικός, αλλά σ' αυτό δε φταίει μόνο το ξύλο, φταίει γενικότερα το περιβάλλον της οικογένειάς του.

Δεν είμαι υπέρ του ξύλου, αλλά πιστεύω ότι σε κάποια φάση δε θα αντέξεις και θα δώσεις μια ξυλιά στον ποπό. Μέχρι εκεί, όμως.

Ο άντρας μου καμιά φορά όταν κάνει αταξίες ο Αντρέας του λέει "θα σε δείρω" και τον μαλώνω, να μην του λέει κάτι τέτοιο, γιατί μετά θα μάθει σ' αυτή τη συμπεριφορά, έστω και χωρίς να τρώει ξύλο.

Μέχρι τώρα, φυσικά, ούτε ξυλιά στον ποπό δεν έχουμε δώσει γιατί είναι πολύ μικρός.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα!

Εγω καμια φορα δινω καμια στον ποπο η το χερακι, κυριως το χερακι και αυτο γιατι του λεω πως ειναι πολυ καλο παιδακι, αλλα εχει ατακτο χερακι, δεν θελω να στοχοποιω δηλαδη τον ιδιο και το ριχνω δηθεν στο χερακι, που μολις το κανω και καλα ντα ερχεται και μου ζηταει να το κανω μα, γιατι αν λεει το φιλησω δεν θα κανει αλλες αταξιες. Ψιλοπιανει, αλλα οχι παντα. Στα επικινδυνα παντως, εχει φαει 2-3 μαζεμενες και καπακι τιμωρια για κανενα μισαωρο και πραγματι δεν τα εχει ξανακανει, αλλα ειναι ελαχιστα, σε γενικες γραμμες με την επαναληψη οτι ειναι επικινδυνο και δεν κανει (πολλεεεεεες φορες ομως) το εχει καταλαβει και δεν το κανει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

συμφωνω πως αραια και που χρειαζεται καμια πολυ ψιλη για να μπαινουν τα ορια!

αλλα πολυ ψιλη και μονο οταν εξαντλειται η κουβεντουλα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα κορίτσια, ξύλο ΠΟΤΕ. Η ΒΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΒΙΑ.

Και εγω στις αρχες εδινα καμια ελαφρια στον ποπο, αλλα σταματησα αμεσως όταν το εψαξα απο ψυχολογικης άποψης..τα παιδακια δεν καταλαβαινουν το σιγα από το δυνατα.. η κινηση ειναι η ιδια και ετσι μαθαινουν ότι όταν θυμωνουν εχουν δικαιωμα να χτυπουν , είτε εμας είτε αλλα παιδακια... έχουν φυσικά δικαιωμα να θυμωνουν αλλα ΟΧΙ να χτυπούν.. και δεν μπορουμε όταν εμεις οι ιδιοι τα χτυπαμε, αυριο που θα χτυπησουν ειτε τα αδερφακια τους ειτε αλλα παιδακια. να τα μαλλωσουσε και να τους πούμε "δεν χτυπαμε, δεν ειναι σωστο!!" Φανταστειτε και το σκηνικό, να τα χτυπαμε και να τους λεμε "είπαμε δε χτυπαμε, δεν ειναι σωστο, το καταλαβαινεις?" Εςκει γινεται και το μπαχαλο στο μυαλο του παιδιου..τελοσπαντων, δεν ειναι σωστο το ξύλο..και εγω εχω ακουσει πολλους που λενε ότι δεν παθανε τίποτα αλλα οι περισοτεροι ειναι βιαιοι,επιθετικοι, καταπιεσμενοι ακομα και κομπλεξικοι..

Διαλογος και παλι διαλογος..όλα τα καταλαβαίνουν τα μικρουλια μας...εμένα καμια φορα γυρναει χερι σε μενα ή στον μπαμπα του όταν του θυμωσουμε, και νιώθω τόσο ωραια όταν μπορω να του λεω " γιατί χτυπας? εμεις σε χτυπαμε? ειδες κανενα σε αυτό το σπιτι να χτυπαει? εσυ τοτε γιατι το κανεις? δεν ειναι σωστο."

Στις δυσκολες καταστασεις εχουμε τις τιμωριες, όπως το να στερηθει καποιο παιχνιδι, η την ακυρωση της προγραμματισμενης βολτας, αλλα αυτα ειναι εσχατη λύση..δε θελω να τα συνδεει όλα με την ανταποδωση..δηλαδη θελω να ειναι ησυχος, όχι γιατι θα παρει κατι μετα, υλικο ή αυλο, αλλα γιατι αυτό ειναι το σωστο....ακομα αυτό δεν το πετυχαμε 100% αλλα σιγα σιγα..που θα παει??? :lol:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω κοριτσακια μου δεν συμφωνω με το ξυλο ουτε στο κωλακι ουτε πουθενα δεν μου αρεσει καθολου σαν κινηση δεν το χω κανει ποτε τιμωρια βαζω με πονο καρδιας στεναχωριεμαι αλλα πιστευω πρεπει να μαθει ορια αλλα οχι μεσω βιας κ ναι θεωρω οτι κ μονο η κινηση να χτυπησεις καποιον ειναι βια η και οι λεκτικη βια παλι δεν μου αρεσει να ουρλιαζεις σε ενα μικρο παιδακι κ να το φοβιζεις..

εγω θα βαλω 2 λεπτα καρεκλακι τωρα τα χω κανει 3 που μεγαλωσε.κ πλεον το χει μαθει κ δεν διαμαρτυρεται καν..ισως να κλαψει αλλα σε λιγο σταματαει κ περιμενω να τον παρω αγκαλιτσα κ να του πω οτι τον συγχωρω..

ο αντρας μου του χει ριξει κανα δυο στον κωλο στο παρελθον κ του πα οτι θα παρω το παιδι θα φυγω κ θα τον καταδωσω στην προνοια αν το ξανακανει χαχαχαχαχα !!!!!

:D:D

ο μικρος παλι κανα δυο φορες σηκωσε χερακι αλλα πηγα σε αλλο δωματιο κ του πα οτι η μανουλα δεν θελει να παιζει με παιδακι που χτυπανε..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • @Katiana1987 @Elk Ευχαριστώ κορίτσια, ξεκαθάρισε το τοπίο!! 🙂
    • Ααα τότε λαθος θυμάμαι θέλει να κλεισεις και την 37 εβδομάδα τότε 
    • Πρόωρο ονομάζεται κάθε μωρό που γεννιέται πριν τις 37 εβδομάδες κύησης. Μεγάλο (ή όψιμο) πρόωρο είναι το 34-36 εβδομάδων, πολύ πρόωρο είναι το 28-32 εβδομάδων και εξαιρετικά πρόωρο το <28 εβδομάδων κύησης. Συνήθως τα πρόωρα μωρά έχουν και χαμηλό βάρος γέννησης, δηλαδή ζυγίζουν λιγότερο από 2,5 κιλά. Εν έτη 2023 ένα μωρό μπορεί να γεννηθεί στις αρχές του 6ου μήνα της εγκυμοσύνης (ή την 22η εβδομάδα κύησης) με εξαιρετικά χαμηλό βάρος γέννησης 500 γραμμάρια ή και λιγότερο και να επιβιώσει. 
    • Αν γεννήσεις πριν την 36 εβδομάδα θεωρείτε πρόωρο  Αν γεννησεις μετα την 36 είναι τελειομηνη έτσι κατάλαβα γιατί μετά την 36 εβδομάδα μπορούν να σου σπάσουν τα νερά οποιαδήποτε στιγμή 
    • Ναι λαθος μου από την βιασύνη μου δεν το έγραψα σωστά μπερδεύτηκα 😅 Όταν μπήκα στην 31 εβδομάδες  (8ο μήνα )  πηγαινα 1 επίσκεψη κάθε 2 βδομαδες δηλαδή μέσα σε ένα μήνα πήγαινα 2 φορές  μετα όταν μπήκα στον μήνα μου στις 36 εβδομάδες πήγαινα μια φορά την εβδομάδα 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...