Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μητρικο γαλα - Πρασινα κακα - Βαρος μωρου εχουν κατι κοινο??


Recommended Posts

Για ακομη μια φορα θελω ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ τα φωτα σας... Εχει τωρα 2βδομαδες που μου κανει πρασινα κακα ειτε πιο σκουρα ειτε πιο ανοιχτα. Στις πρωτες μερες οταν το εκανε επειδη μου εκοψε ασχημα την μια ρωγα τον ταιζα συνεχεια απο το ενα στηθος και νομιζα οτι απο αυτο ηταν. Πηγαμε για το καθιερωμενο μας ελεγχο στο γιατρουλη και δεν το ικανοποιησε το βαρος που πηρε και μου ειπε οτι και γιαυτο κανει πρασινα κακα αφου το γαλα μου ελαφρυνε και δεν του προσφερει και πολλα και να ξεκινησω ξενο. Εγω φυσικα ενοχληθηκα και ετσι συμβιβαστηκαμε να του ξεκινησω βανιλια κρεμουλα αντι για ενα γευμα. Ακομη ομως και με αυτη την αλλαγη τα κακα παραμενουν πρασινα. Θελω να συνεχισω να θηλαζω αλλα δεν θελω να ειμαι στο αγχος αν το γαλα μου ειναι θρεπτικο για το παιδι.

Σας ευχαριστω που με ακουσατε για ακομη μια φορα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αλεκα καλημέρα!

Και ο δικος μου ο μικρός για τρεις βδομάδες περίπου έκανε πράσινα κακα. Η παιδιατρος μου είχε πει ότι στα βρεφακια που θηλαζουν αποκλειστικα δεν παίζει ρόλο το χρώμα αλλα η υφή. Τα πράσινα κακα μου είχε πει ότι δείχνει ότι απλα μεταβολιζει αλλιώς το γάλα. Απο βάρος εμείς δεν είχαμε πρόβλημα ίσα ίσα που είχε πάρει και πολυ.

Έχω διαβάσει εδω στο φόρουμ ότι πολλές φορές τα πράσινα κακα συνδέονται με υπερπαραγωγή γαλακτος.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσακι να χαιρεσαι το μωρακι σου και ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ!!! αυτα που σου ειπε ειναι αδιανοητα!! δεν "ελαφραινει" το μητρικο γαλα και φυσικα, τα μωρα που θηλαζουν δεν ξεκινουν στερεες τροφες πριν κλεισουν τους 6 μηνες!!! το οτι θηλαζε απο το ενα στηθος, μπορει να ειναι λογος για μειωση παραγωγης και αν θελεις να θηλασεις πρεπει να βαζεις το μωρο και στα δυο!!! οπως και να'χει, ενας καλος παιδιατρος οταν το μωρο δεν παιρνει το βαρος που τον ικανοποιει δεν ενοχοποιει αμεσως το θηλασμο αλλα ψαχνει π.χ. για ουρολοιμωξη (φυσικα δεν ειναι η δικη σου περιπτωση, επειδη ετυχε ενα μηνα να μην βαλει αρκετο βαρος!!! αληθεια, ποσο εβαλε; γιατι στον 5ο μηνα τα μωρακια δεν παιρνουν πολυ- η δικη μου ειχε παρει 300 γρ)

αν θες να συνεχισεις το θηλασμο να αλλαξεις παιδιατρο!!!

καλη συνεχεια!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Για τα πράσινα κακά δεν ξέρω να σου πω. Ο δικός μου έκανε πράσινα καμιά φορά, αλλά όχι συστηματικά. Όσο για το βάρος, ο δικός μου τριών μηνών έγινε έξι κιλά και μετά έμεινε στάσιμος. Στους έξι μήνες άρχισε να ξαναβάζει. Φυσικά δεν έφταιγε το γάλα! Ο μικρός ήταν (και είναι) υπερκινητικός κι ό,τι έτρωγε το έκαιγε.

Στην ηλικία που είναι ο μικρός σου είναι πάρα πολύ νωρίς ν' αρχίσει κρέμες!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αλεκα,αν εχεις fb μπες κ ψαξε τη σελιδα"μητρικος θηλασμος" η αλλιως ψαξε στο google αυτο το blog.Θα βρεις ολες τις απαντησεις που χρειαζεσαι. ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ελεος...

να πειςτου παιδιατρου σου οτι δενιδεα απο θηλασμο...

ποσο δηλαδη βαρος πηρε το μωρο και δεν τον ικανοποιει;;;...ποσο επαιρνε μεχρι τωρα;;;..ποσο βαρος γεννηθηκε;;;

Τα πρασινα κακα μπορει να οφειλοναι σε παρα πολλους λογους...

υπερπαραγωγη γαλακτος...αλλεργια σε καποια τροφη, ιωση, δοντακι που ενδεχομενος να βγαινει.,.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα Αλέκα μου! Τί κανεις? Τα ζουζουνια? Από ότι διαβαζω ο Πετρακης σε αγχώνει ε? Κατ΄ αρχήν, ξεαγχώσου με το θεμα του θηλασμου..είναι Ό,ΤΙ ΠΙΟ ΚΑΛΟ μπορείς να προσφερεις στο γιο σου..ακου ελαφρυνε το γαλα..δηλαδη εγω που τον θηλαζα μεχρι 21 μηνων (μεχρι τοτε οχι αποκλειστικα όμως) θα επρεπε το παιδί μου να εχει προβλημα με το ασβεστιο του..οι εξετασεις του ομως τον ειχαν δείξει ντουρασελ!!! Δεν τίθεται θεμα ότι φταίει το γαλα σου..καλό θα ηταν εφ' όσον δε μπορείς να συνεννοηθείς μαζί με τον παιδίατρο σου, να κοιταξεις και στο site που σου ανεφερε μια κοπελα πιο πανω..εγω τους είχα στείλει e-mail και με βοήθησαν παρα πολυ τότε..αν ψαξεις όμως και εδώ, σε παλαιοτερα θεματα θα βρεις σιγουρα πληροφορίες..και μενα είχε κανει σε καποια φαση πρασινα, με "κλωστούλες" αίματος, και ήταν από υπερπαραγωγή αν θυμαμαι καλα, κατι το οποιο φτιαχνεται πολύ απλά! Χαλαρωσε, συνεχισε να θηλαζεις και ρωτα και πιο ειδικους με το θηλασμό αν θες.. Η cesilia ξερει πολλα, γιαυτό απαντησε της σε αυτα που σε ρωτησε σε σχεση με το βαρος..εμενα με είχε βοηθησει πολυ παλαιότερα..

Αντε και σε περιμενουμε και δίπλα!!! :-*:-* Φιλια σε Πετρο και Σαντυ!!

υ.γ Καθε φορα που μιλαμε για θηλασμό, δε μπορω να μην ευχαριστησω όλα τα κορίτσια που με βοηθησαν τότε, ευχαριστω ιδιαίτερα cesilia και Lala!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα,,,,συμβουλη απο καμενη απο παιδιατρο ασχημο με τον θηλασμο...αλλαξε τον!εγω τον αλλαξα και μετα ησυχασα!!!

λοιπον μην κανεις το εγκλημα απο τωρα να δωσεις κρεμα!!!κρεμα αρχιζουν απο τον 6ο μηνα!!! :o ποιος παιδιατρος δινει τοσο νωρις??

οσο για τα κακα και εμενα εκανε πρασινα...και νερουλα...και κιτρινα πηχτα και κιτρινο ανοιχτο...αλλαζει αναλογα με την συσταση του γαλακτος που αλλαζει συνεχεια για να καλυψει τις αναγκες του μωρου!!!

μην σταματησεις το θηλασμο...και μην αρχισεις κρεμα!!!

προ παντων αλλαξε παιδιατρο!!!1

φιλακια και καλους θηλασμους

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα....

οντως ο παιδιατρος σας δεν εχει ιδεα απο θηλασμο...

συνηθως τα κακακια τα πρασινα οφειλονται στο γεγονος η οτι δεν εχεις ρυθμισει ακομα την παραγωγη σου η οτι κανεις συχνες αλλαγες του στηθους στο γευμα...σε αυτη την ηλικια που ειναι ο μικρος σου τρωνε ενα γευμα ενα στηθος...ετσι περνει και το λυπαρο γαλα...στην αρχη το γαλα μας ειναι αυτο που τα ξεδιψαει και μετα ειναι αυτο που λεμε λιπαρο και μετα ειναι αυτο που τα ηρεμει και κοιμουνται...τεσπα....

καλο ειναι να προσπαθεις να δινεις στο γευμα ενα στηθος....επισης ειναι πολυ μικρος για κρεμες.....

ποσο βαρος πηρε;;;;

μην κατηγορεις τον εαυτο σου...δειξε λιγο εμπιστοσυνη στο ενστικτο σου...

δεν υπαρχει κακο μητρικο γαλα....το δικο σου γαλα ειναι αυτο ακριβως που χρειαζεται ο μικρος σου.....

μην αγχωνεσαι και προχωρα......

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Είναι πολύ νωρίς για κρέμες αφού το στομάχι του μωρού δεν είναι έτοιμο να τις δεχθεί.

Τα πράσινα κακά οφείλονται στους λόγους που αναφέρει και η Cecilia, δες και εδώ: http://kellymom.com/health/baby-health/ ... en-stools/

Αν έκανε που και που πράσινα κακά τότε δεν είναι ανησυχητικό αλλά αν επιμένουν τότε πρέπει να το κοιτάξεις.

Αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα με την μικρή μου και οφείλεται στην υπερπαραγωγή. Δηλ έπινε το πρωτό γάλα που έχει λιγότερο λίπος και περισσότερη λακτόζη (γι'αυτό και είναι πράσινα τα κακά, λόγω της λακτόζης) και επειδή χόρταινε δεν προλάβαινε να πιει το πιο λιπαρό μέρος του γαλακτος. Για να ρυθμίσεις την υπερπαραγωγή ξεκινάς να δίνεις γεύμα και στήθος και αν ήδη το κάνεις αυτό τότε δίνεις περισσότερα γεύματα από το ίδιο στήθος για 2-3 ώρες και μετά περνάς στο άλλο στήθος για να μειώσεις κάπως την παραγωγή σου. Αποτελέσματα θα δεις μετά από 4-5 μέρες.

Εγώ έδινα για 2 ώρες το ίδιο στήθος όποτε πεινούσε και είδα αλλαγή στα κακά από πράσινα σε κίτρινα την 4η μέρα, Όμως μετά από μια εβδομάδα ξαναεμφανίστηκαν τα πράσινα. Τώρα είμαι στο 3ωρο σε κάθε στήθος και εδώ και 2 εβδομάδες όλα καλά.

Αν κάνεις το παραπάνω και δεν δεις διαφορά τότε πρέπει να αναζητήσεις αλλού την αιτία και όχι στην υπερπαραγωγή.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Adjust your supply to better match baby’s needs

■If baby is gaining weight well, then having baby nurse from only one breast per feeding can be helpful.

■If baby finishes nursing on the first side and wants to continue nursing, just put baby back onto the first side.

■If the second side becomes uncomfortable, express a little milk until you’re more comfortable and then use cool compresses – aim for expressing less milk each time until you are comfortable without expressing milk.

•Avoid extra breast stimulation, for example, unnecessary pumping, running the shower on your breasts for a long time or wearing breast shells.

•Between feedings, try applying cool compresses to the breast (on for 30 minutes, off for at least an hour). This can discourage blood flow and milk production.

•If nursing one side per feeding is not working after a week or so, try keeping baby to one side for a certain period of time before switching sides. This is called block nursing.

■Start with 2-3 hours and increase in half-hour increments if needed.

■Do not restrict nursing at all, but any time that baby needs to nurse simply keep putting baby back to the same side during that time period.

■If the second side becomes uncomfortable, express a little milk until you’re more comfortable and then use cool compresses – aim for expressing less milk each time until you are comfortable without expressing milk.

■In more extreme cases, mom may need to experiment a bit with time periods over 4 hours to find the amount of time per breast that works best.

Από http://kellymom.com/bf/got-milk/supply- ... t-letdown/

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στα μωρα που θηλαζουν πραγματι τα κακα αλλαζουν αποχρωση απο κιτρινο σε πρασινο και αντιστροφα..αν το μωεο σου παιρνει βαρος να μην ανησυχεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...