Μετάβαση σε περιεχόμενο

Κόστος εξωσωματικής.


Recommended Posts

Καλημέρα κοριτσια,

Σημερα το πρωί, πήγα σε κέντρο εξωσωματικής , για να ενημερωθώ για την διαδικασία, μιας και έχω προσπαθήσει 3 φορες με σπερματέγχυση, την 1η φορά έγινε σύλληψη αλλα για αδιευκρίνιστους λόγους, δεν προχώρησε η εγκυμοσύνη. Η 2η απέτυχε και τώρα έκανα την 3η. Ακόμη δεν ξέρω εαν είμαι εγκυος. Το σπέρμα του συζύγου είναι πολύ καλό, αλλα έχοντας εγώ ενα ινομύωμα, δεν θέλουμε να καθυστερήσουμε με την διαδικασία, για να μην μεγαλώσει. Την τιμή για την διεργασία την περιμέναμε, μας έπεσε όμως το σαγόνι την 1η φορά οταν ακούσαμε οτι κάθε επόμενη προσπάθεια εμβρυομεταφοράς, κοστίζει 1500ευρώ, οταν η 1η κοστίζει 3200!

Και μας έπεσε το σαγόνι και 2η φορά, οταν ακούσαμε το κόστος των φαρμάκων. Δυστυχώς δεν έχω Ικα γιατι είμαι άνεργη και ο άντρας μου δεν έχει γιατι είναι υπάλληλος εξωτερικού. 2000ευρώ - αφού δεν έχουμε βιβλιάριο να τα γράψουμε!

Δηλαδή όλες τέτοια ποσά πληρώσατε? Εαν τα γράφεις τα φάρμακα, πόσα γλιτώνεις?

Πρεπει για να κάνεις παιδί να έχεις στην άκρη 8000ευρώ?

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ τόσο, που έβαλα τα κλάμματα μεσα στο γραφείο της μαιας που μου εξηγούσε την διαδικασία...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Alberta εύχομαι να είσαι ήδη έγκυος και να μην χρειαστεί να κάνεις εξωσωματική.Κάτω απο 3000 δεν υπάρχει περίπτωση να δώσετε.Αυτό για την διαδικασία παρακολούθησης υπερήχων, ωοληψίας και εμβρυομεταφοράς.Επιπλέον θα σας ζητηθεί να κάνετε εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου(που μπορεί και ήδη να τις έχετε κάνει εσείς) και αιματολογικές δικές σου για τις ορμονες ετσι ώστε να παρακολουθούν πως προχωράς για την ωοληψία και για τις δόσεις των φαρμάκων.1500 ή ίσως και λιγότερα πληρώνεις αν και εφόσον έχουν μείνει έμβρυα απο την πρώτη διέγερση που θα κάνεις,Δηλαδή αν η 1η φορά αποτύχει και σου έχουν μείνει έμβρυα στην κατάψυξη(που και αυτή την πληρώνεις περίπου 300 ευρώ το χρόνο για να τα κρατήσουν) θα πληρώσεται τα 1500 αν δεν έχεις όμως περισσευούμενα έμβρυα θα πρέπει να ξανακάνεις όλη την διαδικασία οπότε πάλι 3000+ και ξανά φάρμακα κλπ.

Τα φάρμακα αν είσαι ανασφάλιστη τα πληρώνεις όλα.Ανάλογα τι θα σου δώσει ο γιατρός το κάθε ένα έχει άλλη τιμή.Μπορεί να δώσεις 1000 ευρώ μπορεί και παραπάνω.Επιπλέον δεν στα γράφουν έτσι απλά περνάς απο επιτροπή και απο εκεί αν σου δώσουν το οκ μπορείς να πάρεις τα φάρμακα απο το ταμείο σου.

Πρώτα απο όλα μην κλαις γιατί κι εγώ το ίδιο έκανα και χαλιόμουνα επιπλέον και δεν εξίζει πραγματικά.

Εμάς νομίζω μας έχουν φύγει 2500χ2 (2 φορές διέγερση έκανα χωρίς εμβρυομεταφορές)1500χ2 (τα φάρμακα), γύρω στα 1000 επιπλέον εξετάσεις και διάφορες εξειδικευμένες που δεν ήταν απαραίτητες όμως και 300χ2 για την κατάψυξη των εμβρύων που κάναμε.Όταν θα κάνω τις εμβρυομεταφορές θα πληρώνουμε 1500 για κάθε φορά.2500 κόστιζε η διαδικασία για μένα που δεν έκανα όλη την διαδικασία αν έκανα τότε τις εμβρυομεταφορές θα μου κόστιζε 3000 η φορά νομίζω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Όχι δε νιώθω απολύτως τίποτα, γι'αυτό και τρυπιέμαι συνεχώς! Νιώθεις κάτι;Αν ναι μήπως πρέπει να ενημερώσεις!
    • Τραγικό να σε βάζουν σε καισαρική για τις διακοπές τους. Από αυτή την άποψη ναι καλύτερα ειλικρίνεια! Εγώ το πέταξα σε μια επίσκεψη, λέω λόγω σακχάρου πρέπει να πάμε σε καισαρική; Και μου λέει όχι, αν προχωράμε καλά δεν υπάρχει λόγος! Ό,τι είναι ασφαλέστερο για το μωράκι και τη μαμά, ευτυχώς ο γιατρός μου εμπνέει εμπιστοσύνη σε αυτό το θέμα! Δε με φοβίζει πάντως και η καισαρική, αν πρέπει για την υγεία μας θα το κάνω χωρίς δεύτερη σκέψη! Βέβαια, να μιλήσεις με την ψυχολόγο σου και νωρίς γτ τότε μπορεί να είσαι και ευαίσθητη λόγω των ορμονών, θηλασμού κτλ
    • @nanouko κορίτσι μου να σε ρωτήσω όταν έχεις ανεβασμένο ζαχαρο το καταλαβαίνεις ; Νιώθεις κάτι ; 
    • Ναι σίγουρα αν σε βοηθάει να επισκεφτείς την ψυχολόγο σου ..μας πέφτουν πολλά μαζεμένα στην εγκυμοσύνη μωρέ αλλά μόλις πάρουμε αγκαλιά τα μωράκια μας να δεις μετά θα τα ξεχάσεις όλα 😊 θα έχουν μικρή σημασία και θα δεις με τον καιρό σιγά σιγά χωρις πίεση και άγχος θα μπουν όλα σε μια σειρά  ναι να πάρεις και στο Έλενα να ρωτήσεις κορίτσι μου σίγουρα θα βρεθεί κάποιος γιατρός κατάλληλος  Η καισαρική είναι πάντα μια εσχάτη λύση πιστεύω πως αν είναι όλα καλά δεν θα σου κάνουν και κουβέντα για καισαρική 🤷‍♀️
    • Με 2 μίλησα ήδη απο το Αλεξάνδρα. Τώρα θα ψάξω και στο Έλενα. Δε με ενοχλεί, χαίρομαι που είναι ειλικρινείς και δεν αποφασίζουν τελευταία στιγμή να με πάνε για καισαρική λόγω διακοπών όπως έκαναν στη μαμά του ανηψιού μου! Δε με ενοχλούν οι αλλαγές... Τα κιλά σαν αριθμός με φοβίζουν και μόνο. Όταν έχεις περάσει κάτι τέτοιο είναι καθαρά θέμα μυαλού! Αυτό πρέπει να δαμάσω! Θα μιλήσω και με την ψυχολόγο μου και θα δώ πως θα τ' αντιμετωπίσω πάλι!
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...