Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

καλημερα κοριτσια εχω ενα αγορακι 15μιση μηνων και εδω και αρκετους μηνες εχουμε θεμα με τη δυσκοιλιοτητα!εχουμε δοκιμασει αλλαγη διατροφης πλουσια σε φυτικες ινες,προσθετες φυτικες ινες απο το φαρμακειο,το λαδι νουγιολ και τωρα ειναι μια βδομαδα που παιρνει το importal 3 φορες τη μερα και θα κρατησει για 3 μηνες η θεραπια.με τα αλλα η βελτιωση υπηρχε αλλα αηταν προσκαιρη.με το importal υπαρχει μικρη βελτιωση προστοπαρον αλλα και παλι υποφερει και βγαζει αιμα αλλες πολυ και αλλες λιγο(ενδεχομενο αλλεργιας ή λοιμωξης )δεν υπαρχει.

εχω απελπιστει με αυτο το θεμα,υπαρχει καμια μανουλα που να ειχε το ιδιο θεμα και να καταφερε να το αντιμετωπισει με καποιο τροπο????φοβαμαι ολτι θα παθει τιποτα το εντερακι του στο τελος ετσι που σκιζεται συνεχεια!

Δημοσίευση

Το αιμα προερχετε στανταρ απο ραγαδα, προσεχε το γιατι μπορει να του διμηουργησει μονημο προβλημα..

Το φαρμακο αυτο τι ειναι..μαλακτηκο κοπρανων;;;;

Ειναι δυσκολα παντως, θελει προσοχη...βασικα η κατασταση επειδηνονετε γιατι ποναει για να παει τουαλετα..και οσο περισσοτερο ποναει..τοσο περισσοτερο αρνειται να παει τουαλετα..και παλη ποναει..και ετσι θα εχεις εναν φαυλο κυκλο .

Εχετε δει μηπως προκειτε για κατι παθολογικο...κατι που να εχει σχεση με το εντερο;;;;

Δημοσίευση

δε ξερω βρε cecilia μαλλον πρεπει να παρω κι αλλες γνωμες τελικα απο κανενα αλλο γιατρο...μου εχει δωσει κρεμα για θεραπια της ραγαδας (μπαινει εσωτερικα με συριγγουλα) η οποια ειναι αντιφλεγμονωδη και αναπλαστικη αλλα καταφερνουμε πολυ σπανια να του τη βαλουμε πρεπει να τον κραταμε 5 χτυπιεται απο το κλαμα και φοβαμαι μη τον τραυματισω χειροτερα,μπορει να μην ειχαμε τοσο μεγαλο θεμα και παλια οταν ηταν μικρουλης αλλα και παλι μπορει και μια φορα το μηνα να καταφευγαμε σε κλισματακι...τα ξεκινησαμε νωρις τα κλισματακια γενικα...οσο αρχισα να προσθετω πραγματα στη διατροφη ολο και περισσοτερο θεμα ειχαμε.

παντως οταν του ειχαμε φτιαξει τη διατροφη με πολλα λαχανικα και οσπρια για μερικες βδομαδες τα εκανε ανετα..απλα γυρισαμε ξανα στα ιδια και δεν τον πιανει πια η διατροφη αυτη,

ελπιζω να μην ειναι προβλημα σοβαρο στο εντερακι του :(

Δημοσίευση

α cecilia σορρυ δεν απαντησα σε αυτα που ρωτησες,παθολογικο δεν υπαρχει εχουμε κανει καλλιεργια παρασιτολογικη κοπρανων και βγηκε καθαρη.το σιροπι που πινει ναι ειναι μαλακτικο,

Δημοσίευση

Το καημενο....

ναι..ισος καλυτερα να βρεις εναν παιδογαστρεντερολογο να δειτε και να παρετε γνωμη..

παντως παιζει πολυ να ειναι και ψυχολογικο..

δηλαδη να τα κραταει περισσοτερο ενω θελει να κανει μονο και μονο επειδη ποναει....

δεν το κανει επιτιδες..πολλες φορες το κανει υποσυνειδητα ο οργανισμος

ειχε χοντρο θεμα μια ξαδελφη μου με την κορη της..εκλεγε το καημενο καθε φορα..

τα κλισματα κλπ μονο χειροτερα τα κανουν...αλλα μπορει να παιζει ρολο η διατροφη γεννικοτερα..

εγω ειχα θεμα μετα και απο τις δυο γεννες μου οποτε προσαρμωζα την διατροφη μου αποκλειστηκα και επινα παρα πολυ νερο..

να ξες πως θα πρεπει να αλλαξει γεννικοτερα διατροφικες συνηθιες..οχι χημους του εμποριου, οχι γλυκα πολλα..παρα πολλα οσπρια και λαχανικα...εγω ενα διαστημα συνοδευα τα φαγητα μου με φαβα και πανταζαρια και κοκκινη πιπερια..

Το θεμα με το εντερο που σου λεω..εχει μια γνωστη μας..το εντερο της απλα στενευει παρα πολυ στην εξοδο του..μα παρα πολυ ομως..αυτη πινει καθημερινα αφεψημα απο Αλεξανδρινο..αλλιως δεν υπαρχει περιπτωση να ενεργηθει..μα καθε μερα ομως..εμεις πινουμε καφε..αυτη το "τσαγακι της"..

Δημοσίευση

θα το ψαξω και σε παιδογαστρεντερολογο να αποκλεισουμε καθε πιθανοτητα αν κι εγω ειμαι σιγουρη οτι προκειται γοα ραγαδα και σιγουρα ειναι ψυχολογικο γιατι τον παρατηρω οτι τα κραταει.ξερεις κανενα παιδογαστρεντερολογο να μου συστησεις??

η διατροφη μας ειναι προσαρμοσμενη ηδη :(

Δημοσίευση

Οχι δυστιχως δεν ξερω..το αιμα ειναι σταντρα απο ραγαδα...

φανταζομαι πως με τα μαλακτηκα κοπρανων θα συνελθει αλλα θελει χρονο και για να απουλωθουν οι πληγες...

αλλα γεννικα θα πρεπει να κανει ειδικη διατροφη μια ζωη :(:(:(

Ειναι δυσκολα γεννικα..το βλεπω και απο τον εαυτο μου..υπομονη και θα περασει

Δημοσίευση

ειδα καπου στο ιντερνετ για μωρα οτι μπορεις να χρησιμοποιησεις και τη κρεμα fucicort σε περιπτωση ραγαδας.η θεραπια λεει διαρκει 5 μερες εως και μια βδομαδα πρωι βραδυ.την εχει κανει τη θεραπια αυτη καμια?πως βαζουμε την αλοιφη?θα ρωτησω και τη παιδιατρο..

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλησπέρα κοπέλα μου, και εγώ είμαι σίγουρα ευγνώμων σε δύο άτομα, την μαία και την νοσηλεύτρια της νυχτερινής βάρδιας που έμειναν μαζί μου πάνω από 4 ώρες και με βοήθησαν στον ενεργό τοκετό. Αλλά όλο το ταξίδι μέχρι εκεί ήτανε δυστυχώς μια τραγωδία που σίγουρα και να την ξεπέρασω, δεν θα την ξεχάσω. Ξέρω ότι και στην Ελλάδα γίνονται πολλά και ότι έχεις ακόμα λιγότερες δυνατότητες όσο αναφορά τα θέλω σου, αλλά για αυτό είχα ακόμα μεγαλύτερες ελπίδες εδώ που είχα ακούσει τα καλύτερα (είμαι Βερολίνο).  Προσπαθώ όσο μπορώ να χαρώ το πρώτο μήνα με την κόρη μου και τον άντρα μου και ελπίζω αυτό να με βοηθήσει σίγουρα να ξεπερασω έστω και λίγο αυτό που νιώθω  🥰
    • Ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου να είσαι καλά, δυστυχώς έτσι είναι επειδή είμαι και εγώ νοσηλεύτρια, όμως και ο άντρας μου είναι Γερμανός νοσηλευτης και έχουμε τσακωθεί πολλές φορές με συναδέλφους στο θέμα πονος του ασθενή και ευαισθητοποιηση.  Όταν θα συνέλθω και σωματικά θα κοιτάξω σίγουρα αν δεν έχω επανέλθει ψυχικά να μιλήσω με κάποιον ειδικό. Γενικά επειδή έχω περάσει και πολλά αυτά τα χρόνια, πιστεύω μόνο καλό θα μου κάνει. 
    • Κορίτσι μου αρχικά ν σου ζήσει το μωράκι 🩷  δυστυχώς είναι που θα πέσεις κ το λέω γιατί έχω 3 φυσιολογικούς τοκετούς στο ενεργητικό μου  2 σε Ελλάδα κ 1 σε Γερμανία  στγν Ελλάδα έχω γεννήσει Αθήνα κ επαρχία  Γερμανία μένω στην Βαυαρία    Έχω βιώσει μαιευτική βία στην Ελλάδα κ μάλιστα το περιστατικό μου φρόντισα να μαθευτεί σε όλη την Θεσσαλία κ παραπέρα. Πέρασα πολύ άσχημα κ στον πρώτο κ στον δεύτερο τοκετό.  Εγώ προσωπικά στη Γερμανία είχα έναν εξαιρετικό γιατρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (Γερμανό) κ ένα εξαιρετικό προσωπικό που μας στήριξε κ μας στηρίζει γιατί το τρίτο μου παιδί έχει προβλήματα στην καρδιά κ γεννήθηκε επίσης χωρίς ακοή (εντοπίσαμε πολλά πράγματα πριν γεννηθεί οπότε κάθε 2 εβδομάδες ήμουν στο νοσοκομείο για εξετάσεις). Έχοντας καεί από την Ελλάδα έψαξα ρώτησα κ βρήκα ανθρώπους που να με σέβονται κ ευτυχώς βρήκα. Κ λέω ευτυχώς γιατί έτσι είναι πλέον.  Ο τοκετός μου ήταν τόσο τέλειος όπως λες με μουσική φως φαγητό κίνηση μπανιέρα με νερό μπάλα κτλ κτλ. Όλα όσα στερήθηκα στους άλλους τοκετούς τα είχα βρει σ αυτόν τον τρίτο τοκετό.  Δεν ξέρεις πόσο βάλσαμο ήταν για μένα αυτός ο τοκετός έχοντας βιώσει πιο πριν τραυματικούς τοκετούς κ μαιευτική βία με την κυριολεξία της κάθε λέξης. Εύχομαι αν ποτέ το αποφασίσεις για άλλο παιδάκι μέσα από την καρδιά μου εύχομαι να έρθει η λύτρωση 🙏🏼 τώρα είναι κ οι ορμόνες είναι κ οι μνήμες νωπές.  Όσο περνάει ο καιρός θα μαλακώνει αυτό που νιώθεις όχι ότι θα ξεχαστεί! Να αναζητήσεις βοήθεια αν θεωρείς ότι σε πνίγει! Σε συμπονώ κ σε συμπάσχω!!! 🥺 Και για να μην παρεξηγηθώ δεν θεωρώ ότι είναι θέμα χώρας πια. Είναι κάτι πολύ πιο γενικό κ ειδικό ταυτόχρονα. 
    • Κοριτσάκι μου καταρχήν να σου ζήσει η μικρούλα σου.  Έχω εκφράσει αρκετές φορές εδώ μέσα τη δυσαρέσκεια μου προς το γερμανικό ιατρικό προσωπικό. ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΆ σε όλους τους τομείς από εξωσωματική μέχρι παθολόγο. Οπότε όχι απλά σε πιστεύω αλλά σε νιώθω...  Στο κομμάτι αρχίζουν κλάματα είναι ακόμα νωρίς και ίσως έχεις τα μπειμπι μπλου . Αν σε 2-3 εβδομάδες δεν φύγουν θα σου πρότεινα να επικοινωνήσετε με κάποια ψυχολόγο κατά προτίμηση Ελληνίδα .  Αν όντως είναι τραύμα τοκετού δεν φεύγει εύκολα. Χρειάζεται ειδικό . Το λέω το αν λόγο του ότι είναι νωρίς ακόμα. 
    • @Sotiria_94 εγώ αραιωσα στην δική μου περίπτωση το θηλαστρο γιατί ήδη δεν έβγαζα πολύ,  τις πρώτες μέρες έκανα λίγο αλλά λιγη ώρα, εξάλλου εμένα ποτέ δεν πρηστηκε το στήθος.Γαλα εχω ακομα απο το ενα στηθος κατι σταγονιτσες.  Αλλα χαπι μου ειπε και η μαια δεν χρειάζεται.
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...