Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΟ "ΜΑΤΙ"????


katerina....!!!!

Recommended Posts

καλημερα μανουλες....

αληθεια πιστευετε στο ματι???? ακουστε τι γινεται....οποτε βλεπει μια συγκεκριμενη το μωρο μου μετα ολο το βραδυ γκρινιαζει κ δεν κοιμαται!!!! και εχει γκρινια ολη μερα!!!κ αυτο γινετε οποτε τηυν δει!!!! αυτες τις μερες το μωρο μου ηταν μια χαρα ...και προχθες την βρικαμε στο δρομο και μιλουσαμε και τωρα εχει 2 μερες το μωρο με γκρινια ανεξηγητη!!!! τυχαιο????? ξερω βεβαια οτι δεν το κανει επιτηδες αλλα το εχουμε προσεξει ολοι αυτο!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!!!!Να χαιρεσαι το κοριτσακι σου!!!!να'ναι παντα γερη, χαρουμενη και τυχερη στη ζωη της!!! για το ματι που ρωτησες, εχω μια περιεργη αποψη....πιστευω οτι μπορει να σε ματιασει καποιος ( η το μωρο σου ) αν πιστευεις οτι μπορει να το κανει....γι'αυτο επαψα να πιστευω και απο τοτε δεν χρειαστηκε να με ξεματιασει κανεις, και το ιδιο κανω με τη μπεμπα!!!λεω παντα στον εαυτο μου οτι μας φυλαει η παναγιτσα, και δεν μας πιανει κακο ματι!!!! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου κατερινα μου αυτο το θεμα ελεγα να το ανοιξω και εγω.εγω πιστευω στο ματι και πολυ μαλιστα αν και καποιοι ειναι αντιθετοι.συμφωνω και με την αφροδιτη

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κατερίνα μου καλησπέρα!

μου έχει τύχει κι εμένα με την βαπτιστήρα μου που μένουμε στο ίδιο κτίριο, η κυρία που μένει από πάνω μας δεν μπορούσε να κάνει παιδάκια και υιοθέτησε ένα αγοράκι την περίοδο που η κουμπάρα μου έμεινε έγκυος στο κοριτσάκι της, όποτε λοιπόν αυτή η γυναίκα έβλεπε την μικρή, ακόμα κι αν κοιμόταν εκείνη την ώρα ξυπνούσε με κλάμα μέχρι που μελάνιαζε και είχε γκρίνια μέρες... όταν η γιαγιά της την ξεμάτιαζε γινόταν λίγο καλύτερα αλλά της έμενε ο εκνευρισμός και η γκρίνια... δεν λέω ότι η γυναίκα το έκανε επίτηδες ή ότι δεν το αγαπάει το κοριτσάκι μας, αλλά ίσως μέσα της ζήλευε λιγάκι και έβγαινε σε μάτι...

ξέρω αμέτρητες περιπτώσεις που κάποιος ματιάζει χωρίς να το θέλει, χωρίς να ζηλεύει ακόμα κι από την υπερβολική του αγάπη... λένε πως ένα μικρό σταυρουδάκι άνω σου κάνει καλό και ένα μπλε ματάκι... πάντως εγώ που ματιάζομαι πολύ εύκολα, και σταυρό φοράω και ματάκι και πάλι ματιάζομαι... υπάρχει το ξεμάτιασμα της μάνας που δουλεύει πάντα,να το μάθεις να ξεματιάζεις το ΚΑθολικάκι σου...

Να σας ζήσει κιόλας, πάντα τυχερή και καλοφώτιστη!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σας ευχαριστω για τις ευχες καταρχην :)

δεν ξερω να ξεματιαζω :(

εχω ακουσει οτι η εκκλησια πιστευει στο ματι...ειναι αληθεια????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

έτσι έχω ακούσει κι εγώ, δέχεται την βασκανιά που έιναι το μάτι, το έχω δει και στην τηλεόραση, σε μία εκπομπή να το λέει ένας παπάς...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχαχα, δε γλιτώνω απ' τη συζήτηση για το μάτι!!! Το ίδιο συζητούσαμε προχτές και στις "Εγκυούλες Φεβρουαρίου-Απριλίου'"!!!

Δεν πιστεύω καθόλου στο μάτι, και συμφωνώ με την afrodite που λέει ότι ματιάζεσαι μόνο αν το πιστεύεις! Θεωρώ ότι το μάτι είναι καθαρά θέμα αυθυποβολής. Π.χ. εγώ που δεν το πιστεύω δεν έχω ματιαστεί ποτέ στη ζωή μου, ενώ οι παλιές μου συγκάτοικοι που το πίστευαν, ματιάζονταν επί καθημερινής βάσεως.

Η Εκκλησία αποδέχεται τη βασκανία, αλλά αυτό είναι κατάλοιπο άλλων εποχών, κάπως πιο σκοτεινών, όταν κλήρος και λαός είχαν πάρα πολύ χαμηλή μόρφωση και πίστευαν σε διάφορες προλήψεις και δεισιδαιμονίες. Η ευχή για τη βασκανία που διαβάζει ο παπάς ίσως είναι απόρροια αυτών των καταστάσεων, ίσως και μια αντίδραση της Εκκλησίας σε διάφορες μάγισσες στις οποίες ίσως κατέφευγαν οι άνθρωποι παλιότερων εποχών για να ξεματιαστούν. Δηλαδή, απ' το να πας στη μάγισσα, καλύτερα στον παπά να σου διαβάσει μια ευχή που κακό δεν κάνει.

Δε λέω ότι οι σημερινές ξεματιάστρες είναι μάγισσες, γιατί απλά διαβάζουν μια προσευχή και κάνουν κάτι με λάδι και νερό σε ένα πιάτο, ούτε και ότι όσοι πιστεύουν στο μάτι σήμερα είναι αμόρφωτοι. Η μάνα μιας φίλης μου που ξεμάτιαζε ήταν φιλόλογος-γυμνασιάρχις!

Πάντως σίγουρα η Εκκλησία δεν αποδέχεται το "ματάκι", το οποίο θεωρεί ειδωλολατρικό, και γενικότερα θα πρέπει να αποβάλει και την αποδοχή της βασκανίας γενικότερα, γιατί είναι στοιχείο λαϊκής θρησκευτικότητας το οποίο απέχει πολύ από την καθαυτό θεολογία και ζωή της Εκκλησίας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

egw pisteuw poly sto mati...to pisteuei kai h Ekklhsia...

egw an me piasei poly kako mati eimai se simeio na mhn mporw na perpathsw na ponaw aneksigita,na zalizomai...

kai molis me ksematiasei kapoios meta apo ligo den exw tipota!!!

e den einai tyxaio auto! ;););)

den einai tipota na matheis na ksematiazeis thn mpempa sou...zhta apo kapoion pou kserei na sou ypagorepsei

thn euxoula,grapsthn kai mathe thn kai meta tha to kaneis monh sou...

einai poly aplo! :D:D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ πάντως πιστεύω πολύ στο μάτι, στην κακή ενέργεια και στην γλωσσοφαγιά....και τα τρία τα έχω φάει στην μάπα με το κουτάλι!!!!!!!!! Κι εμένα μου έχει συμβεί πολλές φορές να δεί κάποιο μάτι (είναι συγκεκριμένα άτομα μάλιστα που έχω εντοπίσει με μάτι ταβανόπροκα) την μικρούλα μου και μέσα σε λίγα λεπτά το παιδί να μου μελανιάζει στο κλάμα...πώς εξηγείται να ηρεμεί ΑΜΕΣΩΣ μόλις την ξεματιάσω?????????? Είναι πολύ μικρούλα για να υποθέσω ότι αυθυποβάλλεται........Έχω κι άλλα παραδείγματα που όμως δεν θα αναφέρω γιατί είναι πολύ πιο στενάχωρα.........

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λοιπόν θα ήθελα να εγώ να πω την άποψη μου αλλά για να μην τα γράφω από την αρχή να πω απλά ότι με κάλυψε απόλυτα η Αφροδίτη κ η 'Θέλω να γίνω μαμά".

θλέω να πω επίσης όσον αφορά αυτό που γράφει η melipikto: πως γίνεται θα θεωρούνται πάντα "γρουσούζες" κ ότι γλωσσοτρώνε οι γυναίκες που δεν μπορούν να κάνουν παιδί?

πάντα ακούω πχ κ για γυναίκες που έχουν πάθει αποβολή ή δεν έχουν κάνει καθόλου παιδί ότι γλωσσοτρώνε τις άλλες έγκυες...αν είναι δυνατόν!!

προσωπικά έχω βιώσει μια άσχημη εξέλιξη εγκυμοσύνης κ ξαφικά πολλές; "φίλες μου" κ συνάδελφοι κ συγγενείς σταμάτησαν να μου λένε ότι πχ είναι έγκυες 'η όσες΄είχανε παιδιά στραβώνανε τη μούρη όταν χαιρετούσα τα παιδάκια τους ή τα έπαιρνα αγκαλιά (ενώ πρώτα συνέβαινε ανεπανάλυπτα)....

επίσης όταν έμεινα έγκυος μου λέγανε "μην το μάθει η τάδε ότι είσαι έγκυος" κ έλεγα "γιατί"? μου απαντούσαν "απλά επειδή δεν έχει δικά της"!!!!!! (κ τι? θα έτρωγε το δικό μου?)

καταλάβατε πιστεύω τι εννοώ....τώρα αν τα παιδάκια κλαίνε όταν βλέπουν κάποιον μπορεί απλά να μην το γουστάρουν επειδή πχ φοράει γυαλιά ή έχει τσιριχτή φωνή ή αν τους μιλάει πολύ κοντά στο πρόσωπο κα...

συμβαίνει κ στον δικό μου όταν βλέπει το ξαδερφάκι του 3 ετών είναι...τι να φταίει το παιδάκι???απλά κάτι του έχει κάτσει στραβά που λέμε....θα περάσει...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καταρχην τι ειναι "ματι"?το να πει καποιος "α, τι ωραιο πουκαμισο!και στο επομενο δεκαλεπτο το εχεις λερωσει/σκισει κτλ.. Η αυτο που λεμε γρουσουζια, ή η κακη ενεργεια..δεν ξερω...

Εμενα ποτε δεν μου ετυχε να δω καποιον και μετα να με πιασει πονοκεφαλος η αλλη αδιαθεσια..μολλον σιγουρα μου ετυχε αλλα δεν το συνεδεσα με το ατομο που ειδα..

Εχω δει ομως ατομο να λεει σε καποιον ωραιο μπλουζακι! Κι αυτο να ξηλωθει..

Μου εχει τυχει να ειμαι γυρισμενη πλατη και να νιωθω οτι καποισ με καρφωνει με το βλεμμα και να γυριζω και να δω καποιον γνωστο /γνωστη και να με κοιταει με βλεμμα σκανερ απο πανω μεχρι κατω..νιωθεις μια ασχημη ενεργεια πανω σου..και φυσικα καποιους ανθρωπους τους θεωρω γκαντεμηδες και δεν θελω να τους βλεπω πριν απο κατι σημαντικο.. Αυτοι συνηθως ειναι ατομα που ειτε δεν συμπαθω, ειτε δεν με συμπαθουν..

Παντως δεν ετυχε ποτε να φορεσω χαντρα η ματακι..στο μωρο μου θα βαλω μια ομως..

Εγω πιο πολυ πιστευω στην κακη ενεργεια που σου μεταδιδει καποιος..

Αλλα αν καποιος σου πει ...ωραια μαλλια!! Και τα μαλλια σου πεσουν, τοτε σιγουρα κατι δεν παει καλα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αγγελικάκι μου εμένα πάντως μου έχει τύχει να μου πούν "μα τι ωραίο και καθαρό δέρμα έχεις" και την επόμενη μέρα είχα γεμίσει σπυριά!!!!!!!!!!!! Και να φανταστείς ότι εγώ δεν είχα ποτέ σπυριά στο πρόσωπο ούτε καν στην εφηβεία.......Κι αυτό που σου λέω τώρα είναι το πιο λάιτ από όσα μου έχουν τύχει από κακό μάτι!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

πιστευω πολυ στο ματι!!!

αλλα τα ματακια κοριτσια η εκκλησια μας δεν τα δεχετε...απαγορευοντε ολες αυτες οι χαντρες που βαζουμε στα παιδια κ στα μαρτυρικα λενε οτι ειναι ειδωλολατρικα κ αρκει ενα σταυρουδακι!!!

μου ειχε παρει η μανα μου μια παναγιτσα οταν γεννησα που ειχε πανω ενα ματακι κ το εκοψα...

οχι στα ματακια λεει η εκκλησια!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κοριτσάκια!!! Κι εγώ δεν μπορώ να πω ότι έχω έμμονη ιδέα με το μάτι... Αλλά κάποιες φορές είναι περιπτώσεις που δεν γίνεται πια να είναι όλες συμπτώσεις..... :shock:

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο γιος μου και με σταυρουδάκι και με ματάκι δε μπορούσα να τον κάνω καλά κάποιες φορές, ένας παππούς μια μέρα στην εκκλησία μου έδωσε τη λύση κι από τότε ούτε που ξέρω τι σημαίνει μάτι!!!! Μου είπε να έχω πάντα σε μια τσεπούλα του γιου μου ένα καρφάκι, στη αρχή λέω τι μου λέει τώρα :shock::o:shock::o Μια μέρα όμως που είχαμε να πάμε μια συγκεκριμένη επίσκεψη και ήξερα γυρίζοντας σπίτι τι είχα να τραβήξω στα σίγουρα, τύλιξα ένα μικρό καρφάκι σε άφθονο μπαμπάκι και το κόλλησα με τραυμαπλάστ... (Τι σκέφτηκα όμως ε :lol::lol::lol:) Τέλοσπάντων εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι ο μικρός δεν έκανε την παραμικρή γκρίνια!!!! Δοκιμάστε το όσες θέλετε κι είμαι σίγουρη ότι δε θα το μετανιώσετε!!!! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα το εφαρμοσω και θα σου πω αποτελεσματα γιατι αντιμετωπιζω τα ιδια προβληματα. Η μαμα μου εχει βαρεθει να ξεματιαζει και οντως ησυχαζουν μετα απο αυτο, ενω ο πατερας μου που δεν πιστευε σε τετοια εχει καταντησει χειροτερος απο τη Βασιλειαδου στην 'Κυρα μας τη μαμη'!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

θλέω να πω επίσης όσον αφορά αυτό που γράφει η melipikto: πως γίνεται θα θεωρούνται πάντα "γρουσούζες" κ ότι γλωσσοτρώνε οι γυναίκες που δεν μπορούν να κάνουν παιδί?

πάντα ακούω πχ κ για γυναίκες που έχουν πάθει αποβολή ή δεν έχουν κάνει καθόλου παιδί ότι γλωσσοτρώνε τις άλλες έγκυες...αν είναι δυνατόν!!

προσωπικά έχω βιώσει μια άσχημη εξέλιξη εγκυμοσύνης κ ξαφικά πολλές; "φίλες μου" κ συνάδελφοι κ συγγενείς σταμάτησαν να μου λένε ότι πχ είναι έγκυες 'η όσες΄είχανε παιδιά στραβώνανε τη μούρη όταν χαιρετούσα τα παιδάκια τους ή τα έπαιρνα αγκαλιά (ενώ πρώτα συνέβαινε ανεπανάλυπτα)....

επίσης όταν έμεινα έγκυος μου λέγανε "μην το μάθει η τάδε ότι είσαι έγκυος" κ έλεγα "γιατί"? μου απαντούσαν "απλά επειδή δεν έχει δικά της"!!!!!! (κ τι? θα έτρωγε το δικό μου?)

καλησπέρα!!!

μάλλον παρεξήγησες αυτο που έγραψα!

είμαι και εγώ χωρίς παιδάκι και είμαι στην προσπάθεια αρκετό καιρό τώρα χωρίς επιτυχία και προς θεού δεν θα πίστευα ποτέ ότι κάποιος επειδή δεν έχει παιδάκι μπορέι να προκαλέσει κακό σε κάποιον που έχει...

εγώ ίσα ίσα χαίρομαι πάρα πολύ όταν μία φίλη μείνει έγκυος ή γεννήσει και το εννοώ χαίρομαι πάρα πολύ...

ανυπομονώ να το νιώσω κι εγώ μία μέρα και εύχομαι στην κοπέλα να πάνε όλα καλά...

υπάρχουν όμως άνθρωποι (γυναίκες και άντρες) που σε κοιτούν με ζήλια, δεν χαίρονται με την ευτυχία σου και χαίρονται να σε "παρηγορούν" στα άσχημα...

αυτή η γυναίκα είναι μία από αυτές... ήξερε για το πρόβλημά τους χρόνια και δεν υιοθετούσαν γιατί αντιδρούσαν τα πεθερικά της, όσο ήμασταν μικρά εμείς όλο έβγαινε στο μπαλκόνι γιατί παίζαμε στην πυλωτή ή κάναμε ποδήλατο και μας φώναζε... είχε πάντα να κάνει παρατήρηση και όχι κάτι καλό να πει.. ας πούμε ακόμα και τώρα αν έχει να σε δει 1 μήνα θα σου πει πάχυνες ή μου φαίνεται;;; αντί να σου πει μια χαρά σε βλέπω ή να μην πει τίποτα τέλος πάντων...

όταν έμεινε έγκυος η κουμπάρα μου (είχε και μία αποβολή πριν την μικρή) πραγματικά σκύλιασε, δεν ευχήθηκε τίποτα ούτε για το τυπικό... και μετά όποτε έβλεπε το μωράκι αυτό γινόταν χάλια...

όταν πήραμε καινούριο αυτοκίνητο έτυχε να είναι στην πυλωτή και είπε μπα, σας περισσεύουν και για αυτοκίνητο;;; και το ίδιο απόγευμα στο φαρμακείο κάποια έκανε όπισθεν και μας χτύπησε...

τυχαίο;;;δεν νομίζω...

δεν κατηγόρησα κανέναν γενικά, διακιολόγησα την φαγωμάρα της για κάθε τί καλό και πόσο κακή ενέργεια μετέφερε από την ζήλεια της...

δηλαδή εγώ που είμαι καρκινοπαθής έπρεπε να ζηλεύω όσους έχουν υγεία και να μην με καλούν σπίτι τους ή να μην με θέλουν οι έγκυες φίλες μου;;; ή αν μείνω εγώ έγκυος να μην θέλω την ξαδέλφη μου που προσπαθεί 6 χρόνια για μωράκι....

αυτά είναι μικρότητες για εμένα τουλάχιστον...

ελπίζω να έλυσα την παρεξήγηση και να μην θεωρηθώ αν μην τί άλλο ηλίθια με το να πιστεύω κάτι τέτοιο...απλά δεν ήθελα να γράψω τόσα πολλά για μία γυναικα που για εμένα δεν αξίζει μία...

αυτά... φιλιά!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

melipikto άπαιχτη η γειτόνισσα!!!!!!!!!! Τι γυναίκα είναι αυτή καλέ; Με τον καλό το λόγο στο στόμα!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μμμ...

πάντα!!! γρουσούζηδες άνθρωποι....

για αυτό και στην ζωή τους δεν πάει τίποτα καλά!!!

κάνανε πολλά λεφτά και τώρα δεν έχουν μία, το παιδάκι που υιοθέτησαν όλη μέρα τους βρίζει (είναι 17 χρονών πλέον...) και δεν τους θέλει... γενικά άσχημες καταστάσεις...

το έστειλάν σε άλλο σχολείο για να μην μάθει ότι είναι υιοθετημένο και το άλλαξαν 7 σχολεία μην τυχόν και μάθει κάτι, που μία μέρα το έμαθε και έγινε κακός χαμός τόσα χρόνια που του το έκρυβαν...

τί να πώ...;;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...