Μετάβαση σε περιεχόμενο

NΑΙ Η ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΠΑΤΟΥΡΑ?


Recommended Posts

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 9,5 ΜΗΝΩΝ.ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΠΑΤΟΥΡΑ?Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΧΕ ΠΕΙ ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ.ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΑ ΙΣΧΙΑ ΛΕΝΕ.ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ/ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΑΛΩ ΣΕ ΠΕΡΠΑΤΟΥΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και τα τρια μου παιδια τα εβαλα στην περπατουρα και δεν παθανε τιποτα τα ποδια τους,οι παιδιατροι συνηθως ειναι αντιθετοι,και θα ακουσεις διαφοερς γνωμες και απο μαμαδες,εγω τους εβαζα νωριτερα απο τους 9 μηνες,ποτε αργοτερα δηλαδη σε λιγο καιρο θα περπατησει απο μονος του δεν θα θελει να μπει στην περπατουρα,ειναι δικη σου επιλογη μην περιμενεις απο παιδιατρο να σου πει το οκ,αν αποφασισεις να τον βαλεις απλα μην τον αφηνεις για πολυ ωρα,οταν αρχισει να στεκεται θα θελει να εξερευνει μονος του τον χωρο η περπατουρα θα τον περιοριζει και δεν θα τη θελει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα και από μένα! Θα σου πω τη γνώμη του δικού μου γιατρού που δεν είναι καθόλου των άκρων..

Μου είχε πει ότι είναι καλύτερα αν θα τον βάλω το γιο μου σε περπατούρα να είναι 7+ μηνών. Επίσης ότι δεν μπορούμε να είμαστε τόσο αρνητικοί σε κάτι που περνάει τόσους ελέγχους για να βγει στην αγορά..αλλά από ότι μου είπε απαραίτητη προυπόθεση για να μπει το μωρό στην περπατούρα είναι να έχει πρώτα καταφέρει να κάτσει μόνο του αλλιώς ασκείται πίεση στους χαμηλούς σπονδύλους και αυτό όντως του κάνο κακό..Και ΠΡΟΣΟΧΗ!Η περπατούρα ΔΕΝ προάγει το περπάτημα.Απλά μπορεί το παιδάκι να απασχοληθεί για μισή με μια ώρα τη μέρα για να χαλαρώσει και λίγο η μαμά..και φυσικά το μεγάλο κακό της είναι το ότι πολλές μαμάδες, βάζουν τα παιδιά στην περπατούρα και τα αφήνουν με τις ώωωρες εκεί, χωρίς να τους δίνουν καμία απολύτως σημασία μέχρι να τελειώσουν τις δουλειές τους..και έτσι τα παιδάκια στερούνται την αγάπη και τη σημασία της μαμάς, κάτι που επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία τους. Εγώ πήρα περπατούρα, τον έβαζα μέσα αλλά τώρα που άρχισε το μπουσουλητό για τα καλά, ούτε να τη φτύσει δε θέλει..μάλλον του αρέσει περισσότερο να στέκεται και να κρατιέται από μπροστά και να πατάει τα κουμπάκια να ακούει ήχους!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοιτα, η περπατουρα ειναι υπευθυνη για πολλα ατυχηματα μεσα στο σπιτι..

επισης εχω ακουσει οτι πολλα παιδακια που μπαινουν σε περπατουρα αργουν να περπατησουν..

αν τον βαλεις μην τον αφηνεις με τις ωρες, γιατι τοτε δημιουργειται προβλημα με τα ισχια

γενικα οχι υπερβολες.. ο δικος μου δεν την ηθελε την περπατουρα, να ξερεις οτι δεν ειναι απαραιτητη για να μαθει να περπαταει

κ συμφωνω με την προλαλησασα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα!Δε διαβασα τις αλλες κοπελες...

Την περπατουρα την κατηγορουν περισσοτερο για τα ατυχηματα νομιζω..

Παντως ειναι 100% σιγουρο πως το παιδακι σου θα μαθει να περπατει και χωρις αυτην!!!αυτο εννοειται! ;)

Αν μπορεις να εχεις ενα ασφαλες σπιτι ή εναν χωρο ωστε να κινειται-μπουσουλαει-πιανεται-σηκωνεται κλπ τοτε νομιζω πως δε χρειαζεσαι περπατουρα!

Εγω παντως δεν την εβαλα ποτε την κορη μου!Ενω εγω η ιδια ειχα κανει απειρες βολτες με αυτην οταν ημουν μπεμπε!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμας δεν μας αφησε ο γιατρος μας

οσον αφορα το περπατημα ειχα ασφαλισει το σπιτι και ετσι σηκωνωταν,πιανοταν σε επιπλα και

περπαταγε

μετα τον εκανα στρατα απο τα χερακια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ούτε και μεις χρησιμοποιήσαμε στρατα, αλλωστε δεν μας την συνεστησε και η παιδίατρος μας! Ούτως ή αλλως τα μπεμπάκια έχουν μεγάλη επιμονη στα καινούρια τους επιτεύγματα που δεν τους ειναι αναγκαία τα βοηθήματα για να τα επιτύχουν! Μαλλον οπως κάπου διάβασα χρειάζεται ισώς για να μενει λίγο χρόνος στην μαμα. Εξαρτάται βέβαια και απο το παιδάκι. Εγώ ήμουν τυχερη γιατι σε τέτοια πράγματα το δικο μου ήθελε πάντα να ειναι ανεξάρτητο και δεν με κούρασε καθόλου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ουτε εμείς χρησιμοποιήσαμε και μια χαρα περπατησαμε κ στα8ερα στα8ερα χωρις πεσιματα

ουτε η γιατρινα ηταν συμφωνη , '' πλεον δεν χρησιμοποιουμε '' μου ειπε

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμένα ο γιατρός μου ήταν αρνητικός όμως γύρω στον 7 με 8ο μήνα της πήρα (ότι θα στραβώσουν τα πόδια του μου έλεγε). δεν θα μάθει να περπατάει με την περπατούρα , ο σκοπός της μάλλον είναι περισσότερο να αισθάνονται για λίγο τα μωρά ότι μπορούν να εξερευνήσουν το χώρο αλλά και εσύ να είσαι λίγο ήσυχη ότι δεν θα μπουσουλίσει και σηκωθεί κάπου επικίνδυνα. βέβαια το πολύ 1 ώρα την ημέρα και εννοείται το πολύ μέχρι 15 λεπτά την φορά. δηλαδή εγώ όταν ήθελα να κάνω μπάνιο και ήμουν μόνη μου και εννοείται ούρλιαζε στο καρότσι ή στην κούνια, την έβαζα στην περπατούρα και την είχα κοντά μου. να περπατάει θα μάθει με τον κλασικό παλιό τρόπο στράτα στρατούλα θα κρατάς τα χεράκια του και θα περπατάτε μαζί.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπέρα κ από εμένα

εγώ τον έβαλα 7,5 μηνών κ πραγματικά την καταχάρηκε...του άρεσε πολύ...

μάλλον είναι στο παιδί...

στην αρχή ήμουν επιφυλακτική αλλά ο γιατρός μας είπε οκ αρκεί το κάθισμα να είναι χαμηλά (φαντάσου όταν είναι όρθιο το παιδί να φτάνει στα γόνατα) ώστε να μην τεντώνεται κ να είναι οκ στα ισχία απλά να σηκώνεται να περπατάει- να κάθεται κοκ...δεν το αφήνεις πάνω από 1 ώρα τη μέρα σύνολο, μέχρι 15 λεπτά τη φορά..

τώρα όπως είπα είναι κ στο παιδί... εμένα στο πάρκο δεν μπήκε ποτέ, ούτε μπουσούλισε...οπότε στη στράτα πέρναγε λίγο πιο ευχάριστα την ώρα του κ φυσικά εμείς τον κάναμε σχεδόν όλη μέρα στράτα-στρατούλα...όσο για το ότι αργεί να περπατήσει κτλ δεν νομίζω αν τον βάζεις λίγάκι να παίξει ρόλο..εμένα 10 μηνών ξεκίνησε βηματάκια κ 12 μηνών περπάτησε κανονικά...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...