Μετάβαση σε περιεχόμενο

Γάλα κ διατροφή μετά τον πρώτο χρόνο....


Recommended Posts

Καλημέρα μανούλες....

τη βοήθεια σας θα ήθελα στους προβληματισμούς μου.

Το αγοράκι μου είναι 12,5 μηνών. Μέχρι 9,5 μηνών έπινε δικό μου γάλα κ μετά nan2 k almiron2.

Τώρα δοκιμάσαμε nan3 κ neslac 1+. Ομως παρόλο που περίμενα ότι καθώς μεγαλώνει ότι θα αυξήσει την ποσότητα που πίνει συνεχίζει να πίνει λίγο. Δεν έχει σταθερή ποσότητα. Φτιάχνουμε 6 μεζούρες που γίνεται 200ml γάλα κ πότε το πίνει όλο, αλλά συνήθως πίνει 150ml, σήμερα το πρωί 100μλ. δεν είναι λίγο βρε κορίτσια?

από φαγητά τρώμε όλη τη φρουτόκρεμα (3,5 φρούτα!!! 1 μήλο , 1 μπανάνα, 1 αχλάδι κ 1/2 πορτοκάλι ούτε εγώ δεν τα τρώω όλα αυτά), φαγητό τρώει ικανοποιητικά (συνήθως το τρώει όλο), το απόγευμα τρώει γιαούρτι συνήθως (τις έτοιμες κρέμες δεν τις πολυγουστάρει)

Τότε γιατί είναι σαν τον τσίρο? 12 μηνών ήνταν 9600. Πείτε μου τη γνώμη σας.... ο γιατρός μου είπε ότι είναι πολύ καλός γοα τον σωματότυπο του αλλά εγώ βλέπω άλλα μωρά πιο μικρά σε ηλικία που ξεχιλύζουν τα μπούτια κ λέω μήπως να τον πιέσω κ άλλο? αλλά αν πει όχι το κλείνει κ αρνήται να πιεί άλλο γάλα...

επίσης πως να τον ξεκινήσω σιγά σιγά στα φαγητά που τρώμε εμείς?

(μέχρι στιγμής τρώει φασολάδα(λιωμένα), μοσχάρι σαν σούπα με λαχανικά αλλά κ μακαρόνια με κιμά, κοτόπουλο, αρνί.

Ευχαριστώ κ συγνώμη για όλες αυτές τις ερωτήσεις... :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοννα μου καλημέρα!!!

Και εγ'ώ θήλαζα μεχρι πριν μια βδομάδα δηλαδή μέχρι 13,5 μηνών. Ξεκινόντας το ξένο γάλα ρώτησα την παιδίατρο για τις ποσότητες και είπε πως πρεπει συνολικά στην μέρα να καταναλώνει περίπου 500γρ. Μου είπε συγκεκριμένα πως αν πίνει 180γρ πρωι και βράδυ και τρώει και ένα γιαουρτάκι, θα είναι αρχηγός! :D

Εφ'οσον τρώει τα φρούτα του και το φαγητό του, τρώει και γιαουρτάκι, μην σε ανησυχεί το οτι πίνει 150γρ. Μια χαρά είναι γιατί παίρνει ασβέστιο και από άλλες τροφες (μπρόκολο, τυρί,κλπ).

Για το να ξεκινήσεις να του δίνεις δικό σας φαγητό νομίζω πρέπει να πάρεις το οκ του γιατρού σας. Εμείς ξεκινήσαμε και το τιμά ιδιαιτέρως! Τρώει τα πάντα. Προσπαθούμε να φάει σε κομματάκια αλλά μασάει 200ωρες και στο τέλος βαριέται και τα παραταει, οπότε το υπόλοιπο του το αλέθω και το τρώει τακα τάκα! Απλά να προσέξεις να μην του δίνεις πικάντικα φαγητά και πολύ αλατισμένα.

Οσο για το θέμα του βάρους και εμένα ο δικός μου 12 μηνών ήταν 80εκ και 9.800γρ. Δεν είναι παχουλό αλλά δεν το λες και τσιλιβίθρα! Γιατί θέλεις ντε και καλά να ξεχυλίζουν με ξύγκια τα μπουτάκια του;;;;; Αστο το παιδί! Απ'οτι έχω ρωτήσει 2-3 παιδιατρους και το εχω ψάξει λίγο το θέμα της διατροφής των μωρών (μια που είμαι παχουλούλα δεν θέλω την ιδια καταληξη να εχει το παιδάκι μου), θα πρέπει σε αυτήν την ηλικία, το κάθε γευμα να είναι από 180γρ εως 220γρ. Από εκει και πάνω γίνεται λίπος. Μια χαρά είναι, και αφού το λέει και ο γιατρός σας μην στεναχωριέσαι καθόλου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε ευχαριστώ πολύ mariloo,

δεν θέλω να τον παχύνω κ είμαι ευχαριστημένη απλά κάποιοι από το περιβάλλον μας που έχουν μωρά πιο παχουλά μου λένε ότι είναι αδύνατος κ επιρεάζομαι καμιά φορά...

το οκ του γιατρού για φαγητά το πήραμε αρκεί να του βάζω λίγο αλάτι (μεχρί τώρα δεν βάζω καθόλου)

απλά όταν λες του δίνες από όλα δηλαδή? του αλέθεις κρέας στο φούρνο με πατάτες ή γιουβέτσι ή φασολάκια? πώς φεύγουμε σιγά σιγά από τα βραστά? γιουβαρλάκια έχεις δοκιμάσει ή μπιφτέκια?

σκέφτομαι να φτιάξω αυτή την εβδομάδα... κ ψάρι για πρώτη φορά...φάγατε εσείς? λιωμένο ή έτσι μιας κ είναι πολύ μαλακό?

ευχαριστώ κ πάλι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλε τι αδυνατο...μια χαρα ειναι το παιδι...

μην αγχωνεσαι..υπαρχει στην Ελλαδα η αποψη οτι τα παιδια πρεπει να μοιαζουν στον Οβελιξ τον γαλατη..μεγα λαθος..

Λογικα μετα τον χρονο καθε παιδι μπορει να φαει πλεων οποιοδηποτε φαγητο εννωειτε χωρις πολλα πολλα μπαχαρικα αλλα συζητα το με τον γιατρο σας.

εμεις παντως μετ ατον χρονο τρομε τα παντα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μην επιρρεαζεσαι καθόλου από τους γύρω σου. Ακου οτι εχουν να σου πουν και απο εκει και περα εσυ αποφασίζεις. Απλά μην ζηλευεις τα παχουλά μωράκια. Είναι γλυκούλικα αλλά δεν ξέρουμε αν (χτυπα ξυλο) εχουν προβλήματα παχυσαρκίας οταν μεγαλώσουν. Καλύτερα να μαθαίνουν σε μια σωστή και ισορροπημενη διατροφή από μικρά.

Λοιπον, ψαρι εφαγε 12 μηνών και του αρεσει πολύ. Αρχικά του έδινα φρεσκο μπακαλιαράκι ψαρόσουπα. Το αλεθα κανονικά. Μετά του εδωσα κομματάκια και το τρώει πλέον έτσι. Τώρα τρώει και φρεσκια τσιπούρα και οποιοδήποτε φρεσκο μεγαλο ψαρι κάνω για εμας.

Μπιφτεκι επίσης το τρωει κομματια (το κάνω αρκετά μαλακό βαζοντας παραπάνω ψωμάκι οταν τα φτιάχνω) και την πατατούλα πατημένη με το πηρούνι. Στα μπιφτεκια μπορείς να ξίνεις μέσα λίγο καρότο, κολοκύθι και ντοματούλα ετσι ωστε να παίρνει και τις βιταμίνες από τα λαχανικά και γίνονται και νόστιμα!

Ψητό κρεας ειναι ακομα σκληρό να το φάει έτσι αλλά και πολύ στεγνό για να το αλέσω. Οπότε σε αυτήν την περίπτωση όπως και οταν εχω τηγανητά ή κάποιο βαρύ φαγητό, του κάνω κάτι άλλο. Για παράδειγμα ξύνω μια ντομάτα σε ενα κατσαρόλι, βαζω 1 κουπα νερό και 1 κουταλιά λαδι. Μολις βρασει ρίχνω μια χουφτα αστράκι και λίγο αλατάκι και σε 10 λεπτά είναι ετοιμο. Το λατρευει και το τρώει χωρίς να το αλεσω. Το κανω λίγο ζουμερό για να κατεβαίνει πιο ευκολα.

Για να του φτιάξω κοτόπουλο με λαχανικά βάζω στο κατσαρόλι το λαδάκι και τσιγαρίζω για 1-2 λεπτά το κοτόπουλο. Μετά προσθέτω τριμμένη ντομάτα και τα λαχανικά σε κύβους (πατατα, καρότο, κολοκύθι, οτι θελεις βάζεις). Προσθέτω λίγο νερο και το αφήνω σκεπασμένο σε σιγανή φωτιά για καμια ωρα. Λιγο πριν το τελος προσθέτω λίγο αλατακι και λίγο λιγο πιπεράκι ετσι για την νοστιμια.

Σπανακόρυζο εδωσα κατευθείαν από αυτό που τρωμε. Το αλέθω ομως γιατι οι ινες από τα χορταράκια τον ανακατευουν.

Γιουβετσι με κρεατακι δίνω αλεσμένο μια που το κάνω λίγο ζουμερό. Γιουβαρλάκια σουπα τα παταω με το πηρούνι και τα τρώει.

Φασολάκια με πατάτες ή μπάμιες με πατατες (σε όλα φροντιζω να βάζω και καρότο που κάνει καλό) ή μπριαμ το αλέθω.

Το αυγό δεν το τρώει σκέτο και ετσι το κάνω σφιχτό και το αλέθω με μισό καρότο, μισή μικρή πατατούλα και λίγες σταγόνες λάδι. Το γλύφει το πιάτο του!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μια χαρά είναι ο μικρούλης σου μη 'ζηλεύεις' τα στρουμπουλά μωράκια. Λένε ότι μέχρι τα δυο τους χρόνια δημιουργούν τις κυψέλες λίπους στον οργανισμό τους, όσο λιγότερες τόσο καλύτερο για το μέλλον. Αν δημιουργήσει πολλές τώρα θα θέλει να τις καλύψει μεγαλώνοντας με λίπος με ότι συνέπειες έχει αυτό...

Οσο για την ποσότητα του γάλατος επειδή και εγώ σταμάτησα τον θηλασμό πριν καμια δεκαρια μέρες ρώτησα την παιδίατρο πόσο πρέπει να πίνει. Μου είπε λοιπόν οτι από τον χρόνο μέχρι και να ενηλικιωθεί πρέπει να πίνει ένα ποτήρι το πρωί και ένα το βράδυ περίπου δηλαδή 200ml. Η δικιά μου είναι τώρα 15 μηνών είναι 9400 και πίνει συνήθως 160-200ml.

Mariloo πολύ ωραίες οι ιδέες σου...θα εφαρμόσω και εγώ μερικές :P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Website

http://yogamamagr.blogspot.com

http://www.managaia.gr/

απο την Ταρα στο φορουμ Μανα Γης

Η σοκαριστική αλήθεια για το γάλα

Η χειρότερη πηγή ασβεστίου

Μήπως αυτό σημαίνει ότι μα έχουν κοροϊδέψει και το γάλα δεν περιέχει ασβέστιο;

Φυσικά όχι. Το γάλα περιέχει πολύ ασβέστιο αλλά σε μια μορφή που είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθεί από τον άνθρωπο. Ως αποτέλεσμα το ασβέστιο περνάει από το σύστημα του σώματός μας και εξέρχεται από αυτό σαν άχρηστο

Μόνο στο ωμό γάλα το ασβέστιο είναι εύκολα απορροφήσιμο. Από την άλλη ωστόσο είναι αδύνατο να βρεις ωμό φρέσκο μη παστεριωμένο γάλα.

Το ένζυμο φωσφατάση που βρίσκεται στο ωμό γάλα είναι αυτό που κάνει το ασβέστιο εύκολα απορροφήσιμο . Δυστυχώς η φωσφατάση, καταστρέφεται εντελώς κατά την διάρκεια της

διαδικασίας της παστερίωσης.

Χιλιάδες εξετάσεις αίματος έδειξαν ότι εκείνοι που πίνουν 3 - 4 ποτήρια γάλα την ημέρα, έχουν τα χαμηλότερα επίπεδα του ασβεστίου στο αίμα. Αυτό είναι άσχημα νέα για εκείνους που ενδιαφέρονται για την υγεία των οστών τους και που πίστευαν ότι το γάλα ήταν μια εύκολη λύση στο πρόβλημα αυτό.

Στην πραγματικότητα, η καλύτερη πηγή ασβεστίου για τον άνθρωπο είναι στα φρούτα και τα λαχανικά που τρώτε.

Και υπάρχουν άλλες πηγές για ασβέστιο που ξεπερνούν πολύ κάθε τι που μπορείς να βρεις στο γάλα.

Η κράμβη, το γογγύλι, τα πράσινα λάχανα και άλλα σκούρα πράσινα λαχανικά είναι όλα άριστες πηγές απορροφήσιμου ασβεστίου. Η κράμβη έχει 200 mg ανά φλιτζάνι μαγειρεμένα, τα πράσινα λάχανα ανεβαίνουν στα 300 mg και τα πράσινα από τα γογγύλια περιέχουν 450 mg.

Κατεργασμένο γάλα και καρδιά

Άσχημα νέα. Η διαδικασία της ομογενοποίησης δημιουργεί το ένζυμο που ονομάζεται οξειδάση ξανθίνης (xanthine oxidate) που καταστρέφει τις αρτηρίες σας και να συμβάλλει στην πρόκληση καρδιαγγειακών παθήσεων και τη δημιουργία της αρτηριακής πλάκας.

Ομογενοποιημένο γάλα και σταθεροποίηση

Για να παραταθεί η διάρκεια ζωής του ομογενοποιημένου γάλακτος, το γάλα «σταθεροποιείτε» με τοξικές ουσίες από πολλά γαλακτοκομεία. Για να προσδιορίσετε αν το γάλα που αγοράζετε είναι σταθεροποιημένο, δοκιμάστε αυτό το εύκολο τεστ. Ρίξτε λίγο γάλα σε ένα ποτήρι και αφήστε το να μείνει έξω από το ψυγείο. Εάν το γάλα γίνει ξινό, δεν έχει σταθεροποιηθεί. Εάν το γάλα γίνει πικρό, έχει χημικώς σταθεροποιηθεί.

Αυξητική ορμόνη γάλακτος βοοειδών

Για να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος, πολλές αγελάδες σήμερα εμβολιάζονται με την αυξητική ορμόνη των βοοειδών (BGH) που προκαλεί λοιμώξεις στους μαστούς τους. Στη συνέχεια, αντιμετωπίζονται με μια μυριάδα αντιβιοτικών και φαρμάκων sulfa. Τα ιχνοστοιχεία των φαρμάκων αυτών βρέθηκαν στο γάλα τους και να καταλήγουν σε εκείνους που ήπιαν αυτό το γάλα.

Ελλείψεις και ασθένειες που έχουν συνδεθεί με το γάλα

Ομογενοποιημένο, σταθεροποιημένο και BFH γάλα έχει συνδεθεί με την έλλειψη σιδήρου, αλλεργίες, διάρροια, παραρρινοκολπίτιδα, κράμπες, κρυολογήματα και γρίπη, διαβήτη, μολύνσεις αυτιών, οστεοπόρωση, άσθμα, δυσκοιλιότητα, χρόνια κόπωση, πονοκεφάλους, ακμή, παχυσαρκία, αρθρίτιδα, ασθένεια του Lou Gehrig, καταρράκτη, αναιμία, γαστρεντερική αιμορραγία, αρτηριοσκλήρωση και άλλες ασθένειες.

Η Βιομηχανία Γάλακτος έχει κάνει καλή δουλειά στην πλύση εγκεφάλου μας στο να πιστέψει ότι το γάλα είναι καλό για εμάς. Δεν είναι αλήθεια.

Εδώ είναι δύο βιβλία που μπορείτε να αγοράσετε που θα τεκμηριώνουν τα όσα είπα:

The Deadly Poison, by Robert Cohen

The Milk Book, by William Campbell Douglas.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

bebe22

πολύ ενδιαφέροντα αυτά που παρουσιαζεις!

Αρχικά να ρωτήσω αν εισαι χορτοφάγος;

Το λογικό είναι σαν ανθωποι που ειμαστε να πινουμε ανθρωπινο γαλα. Γνωρίζω οτι το ξενο γαλα (ειδικά το αγελαδινό που προκαλεί και αλλεργίες) δεν είναι οτι καλύτερο για τον ανθρωπο...

Απο εκει και περα δεν το εχω ψαξει γιατί αν το κανω ισως πολλά πράγματα αναθεωρήσω και φοβάμαι τέτοιου είδους αλλαγές. :)

Επίσης ότι γράφει ένα βιβλίο δεν σημαίνει οτι ευσταθεί κιολας... γνωρίζω βιβλία που λένε αρες μαρες κουκουνάρες και είναι υποτείθεται γραμμένα από καθηγητές.

Πάντως ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες, δεν λέω....μπορεί να είναι σωστά μπορεί κ όχι...

από την άλλη τι να κάνουμε?

τη μια μου λένε μη βάζεις κολοκύθια στο φαγητό είναι νο1 καρκινογόνα, την΄άλλη τα καρότα έχουν τοξικά για να σκοτώνουν τα ζώίφια (γι αυτό κ είναι ίσα κ όχι στραβά), την άλλη ότι το χώμα έχει ένα σωρό φυτοφάρμακα κ συνεπώς όλα εόιναι μολυσμένα(μπρόκολα, κουνουπίδια, σπανάκια κ όλα αυτά που εγώ του δίνω για καλό), την άλλη πάρε βιολογικά (που έχουν κ μια περιουσία), την άλλη ότι τα βιολογικά δεν έιναι βιολογικά αλλά χειρότερα...

τι να κάνουμε βρε παιδία? να κόψουμε κ το γάλα τώρα? κ τι θα δώσουμε στα παιδιά μας?

κάνω την προσευχή μου στο Θεό να τα ευλογεί κ να τα "καθαρίζει" από όλα....

κ ο Θεός βοηθός που λένε....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΝΝΑ μη τρελενεσαι!!!

Καλα και χρυσα αυτα που λεει για το γαλα ο φιλτατος bebe..αλλα δε θα τρελαθουμε κι'ολας

Ειναι γεγονος ποως η θεωρια αυτη εχει ορισμενη βαση αληθεια επιστημονικα τεκμηριομενη..αλλα ποσοι απο μας εχουν την ευχερια να διατηρουν προσωπικη αγελαδα για αρμεγμα..

Εξυπακουετε πως οτι και να επιλεξεις θα ειναι αυτο που θεωρεις εσυ το καλυτερο για το παιδι σου..και επειδη κανενας δεν αγαπαει το δικο σου το παιδι περισσοτερο απο σενα την ιδια εσυ ξερεις και τι ειναι καλυτερο.

Οσο για τα φρουτα και τα λαχανικα..οι πεισσοτεροι παιδιατροι που ξερω συστηνουν οργανικες τροφες τουλαχιστων για τα πρωτα 2 χρονια της ζωη του..απο κει και περα δεν ξερω ποσοι γονεις εχουν την δυνατοτητα να παρεχουν στα παιδια τους τετοιες τροφες..

εγω δρουσα επιλεκτηκα..καποια πραγματα επειδη ηξερα οτι ειναι εξαιρετικα επιβαρημενα με φυτοφαρμακα επαιρνα απο παραγωγους που ηξερα- σε βιολογικες λαικες οχι σε καταστηματα-και εμπιστευομουν και πολλα απο αυτα τα επαιρνα απο τις θειες μας που μενουν σε χωρια..

αλαλ επειδη ουτε ολοι εχουν δυνατοτηατ προσβασης σε αξιοπιστους παραγωγους..ουτε θειες σε χωρια να τους προμυθευουν αυγα και κοτοπουλα...φροντισε να δινεις στο παιδι σου φρουτα και λαχανικα εποχης πολυ καλα πλημενα , ειναι το μονο που μπορει να διασφαλισει μια σημαντικα μικροτερη επιβαρινση φυτοφαρμακων και ορμονων..

πχ μη δινει Φραουλες φευρουαριο μηνα..

μπορεις να βρεις πληροφοριες στο ποτε ειναι η εποχη τους στην ομαδα "τι θα φαμε σημερα μανουλα"

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γειά σας κορίτσια.....ΚΟΝΝΑ μου πόσο σε νιώθω μιας και ο γιοκας μου είναι ψηλός και λεπτός. 13 μηνών ήταν 10,1kg, δεν τον λες και παχουλό. Αλλά όταν τον δεις οπτικά είναι λίγο τσιλιβιθρόνι :lol:

Λοιπόν, μην ακούς κανένα. Το παιδακι σου είναι μια χαρά. Συμφωνώ απολύτως με Mariloo (γεια σου φιλενάδα) και Cecilia, καλύτερα ένα παιδάκι να είναι κανονικό ή λεπτούλικο παρά να είναι χοντρουλό. Οι βάσεις για την μελλοντική παχυσαρκία χτίζονται τώρα και πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω γιατί ορισμένες μαμάδες (μου έτυχε μία με συνομήλικο κοριτσάκι την Κυριακή) έχουν παιδάκια ΧΟΝΤΡΑ και καμαρώνουν. Η συγκεκριμένη έχει κοριτσάκι 14,5 μηνών που ζυγίζει 13,7 :shock::shock: και καυχιόταν συνέχεια μπουκώνοντάς το τούρτα. Είναι δυνατόν??? Αν το παιδάκι σου δεν έτρωγε, να ανησυχούσες, δε λέω. Αλλά μια χαρά τρώει, βιταμίνες παίρνει, όλα ΟΚ.

Όσο για το γάλα του, δεν είναι πολύ αλλά το ασβέστιο το παίρνει και από άλλες τροφές οπότε μην ανησυχείς και πάνω απ' όλα μην πιέζεις γιατί μπορεί να το κόψει τελείως.

Και για την επιλογή των τροφίμων.....Μεγάλη ιστορία. Εγώ προσωπικά φροντίζω να παίρνω φρέσκα φρούτα-λαχανικά, κρέας από χασάπη που εμπιστεύομαι και ψάρι πάντα φρέσκο και αλανιάρικο (όχι ιχθυοτροφείου). Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να κάνω και πολλά πράγματα. Δεν εμπιστεύομαι τα βιολογικά λαχανικά καθόλου, δεν παίρνω καρότα-πατάτες-κρεμμύδια από Βοιωτία, αυγά μου φέρνουν από χωριό. Τί να κάνω άλλο? Κάνω το σταυρό μου......

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Και δεν πηγαίνεις ιπποκράτειο ή Παπαγεωργιου ; Ότι εφημερεύει.. Βρες μια δικαιολογία κ θα σε δούνε..
    • Είναι ακριβώς αυτό όμως, όπως το περιγράφεις.. μακάρι να μπορούσα να κάνω κάτι, να ήταν δηλαδή στο χέρι μου το όποιο στάδιο της εγκυμοσύνης.. δυστυχώς όμως δεν είναι και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσεύχομαι και να πιστεύω στο σπορακι και πως "κάποιος" θα φροντίσει και για εμάς να καταφέρουμε να το πάρουμε στην αγκαλιά μας τελειόμηνο και υγιές.. Άσε κοριτσάκι μου!!! Γίνομαι έξαλλη, πιάνω από 0-100 σε 1"..!!! Ή συγκινούμαι και πάνε να με πιάσουν τα κλάματα επίσης σε δευτερόλεπτα με το πιο άσχετο.. πχ χθες είδα μια ταινία οικογενειακή ιστορική για την ανθρωπιά και τη καλοσύνη και βουρκωνα/δακρυζα κάθε τρεις και λίγο.. που είμαι άνθρωπος σκληρός και δεν συγκινούμαι καθόλου εύκολα.. by the way η ταινία λέγεται white bird.. αξίζει να τη δείτε αν σας ενδιαφέρει.. Ήθελα να σε ρωτήσω εντωμεταξυ.. και όποια άλλη κοπέλα δηλαδή που μπορεί να απαντήσει, αλλά επειδή θυμάμαι διάβασα δικό σου σχόλιο για το συμπλήρωμα σιδήρου ρωτάω εσένα.. τι ακριβώς σου είπαν οι γιατροί σου σχετικά; Σε ρωτάω γιατί ο δικός μου το απογοήτευσε στο πρώτο τρίμηνο γιατί υπάρχουν έρευνες λέει που δείχνουν ότι ο σίδηρος συνδέεται με υψηλές πιθανότητες τερατογενεσεων στο έμβρυο και υπάρχει γενική οδηγία η λήψη του να γίνεται μετά το πρώτο τρίμηνο, το έψαξα και όντως το απαγορεύουν γενικά.. τώρα διάβαζα ξεκίνησαν (το 2013) στην Δανία να δίνουν ως γενική οδηγία την έναρξη του σιδήρου στην 10η εβδομάδα αλλά ακόμα δεν έχουν καταλήξει αν είναι ασφαλές και συστήνεται να αποφεύγεται.. το ίδιο μου είπε και η αιματολογος προχθές που ρώτησα για διασταύρωση.. σκέψου ότι έχω και στίγμα μεσογειακής αναιμίας με αιματοκρίτη πάντα χαμηλό και στην εγκυμοσύνη πέρσι είχε φτάσει 32 πριν χάσω το μωράκι.. και πάλι ο γιατρός λέει όχι.. είδα εσένα στο ξεκίνησαν πολύ νωρίς.. σου το αιτιολογησαν; Ήθελα να στο πω όταν σε διάβασα αλλά δεν ήμουν έτοιμη ακόμα να γράψω..
    • Και να την καμαρώνεις για μια ολόκληρη ζωή υγιή και ευτυχισμένη πάντα!!! Για την απόφαση του δεύτερου παιδιού είναι καθαρά δική σας επιλογή και απόφαση! Δεν χρειάζεται να δικαιολογήσεις τίποτα και δη σε εμάς!! Δεν το είπα για αυτό δηλαδή.. Παρόλα αυτά, με τις συνθήκες που περιγράφεις το καταλαβαίνω, θα ήταν δύσκολα τώρα στο νησί με ότι συνεπάγεται αυτό.. αν και δεν έχω ακόμα παιδάκι για να ξέρω από πρώτο χέρι τη γλυκιά κούραση που περιγράφεις γλαφυρά (🤣) αλλά έτσι όπως το έχω στο μυαλό μου τουλάχιστον, δεν ξέρω αν θα είχα την ενέργεια να τα ξαναπεράσω όλα τόσο σύντομα.. θα ήθελα να "ευχαριστηθω" λίγο το παιδί, να "απορροφησω" δηλαδή τη κάθε μαγική στιγμή του... τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσει δημοτικό.. μη σου πω να το τελειώσει κιόλας!! 🤣🤣🤣 Βλέπεις κουραστηκαμε τόσο πολύ για να έρθει η εγκυμοσύνη (κλεισμένα 6 κοντά σχεδόν 7 χρόνια προσπαθειών με εξωσωματική και ακόμα χωρίς να είμαστε σίγουροι ότι θα γεννηθεί υγιέστατο μωράκι στο τέλος αυτής) οπότε δεν βιάζομαι να το ξαναπεράσω όλο αυτό.. δεν σου κρύβω ότι πάντα ήθελα μεγάλη οικογένεια αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα στη ζωή, θα είμαι ειλικρινά τρισευτυχισμένη και με ένα υγιές παιδάκι στην αγκαλιά μου...!
    • Νομίζω υπάρχει πάντα κάποιος εφημερεύον γιατρός! Εγώ είχα πάει σε αργία σκέψου…πάρε ένα τηλέφωνο κορίτσι μου κ δες αν συνεχίσεις να αγχώνεσαι, να πας για να σου φύγει!! 
    • Σ'ευχαριστώ! Εχω αλλα 3 παιδια και στα 3 ειχα τρελαθεί στις αναγουλες στους εμετούς κτλ. Απλα σε καποιες ξεκινησαν τα συμπτώματα απο τις 5+4 περιπου ενω σε αλλες μετα την 6+. Σημερα ειμαι 5+2. Ειναι καπως το στομάχι μου ειναι η αλήθεια αλλα οχι κάτι τρομερό. Πρέπει να σκέφτομαι θετικά. Το ξερω. Αργεί πολυ ο γιατρός ισως αυτο με εχει επηρεασει. 10/6 εχω το 1ο ραντεβού. Αλλα σίγουρα μια πιο ηρεμεί εγκυμοσύνη με 3 μικρα παιδια , θα ήταν προτιμότερο...
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...