Μετάβαση σε περιεχόμενο

Εισαγωγή στερεών και προβληματισμοί


Recommended Posts

Γεια σας καλά μου κορίτσια. Θέλω τα φώτα σας, πλιζζζ :ympray:

Σήμερα το αγοράκι μου έγινε 6 μηνών και ο παιδίατρος μας έδωσε πρόγραμμα για την εισαγωγή τροφών και ομολογώ δεν έχει καμία σχέση με όσα διαβάζω τόσο καιρό εδώ ή σε άλλα σάιτ και γι' αυτό θέλω την βοήθεια σας.

Λοιπόν, ξεκινάμε λέει για δεκατιανο με 5 ημέρες χυμό πορτοκάλι ( :shock::!: ), μετά 5ημ μήλο+χυμο πορτοκάλι, 5ημ αχλάδι+χυμό πορτ, 5ημ μπανάνα+χυμο πορτ, και μετά όλα μαζί.

Η απορία μου είναι γίνεται τόσο νωρίς να δώσω χυμό πορτοκαλιού; Δεν είναι καπως απότομο να ξεκινήσω με κάτι όξινο; Και αν θυμαμαι καλά το πορτοκάλι δεν ειναι επίφοβο για αλλεργίες;

Το επόμενο που με απασχολεί είναι ότι μου είπε να ξεκινήσω από αύριο και την χορτόσουπα!! Δηλαδή προτείνει:

1η εβδ πατάτα/καρότο/κολοκύθι με 2 κουτ. γλ. λάδι + 2 κουτ.γλ. τυρί παρμεζάνα.

2η εβδ τα ίδια αλλά βρασμένα μαζί με μοσχαρίσιο κρέας που όμως δεν θα το αλέθω

3η εβδ πλέον θα αλέθω και το κρεας.

Εδω και αν είχα ενστάσεις!! Αλλά κυρίως με προβληματίζει το λάδι και το τυρί. Μα από τωρα γαλακτοκομικά;; Επίσης, να τα δωσω όλα μαζί;; Κανονικά δεν θα επρεπε ανα 3-4 μερες το καθενα χωριστα;;

Για να μην τα πολυλογώ μου είπε και για απογευματινό από αυριο να δωσω κρεμες!!! :evil::evil: . Ε, αυτό του ειπα να το ξεχασει. :evil: Όχι ότι συμφωνησε αλλά δεχτηκε να αφησουμε το απογευματινό για τον άλλο μηνα.

Ξεχασα το σημαντικότερο :idea: . Θηλάζω αποκλειστικά και αναρωτιέμαι αν τα ξεκινησω όλα αυτα τι θα γίνει με τη γαλουχία;

Χιλια συγνωμη αν σας κουρασα, αλλα σας παρακαλω πειτε μου τι να κάνω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα φωτεινη

εμενα η μικρη μου θα κλεισει στις 27 τον 7ο

και εχουμε ξεκινησει ηδη φρουτοκρεμες..

δεν εχω και μεγαλη εμπειρια αλλα θα σου γραψω τι μου χε πει ο δικοσ μου παιδιατρος...

πορτοκαλι ειπε να το αφησουμε για πιο αργα..

ειχε πει για 3 μερες αχλαδι,μετα 3 μπανανα και μετα μηλο,για να δουμε τυχον αλλεργιες και μετα να τα συνδυαζω οπως της αρεσει..

επισης ειχε πει για κρεμα και τουχα πει οχι και ειχε πει οτι υπαρχουν και οι βιολογικες κρεμες χωρις ζαχαρη να της δινω αν θελω το απογευμα..

προς το παρον τρωει τη φρουτοκρεμα που της αρεσει πολυ..

τωρα για σουπες μου χε πει απο τον 7ο καιμετα..σε κανα δεκαημερο θα μας δει και λογικα θα ξεκινησουμε σιγα σιγα λαχανικα αρχικα φανταζομαι

τωρα για παρμεζανα πρωτη φορα το ακουω να σου πω την αληθεια μου αλλα καθε γιατρος ακολουθει τα δικα του..

σιγουρα θα σε βοηθησουν τα υπολοιπα κοριτσια που εχουν μεγαλυτερη εμπειρια και με τον θηλασμο..

απο μενα ευχες για καλες και απολαυστικες μασες!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΕ ΠΟΛΛΥ GOYRMET Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΑΣ!!!!! ΑΚΟΥ ΠΑΡΜΕΖΑΝΝΑ :lol::lol::lol::lol: ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΚΟΥΩ Κ ΑΥΤΟ :lol::lol::lol::lol:

ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΝΑΜΕ 10 ΜΗΝΩΝ Κ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΦΑΜΕ ΛΟΓΟ ΑΛΕΡΓΕΙΩΝ!!!!!!

ΤΟ ΣΥΝΗΘΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΕΙΝΑΙ

ΠΡΩΤΑ ΒΑΝΙΛΙΑ ΡΙΖΑΛΕΥΡΟ ΓΙΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ

ΦΡΟΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΟΠΕΛΑ

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ!

Κ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙΣ Κ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΑΛΕΣΜΕΝΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ!!!!!!!

ΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Κ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΟΥ ΤΙΝΑΞΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!!!!!! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΛΛΑ ΟΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΠΟΥ ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΣΕΣ ΑΚΟΥΣΑ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ!!!!!! ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΩ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ! :shock:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα fotini και εμάς ο παιδίατρος μας ξεκίνησε σιγά σιγά σαν την gerani .Ανά 3 μέρες προσθέταμε και από ένα φρούτο, και ξεκινήσαμε από τρείς κουταλίτσες την επόμενη μέρα 4 κτλ.και μετά στο καπάκι αν πεινούσε γάλα και μου είπε όταν θα τρώει όλη την ποσότητα (1 αχλάδι,μισή μπανάνα και μισό μήλο) θα του δίνω νεράκι .τον 7 μήνα αρχίσαμε την χορτόσουπα(πάλι 5 κουταλίτσες την μία ,10 την επόμενη κτλ.) και αφού είχαμε φάει 15 μέρες χορτόσουπα (μια μικρή πατάτα,ένα μικρό κολοκύθι,ένα μικρό καρότο και λίγη ντομάτα) βάλαμε το μοσχαράκι (ποντίκι) 6 μέρες την εβδομάδα και την έβδομη κοτόπουλο.Κρέμες αρχίσαμε 9 μηνών.περί θηλασμού δεν ξέρω να σου πω κάτι γιατί δεν κατάφερα να θηλάσω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα και από μένα!!

Για να σε καθησυχάσω λίγο...

Εμείς ξεκινήσαμε στον 5ο πορτοκάλι χυμό μία μία κουταλιά

και μετά ανάμεικτα όπως είπες κι εσύ!

Μετά από 2 εβδομάδες, ξεκινήσαμε κρέας με λαχανικά και λάδι (και προεραιτικά παρμεζάνα!!!! σε περίπτωση που δεν του άρεσει η γεύση, η παρμεζάνα του τη φτιάχνει!)

Στον 6ο ξεκινήσαμε και γιαούρτι (αντί για κρέμα που δεν του έδωσα καθόλου)!

Ελπίζω να βοήθησα! Μην πανικοβάλλεσαι! Το μωράκι σου πρέπει σιγά σιγά να ξεκινήσει να παίρνει και άλλα θρεπτικά συστατικά που δεν τα περιέχει το γάλα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ζωή μου για κρέμες μου είπε να δοκιμάσω ή βανίλια ή φαρίνα ή μπισκοτόκρεμα και όποια του αρέσει αυτή να του δίνω. Του είπα κατηγορηματικά όχι και μου είπε ότι υπάρχουν και βιολογικές. Θα δω τι θα κάνω με αυτό το θέμα αργότερα αφού τελικά μου είπε να το αφήσω για τον άλλο μηνα το απογευματινό.

Elenatsak όταν άκουσα ότι θα του ξεκινήσω αμέσως και φρούτο και λαχανικά και κρέμα λέω πάει το παιδάκι μου το αποτελείωσα :o:o:o . Μα πραγματικά πως γίνεται από την μια μέρα στην άλλη το μωράκι να δέχτει όλα αυτά. :shock:

mariannap για νεράκι δεν μου μίλησε. Το μόνο που μου είπε είναι να τον θηλάζω μετά το φρούτο. Πάλι καλά που το είπε και αυτό, αλλιώς αν εφαρμόσω το πρόγραμμα κατά γράμμα σε μια εβδομάδα δεν θα έχω γάλα αφού θα καταλήξουμε μόνο να δίνω πρωί-βράδυ και πως θα κρατηθεί έτσι ο θηλασμός;;;

koritsaki9220 το πρόγραμμα σου μοιάζει αρκετά με αυτό που μου έδωσε ο γιατρός μου :roll: Όντως την παρμεζάνα την βάζει λέει για γεύση. :? Δεν λέω να μην πάρει και άλλες τροφές πέρα από το γάλα, απλά εκπλήσσομαι με το απότομο του πράγματος και επειδή μου προτείνει τροφές που διάβαζα ότι μπαίνουν αργότερα στη διατροφή (π.χ πορτοκάλι, τυρι)

Ααααα και να μην ξεχάσω το γαλατάκι μου τα έχει όοοοοοοοοοοοοοοοοοολα τα απαραίτητα συστατικά :lol::lol: Σήμερα ο μικρός ζύγιζε 9.200 γρ. με ύψος 73.5 ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΗΠΩΣ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΓΙΑΤΡΟ??????

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

ΕΓΩ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΑΣ....ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ Κ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΕ...Κ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΒΙΒΛΙΑ(ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ) ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΓΑΛΑ...ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ... Κ ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΡΙ!

Κ ΜΕΤΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ Κ ΦΡΕΣΚΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΓΑΛΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!!!!! ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ!!!!

ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΑΙ ΚΑΘΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΗΠΩΣ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΓΙΑΤΡΟ??????

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Καλέ λες ;;;;;;;;;; :shock::shock::shock:

Koritsaki9220 μηπως είσαι από Ρόδο και έχουμε τον ίδιο γιατρό;

Μπορεί απλά να τελείωσαν την ίδια σχολή ή να παρακολούθησαν το ίδιο σεμινάριο για την εισαγωγή των τροφών :lol::lol::lol::lol:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΗΠΩΣ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΓΙΑΤΡΟ??????

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Καλέ λες ;;;;;;;;;; :shock::shock::shock:

Koritsaki9220 μηπως είσαι από Ρόδο και έχουμε τον ίδιο γιατρό;

Μπορεί απλά να τελείωσαν την ίδια σχολή ή να παρακολούθησαν το ίδιο σεμινάριο για την εισαγωγή των τροφών :lol::lol::lol::lol:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φωτεινη πλάκα μας κανει ο γιατρός σας;;; Σορρυ κιόλας αλλα παρμεζανα;; Και εγω επειδή θυλαζω αποκλειστικά τον πρώτο μήνα μόνο με τα φρουτάκια και όχι πορτοκαλί που ακόμα δεν έχουμε πιει λόγω αλλεργιών, μου είχε πει να ξεκινήσω με ρυζαλευρο-βανιλια αλλα της είπε δεν ήθελα να αρχίσω με βλακείες του εμπορίου και μας έβαλε τα φρουτάκια, μήλο πρώτα μετα μήλο αχλαδι και τέλος μπανανα και μετα απο κανένα 10ημερο επειδή δεν ήθελα να δώσω σκόνη κρέμα μας είπε για χορτοσουπα πάλι ένα ένα λαχανικουλι!! Στον έβδομο όταν μπήκαμε ξεκίνησαμε χορτοσουπα απογευμα και μεσημερι βάλαμε χορτοσουπα-κρέας και μετα κοτόπουλο. Πλέον μου είπε να τον δοκιμάζω σιγά σιγά απο όλα τα λαχανικά χωρίς αλάτι και το λάδι στο τέλος ώμο, όχι να μαγειρεύεται! Για τις κρεμες που λες φαριν λακτε και μπισκοτοκρεμα μου είπε μετα τον 8ο γιατί περιέχουν γάλα σκόνη και θηλαζει και τα παιδακα που θηλαζουν μετα τον χρόνο πίνουν αγελαδινο αφου πολυ ΣΩΣΤΆ είπες οτι το μητρικό γάλα περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά και για να μην παρουσιάσουν δισανεξια στην γακτοζη! Όσο γαι το θυλασμο εγω τον θυλαζω εκτός απο πρωί βράδυ και 3-4 ενδιάμεσα απο τα γεύματα γιατί διάβασα ότι αν θυλαζεις μόνο πρωί βράδυ θα οδηγηθεις σε απογαλακτισμο, εγω πάντως θέλω να τον κρατήσουμε το θυλασμο μέχρι τον χρόνο. Και μην στενάχωριεσαι εμείς μια χαρα πήραμε βάρος, τρώει όσο φαΐ θέλει χωρίς να τον πιεζω και θυλαζει οπότε και όσο θέλει. Αυτά και καλή σας αρχη!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΩΤΕΙΝΟΥΛΑ!!!ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ Κ ΕΓΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΣΤΗ ΜΑΡΙΣΑ Κ ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ Κ ΣΤΟ ΜΠΕΜΠΑΚΟ...

ΛΟΙΠΟΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ ΕΙΧΑ ΞΕΚΙΝΙΣΕΙ ΑΠΟ 4 ΜΗΝΩΝ....ΣΤΟ 5 ΜΗΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΜΕ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΑΧΛΑΔΙ-ΜΗΛΟ ΓΙΑ 3-4 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ Κ ΤΗ ΜΠΑΝΑΝΑ Κ ΑΠΟ ΤΟΝ 6 ΜΗΝΑ Κ ΕΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙ.(ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΑΖΩ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ , ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΠΑΛΙ)ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΞΕΚΙΝΙΣΑ ΧΟΡΤΟΣΟΥΠΑ 5 ΚΟΥΤΑΛΙΤΣΕΣ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ , 10 ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ Κ ΜΕΤΑ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΟ Κ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΘΕΣΑ Κ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ...ΑΥΤΑ!!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΚΟΥΩ!!

ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΝΑ ΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΙΟ ΑΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ...ΘΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ...

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΚΙΟΛΑΣ....ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΜΑΣ ΛΕΜΕ...

ΑΛΛΑ ΞΕΚΙΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ Κ ΤΗ ΚΡΕΜΟΥΛΑ Κ ΜΕΤΑ ΒΑΛΕ Κ ΤΗ ΧΟΡΤΟΣΟΥΠΑ!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΥΛΑΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ!!ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΘΥΛΑΣΩ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εχω ακουσει και διαβασει διαφορες σχολες περι εισαγωγης στερεων....και ομολογω οτι τετοια πολιτικη πρωτη φορα στη ζωη μου βλεπω...

ουτε οι γιαγιαδες μας και οι προγιαγιαδες μας δεν εκαναν τετοια εισαγωγη .

Υπαρχουν διαφορες σχολες αλλα ολες ανεξεραιτως ξεκινανε διαμετρικα αντιθετα...

Εκτος και αν ρε παιδι μου ο γιατρος ειδε το μωρο και διαπιστοσε οτι στοματικαι και γαστρεντερικα ειναι σε αριστη κατασταση και εντελως ορημο ...κατι σαν χρονιαρικο μωρο για να φαει ολα αυτα!!!

Νομιζω οτι πρεπει να αλλαξεις παιδιατρο..εκτος και αν σε ικανοποιει στο ιατρικο του κομματι οποτε απλα να επεξεργαζεσαι τις διατροφικες συμβουλες του πολυ καλα και να πραττεις κατα το δοκουν.

Οπως εγραψαν και τα κοριτσια τα πανβτα ξεκινανε πολυ αργα και σε μικρες ποσοτητες.

Ο σωστοτερος κατα την αποψη μου τροπος εισαγωγης τροφων ειναι ενα φρουτο ανα 3-4 ημερες και 1 λαχανικο ανα 3-4 για τις πρωτες ευδομαδες

Εμεις ξεκινησαμε με μερικες κουταλιες μηλο και μετα γαλα η θηλασμο, μετα μερικες κουταλιες αχλαδι και μετα γαλα η θηλασμος, μετα μπανανα και θηλασμος, αφου δοκιμασε και τα τρια ανακατεψαμε μεταξυ τους αλλα και παλη στην αρχη ετρωγε 3-4 κουταλιες και μετα θηλασμος- βεβεια εαν το παιδι ειναι αρκετα οριμο εαν φαει περισσοτερη ποσοτητα φρουτα δεν πειραζει ειναι καλο.

Το ιδιο και με τα λαχανικα στην αρχη μερικε ςκουταλιες βρασμενη πατατα μετα καροτο μετα κολοκυθακι μετα ανακατεψαμε ολα μαζι.

ο γιος μου δεν εφαγε κρεμες, δεν του αρεσαν ιδιαιτερα και δεν επεμενα και πολυ γιατι ουτε εμενα μου αρεσουν.

Αλλα πραγματα που μπορεις να δωσεις σε αυτη την ηλικια ειναι κολοκυθα και αβοκαντο μεσα στη φρουτοκρεμα.

Κρεας ξεκινησαμε περιπου στον 8ο μαζι με ρυζακι και ζυμαρικο στιλ αστρακι

Φυσικα απαγορευετε να του δωσεις παρμεζα..οχι μονο επειδη ειναι πολυ αλμυρο τυρι απο τη φυση του αλλα και γιατι γιαουτρια και τυροκομικα εκτος γαλακτος οι περισσοτεροι γιατροι συσυτηνουν αφου το παιδι κλεισει 9-10 μηνων.

Καλυτερα να ξεκινησεις με απλο λευκο κλασσικο παραδοσιακο γιαουρτι- οχι κατσικισιο ειναι πολυ λιπαρο- και ανθοτυρο και μετ ατο χρονο να πας σε πιο αλμυρα και σκληρα τυρια

Στο θεμα πορτοκαλη παλη οι γνωμες διιστανται...

Εαν το παιδι δεν εχει παρουσιασει ποτε ιστρικο αλλεργιων λογικα μπορεις να προσθεσεις λιγο χημο πορτοκαλη οταν θα τρωει παραπανω απο 3 φρουτα- οχι μονο του- και θα δεις αντιδρασεις εαν πχ εμφανισει δερματικα εξανθηματα .

Εμεις παντως χημο πορτοκαλη πιναμε περιπου κοντα στο χρονο.

Αφου ολα θα πανε καλα με τις πρωτες τροφες μπορεις να εισαγεις σηγα σηγα καθε 3-4 μερες ενα νεο φρουτο η λαχανικο κατα προτιμιση εποχης με στοχο κοντα στο χρονο να εχει δοκιμασει σχεδων τα παντα.

Μερικοι παιδιατροι συστηνουν λαχανικα οπως σπανακι και σελινο να μπαινουν αργοτερα οτι και να κανεις παντως παρακοουθα αντιδρασεις εαν πχ εμφανιζει αερια η δερματικα εξανθηματα η και συγκαμα πολλες φορες γιατι καποιες τροφες κανουν τα τσισα και τα κακα πολυ οξινα.

Στα αλεσμενα τωρα...

οχι απο τοσο μηκρο θα τα αλεθεις δεν το συζητω, ααργοτερα θα σε καθοδηγησει το ιδιο το παιδι ποτε θα πρεπει να του τα δινεις πατημενα με το πηρουνι η κομματακια χοντροαλεσμενα και στο τελςο κανονικα, τοσο μικρο ομως το στομαχι του δεν αντεχει να χωνεψει την τροφη στην πρωτογονη μορφη του, οχι τοσο γιατι δεν θα το μασισει, τα παιδια μια χαρα μασανε και χωρις δοντια και με τα ουλα πλα δεν ειναι καλο για το στομαχακι του, θα δεις καποια στιγμη ποτε θα ειναι σε θεση να φαει πιο χοντρα κομματακια..πχ ο δικος μου απο 10 μηνων ετρωγε κομματακια ολα τα φαγητα αλεθα μονο το κρεας και δεν ειχε και κανενα δοντι. Επειδη ομως καθε παιδι ειναι διαφορετικο σε αυτον τον τομεα θα το αφισεις να σε οδιγησει εκεινο

Στο θεμα θηλασμος, εαν δεν θελεις να αποθηλασεις ακομα θα δινεις πρωτα στηθος και μετα φαγητο και σιγα σιγα θα αντικαθιστας γευματα.

Ιδανικος σκοπος ειναι ενα μωρο να θηλαζει πρωη βραδυ περιπου στο χρονο και ενδεχομενος καποιες φορες και ενδιαμεσα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

φωτεινουλα ο δικος μου εδωσε λιστα κ ακολουθουμε τα εΞΗς....

μια βδομαδα πριν κλεισει τον 6ο ξεκινησαμε 5 κουταλιες κρεμα βανιλλια κ καθε μερα αυξαναμε κατα 5.6 μηνων φτιαξαμε μιγμα μπανανα αχλαδι μηλο πορτοκαλι κ παλι 5-5 κουταλιτσες.(δεν διεταξε ενα ενα τα φρουτα παροτι το παιδι εχει ελλειψη ενζυμου κ ειναι ηδη επικινδυνες καποιες τροφες,οχι βεβαια οι παραπανω).6 μηνων κ 1 βδομαδας μιγμα πατατα καροτο κολοκυθι σελινο ρυζι κ ελαιολαδο.παλι 5-5 κουταλιες.σε λιγο θα του βαλω αλεσμενο μοσχαρακι.

για φαριν λακτε μπισκοτοκρεμα κτλ ειπε μετα τον 7ο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΜΕΝΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΧΝΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΥ ΑΝΟΙΓΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ!!!!

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΙΣΕΙ

!!!!

http://www.paidiatros.gr/index.php?cid=4&id=1358&st=2

ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΨΑΡΙ ΣΤΟΝ 9 ΜΗΝΑ!!!! Κ ΟΧΙ ΣΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΡΑΜΕ!!! ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ!!! ΑΠΛΑ ΚΟΙΤΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΕΝΑ Κ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φωτεινή, ο γιατρός σου είναι λίγο....extreme.... Όπως σωστά είπε μία κοπέλα, θα τινάξει το στομάχι του μωρού στον αέρα αν εισάγεις όλα αυτά που λεει μαζί. Είναι ανώριμο το στομαχάκι και το εντεράκι του μωρού, θέλει ρέγουλα με το φαγητό.

Εμάς η παιδίατρος (είναι και λίγο συντηρητική βέβαια) μας είπε:

1. Μόλις κλείσαμε τους 5,5 μήνες, για 15 μέρες ρυζάλευρο βανίλια.

2. Μετά τις 15 μέρες ρυζαλεύρου, μήλο για 1 εβδομάδα (προς αποφυγή αλλεργιών). Κατόπιν άλλη 1 εβδομάδα μήλο+αχλάδι και μετά μήλο+αχλάδι+μπανάνα. Φρούτα με σπόρια όχι, σταδιακά εισαγωγή φρούτων εποχής (ροδάκινο, πεπονι, καρπούζι κ.λπ.) αλλά και πάλι όχι όλα μαζί. 1 εβδομάδα πάντα δοκιμαστικά.,

4. Κλείνοντας τους 6,5 μήνες, χορτόσουπα (πατάτα-καρότο-κολοκύθι). Μετά από 15 μέρες με μοσχάρι ή κοτόπουλο εναλλάξ, αλεσμένα. Κατόπιν, με ό,τι λαχανικό θέλαμε εκτός από σπόρια ντομάτας (μόνο ψίχα) και πιπεριά.

3. Πορτοκάλι - αυγό - τυράκι (όχι πολύ αλμυρό) στον 8ο μήνα.

4. Ψάρι στο χρόνο.

Θεωρώ ότι το διαιτολόγιο με μία πάνω κάτω τέτοια μορφή είναι ασφαλές για το μωρό, ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος να έχει κάποια αλλεργία το παιδί και να μην καταλάβεις από τί προέρχεται και είναι ήπιο για το στομαχάκι.

Συνιστώ να ρωτήσεις και κάποιο άλλο παιδίατρο. Καλή συνέχεια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΧΑΧΑΧΑ ΦΩΤΕΙΝΟΥΛΑ ΕΧΕΙ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΠΕΣΤΟΥ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙ...

ΣΤΑ ΛΕΩ Κ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΗΡΘΕ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΠΙΣΤΕΥΩ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλά αυτό με την παρμεζάνα μου φαίνεται πολύ κουφό ούτε γιατρός είμαι ούτε διαιτολόγος αλλά δεν νομίζω ότι είναι σωστό. Μερικές φορές μου περνάει η ιδέα από το μυαλό ότι οι γιατροί πειραματίζονται στα παιδιά μας.

Εγώ αν θυμάμαι καλά έπειδή έχει περάσει και αρκετός καιρός και μπορεί να μην θυμάμαι καλά ότι και το λάδι το έβαζα έξτρα στην αρχή και όχι βρασμένο μπορεί να κάνω και λάθος δεν ξέρω.

Πάντως θυμάμαι ότι πρώτα της είχα δώσει ρυζάλευρο και την πρώτη φορά νομίζω μια με δυο κουταλιές και την επόμενη λίγο παραπάνω και μετά κανονικά.

Και δεν καταλαβα καλά σου είπε το μοσχάρι να μην το αλέσεις???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αντριαννα καλα θυμασαι

Το λαδακι το βαζουμε απο την αρχη ωμο, στα λαχανικα αφου τα βρασουμε και τα πολτοποιησουμε και εαν θελουμε οταν αρχισουμε να φτιαχνουμε σουπες να βαζουμε και μερικες σταγονες λεμονι φρεσκο

Το λαδι καλο θα ηταν να ειναι εξαιτερικα παρθενο ελαιολαδο, ακομα και εαν παρετε ενα μικρο μπουκαλακι κατα πτοτιμυση γυαλυνο κραταει παρα πολυ καιρο γιατι θα βαζετε τουλαχιστων μεχρι 1,5 χρονων ενα κουταλακι του γλυκο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ναι cecilia καλά τα λες και τώρα το θυμίθηκα το λεμόνι μου είχε πει το βάζουμε γιατί έχει πολλές βιταμίνες αλλά και δίνει γευση αφου δεν βάζουμε καθόλου αλάτι. Εμένα μετά τον 1 χρόνο μου είχε πει ελευθερο πριν είχαμε απαγόρευση και στα γλυκά και στο αλάτι. Και θυμάμαι την πεθερά μου που μαλώναμε που μου έλεγε και αν φάει λίγο τι πειράζει??? Πειράζει της έλεγα μου είχε πει μόνο αν θέλει να της δίνω ένα μπισκοτάκι μιράντα.

Και άλλο κουλό που άκουγα είναι ότι μέσα στην φρουτόκρεμμα ότι βάζουν έτοιμη φρουτόκρεμα για αν πήξει :roll::roll::roll::roll::roll: . Εμένα μου είχε πει μπίσκότα μιράντα και έβαζα όχι πολλά 1-2 ανάλογα με την ποσότητα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Παιδια δεν ξερω...απλα νομιζω οτι σε μαι χωρα σαν την Ελλαδα οπου εχουμε ολο το χρονο φρεσκα φρουτα και λαχανικα, ειναικριμα να ταιζουμε τα παιδια μας ετοιμες φρουτοκρεμες.

Και καλα ΟΚ να ειναι μια λυση αναγκης αμα παμε καμια βολτα καποια εξοδο κλπ αλλα οχι σε καθημερινη βαση.

Ειδικα στην αρχη τρωνε τοσο λιγη ποσοτητα δηλαδη αντε σαν συνολο να τρωνε 1/4 απο το καθενα και μεχρι το χρονο αντε 1 απο το καθενα που ειναι και πολλυ .

Δεν ξερω..

εγω το πιο κουλο που ακουσα απο μια συναδελφο ηταν οτι ο παιδιατρος τηε ειπε οτι ειναι καλυτερα να δινει ετοιμα φρουτογευματακια και λαχανικα με κρεας σε βαζακια γιατι λεει αυτα ειναι καλυτερα και ελεγμενα..

επαθα πλακα...

Ουτε κρεμες κλπ ειναι απαραιτητο να φανε..ΟΚ ειναι κρεμουλα αρεσει στα παιδια κλπ αλαλ δεν ειναι και οτι αμα δε θανε πωπω τα καημενα κινδυνευουν.

Εμενα δεν ηθελε να δωσει στον μεγαλο, ελεγε πως δεν τις χρειαζετε γιατι ειναι μπουλουκος και πολιτικη της ειναι να δινει κρεμες σε παιδια που εχουν προβλημα προσληψης βαρους η προσληψης τροφης, εγω εδωσα δεν του αρεσαν, δεν επεμενα.

Για αλατι ζαχαρη κλπ, εγω ακομα δεν δινω αλαλ εμεις στην οικογενενια μας επειδη γεννικα εχουμε ιστορικο υπερτασης και ζαχαρου ουτε στα φαγητα μας βαζω πολυ οποτε και να φαει δικο μας φαη- που τρωει δικο μας φαη- η προσληψη ειναι μικρη.

Απλα ξερω πολλα παιδια πιο μικρα τα οποια αρνουνταν να φανε, μερικοι γιατροι συστηνουν λιγο αλατακι προκειμενου να φανε.

Ειναι στο παιδι..ενας καλος και σωστος παιδιατρος πιστευω πως βλεπει την εικονα του παιδιου και αναλογα διαμορφωνει και το διαιτολογιο του

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ειναι στο παιδι..ενας καλος και σωστος παιδιατρος πιστευω πως βλεπει την εικονα του παιδιου και αναλογα διαμορφωνει και το διαιτολογιο του

Πολύ σωστά....Δεν υπάρχουν στεγανά στο διαιτολόγιο. Εγώ π.χ. που έχω παιδί λεπτούλι (δεν παίρνει κρέας πάνω του :P ) δε φοβάμαι να του δώσω ανά 2-3 μέρες μπισκοτόκρεμα. Δεν δίνω καθημερινά αλλά δεν το πολυσκέφτομαι μία στις τόσες...Αν ήταν χοντρούλης θα τον είχα ταράξει στο γιαούρτι ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλα ετσι.... ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ μου ειχε πει κ εμενα ο τοτε παιδιατρος μου... εκτος απο την παρμεζανα! :lol:

κ εγωθηλαζα...

κ του λεω μα καλα γιατρε δε θα μειωθει πολυ το γαλα μου με ολα αυτα?

κ πως θα καταλαβω αν εχει αλλεργια???

κ ξερεις τι μου απαντησε??

καλα ακομα θηλαζεις??? κοψτο!! ειναι τελειως αχρηστο μετα τους 6 μηνες...

ε εννοειται που δεν ξαναπηγα.. αλλαξα γιατρο αμεσως!!

τι να πω, δεν ξερω που τα μαθαινουν ολα αυτα.. εγω θυμαμαι που τον ζοριζα κιολας να πιει το χυμο πορτοκαλι κ αυτος δεν ηθελε κ στεναχωριομυον.. κ μετα απο 2 μερες ειχε γεμισει το σωμα του κ ειδικα ο πωπος του σπυρια...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλέ με σκλαβώνετε :oops::oops: Χίλια ευχαριστώ για τη συμμετοχή.

Λοιπόν, αφού μου βγήκαν τα μάτια χτες το βράδυ στο ιντερνετ να ψάχνω το θέμα και αφού διάβασα και εσάς τελικά κατέληξα σε αυτό που έτσι και αλλιώς είχα στο μυαλό μου από την αρχή, δηλ. αργά και σταδιακά θα εισάγω ένα-ένα τα φρούτα,σε δυο εβδομάδες τα λαχανικά κ.ο.κ.

Έτσι σήμερα ξεκινήσαμε με 2 κουταλίτσες μηλαράκι. Τι φατσούλες που κάνουν;; :x:x:x

mam nantia και εγώ νόμιζα ότι μου έκανε πλάκα, αλλά όοοοχι αυτός μιλούσε σοβαρότατα. Όσον αφορά τις σκόνες του εμπορίου, δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξω γνώμη, είπα δεν του δίνω του μωρού μου τέτοια και δεν θα του δώσω. :evil: Και εγώ θα συνεχίσω να θηλάζω όποτε μου το ζητάει το μικρούλι μου, και εννοείται, μην ξεχνιόμαστε, το καμάρι μου την μαμά δεν την αφήνει να κοιμηθεί σερί :lol::lol: , θηλάζουμε και τη νύχτα :!: τι πρωτότυπο :!:

Cesilia είδες που ποτέ δεν είναι αργά για να ακούσεις άλλη μια θεωρία για την εισαγωγή τροφών;;!! Παιδίατρο δεν θα αλλάξω γιατί και οι επιλογές στο νησί δεν είναι πολλές, και αυτός γενικά θεωρείται καλός και μέχρι σήμερα ήμουν ικανοποιημένη. Επίσης, απαντά πάντα στα τηλέφωνα και κάνει επισκέψεις στο χωριό που μένω (20χλμ από το ιατρείο του!)

Πάνω κάτω αυτό που προτείνεις θα ακολουθήσω, απλά ίσως να βάλω το κρέας στο τέλος αυτού του μήνα.

Γαλακτοκομικά και εγώ θα περιμένω τον 9ο-10ο μήνα.

Αλλεργίες δεν έχει εμφανίσει, αλλά παρόλα αυτά πορτοκάλι δεν θα του δώσω από τώρα.

Λαδάκι έχουμε δικό μας απο τις ελιές που φροντίζει ο μπαμπάκας μου με τον καλύτερο τρόπο και σε όλες τις μετρήσεις του ελαιοτριβείου έχει 0,1-0,3 οξύτητα. Αν παώ να αγοράσω λάδι θα με σκοτώσει ο μπαμπάς μου. :)

kokoraki να ρωτήσω κάτι που μάλλον είναι βλακεία; Ποια φρούτα έχουν σπόρια; Εννοείς καρεάσια/σταφύλια;

Ανδριάννα, όχι καλέ θα το αλέσω το κρέας, απλά μια εβδομάδα πριν το δώσω θα το βάζω στην σούπα για να παίρνει μυρωδιά, και όταν θα αλέθω τα λαχανικά θα χρησιμοποιώ το ζωμο του κρέατος για να αραιώσουν. Η φρουτόκρεμα δεν πήζει με την μπανάνα;

Βικουλίνι, Μήτση και Μάγδα thanks :D:D Τα λέμε και στο παρεάκι.

Μαιμουδάκι και εσένα ο γιατρός της ίδιας σχολής είναι απόφοιτος;; :lol::lol::lol: Ευτυχώς εμένα δεν μου είπε να κόψω τον θηλασμό, αυτό μας έλειπε :evil::evil: αλλά και ποτέ του δεν νοιάστηκε να με ρωτήσει αν αντιμετωπίζω οποιαδήποτε δυσκολία. Δεν πειράζει, δεν θα κάτσω να σκάσω. Εγώ συνεχίζω ακάθεκτη. Καλά να είναι το μάμμυ και όλες οι κοπέλες που γράφουν τις εμπειρίες τους και τις διαβάζω.

Νέες απορίες:

Σήμερα έδωσα πρώτα στήθος και μετά το μήλο. Πότε να το κάνω αντίστροφα; Και πότε περίπου θα αντικαταστήσω εντελώς το γεύμα γάλακτος με γεύμα στερεών;

Επίσης, με τον γιατρό είχαμε διαφωνία και για τον τρόπο μαγειρέματος. Επέμενε βρασιμο ενώ εγώ ατμό. Εσείς τι προτείνετε;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φωτεινη οτα θα δεις οτι το παιδι τρωει ικανοποιητηκες ποσοτητες τροφης και ανυπομονει να φαει παρα να πινει γαλα θα αρχισεις να δινεις φαγητο.

Κοντα στο χρονο σκοπος ειναι να θηλαζει γαλα πρωη βραδυ ..σκοπος τροπος του λεγεις ετσι..αμα θελει περισσοτερο εννωειτε οτι του δινεις.

Αλλα γεννικα μεχρι το χρονο η κυρια τροφη του παιδιου ειναι το γαλα οι αλλες τροφες ειναι σημπληροματικες.

Επισης μια χαρα και πολυ καλος ειναι ο ατμος, εγω στον ατμο τα εκανα ολα εκτος απο το κρεας που το εβραζα, ειναι το ιδιο πραγμα απο αποψης μαγειρεματος οσο αφορα το θεμ αμικροβια κλπ.

Αρκει να προσεξεις τα λαχανικα να γινονται μαλακα και οχι τραγανα στην αρχη

Λαδι εφοσων εχετε δικο σας οτι καλυτερο

Βαζε στην αρχη λιγουλακι στα λαχανικα του και μετ ακανονικα 1 κουταλια ωμο στο φαγακι του, ειναι οτι καλυτερο για το παιδι.

Επισης εαν εχεις τη δυνατοτητα να προτιμισεις οσα λαχανικα μπορεις να ειναι σπιτικα και κοτοπουλα αλλα και κρεατα, δυσκολο στην εποχη μας αλλα οσα μπορεις να ειναι σπιτικα ειναι οτι καλυτερο.

Εγω γεννικα αποφευγω τα οξυνα φρουτα πχ φραουλες και ακτινιδιο - αυτα εχουν σπορια- δενε χουμε φαει ακομα.

Επισης ενδεχομενςο να βρεις θεμα δισκοιλιοτητας καποια στιγμη, συμβαινει σε πολλα παιδια που ξεκινανε στερεες, μπορεις να δωσεις περισσοτερη βαση στο αχλαδι και απο λαχανικα να προτιμισεις περισσοτερο κολοκυθακι και λιγο αργοτερα να βαλεις μεσα και καμια μπαμια, και φυσικα να επιμινεις λιγο παραπανω στον θηλασμο γιατι βοηθαει, μεχρι να προσαρμοστει στη νεα κατασταση

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φωτεινουλα τι ειναι αυτα που διαβαζω :?::?::?::?::?::?: ποιος ειναι ο γιατρος σου?? ο Χ..ς??????

Καταρχην ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ δεν θα εδινα σε 6 μηνων μωρακι....ουτε θα ξεκινουσα με πορτοκαλι!!!!

εμεις ξεκινησαμε πρωτα με την απογευματινη κρεμα ΜΟΝΟ .....2 κουταλιες την πρωτη μερα 3 την δευτερη και παει λεγοντας για 2 βδομαδες!! μετα ξεκινησαμε φρουτα το πρωι αλλα ενα ενα!! πρωτα αχλαδι 2 κουταλιες την πρωτη μερα 2 την δευτερη 3 την τριτη κτλ.....μετα απο 4 μερες το μηλο.....και μετα μπανανα και μετα και τα 3 μαζι....για πορτοκαλι βεβαια δεν μου ειπε τιποτα!!! και την 3η βδομαδα χορτοσουπα... πατατα + καροτο + κολοκυθι + σελινο ...μια κουταλια ελαιολαδο προς το τελος και λιγο λεμονακι!!!! και ειναι τελεια!!!! μετα απο 1 βδομαδα προσθεσα κοτοπουλακι.....και τωρα θα ξεκινησω μοσχαρακι....ααα και το απογευμα φαριν λακτε που ξετρελλενεται!

με λιγα λογια πιστευω στις στερεες τροφες πρεπει να μπεις σιγα σιγα οχι ολα μαζι ! γιατι εκτος του οτι θα του πεσει βαρυ δεν θα ξερεις και σε τι μπορει να ειναι αλλεργικος ....και ενοειται οτι στην αρχη συμπληρωνεις με γαλα....εγω ακομα τωρα αντικαταστησα μονο το 2ο γευμα ....δηλαδι ....9 γαλα 12 φρουτοκρεμα....3 χορτοσουπα (και μετα αν δω και πειναει ακομα λιγο γαλα) 6-7 φαριν λακτε και 10 γαλα και νανι.....

δεν διαβασα τι εγραψαν τα κοριτσια ...ελπιζω να βοηθησα!!!! και αν θες να παρεις κ την γνωμη του δικου μας γιατρουλι που ειναι τελειος!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Και δεν πηγαίνεις ιπποκράτειο ή Παπαγεωργιου ; Ότι εφημερεύει.. Βρες μια δικαιολογία κ θα σε δούνε..
    • Είναι ακριβώς αυτό όμως, όπως το περιγράφεις.. μακάρι να μπορούσα να κάνω κάτι, να ήταν δηλαδή στο χέρι μου το όποιο στάδιο της εγκυμοσύνης.. δυστυχώς όμως δεν είναι και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσεύχομαι και να πιστεύω στο σπορακι και πως "κάποιος" θα φροντίσει και για εμάς να καταφέρουμε να το πάρουμε στην αγκαλιά μας τελειόμηνο και υγιές.. Άσε κοριτσάκι μου!!! Γίνομαι έξαλλη, πιάνω από 0-100 σε 1"..!!! Ή συγκινούμαι και πάνε να με πιάσουν τα κλάματα επίσης σε δευτερόλεπτα με το πιο άσχετο.. πχ χθες είδα μια ταινία οικογενειακή ιστορική για την ανθρωπιά και τη καλοσύνη και βουρκωνα/δακρυζα κάθε τρεις και λίγο.. που είμαι άνθρωπος σκληρός και δεν συγκινούμαι καθόλου εύκολα.. by the way η ταινία λέγεται white bird.. αξίζει να τη δείτε αν σας ενδιαφέρει.. Ήθελα να σε ρωτήσω εντωμεταξυ.. και όποια άλλη κοπέλα δηλαδή που μπορεί να απαντήσει, αλλά επειδή θυμάμαι διάβασα δικό σου σχόλιο για το συμπλήρωμα σιδήρου ρωτάω εσένα.. τι ακριβώς σου είπαν οι γιατροί σου σχετικά; Σε ρωτάω γιατί ο δικός μου το απογοήτευσε στο πρώτο τρίμηνο γιατί υπάρχουν έρευνες λέει που δείχνουν ότι ο σίδηρος συνδέεται με υψηλές πιθανότητες τερατογενεσεων στο έμβρυο και υπάρχει γενική οδηγία η λήψη του να γίνεται μετά το πρώτο τρίμηνο, το έψαξα και όντως το απαγορεύουν γενικά.. τώρα διάβαζα ξεκίνησαν (το 2013) στην Δανία να δίνουν ως γενική οδηγία την έναρξη του σιδήρου στην 10η εβδομάδα αλλά ακόμα δεν έχουν καταλήξει αν είναι ασφαλές και συστήνεται να αποφεύγεται.. το ίδιο μου είπε και η αιματολογος προχθές που ρώτησα για διασταύρωση.. σκέψου ότι έχω και στίγμα μεσογειακής αναιμίας με αιματοκρίτη πάντα χαμηλό και στην εγκυμοσύνη πέρσι είχε φτάσει 32 πριν χάσω το μωράκι.. και πάλι ο γιατρός λέει όχι.. είδα εσένα στο ξεκίνησαν πολύ νωρίς.. σου το αιτιολογησαν; Ήθελα να στο πω όταν σε διάβασα αλλά δεν ήμουν έτοιμη ακόμα να γράψω..
    • Και να την καμαρώνεις για μια ολόκληρη ζωή υγιή και ευτυχισμένη πάντα!!! Για την απόφαση του δεύτερου παιδιού είναι καθαρά δική σας επιλογή και απόφαση! Δεν χρειάζεται να δικαιολογήσεις τίποτα και δη σε εμάς!! Δεν το είπα για αυτό δηλαδή.. Παρόλα αυτά, με τις συνθήκες που περιγράφεις το καταλαβαίνω, θα ήταν δύσκολα τώρα στο νησί με ότι συνεπάγεται αυτό.. αν και δεν έχω ακόμα παιδάκι για να ξέρω από πρώτο χέρι τη γλυκιά κούραση που περιγράφεις γλαφυρά (🤣) αλλά έτσι όπως το έχω στο μυαλό μου τουλάχιστον, δεν ξέρω αν θα είχα την ενέργεια να τα ξαναπεράσω όλα τόσο σύντομα.. θα ήθελα να "ευχαριστηθω" λίγο το παιδί, να "απορροφησω" δηλαδή τη κάθε μαγική στιγμή του... τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσει δημοτικό.. μη σου πω να το τελειώσει κιόλας!! 🤣🤣🤣 Βλέπεις κουραστηκαμε τόσο πολύ για να έρθει η εγκυμοσύνη (κλεισμένα 6 κοντά σχεδόν 7 χρόνια προσπαθειών με εξωσωματική και ακόμα χωρίς να είμαστε σίγουροι ότι θα γεννηθεί υγιέστατο μωράκι στο τέλος αυτής) οπότε δεν βιάζομαι να το ξαναπεράσω όλο αυτό.. δεν σου κρύβω ότι πάντα ήθελα μεγάλη οικογένεια αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα στη ζωή, θα είμαι ειλικρινά τρισευτυχισμένη και με ένα υγιές παιδάκι στην αγκαλιά μου...!
    • Νομίζω υπάρχει πάντα κάποιος εφημερεύον γιατρός! Εγώ είχα πάει σε αργία σκέψου…πάρε ένα τηλέφωνο κορίτσι μου κ δες αν συνεχίσεις να αγχώνεσαι, να πας για να σου φύγει!! 
    • Σ'ευχαριστώ! Εχω αλλα 3 παιδια και στα 3 ειχα τρελαθεί στις αναγουλες στους εμετούς κτλ. Απλα σε καποιες ξεκινησαν τα συμπτώματα απο τις 5+4 περιπου ενω σε αλλες μετα την 6+. Σημερα ειμαι 5+2. Ειναι καπως το στομάχι μου ειναι η αλήθεια αλλα οχι κάτι τρομερό. Πρέπει να σκέφτομαι θετικά. Το ξερω. Αργεί πολυ ο γιατρός ισως αυτο με εχει επηρεασει. 10/6 εχω το 1ο ραντεβού. Αλλα σίγουρα μια πιο ηρεμεί εγκυμοσύνη με 3 μικρα παιδια , θα ήταν προτιμότερο...
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...