Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΣΤΕΡΕΕΣ ΤΡΟΦΕΣ!!


Recommended Posts

Γεια σας μανουλες!!!! τα φωτα σας :D:D η Καθολικουλα μου κλεινει τους 6 την παρασκευη και ειπε ο γιατρος οτι ξεκιναμε σουπες και φρουτα....ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ!!!! πωσ φτιαχνουμε τις σουπιτσες???? με τι κρεατακι??? τι βαζουμε μεσα??? διατηρειται στο ψυγειο???? μια φορα την μερα??? χορτοσουπα?? με τι χορταρικα??? ποσες φορες τρωει κρεας και ποσες χορτοσουπα? για τα φρουτα απο οτι μου ειπε ξεκιναμε αχλαδι μετα μηλο και μετα μπανανα....θα μου τα πει και εκεινος βεβαια αλλα θελω να περνω και γνωμες!!!!! πειτε μου πειτε μου :):):)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γειά σου Κατερίνα μου και να σου ζήσει η μπεμπούλα σου ! Μεγαλώσατε τώρα και θ'αρχίσετε το φαγάκι εεε?? άντε .. με το καλό .. !

Λοιπόν, τη χορτόσουπα εγώ τη φτιάχνω ως εξής : βάζω μέσα κολοκύθι-καρότο-πατάτα-σέλινο και λίγο αστράκι και στη τελευταία βράση λίγο λαδάκι (περίπου 1 κουταλιά της σούπας - σταδιακά το αύξησα σε 2 κουταλιές) ! έτσι ξεκινήσαμε .. ! μετά απο 10 μέρες πρόσθεσα το μοσχάρι και σε λιγότερο απο μήνα μπήκε και το κοτόπουλο! εγώ μαγειρεύω κάθε 2 μέρες ...!

Οσο για τα φρούτα ... εμένα η παιδίατρος μου είχε πει το εξής: ξεκινάς με 2 κουταλίτσες μήλο για 4 μέρες ... ! κάθε μέρα έδινα και λίγο περισσότερο...και μετά συμπλήρωμα γάλα γιατί που να του φτάσουν 2 κουταλίτσες μήλο ! μετά τις 4 μέρες πρόσθετα το αχλάδι ... μετά τη μπανάνα και τελευταίο το πορτοκάλι! ;):P

Καλή αρχή εύχομαι και όλα θα πάνε καλα ... μην ανησυχείς .. !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ο Γιατρος σου δεν σου ειπε με τι ακριβως θα ξεκινησεις;;;

Τα περισσοτερα παιδια ξεκινανε με μια απλη χωρτοσουπα οπου σε λιγο νερακι θα βρασεις πατατα καροτο κολοκυθακι θα την αλεσεις, θα προσθεσεις ενα κουταλακι του γλυκου ελαιολαδι και 2 σταγονιτσε ςλεμονακι.

Αυτο θα ειναι το πρωτο γευμα που θα αντικαταστησεις.

Μετα απο 2 ευδομαδες περιπου σε αυτο τον συνδιασμο μπορεις να προσθεσεις λιγο απαχο κοτοπουλο η μοσχαρακι.

Σηγα σηγα θα προσθετεις και αλλα λαχανικα εποχης ανα τουλαχιστων 3 ημερες για να μπορεις να εντωπησεις τυχων αλλεργιες ετσι ωστε μεχρι να σημπληρωσετε χρονο να εχετε φαει σχεδων ολα τα λαχανικα και να εχετε μια ποικιλια φοαφορων φαγητων

Αναλογα με το ποτε θα σου δωσει το ΟΚ ο παιδιατρος θα προσθεσετε αργοτερα οσπρια στη διατροφη σας και ψαρι η αυγο και γιαουρτι

Αστρακι κρυθαρακι φιδε κλπ ειναι καλο να ξεκινησεις αφου μπειτε στον 8ο και φυσικα αφου παρεις το ΟΚ απο τον παιδιατρο.

Απο φρουτα ξεκινα να δινεις λιγο αχλαδι, μετα απομερικε ςμερες μηλο αχλαδι και μετα μπανανα μηλο αχλαδι.

εαν δεν παρουσιασατε καμια απολυτως αλλεργια- καια φου παντα παρεις το ΟΚ απο τον παιδιατρο, μπορεις να προσθεσεις λιγο χυμο πορτοκαλι στην φρουτοκρεμα.

Αφου φατε για καποιο διαστημα αυτα μπορεις οπως και με τα λαχανικα να προσθετεις 1 νεο φρουτο ανα τουλαχιστων 3 ημερες για να εντοπησεις αλλεργιες.

Να σημειωσεις οτι καλο ειναι σελινο και φρεσκια ντοματα να περιμενεςι λιγακη..ειναι μεν το σελινο ειδικα πολυ θρεπτικο αλλα ενδεχετε να προκαλσει αλλεργια..

οταν θα βαλεις σελινο η ντοματα να προσεξεις εαν θα εμφανισει καποια σπιθουρακια η συγκαμα στο ποπουδακι...

αν παρατηρησεις κατο τετοιο σταματα το για καποιο διαστημα.

Τωρα εαν θα αντικαταστησε ςπρωτα ενα γευμα με φρουτα και μετα με λαχανικα ειναι δικο σου θεμα γιατι οι "σχολες' διησταντε...αλλοι λενε πρωτα φρουτα και μετα λαχανικα κλπ κλπ κλπ..

Τα φρουτα καλυτερα ειναι να τα δινεις πρωη στο εμεσως επομενο γευμα απο το πρωηνο γαλα, και το φαγακι μεσιμερη.

Τωαρ για το αλλο που ρωτησες, η σουπιτσα διατηρειτε εως 2-3 ημερες στο ψυγειο με την προυποθεση οτι αφου τη μαγειρεψεις θα ζεστενεις καθε φορα μονο το μερος που θα φαγωθει και οχι ολο το φαγητο και καλυτερα να το κρατας αυτουσιο και οχι αλεσμενο και να ζεστενεις και αλεθεις καθε φορα ενα μερος αυτου.

Στην αρχη θα αντικαταστησεις αυτα τα δυο γευματα μονο, μετα απο μερικους μηνες θα σου πει ο γιατρος να αντικαταστησεις και τριτο γευμα , αναλογα με την αναπτυξη του παιδιου σου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κατερινα καλη αρχη!!!

εγω θα σου ελεγα να ζητησεις αναλυτικο προγραμμα απο το γιατρο σου γιατι καθε γιατρος δινει αλλο προγραμμα.

πχ εμενα με ξεκινησε πρωτα με την απογευματινη κρεμα.τιποτα αλλο.δυο κουταλιες κ γαλα την πρωτη μερα,4 τη δευτερη,6 την τριτη κοκ.μεχρι που γυρω στις 10 μερες ειχαν κοψει το γαλα μετα κ ετρωγαν μονο κρεμα.μολις εγινε αυτο ξεκινησαμε το πρωι φρουτο.εμενα μου ειπε πρωτα μπανανα.με τον ιδιο τροπο.μετα απο τρεις μερες μηλο κ μετα αχλαδι.

μολις ετρωγαν ολη τη φρουτοκρεμα περιπου μετα απο 10 μερες ξεκινησαμε τα λαχανικα.ενα τη φορα.πρωτα πατατα.τρεις μερες.μετα καροτο.μετα καποιο αλλο εποχης.μετα απο δεκα μερες περιπου βαλαμε κ το κοτοπουλο.

βλεπεις λοιπον οτι η δικη μου η γιατρος με εβαλε τελειως διαφορετικα στις στερεες.με πολυ σταδιακα βηματα κ μια τροφη τη φορα ωστε το παιδι να συνηθισει στην αλλαγη αυτη αλλα κ να μπορεις να ελεγξεις αν καποιο απο αυτα τα τροφιμα του προκαλει καποια αλλεργια.

αν τα βαλεις ολα μαζι κ κατι την πειραξει δεν θα ξερεις τι ειναι.

κ παλι σου λεω τι εκανα εγω με τις οδηγιες του δικου μου γιατρου.

τωρα για τη συντηρηση οτι σου ειπαν κ τα αλλα κοριτσια!!

αντε με το καλο να αρχισετε φαγακι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

θα μου το δωσει το προγραμμα την πεμπτη μου ειπε....απλα εγω θελω να δω και πως παει το προγραμμα....ενοειται οτι θα ακουλουθησω οδηγιες του αλλα θελω να ειμαι ενημερωμενη!!!! cecilia σε ευχαριστω για την αναλυτικη απαντηση σου :) και εσενα λιονταρακι και την Σοφια :)

αρα πρωι γαλα....μετα φρουτακι...το μεσημερι σουπα....απογευμα και βραδυ γαλα?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κανονικα ο πιο σωστος τροπος για να εισαγεις τροφες ειναι αυτος που περιεγραψε το λιονταρακι με εξαιρεση οτι οι κρεμες δεν ειναι απαραιτητες σε ολα τα παιδια.

Απλα αυτος ειναι ο πιο σωστος τροπος ενα ενα και σηγα σηγα.

Απο κει και περα επειδη καθε παιδι ειναι διαφορετικο ειναι ετοιμο σε φιαφορετικη φαση να φαει καποια τροφη.

Για την ωρα ναι ολα τα γευματα σας θα ειναι γαλα μεχρι να αποφασισει ο γιατρος σου οτι ειστε ετοιμοι να αντικαταστησετε και αλλο γευμα οποτε θα τροτε φαγακη ολη μερα και θα πινετε γαλα πρωη βραδυ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

νομιζω οτι τα κοριτσια σου απαντησαν τελεια!!

κ εμενα μου ειχε δωσει ενα προγραμμα με το τι θα εβαζα καθε μερα, ποσες κουταλιες θα "πρεπει¨να τρωει καθε μερα κλπ

καλη αρχη κ καλες μασες!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κατερίνα μου κι εμείς έχουμε κανά μήνα που τα ξεκινήσαμε όλα αυτά μια που ο δικός μου σε λίγες μέρες κλείνει τον 7ο.

Από παιδίατρο σε παιδίατρο διαφέρουν οι οδηγίες. Αλλά θα σου πω τι έκανα εγώ.

Κατ' αρχήν να σου πω οτι εγώ ξεκίνησα την αντικάτάσταση του απογευματινού γεύματος πρώτα με κρέμα βανίλια (του εμπορίου), μετά απο καμια 10αριά μέρες πήγα στην φρουτόκρεμα το πρωί και μετά απο 10 μέρες άρχισα και το μεσημεριανό.

Όσον αφορά τη φρουτόκρεμα, εμένα μου είπε κατευθείαν μηλο-αχλάδι-μπανάνα καμιά βδομάδα, στη αρχή εννοείται μεχρι να συνηθίσει τις γεύσεις το μωρό 3-4 κουταλιτσες, όσο θέλει, και μετά συμπληρώνεις με γάλα. Κάποια στιγμή θα τρώει ποσότητα οπότε το γάλα δεν θα χρειάζεται. Μετά απο 1 βδομάδα πρόσθεσα για 1-2 μέρες χυμό πορτοκαλιού ή μανταρινιού και μετά απο 2-3 μέρες πάλι, δαμάσκηνο. Επειδή όμως εμένα μου έκανε ''νερά'' απο την αρχή, του έβαλα και λίγο μπισκότο πτι μπερ τριμμένο μέσα και την τρώει τέλεια.

Το απόγευμα του δίνω την κρέμα βανίλια, του αρέσει πολύ, την κατεβάζει σε χρόνο dt!

Το μεσημέρι ξεκίνησα με πατάτα ,καρότο, κολοκυθάκι, λίγο σελινο και ρυζάκι. Το σέλινο δεν το άλεσα όμως, μόνο τα άλλα. Προς το τέλος πρόσθεσα 1 κοταλιά λάδι και λίγο χυμό λεμονιού. Πρώτα έφαγε 3-4 αναγνωριστικές κουταλίτσες, μετά συμπλήρωνα με γάλα. Σιγά σιγά θα αντικατασταθεί όλο το γευμα με τη χορτόσουπα. Μετά απο καμιά βδομάδα ακριβώς το ίδιο αλλά βάζοντας και μοσχάρι μέσα, και μετά απο άλλη μια βδομάδα βάζοντας κοτόπουλο. Το σέλινο εγώ αναγκάστηκα να μην το βάζω καθόλου τελικά γιατί δεν έτρωγε, έχει και έντονη γεύση. Σήμερα του έβαλά μέσα στην κρεατόουπα και για πρώτη φορά σπανάκι και φασολάκια (κατεψυγμένα, βιολογικά. Πού να βρείς και φρέσκα, είναι και η εποχή που δεν έχει πολλά λαχανικά) και αντί για ρύζι σιγά σιγά να βάζω και ζυμαρικά μου είπε, γι αυτό και σήμερα έβαλα φιδέ. Σιγά σιγά θα αρχίσω να βάζω και τραχανά, κάποια παιδάκια τον τρώνε πολύ.

Το μοσχάρι το κρατάω 3 μέρες, το κοτόπουλο 2. Αλλά όπως είπε και η Cesilia, το κρατάω όπως είναι το φαγητό στο ψυγείο και κάθε μέρα βγάζω μια μερίδα και την ζεσταίνω και την αλέθω. Εμένα μου είπε η μερίδα να είναι συνολικά περίπου 200 γρ. (Το κρέας να είναι περίπου 50 γρ.)

Ετσι λοιπόν σε ένα μήνα περίπου θα έχεις αντικαταστήσει τα 3 από τα 5 γεύματα, και θα δίνεις λογικά γαλα μόνο πρωί και βράδυ. Αλλά όπως σου είπα και πριν, από γιατρό σε γιατρό διαφέρει καθώς και από παιδί σε παιδί. Θα δεις ανάλογα με το μωράκι σου πώς θα κάνεις τη μετάβαση στη στερά τροφή.

Αυτά σε γενικές γραμμές, κι εγώ περιμένω να ξαναπάμε τώρα στην παιδίατρο για καινούριες συμβουλές. Καλή αρχή να έχετε!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου fotin μου σε ευχαριστω κ εσενα για το αναλυτικο μυνημα :) κρεμα βανιλια τρωει ηδη το απογευμα αλλα δεν τρελλενεται κιολας...ελπιζω να της αρεσουν τα φρουτακια κ οι σουπες :(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Mπαινω σποντα στο θεματακι (συγγνωμη Κατερινα) για να ρωτησω το εξης:

σε ενα μωρο που θηλαζει αποκλειστικα ποιο γευμα αντικαθιστουμε??Η μικρη μου δεν εχει προγραμμα στο ποτε τρωει μεσα στη μερα.Αρα τις στερεες ποτε τις δινω??Oι κρεμες ειναι υποχρεωτικες ή μπορουμε να δωσουμε μονο φρουτα-σουπες-λαχανικα?Δεν ξεκινησαμε ακομα,ενημερωτικα ρωταω ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Tzitzikaki οχι οι κρεμες δεν ειναι καθολου μα καθολου υποχρεοτικες.

καθε αλλο ορισμενοι παιδιατροι- και η δικη μας σε αυτους- πιστευουν πως πρεπει να δινονται μονο σε παιδακαι με προβλημα βαρους η παιδια που αρνουνται να πιουν γαλα η να φανε αλλες τροφες

Μπορεις να μη δοσει ποτε και καμια κρεμα δεν ειναι απαραιτητη για την αναπτυξη του.

Ο δικος μου γιος πχ δεν εφαγε καθολου..δοκιμασα βεβαια σαν μαμα απο ανασφαλεια να του δοσω αλλα δεν του αρεσε καμια..και τις εδινα σε φιλες μου.

ΤΩρα για μωραπου θηλαζουν αντικαθηστουμε καποιο απο το πρωινο γευμα και καποιο απο τα μεσημεριανα.

Εγω συνηθω ςτου εδινα τα φρουτα του κατα τις 10 με 11 και το φαγακη κατα τις 2

Εμεις ξεκινησαμε στερεες αφου κλεισαμε 6 μηνων και μπηκαμε στον 7ο θηλαζε τοτε ακομα αλλα επειδη δουλευα με βολεψε επειδη επρεπε να αντλω λιγοτερα γευματα γαλα. Μη φανταστεις οτι τρωνε τρελες ποσοτητες στην αρχη. Ο θηλασμος και το γαλα ειναι η κυρια τροφη του παιδιου για το πρωτο χρονο ζωης, οι υπολοιπες τροφες ειναι σημπληροματηκες και καλο ειναι να εισαγονται σηγα σηγα ακολουθοντα κυριως τους ρυθμους το παιδιου ετσι ωστε μεχρι να φτασει στο χρονο να εχει δοκιμασει σχεδων τα παντα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

cesilia παντα προθυμη να απαντησεις!Χιλια ευχαριστω.Θα προσπαθησω να μην δωσω κρεμες,προτιμω τα φυσικα.Μεθαυριο θα ρωτησω και τον παιδιατρο και ελπιζω να ειναι συμφωνος.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα σας....λοιπον...χθες ξεκινησαμε αχλαδακι.....3 κουταλιες....αλλα δεν καταλαβανω αν της αρεσει :roll::!: ξινηζε και δακρυζαν τα ματακια της...πως ειναι οταν τρωμε εμεις λεμονι κατι τετοιο..δεν εκλεγε αλλα ..δεν ξερω αν της αρεσε :roll::roll: το μεσημερι ξεκιναμε χορτοσουπα :D να δω πως θα παει...μου ειπε ο γιατρος κολοκυθι, σελινο, πατατα, καροτο....μια κουταλια ελαιολαδο και λιγο λεμονακι...3 κουταλιες....μετα την επομενη 4 μετα 5 και παει λεγοντας....και μετα απο μια βδομαδα κοτοπουλακι.....αχχχχχ μεγαλωσε το κοριτσακι μου και τρωει και σουπιτσες θα τρελαθω!!!!!!!!!!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τελικα αν εχω καταλαβει καλα, μηλο κ αζλαδι δεν της αρεσει....ξινιζει σουφρωνει κ κανει την γκριματσα του εμετου...και τι της αρεσει που δεν το περιμενα? Η ΧΟΡΤΟΣΟΥΠΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! την πρωτη μερα που της εδωσα 3 κουταλιες εκλεγε που δεν της εδωσα αλλο :P χθες την ταισε η μαμα μου γιατι λειπαμε κ με πηρε τηλ να με ρωτησει αν μπορει να της δωσει κ αλλο γιατι της αρεσε!!!!! :P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Και να την καμαρώνεις για μια ολόκληρη ζωή υγιή και ευτυχισμένη πάντα!!! Για την απόφαση του δεύτερου παιδιού είναι καθαρά δική σας επιλογή και απόφαση! Δεν χρειάζεται να δικαιολογήσεις τίποτα και δη σε εμάς!! Δεν το είπα για αυτό δηλαδή.. Παρόλα αυτά, με τις συνθήκες που περιγράφεις το καταλαβαίνω, θα ήταν δύσκολα τώρα στο νησί με ότι συνεπάγεται αυτό.. αν και δεν έχω ακόμα παιδάκι για να ξέρω από πρώτο χέρι τη γλυκιά κούραση που περιγράφεις γλαφυρά (🤣) αλλά έτσι όπως το έχω στο μυαλό μου τουλάχιστον, δεν ξέρω αν θα είχα την ενέργεια να τα ξαναπεράσω όλα τόσο σύντομα.. θα ήθελα να "ευχαριστηθω" λίγο το παιδί, να "απορροφησω" δηλαδή τη κάθε μαγική στιγμή του... τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσει δημοτικό.. μη σου πω να το τελειώσει κιόλας!! 🤣🤣🤣 Βλέπεις κουραστηκαμε τόσο πολύ για να έρθει η εγκυμοσύνη (κλεισμένα 6 κοντά σχεδόν 7 χρόνια προσπαθειών με εξωσωματική και ακόμα χωρίς να είμαστε σίγουροι ότι θα γεννηθεί υγιέστατο μωράκι στο τέλος αυτής) οπότε δεν βιάζομαι να το ξαναπεράσω όλο αυτό.. δεν σου κρύβω ότι πάντα ήθελα μεγάλη οικογένεια αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα στη ζωή, θα είμαι ειλικρινά τρισευτυχισμένη και με ένα υγιές παιδάκι στην αγκαλιά μου...!
    • Νομίζω υπάρχει πάντα κάποιος εφημερεύον γιατρός! Εγώ είχα πάει σε αργία σκέψου…πάρε ένα τηλέφωνο κορίτσι μου κ δες αν συνεχίσεις να αγχώνεσαι, να πας για να σου φύγει!! 
    • Σ'ευχαριστώ! Εχω αλλα 3 παιδια και στα 3 ειχα τρελαθεί στις αναγουλες στους εμετούς κτλ. Απλα σε καποιες ξεκινησαν τα συμπτώματα απο τις 5+4 περιπου ενω σε αλλες μετα την 6+. Σημερα ειμαι 5+2. Ειναι καπως το στομάχι μου ειναι η αλήθεια αλλα οχι κάτι τρομερό. Πρέπει να σκέφτομαι θετικά. Το ξερω. Αργεί πολυ ο γιατρός ισως αυτο με εχει επηρεασει. 10/6 εχω το 1ο ραντεβού. Αλλα σίγουρα μια πιο ηρεμεί εγκυμοσύνη με 3 μικρα παιδια , θα ήταν προτιμότερο...
    • Κορίτσια μου σας χιλιοευχαριστω για τις απαντήσεις σας. @Rena92 δεν ήξερα ότι είχα την επιλογή να πάω σε αυτή την κλινική κ να ζητήσω στο άσχετο να μου κάνουν υπέρηχο!!! Αν αύριο ξανασηκωθω έτσι θα πάω εκεί.. σήμερα δυστυχώς πρέπει να φύγουμε εκτός Θεσσαλονίκης για μια υποχρέωση κ θα γυρίσουμε αργά το απόγευμα...μπορώ κ τότε να πάω?? Με εχει φάει η αγωνία αν κ βαθιά μέσα μου λέω ότι όλα είναι καλά... Όμως επειδή στην πρώτη εγκυμοσύνη δεν είχα κανένα σύμπτωμα ούτε καν στήθος ,δεν μπορώ να συγκρίνω... Τώρα εκτός από το στήθος δεν έχω τίποτα άλλο. Τώρα που έχασα κ αυτό πανικοβλήθηκα
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...