Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πότε να ξεκινήσουμε Παιδικό Σταθμό??


Recommended Posts

Καλημέρα Φιλεναδίτσες μου!!!!!! Τι κάνετε? Ελπίζω να είστε όλες καλά .. εσείς και τα παιδάκια σας !!!! Θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα θέμα που με απασχολεί πάρα πολύ !!

Ο γιόκας μου τώρα είναι 13 μηνών και τις ώρες που δουλεύω (9 με 3) τον κρατάει η γιαγιά (η πεθερά μου & κάθε Παρασκευή έρχεται η μαμά μου γιατί μένει πολύ μακρια!)

Σκέφτομαι να τον στείλω παιδικό τον μικρούλη μου απο Σεπτέμβρη - Οκτώβρη που θα είναι κοντά 21 μηνών! Εσείς πιστεύετε ότι είναι νωρίς ???? Ο άντρας μου λέει να τον στείλουμε πολύ αργότερα .... το Σεπτέμβρη του 12 που θα είναι πολύ μεγαλύτερος! :?:?

Να σας πω ότι γενικά έχω προβλήματα με τη πεθερά μου !! Ολο λέει ότι δεν κάνω τίποτα καλα .. δεν μαγειρεύω καλα το φαί του μικρού κτλ κτλ .. ! Βέβαια εγώ το ανοίγω το στοματάκι μου και δεν της χαρίζομαι και γενικά ο άντρας μου τη βάζει στη θέση της αλλά εμένα μου σπάει τα νεύρα ! Οσο για το μωρό δεν έχω παράπονο .. τον προσέχει και ακούει τις οδηγίες μου !! αλλά .. εγώ δεν τη θέλω απλά κάνω υπομονή για το γιό μου!

Η δική μου γνώμη είναι η εξής για να καταλάβετε :

Το Σεπτέμβριο να τον ξεκινήσω παιδικό στο Πειραιά (όπου δουλεύω), να τον πηγαίνω εγώ το πρωί κατα τις 9 (να μη ξυπνάει και πολύ νωρίς .. να πίνει το γάλα του και να φεύγουμε)... το μεσημέρι στις 3:30 να μου τον φέρνει το πούλμαν στη δουλειά και να φεύγουμε ! έτσι θα κοιμάται στο σπίτι και δεν θα κουράζεται πολύ !

Εσείς τι λέτε σαν πιο έμπειρες μανούλες ???

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και συγνώμη για τη πολυλογία μου εε?? :oops:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σοφια μου καλημερα.η μικρη μου ξεκινησε παιδικο απο 2,5 χρονων ακριβως.βεβαια εμεις δεν εχουμε ιδιωτικο σταθμο κ απαραιτητη προυποθεση για να τα παρουν ειναι να ειναι 2,5 κ να εχουν καθαρισει.ευτυχως 4 μηνες πριν ξεκινησει παιδικο καταφεραμε ευκολα κ κοψαμε τις πανες.μεχρι τοτε την κρατουσαν ποτε η μανα μου κ ποτε η πεθερα μου.προβλημα δεν ειχα με καμια κ το παιδι περνουσε μια χαρα.επειδη η μικρη μου απο μικρη ηταν πολυ κλειστο παιδι την εστειλα πιο πολυ για να κοινωνικοποιηθει πιο γρηγορα κ για να μην εχουμε θεμα αργοτερα με τα νηπια.κ δεν το μετανοιωσα καθολου.εχει αλλαξει πολυ(προς το καλυτερο)κ περναει μια χαρα στο παιδικο.αυτη ειναι η δευτερη χρονια που πηγαινει κ δεν εχουμε προβλημα.μπορεις αν θελεις να το ξεκινησεις κ βλεπεις στην πορεια πως θα πανε τα πραγματα.σιγουρα στην αρχη θα ειναι λιγο ζορικα αλλα θελει κ λιγο υπομονη.καλη επιτυχια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα Σοφία ,να σου ζήσει ο μικρός σου , πιστεύω πως μια χαρά θα είναι η ηλικία του για να πάει παιδικό,θα μάθει να κάνει παρέα και με άλλα παιδάκια , να μοιράζεται,να διεκδικεί, να υποχωρεί ,να υπακούει,κτλ.Βέβαια ποτέ δεν θα το προσέξουν όπως η πεθερά σου ή μαμά σου (σε θέματα φαγητού,ύπνου,πάνας) αλλά είναι τόσα πολλά τα ερεθίσματα που έχουν στον παιδικό που εγώ προσωπικά πιστεύω ότι τα ωφελεί.Εγώ τον μικρό μου τον στέλνω από 8 μηνών (αναγκαστικά) αλλά δεν το έχω μετανιώσει.

Απλά έλεγξε τον παιδικό πολύ καλά πριν τον στείλεις για να δεις αν είναι κατάλληλος για τον μικρό σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα Σοφια μου....το ειχα ψαξει και εγω για σταθμο αλλα συμφωνω οτι ειναι πολυ καλο να παει ....θα παιζει με τα παιδακια θα γινει ποιο κοινωνικο κτλ...21 μηνων ειναι παρα πολυ καλα εγω σκεφτομουνα να την βαλω οταν θα ειναι 15 μηνων αναγκαστικα λογω δουλειας αλλα και επηδει δεν θελω να ειναι οοολη μερα με την μαμα μου στο σπιτι....

οσο για τον αντρα σου παντα μικρο θα του φενεται το μωρο σας :) να δεις ομως οσους σταθμους μπορεις να δεις για να αποφασισεις ποιο σου εμπνεει εμπιστοσυνη....!

εγω ψηφιζω ναι :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σοφια συμφωνω με τα αλλα κοριτσια. Θα κανει πολυ καλο στο μικρο ο παιδικος. Εαν μπορουσες να τον παρεις εσυ το μεσιμερι και να μην το φερνει το πουλμαν ειναι καλυτερα. Τον γιο μου τον εβαλα 13 μηνων αναγκαστηκα αλλα δεν το μετανιωσα. Εμαθε πραγματα πολλα εκει, ακομη και να τρωει μονος του.

Απλα να εχεις το νου σου οτι το πρωτο και δευτερο θα αρωστησει αρκετα, αλλα θα κανει αντισωματα για μετα.

Οσο για την πεθερα σου καλα θα κανει να κοιταει την δουλεια της.Η καθεμια μας εχουμε το σπιτικο μας και το φροντιζουμε οπως πιστευουμε καλυτερα. Αυτη ηταν καλυτερη;;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ ακουσα πρίν καιρό τον γιατρό της Μενεγακη τον Μαζανη που έλεγε πως η καλυτερή ηλικία που είναι το παιδί σωστά δομημένο απο αντισώματα ειναι τα 3 έτη ! (όλο αρρωσταίνουν στους στα8μους γμτο)

Απο την άλλη το καταλαβαίνω κ το ζόρι που περνάς με την πε8ερά ... εδω έρχεται επισκεψη μισή ωρα και αρχίζει και ρητορέυει ... ΕΛΕΟΣ δηλαδή !!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ κορίτσια για τις απαντήσεις σας !!

Εγώ θέλω πάρα πολύ να τον στείλω στο παιδικό ..... το ξέρω ότι καλύτερα είναι απο 3 χρονών για το θέμα των ιώσεων αλλά δεν θ'αντέξω τόσο πολύ με τη πεθερά κάθε μέρα στο σπίτι μου! άστε που είμαι σίγουρη ότι θα γίνει άλλο παιδί .. θα κοινωνικοποιηθεί ... θα μάθει πολλά πράγματα ... θα παίζει με τ'άλλα παιδάκια κτλ κτλ ... Ξέρω ότι πρέπει να σκεφτώ το καλό του παιδιού μου αλλά νομίζω ότι απο 21 μηνών δεν είναι και τόσο μικρός για να ξεκινήσει παιδικό ! Θα είναι δύσκολα στην αρχή αλλά θα τα καταφέρουμε!!!! έτσι νομίζω εγώ ... !!

Το θέμα είναι πως θα πείσω τον άντρα μου που δεν θέλει με τίποτα ... βλέπετε προτιμά τη μαμάκα του !! τη ψυχική ηρεμία της γυναίκας του όμως δεν τη σκέφτεται.... :(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σοφία μου να σου πω και εγω τη γνώμη μου η οποία διαφέρει απο τις υπόλοιπες κοπέλες.Θεωρώ οτι είναι μικρούλης ακόμα για να ξεκινήσει ακόμα παιδικό σταθμό , για ποιό λόγο να ξυπνάει απο τόσο νωρίς μπορεί να λές να τον πηγαίνεις στις 9 αλλά σίγουρα θα πρέπει να την ετοιμάζεις πιο νωρίς , σκέψου εσένα πόσες φορές θέλεις να κουρνιάσεις στο κρεβάτι σου αλλά το γεγονός ότι εργάζεσαι δεν σου αφήνει αυτη τη επιλογή εσυ δνε την έχεις το παιδάκι σου όμως την έχει !ακόμα και να μου πεις ότι ξυπναέι πρωί κακά τα ψέματα η ζεστασιά και η θαλπωρή του σπιτιού δεν συγκρίνεται με το καλύτερο παιδικό σταθμό.Λες ότι έχει πρόβλημα με τη πεθερά σου εσυ σίγουρα ξέρεις αλλά πόσο σίγουρη είσια ότι μέσα στο παιδικό θα είσαι ευχαριστημένη με το προσωπικό ; είναι πολύ μικρός ακόμα για να σου πει μαμά με μαλώνουν η με βαράνε ; Όσο αφορά η κοινωνικότητα του παιδιού ΝΑΙ ο παιδικός βοηθάει αλλά αυτό μπορείς να το κάνεις και εσυ και μάλιστα θα είναι πολύ καλύτερα να μοιράζεστε ώρες με παιδάκια φίλων -γνωστών η ακόμα και σε παιδότοπους η σε παιδικές χαρές μόλις ανοίξει ο καιρός .

Το θέμα των ιώσεων είναι δεδόμενο ανέξαρτητα σε ποια ηλικία στείλεις πρώτη φορά το παιδί σου σχολείο και εγω που τον έστειλα προνήπιο και ήταν 4 πήγαμε νοσοκομείο αλλά διαφορετικά είναι σε μια ηλικία που έχουν κάνει και τα επαναληπτικά εμβόλια έχει περισσότερα αντισώματα, ξέρεις αν τον στείλεις μπορεί να σου αρρωσταίνει το πρώτο καιρό αναγκαστικά τότε δνε θα το στέλενεις και θα πρέπει να λείπεις και εσυ απο τη δουλειά σου η να υποχρεώνεσαι στη πεθερά σου να μένει μαζί του και τότε θα έχει να λεει ακόμα περισσότερα και άντε να αντέξεις τη γκρίνια της .

Γνώμη μου κράτα τον ακόμα μέχρι τα 3 + και θα δεις ο καιρός περνάει γρήγορα έχει χρόνια το παιδάκι σου να πάει σχολείο αφησέ το να απολαύσει την θαλπωρή του σπιτιού . Δεν έστειλα το γιό μου παιδικό επειδή δεν έπαιρναν παιδιά αν δεν δούλευαν και οι 2 γονείς αλλά και κοινωνικός είναι και αυτόνομος αυτό εξαρτάται κατά πρωτο λόγο απο την οικογένεια και μετα απο το σχολειο .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΣΟΦΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΣΥ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΣΟΥ ΗΡΕΜΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΡΙΒΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΣΟΥ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΠΑΡΕΞΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΕΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΙΟΝ ΟΠΩΣ ΙΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΑΝΕΤΗ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΝΑ ΖΥΓΗΣΕΙΣ ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΠΗΓΕΝΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΥΣ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ ΛΙΓΟ ΦΙΛΑΚΙΑ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 1 month later...

Προσωπικα ως παιδαγωγος σε παιδικο σταθμο πιστευω η καλυτερη ηλικια για να ξεκινησει το παιδι παιδικο σταθμο ειναι 2,5-3 ετων ωστε να ειναι σχετικα ωριμο ωστε να φυγει πιο ευκολα απο ην αγκαλια της μαμας αλλα να ειναι και η μαμα πιο ετοιμη να το αφησει απο την αγκαλια της!;)

http://paidikaglentia.blogspot.com/2011 ... st_23.html

και ελατε στο γκρουπ μου στο facebook!

http://www.facebook.com/home.php?sk=gro ... 76788&ap=1

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σοφια μου εγω εστειλα σε παιδικο σταθμο τον μεγαλο μου οταν ηταν 18 μηνων και τον μικρο μου οταν ηταν 10 μηνωνκαι ας μην δουλευω.θεωρω οτι ο παιδικος σταθμος βοηθαει σε πολλα πραγματα.πρωτον μαθαινουν να συνυπαρχουν με αλλα παιδακια,μαθαινουν πολλα πραγματα οπως να ζωγραφιζουν,να γνωριζουν τα χρωματα,να κοβουν με ψαλιδι και αλλα πολλα.οσο για να εχει καθαρισει απο την πανα,υπαρχουν και οι βρεφονηπιακοι σταθμοι οπως ο δικος μας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

καλημερα σοφια, εγω ειμαι νηπιαγωγος και θεωρω πολυ καλη ηλικια τα 2 για ενα παιδακι να ξεκινησει τον παιδικο σταθμο.εχω σουλεψει και σε ιδιωτικο σταθμο με παιδια αυτης της ηλικιας και κατα την γνωμη μου ωφελουνται παρα πολυ οπως ειπαν και οι αλλες κοπελες σε παρα πολλους τομεις.δεν θα τον πιεζεις πολυ, μπορεις αν καποια μερα βαριεται να μην τον στελνεις.γενικα σε αυτην την ηλικια ειναι καλο το παιδι να εισαγεται στην εννοια του σχολειου, θα ξεκολλησει και απο σενα και θα γνωρισει τον κοσμο εξω απο το σπιτι του.θα δεις μεγαλη αλλαγη στο παιδι σου και σε καποια φαση θα τον δεις να χαιρεται οταν φτανει η ωρα να παει σχολειο.εγω τον μπεμπη μου σιγουρα θα τον στειλω παιδικο γυρω στα 2 χωρις αμφιβολια.απλα ψαξε πολυ καλα τον παιδικο που θα τον στειλεις, να προτιμησεις καποιον με λιγα παιδακια αν ειναι δυνατον.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου κουκλα

μια χαρα ηλικια την βρισκω να τον στειλεις παιδικο

κοιτα να δεις ολοι οι παιδιατροι τα ιδια λενε

και εμενα μου ελεγε ολη την ωρα θα ειναι κρυωμενα

η πεθερα μου ηθελε να τα κρατησει αλλα μια γυναικα μονη της δεν μπορει επουδενει και τα δυο

η μανα μου δουλευει

αλλη γυναικα η πεθερα μου για βοηθεια δεν ηθελε

οποτε 11 μηνων πηγαν παιδικο

μετα μου ελεγε να σταμτησω την δουλεια ο παιδιατρος

και του απαντησα "και εσενα ποιος θα σε πληρωνει;"

οκ κρυωνουν

οκ τσακωνονται και μαθαινουν σκανταλιες

αλλα μαθαινουν και πολλα καλα

τρωνε μια χαρα

μαθαινουν τραγουδακια

μιλανε πιο γρηγορα

περπατανε πιο γρηγορα

γινονται κοινωνικα

αλλα και παλι ειναι στο παιδι

πχ και οι 2 συνηφαδες μου εχουν τα παιδια τους στις γιαγιαδες

στατιστικα εαν τις ρωτησουμε

τα δικα τους εχουν αρρωστησει περισσοτερο αποτα δικα μου

οποτε μην ακους τιποτα

κανε αυτο νομιζεις καλυτερο για σενα και το παιδι σου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 3 months later...

Η κόρη μου φέτος γίνεται 3 χρόνων και δεν την έχω στείλει ποτέ σε παιδικό σταθμό. Εγώ δουλεύω κάθε μέρα από τις 8 μέχρι τις 4 και δεν έχω ποιον να την κρατήσει. Ρωτάω την συμβουλή σας για να δω αν είναι η κατάλληλη ηλικία να την στείλω και αν γνωρίζετε κάποιον αξιόπιστο παιδικό σταθμό στα νότια προάστια χωρίς να αγχώνομαι για την ασφάλεια του παιδιού μου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...