Μετάβαση σε περιεχόμενο

SOS!!!ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ


Recommended Posts

Κοριτσια τη βοηθεια σας,οι πιο εμπειρες please!!!!

Eχω ενα κοριτσακι 4 μηνων,το οποιο γεννηθηκε 03/09 στην 38η εβδομαδα,με φυσιολογικο τοκετο,και βαρος 2940 και 50cm.θηλαζουμε αποκλειστικα απο τοτε που βγηκα απο το μαιευτηριο και παιρνει 1kg καθε μηνα :!: στις 10/12 ηταν 6300 και 63cm :!:

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ 11/03 πρεπει να γυρισω στη δουλεια :(:( ειμαι ειδικευομενη γιατρος οποτε καποιες μερες θα λειπω 32h αφου θα πρεπει να εφημερευω :!::!: Ο παιδιατρος μου ειπε να αρχισουμε στερεες απο αυτον τον μηνα για να βρει η μικρη μια ρουτινα,αλλα εγω θεωρω οτι ειναι νωρις :!: μου ειπε μαλιστα να αρχισουμε με ρυζαλευρο κατι που εγω θεωρω περιττο :!:

Σκεφτηκα να αρχισω τραπεζα γαλακτος τον αλλο μηνα,γενικα αποδιδουν οι αντλησεις :!: Τι να κανω ομως με τις στερεες :?:

Δεν θελω να αποθηλασω τοσο γρηγορα :!: αλλα θα τα καταφερω που θα λειπω τοσες ωρες :?: και δεν γινεται να μενει και η μικρη νηστικη βεβαια,αν δεν εχει προετοιμαστει :!: τι να κανω :?:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να κανεις τραπεζα.

να βρεις ενα θηλαστρο που να σε βολευει και εναν τροπο αποθηκευσης του γαλακτος που επισης σε βολευει- στην ομαδα θηλαζοντας και αποθηλαζοντας με αγαπη μπορεις να βρεις πληροφοριες για θηλαστρα και για συντηρηση του γαλακτος στο ψυγειο και στηνκαταψυξη καθως και τροπους αποψυξης- δοκιμασε ομως πρωτα αν το παιδι σου πινει κατεψηγμενο γαλα.

Εγω επεστρεψα στη δουλεια οταν ο μικρος ηταν 3 μηνων..μεχρι 7 μηνωων περιπου αντλουσα συστηματικα ειχα τρια θηλαστρα και μπορω να πω πως το Lactaline Personal της Ameda ηταν αυτο που βολευτηκα περισσοτερο ακομα και οταν εδωσα το Symphony της medela.

οσο γι ατις στερεες δεν ειναι καθολου μα καθολου απαραιτητο να φαει κρεμες.

Εμεις ξεκινησαμε αφου κλεισαμε 6 μηνων και μπηκαμε στον 7ο με φρουτα γλυκοπατατα και κολοκυθα, μετα σταδιακα πηγαμε σε λαχανικα.

Γεννικα τα περισσοτερα παιδια ειναι ετοιμα απο 6 μηνων και πανω να φανε στερεες.

Εφοσον τις ξεκινησει τωτε θα μπορει να τρωει στερεες ως συμπληρωμα του μητρικου γαλακτος

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αυτο ακριβως σκεφτηκα,αλλα οταν θα εφημερευω :?: ασε που δεν ξερω αν θα καταφερω να αντλω στο νοσοκομειο :(:( παντως με την καταψυξη το εχω δοκιμασει και το πινει :!:

αυτο που με ανησυχει ειναι οτι ενω στους 3 πρωτους μηνες δεν ειχε θεμα με το μπιμπερο και επινε χωρις προβλημα,τωρα κανει νουμερα :!: πρεπει να πιναει παρα πολυυυ για να το παρει και οχι παντα :!:

αν αρχισω τις στερεες απο τον 5ο ειναι προβλημα :?:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οχι δεν ειναι προβλημα απλα σε αυτη την ηλικια δεν ειναι και πολυ ετοιμα για φρουτα οποτε κρεμες ρυζαλευρο...

Το μονο προβλημα που θα εχεις εαν δεν αντλεις τοσε ςωρες ειναι πως σταδιακα θα μειωθει πολυ η παραγωγη σου.

Ισως να χρειαστει να παρεις χαπακια μαγιας μπυρας.

Θα σε κατατοπισουν καλυτερα καποιες κοπελες που ειχαν παρομοιο ωραριο.

Εγω καταφερνα και αντλουσα στη δουλεια μια φορα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να ξεκινήσεις να κάνεις τράπεζα από τώρα

Εγώ γύρισα στην δουλειά όταν η μικρή μου ήταν 2 μηνών και 10 ημερών

Αντλούσα 2 φορές στην δουλειά και άλλες 2 στο σπίτι για να καταφέρω να μαζέψω την ποσότητα που χρειαζόταν η μικρή.

Στερεές ξεκινήσαμε με φρούτα όταν έκλεισε τον 5ο γιατί είχα κουραστεί με τις αντλήσεις αλλά η μικρή δεν ήταν έτοιμη να φάει. Κάναμε σχεδόν 3 μήνες να καταφέρουμε να φαέι ολόκληρη μερίδα φρούτα. Εγώ συνέχιζα να αντλώ στην δουλειά μέχρι τους 11 μήνες

Ρυζάλευρο δεν έδωσα ποτά, ξεκινήσαμε με φρούτα και μετά λαχανικά και κρέας.

Αφού θα λείπεις πάντως πολλές ώρες θα πρέπει να αντλείς και στην δουλειά για να μην μειωθεί η παραγωγή σου

Το μωρό θα συνηθίσει στα καινούργια δεδομένα και θα πίνει από μπουκάλι όταν θα λείπεις. Μπορεί στην αρχή να είναι λίγο ζόρικα αλλά σιγά σιγά θα στρώσουν τα πράγματα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια,η βασικη μου απορια ειναι,να αρχισω τωρα τις στερεες ή τον επομενο μηνα :?: και αν ναι,αντικαθιστουμε σταδιακα τους θηλασμους με τις στερεες ή οι θηλασμοι συνεχιζονται κανονικα :?: εμενα εχεισταθερο προγραμμα 5 γευματων τωρα :!:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Στερεές μπορείς να αρχίσεις και από τον 5ο αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το μωρό θα είναι έτοιμο και δα τις δεχτεί. Θα δείς και αναλόγως θα πράξεις

Αν δεν θέλεις να αποθηλάσεις καλό είναι μέχρι το 1ο χρόνο οι στερεές να είναι συμπληρωματικές των θηλασμών, δηλαδή δίνεις στερεά τροφή και μετά θηλάζεις.

Για τις μητέρες που δουλεύουν βέβαια αυτό είναι δύσκολο

Μπορεί το μωρό σου να είναι συνεργάσιμο και να δεχτεί εύκολα τις στερεές και να αντικαταστησεις γεύματα.

Απλά να ξέρεις ότι αν αντικαταστήσεις και τα 3 γεύματα και θηλάζεις μόνο πρωϊ βράδυ το πιο πιθανό είναι να αποθηλάσεις σύντομα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ok!καταλαβα,Νατασσα :) ευχαριστω :)

θα το συζητησω τη Δευτερα και με το παιδιατρο ξανα και θα σας ξαναρωτησω :)

ποση ωρα μετα τις στερεες να θηλαζω :?:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ok!καταλαβα,Νατασσα :) ευχαριστω :)

θα το συζητησω τη Δευτερα και με το παιδιατρο ξανα και θα σας ξαναρωτησω :)

ποση ωρα μετα τις στερεες να θηλαζω :?:

Δεν χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα μπορείς να θηλάσεις κατευθείαν, ιδίως αν έχει φάει μικρή ποσότητα στερεής τροφής

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Είμαι σίγουρη ότι με καταλαβαίνεις απόλυτα αγάπη.. αισθάνομαι βέβαια άσχημα για το μωράκι αυτό ότι το αδικώ.. αλλά μέχρι την αυχενική και να δω ότι είναι υγιές, δεν μπορώ να αφήσω τον εαυτό μου να δεθεί μαζί του.. που δεν έχω "αγγίξει" κάν όσα πέρασες εσύ κοριτσάκι μου και που δεν θα ευχομουν σε κανέναν άνθρωπο ποτέ να περάσει τόσες δυσκολίες γενικά για να φτάσει να κρατήσει το μωρό του αγκαλιά... Εμένα με έχουν πάρει "χαμπάρι" αρκετοί τρίτοι και με ρωτάνε, ίσως επειδή έχω πρηστεί παααάρα πολύ και έχω βάλει κάποια κιλά.. δεν ξέρω αν φταίει η κορτιζόνη που παίρνω ή και οι διεγέρσεις που προηγήθηκαν βέβαια και η κατακράτηση που προέκυψε εξαιτίας αυτών (έχω ξεκινήσει ήδη διατροφολόγο πρώτα για το θέμα ζαχάρου να είναι υπό έλεγχο και δεύτερον για να μην παρά ξεφύγω...) Αυτή τη φορά όμως γενικότερα το παραδέχομαι και το λέω λίγο πιο εύκολα όχι γιατί θέλω να το μοιραστώ αλλά γιατί επιλέγω να πιέσω τον εαυτό μου να είναι πιο αισιόδοξος για αυτή την εγκυμοσύνη και ότι όλα θα πάνε καλά μέχρι τέλους.. εύχομαι ολόψυχα να μην μου γυρίσει μπούμερανγκ...😕 Λες σε έναν χρόνο από τώρα να συζητάμε για τη διατροφή του παιδιού;;;; 😅😅😅 Αχχχ μακάρι Παναγίτσα μου!!!! 🙏🙏🙏🤞🤞🤞 Το συζητάω με μια φίλη μου που τώρα κάνει εισαγωγή στις στέρεες η οποία φοβάται πολύ ότι θα πνιγεί το μωρό αν δεν είναι αλεσμένα.. δεν δέχεται καθόλου ότι υπάρχει λογική στα κομμάτια.. εγώ βέβαια βλέπω το μωρό πάλι πνίγεται και βγάζει γουλιες.. οπότε δεν καταλαβαίνω τη διαφορά.. από τη μια έχει βάση ο φόβος της από την άλλη πιστεύω ότι είναι και θέμα παιδιάτρου να ξέρει.. τεσπα δεν το έχω ψάξει καθόλου ακόμα αλλά προς χάριν της συζήτησης τώρα.. Ξεκίνησε από τώρα ο μπαγασας τα σουρτα φέρτα έξω;;;; 😝🤣🤣🤣🤣 Στην εφηβεία ούτε που θα τον βλέπετε σπίτι!!! 🤣🤣🤣 Μπράβο το παιδί!! Τουλάχιστον ηρέμησε λίγο η ψυχούλα μου που ποναγε.. πόσα έχει βγάλει τώρα;
    • Μονο filicin παιρνεις και utrogestan; Αν θυμάμαι καλα απο τις προηγούμενες, το σίδηρο το ξεκίνησα λιγο πιο μετά. Πρωτα φιλισιν και λιγο αργότερα σιδηρο, d3 και ω3 .
    • Ζηλεύωωωωωωωωω 😀υπέροχα!!
    • Καλά μπανια κορίτσια (έστω και από εξω 😂)
    • Και δεν πηγαίνεις ιπποκράτειο ή Παπαγεωργιου ; Ότι εφημερεύει.. Βρες μια δικαιολογία κ θα σε δούνε..
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...