Μετάβαση σε περιεχόμενο

Όσες έχετε πολυκυστικές... ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ!


Recommended Posts

Καλησπέρα.

Έχω πολυκυστικές ωοθήκες, θηλάζω, ΔΕΝ έχω σταθερό κύκλο, βασικά μία φορά είχα περίοδο...

Μου είχαν, μάλιστα, πει, επειδή έχω ΚΑΙ αυξημένα ανδρογόνα, ότι ήταν λόττο που έμεινα έγκυος στο πρώτο μου παιδί.

Και επίσης μου είχαν πει για το δεύτερο να μην κάνω προγραμματισμούς και, αν το θέλω σίγουρα, να μην παίρνω προφυλάξεις, γιατί με τις ωοθήκες μου στην κατάσταση που ήταν το έβλεπαν πολύ δύσκολο να έρθει...κοινώς μου είχαν κάνει την καρδιά περιβόλι.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ.

Ένιωθα έγκυος (από διαίσθηση) συμπτώματα ιδιαίτερα δεν είχα και το τεστ του φαρμακείου εννοείται βγήκε αρνητικό. Το ένιωθα όμως έντονα και πήγα για χοριακή. Βγήκε 12, λέω ωχ, τι γίνεται τώρα;;; Ξανάκανα σήμερα, 4 μέρες μετά και είναι 84! Φαίνεται να πηγαίνει καλά, δεν πανηγυρίζω ακόμα γιατί είναι νωρίς, εύχομαι απλώς να πάνε όλα καλά και να μείνει το σποράκι μου.

Με το θηλασμό λέω να συνεχίσω, θα ρωτήσω και το γιατρό μου βέβαια....

ΑΠΛΑ ήθελα να ανακοινώσω την εγκυμοσύνη μου (στη δουλειά εννοείται πως δεν τολμώ να το πω) για να πάρω τις πάντα θετικές σκέψεις σας και ΚΥΡΙΩΣ να δουν άλλες κοπέλες με πολυκυστικές ότι ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ και ότι οι πολυκυστικές δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι τα μωράκια που ονειρεύονται θα αργήσουν να έρθουν!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

dididi καλησπερα.Εχω κι εγω πολυκιστικες ωοθηκες.Δεν εχω αρχισει προσπαθειες για παιδι ακομη αλλα λεμε συντομα.Ηαληθεια ειναι οτι εχω αγχωθει.Εσυ επιασες ευκολα το πρωτο?προσπαθουσες συγεκριμενες μερες ?τι σου χε πει ο γιατρος?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μια γειτονισσα μου με πολυκυστικες που ειχε επιασε διδυμα φυσιολογικα με την δευτερη προσπαθεια,μην απογητευεστε ο θεος αν ειναι να δωσει παιδι θα δωσει...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κορίτσια και εγώ έχω πολυκυστικές κι έχω ήδη ένα παιδάκι 17 μηνών και τώρά είμαι έγκυος στο 2ο.

το 1ο τοέπιασα στον 1ο μήνα προσπαθειών, το 2ο μετά από 3-4 μήνες καιόχι με ιδιιετρες προσπάθειες.

δεν έχω πάρειποτέ φάρμακα, δεν έχω κάνεικαμία θεραπέια καιούτε πρόκειται και έχω σκοπό νακάνω και άλλο παιδί, να είμαστε καλά Παναγία μου και να άνε όλα καλά πρώτα σεαυτή τν εγκυμοσύνη καινα βγάλω ένα γερό μωρό.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

egw exw prospathw 1,5 xrono exw polikistikes alla o giatros pou eixa mou eixe kanei tin kardia periboli etsi piga se enan allon tn teleytaio mina pou prospathei na me anebasei. makari theouli mou na pane ola kala

sou eyxomai dididi mou mia teliomini egimosini na xairese tin oikogeneia sou !

k na sai kala pou mas anebases !!! :P:P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κατ' αρχήν, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και τις απαντήσεις σας.

Oι περισσότεροι γιατροί αγχώνουν, δεν το κάνουν νομίζω από κακό, αλλά δουλειά τους είναι πάντα να λύνουν προβλήματα και γι' αυτό επικεντρώνονται σε αυτά και ξεχνούν πόσο σημαντική είναι η ψυχολογία της γυναίκας. Ο δικός μου σήμερα που μιλήσαμε μου είπε τα εξής: ότι μεγάλο ποσοστό των μεσογειακών γυναικών έχουν πολυκυστικές και αυξημένα ανδρογόνα, αλλά ότι αυτό δεν σημαίνει πως δεν κάνουν ωορρηξίες, αλλά ότι αυτές είναι άστατες. Ακόμα και γω που δεν είχα ιδιαίτερα άστατο κύκλο, αρκετές φορές η περίοδός μου ερχόταν στις 28 - 30 μέρες, σπάνια αργούσε έως και 5 μέρες παραπάνω, το γιο μου τον έπιασα την 24η μέρα!!! Και τώρα αυτό νομίζω στην 30η αν δεν κάνω λάθος. Αυτό σημαίνει ότι είχα ωορρηξίες στο τέλος του κύκλου μου και όχι στη μέση! Αυτά όμως ο πρώτος μου γιατρός (είχα άλλον γιατρό μέχρι και τον 7ο μήνα της προηγούμενης μου εγκυμοσύνης) δεν μου τα είχε πει ποτέ! Ακόμα και ο καινούριος μου γιατρός όλον αυτόν τον καιρό τσέκαρε τις πολυκυστικές μου με υπερήχους και ορμονικές εξετάσεις, λόγω και του θηλασμού, και επικεντρωνόταν στο πρόβλημα, χωρίς να βρει την ευκαιρία να μου πει τη θετική πλευρά που μου "αποκάλυψε" σήμερα!

Όσο για το αν προσπαθούσα καιρό δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω με σιγουριά γιατί ήταν λίγο περίεργο. Για κανά 4μηνο με τον άντρα μου κάναμε που και που ελεύθερα, συνήθως όμως προσέχαμε γιατί δεν το είχαμε αποφασίσει εντελώς. Καμία από τις ελεύθερες φορές δεν έπιασε, ήταν και όλες λίγο μετά τα καθαρίσματα από την περίοδο. Μετά για ένα 4μηνο περίπου προσπαθήσαμε κανονικά. Εγώ μετρούσα μέρες, θερμοκρασίες, έκανα και τα τεστ ωορρηξίας που κυκλοφορούν τα οποία ΚΑΜΙΑ φορά δεν μου έδειξαν ωορρηξία, είχα απελπιστεί. Επίσης, έβαζα τον άντρα μου σε πρόγραμμα κάθε δύο μέρες αυστηρά, γιατί ο πρώτος γιατρός μου είχε πει πως έτσι ενδυναμώνεται το σπέρμα. Το αποτέλεσμα; Δεν το ευχαριστιόμασταν, είχαμε άγχος και μας είχαν σπάσει τα νεύρα. Ώσπου ο άντρας μου πάτησε πόδι και αποφασίσαμε να κάνουμε έρωτα μόνο όταν θέλαμε. Εκείνο το μήνα ήρθε ο γιος μου. Τώρα πάλι έτσι κάναμε, χωρίς άγχος και τσουπ σχεδόν αμέσως ήρθε το σποράκι (και μακάρι να μείνει)!

Και πάλι όμως μια φίλη μαία με άγχωσε (αθελά της) γιατί όταν της είπα τις τιμές της χοριακής τις συνέκρινε με τις αντίστοιχες τιμές του γιου μου και τις βρήκε μικρότερες, αν και διπλασιάζονται όπως πρέπει ανά διήμερο. Μου είπε για το θηλασμό ότι δεν έχει αποδειχθεί εάν επηρεάζει ή όχι και ότι προκαλεί συσπάσεις. Βέβαια, σε ένα άλλο φόρουμ διάβασα ότι η μήτρα δεν κάνει συσπάσεις μέχρι την 16η εβδομάδα. Τι να πω; Άκρη δεν βγάζω και αυτό δεν βοηθάει το άγχος μου... Θα ρωτήσω και τον γιατρό μου την επόμενη φορά που θα τον δω.

Γενικά, πάντως, καταλήγω στο μυαλό μου ότι κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και ότι δεν μπορούν να μας βάζουν σε κουτάκια του τύπου "έχετε πολυκυστικές, θα φτύσετε αίμα μέχρι να κάνετε παιδί". Γιατί πάνω από όλα μετράει η δύναμη της θέλησης και η θετική σκέψη που φέρνει την τύχη και την ευλογία να έρθει το πολυπόθητο σποράκι!!!

Σκεφτείτε θετικά, λοιπόν, χαρείτε το και όχι άγχος... τα σποράκια σας είναι στο δρόμο!

Καλή τύχη σε όλες!

(Συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

KΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ! ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΑΠΟ ΣΑΣ :D ΕΧΩ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΕΣ ΩΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ "ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΕΣ", ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ. ΣΕ 3 ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΗΓΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ, ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΠΟΛΥ. ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ TICKER MOY ΕΧΩ ΗΔΗ ΜΙΑ ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ 10 ΜΗΝΩΝ!!!! ΕΜΕΙΝΑ ΕΓΚΥΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ 3Ο ΜΗΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ. ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΔΕΣΜΙΕΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΚΑΡΓΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ. ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ!!!!!! DIDIDI ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟΣΤΕΡΙΩΤΟ ΤΟ ΣΠΟΡΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ!! ΕΓΩ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΡΙΝ ΜΕΙΝΩ ΕΓΚΥΟΣ ΓΙΑ 1 ΧΡΟΝΟ ΕΙΧΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΟΝΟ 3 ΦΟΡΕΣ. ΕΙΧΑ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ! ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΝΑ ΕΓΚΥΟΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΤΕΛΗ ΜΑΪΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΩ ΜΟΥ ΠΗΡΕ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ. ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΣΤ, ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ ΘΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑ, ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.....ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣΑ. ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΙΧΑ ΠΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΕΓΚΥΟΣ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΡΑΤΑΩ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΟΥ! ΓΙΆΥΤΟ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ!! ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...