Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ


flora12

Recommended Posts

καλησπερα κοριτσακια!!ειμαι 6 μηνων και κοντευω τον εβδομο!!περιμενουμε αγορακι!!!καλως η κακως δεν ειμαι ανθρωπος της τελευταιας στιγμης και ετσι θελησα να συζητησω με τον αντρα μου το θεμα του ονοματος του μωρου!!παρεπιπτοντως παντρευομαστε στις 30 του μηνα!!σε εξι μερες δλδ!!τα πεθερικα μου δεν εχουν κανει την παραμικρη κινηση να μας βοηθησουν ειτε σε εξοδα του γαμου ειτε σε οτιδηποτε!!για να φανταστειτε μεθαυριο ειναι το κρεβατι και απο οτι μου ειπε ο αντρας μου δεν εχουν σκοπο να κανουν καποια οικονομικη κινηση!!!!αρχιζοντας την κουβεντα για το ονομα του παιδιου,ο αντρας μου μου λεει να παρει το ονομα του πατριου του!!(ο μπαμπας του τον εχει εγκαταλειψει,και εκεινος δεν θελει να ακουστει το ονομα του)!εγω παλι ειμαι αντιθετη και θα ηθελα να ακουσω το ονομα του πατερα μου!υπαρχουν αρκετοι λογοι!ο πατερας μου ειναι αρρωστος,και στην ηλικια οχι τοσο μικρος οσο ο πεθερος μου!και ειναι ο μονος που εχει βοηθησει οικονομικα για το γαμο!εκεινος και η μητερα μου!ο αντρας μου ειναι αρνητικος και λεει καλυτερα να δωσει το ονομα του παππου του!δλδ ατομο που εγω καν δεν το εχω γνωρισει!ποια ειναι η δικη σας γνωμη??ειμαι αρκετα σκεφτικη για αυτο το θεμα......ΒΟΗΘΗΣΤΕΜΕ...........

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δε μπορω να προτινω πολλα....

1.να βγαλετε 2 ονοματα στο μωρο (του πεθερου κ καποιο ασχετο);

2.να βγαλετε τελειως ασχετο ονομα;

3.να εξηγησεις στον αντρα σου (με ειλικρινια και ηρεμια) τους λογους που διαφωνεις;

4.να δωσετε στο μωρο το ονομα του μπαμπα σου για τους λογους που προανεφερες κ να ακουσουν ονομα τα πεθερικα στο 2ο παιδακι;

Δυσκολη κατασταση......

Με το καλο να γεννησεις κοριτσακι μου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι άντρες πρέπει να έχουν την 'πρωτοκαθεδρία' στα ονόματα

(δεν το λέω για εσας Φλώρα γενικά μιλάω!)...

Όταν κάνουν πρώτα κορίτσι...αα επειδή είναι το πρώτο να πάρει της μανας του άντρα...μετά οταν κάνουν δεύτερο και είναι αγόρι...ααα τώρα να βγάλουμε και του πατέρα του άντρα!! Και αντιστρόφως...Και αν τύχει και κάνουν και 3ο, βγάζουν και απο τους γονείς της γυναίκας!

Εμάς μας βαφτίσαν, το 1ο το όνομα από πατέρα του πατέρα μου, το δικό μου από την μητέρα του πατερα μου ε και προέκυψε και ένα 3ο παιδί και ευτυχώς προλάβαν και του πατέρα της μητέρας μου!!

Και επίσης δεν έχω καταλάβει ποτέ γιατί τα παιδιά πρέπει να παίρνουν το επώνυμο των αντρων!!! Παλιότερα οι γυναίκες παίρναν υποχρεωτικά το επώνυμο του άντρα τους και φυσικά αυτό καταργήθηκε....έτσι πιστεύω θα αλλάξει και αυτό με τα επώνυμα των τέκνων στο μέλλον...Εμένα με πιάσαν στον ύπνο οι παπάδες στην εκκλησία όταν πήγαμε για τις άδειες και μου βάλαν σχεδον χωρίς να με ρωτήσουν του άντρα μου στα παιδιά...Γιατί λέει ο άντρας είναι ΠΡΩΤΟΣ ΤΗ ΤΑΞΕΙ (οτι ναναιιιιιιιιιιιιι)

Εγώ στην θέση σου θα έβγαζα ασυζητητι πρώτα το όνομα του πατέρα μου και ίσως σαν δεύτερο το όνομα του πατριου! Αλλά εγώ δεν θα υποχωρούσα με τίποτα!

Λόλλη εσύ θα δώσεις απο τις δύο γιαγιάδες?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λόλλη εσύ θα δώσεις απο τις δύο γιαγιάδες?

Δυστυχως ναι....

Δε μπορω να δωσω μονο της μαμας μου (η οποια βοηθαει στα παντα) κ να μην δωσω και της πεθερας (που ηταν κ ειναι αμετοχη).

Ασχετα μπορω να δωσω αλλα θελω να τιμησω τη μαμα μου για ολα οσα εχει κανει.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ε ναι σιγουρα, αν το νιώθεις έτσι πρέπει να κάνεις! Και κάπως θα φαίνεται άσχημο αν δώσεις της μιας και της άλλης όχι...και εννοείται ότι η μάνα της γυναίκας καταλαβαίνει συνήθως πιο πολύ το ζευγάρι και φυσικά την ..εγκυμονούσα...

Εγώ βεβαια δεν μασάω σε αυτά...είμαι ικανή να δώσω και σε 2 παιδιά (αν κάνω και 2ο :D ) απο τους 2 γονείς μου...δικά μου είναι ότι θέλω κάνω :lol::lol::lol::lol: (πλάκα κάνω)

αλλά πραγματικά έχω μπερδευτεί και εγώ με την μπουμπου μου...Το όνομα της μαμάς μου είναι ωραίο μεν αλλά λίγο 'άγριο' και δεν ξέρω αν θα το προτιμήσω...καλά για πεθερά δεν το συζητάω καν...να φανταστείς όμως τι χαρακτήρα έχει η μαμά μου, με παίρνει και μου λέει: να δώσεις της πεθερας σου και έχει ωραίο όνομα κλπ κλπ...δεν παίζει φυσικά αλλά μου κάνει εντύπωση η αυταπάρνησή της!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τι να σου πούμε κι εμείς ρε κοπελιά, βλέπεις η καθεμία έχει τον καημό της.

Συζήτησε με τον άντρα σου, αν και καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι. Τις περισσότερες φορές, και τη χειρότερη σχέση να έχουν με την οικογένειά τους, τους πιάνει το πείσμα και θέλουν οπωσδήποτε το όνομα των γονιών τους...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δυστυχώς πρέπει να προσπαθήσεις πάρα πολύ για να καταφέρεις κάτι τέτοιο. Σου μιλάω εκ πείρας !!!! Μιας και εγώ το κατάφερα.Βέβαια του έκανα πλύση εγκεφάλου ακόμα καν πριν μείνω έγκυος. Τελικά ''πήρε την απόφαση του" 2-3 μήνες πριν την βάφτιση (και ενώ δεν του είχα ξαναπεί τίποτα για πάρα πολύ καιρό).Τον άφησα (λέμε τώρα) να αποφασίσει μόνος του τι ήταν το σωστό!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΣΑΜΑΝΘΑ οταν καναμε πολιτικο και μας ρωτησε ο δημαρχος το επιθετο που θα παρουν τα παιδια μας ειπα και τα 2 , εγκεφαλικο κοντεψε να παθει ο δικός μου!!!! φυσικα κ εκανα πλακα αλλα μονο επειδη εχουμε μεγαλα επιθετα ,εαν ηταν μικροτερα θα εδινα κ τα δυο...αυτο με το να εχει το πανω χερι στην αποφαση ο αντρας... εξακολουθουμε να ζουμε σε μια πατριαρχικη κοινωνία που μονο ισότητα των 2 φύλων δεν εχει...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!!! :):)

ΕΓΩ ΠΑΛΥ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΣΧΕΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ....ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΓΟΝΙΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΣ.... ;)

ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΝ ΕΛΕΓΑΝ ΤΗ ΜΑΜΑ ΜΟΣΧΟΥΛΑ,ΓΑΛΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ,ΚΑΝΑΡΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΕΓΩ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ?? :shock::shock::shock: ΤΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΥΛΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΩ!

ΕΓΩ ΤΟ ΝΙΝΙ ΜΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΑΦΤΙΣΩ ΜΕΛΙΝΑ!! ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΛΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τα ονοματα ποια ειναι;

Παντως και ο δικος μου εχει παραπονο απο τους γονεις του που δεν εδωσαν μια..αλλα οι ανθρωποι δεν εχουν να δωσουν..τσιμα τσιμα τα βγαζουν περα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχ, τι να πεις;; Εγώ πάλι ρε κορίτσια δεν καίγομαι και ιδιαίτερα για το τι όνομα θα πάρουν τα παιδιά μου... Προσωπικά θα ήθελα να πάρουν άσχετα ονόματα... αλλά ο άντρας μου θέλει να πάρουν των γονιών μας.... δεν διαφώνησα μαζί του.... Βέβαια αν κάναμε κορίτσι δεν θα έπαιρνε με τίποτα το όνομα της πεθεράς μου, με δική του πάντα πρωτοβουλία... Έτσι λοιπόν είπαμε το πρώτο να πάρει το όνομα του πεθερού μου και επειδή είχαμε κάποια προβληματάκια με τον μικρούλη μας θα του δώσουμε 2 ονόματα... Στέργιος-Ραφαήλ... και θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να ακούγονται και τα δυο ονόματα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...