Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΩ


ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑΚΙ

Recommended Posts

Καλημερα σε ολες σας.

Eμεινα εγκυος 59 κιλα, εχασα το πρωτο τριμηνο 6 κιλα λογω εμετων και γεννησα 67 κιλα, δηλαδη εβαλα συνολικα 14, απο τα οποια τα 6 ηταν αυτα που ειχα χασει.

Με το που γεννησα βγηκα απο την κλινικη 58 κιλα και επειδη θηλαζω ο γιατρος ειπε οτι πρεπει να τρεφομαι πολυ καλα και να κανω 4-5 γευματα τη μερα, μιας και ο θηλασμος απαιτει 1500 επιπλεον θερμιδες.

Το προβλημα μου ειναι οτι εγω γενικα δεν ημουν ποτε φαγανη, εκανα το πολυ 3 γευματα τη μερα και ποσοτητα μη φανταστειτε μεγαλη.

ΠΡοσπαθω να φαω περισσοτερο, αλλα δεν τα καταφερνω. Λιγο η κουραση, λιγο η ζεστη και λιγο το οτι δεν εχω και ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ πολυ φοβαμαι οτι θα μεινω η μιση!!!!!

Υπαρχει καμια αλλη κοπελα που ειναι σαν εμενα??? Τι εκανε ωστε και να τρεφεται σωστα και επαρκως, αλλα και να μην αδυνατισε πολυ????

Ειναι αδικο ρε κοριτσια αλλες που εχουν πολλα κιλα και θελουν να τα χασουν να μην μπορουν και αλλες οπως εγω να προσπαθουν να βαλουν με το ζορι.....

Περιμενω τις απαντησεις σας. Φιλια σε ολες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kalispera pasxalitsaki!!ki egw eimai se paromoia fasi me sena!alla den thilazw..to antraki mou einai 27 minwn pleon..!alla ki egw imouna panta adunati..an kai trww arketa kala..mpoliko fai..

stin egkumosini pira 16 kila(apo 62->78) den eixa emetous vlepeis kai otan to kamari mou egine 6 minwn eftasa ta 54.eimai kai 1.75

kai oloi mou lene pws exeis ginei etsi k tetoia..den allaxe i diatrofi mou apla trexw san toveggo!tespa..pisteuw oti an arxiseis se kathe geuma na trws ligo parapanw..siga siga..tha auksithei kai to varos sou.egw meta apo ena xrono prospatheias pira 3 oloklira kila..wow(koroideutika to lew..alla kati einai ki auto)kai sunexizw..mpas kai anevw

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα και από εμένα.

Εγώ γέννησα τέλη Ιουλίου και θήλασα το γιό μου 3 μήνες. Καταλαβαίνεις λοιπόν ζέστη...

Ποιός σου είπε όμως ότι όταν θηλάζεις πρέπει να τρως το καταπέτασμα;;;

Το ότι πρέπει να τρως σωστά και θρεπτικά ναι , αλλά όχι και τον αγλαίωρα!.Όταν σου είπε ο γιατρός ότι πρεπει να κάνεις 4-5 γευματα ημερησίως, δεν εννοεί και σε ποσότητα τεραστίων διαστάσεων.

Μπορείς να τρως λοιπόν ένα καλό πρωϊνό, μετά ένα δεκατιανό (φρούτο π.χ), μετά το μεσημεριανό σου σε λογικές μερίδες, άλλο ένα φρούτο ή γιαουρτάκι το απόγευμα και μια σαλάτα το βράδυ.

Αν δεν τρως γλυκά, παραλατισμένα, τηγανητά, τσιγαριστά, με σάλτες λιπαρών και βλακείες τύπου κρουασάν, πατατάκια κτλ, και θα χορταίνεις και δεν θα μπουχτίζεις και δεν θα πάρεις και κιλά.

Επίσης ο θηλασμός θέλει πολλά υγρά. Εγώ θυμάμαι κάθε φορά που θήλαζα, έπινα μετά ένα μπουκάλι νερό. Ο θηλασμός κάνει από μόνος του μεγάλη καύση θερμίδων και αυτό που οι θηλάζουσες πρέπει να κάνουν είναι να τον ενισχύουν με ποιοτική διατροφή. Εγώ θυμάμαι ότι έπαιρνα και διάφορα συμπληρώματα (ασβέστιο και σίδηρο).

Καλή συνέχεια.!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συνήθως οι περισσότερες κοπέλες ζητάνε συμβουλές για να χάσουν τα κιλά της εγκυμοσύνης, όχι για να πάρουν!!! :laugh: :laugh: :laugh:

Λοιπόν, κι εγώ γύρω στα 10 κιλά πήρα στην εγκυμοσύνη και από τη μέρα που γύρισα στο σπίτι συνέχεια χάνω κιλά τρώγοντας το καταπέτασμα. Ήδη είμαι στα κιλά που ήμουν προ εγκυμοσύνης και συνεχίζω να χάνω χωρίς εγώ να κάνω κάτι. Προφανώς φταίει το ξενύχτι και ο θηλασμός, γιατί από φαϊ άλλο τίποτα. Έχω φάει και φαγητά και γλυκά (είμαι και γλυκατζού και έχω βγάλει τα απωθημένα μου)!!!! :woohoo: Απλά το απολαμβάνω.

Εμένα ο γιατρός δεν μου είπε για 1500 θερμίδες παραπανίσιες αλλά μου τόνισαν ΟΧΙ ΔΙΑΙΤΑ κατά το θηλασμό.

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να μπουκώνεσαι αν δεν θέλεις. Απλά μπορείς να τρως καλό πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό κανονική μερίδα φαγητού και σαλάτα (όχι μόνο σαλάτα), ψωμί κανονικά, πλήρη γαλακτοκομικά, φρούτα και γενικά ότι σου κάνει όρεξη χωρίς τύψεις και χωρίς να μετράς θερμίδες!!!

Άλλες θα παρακαλούσαν να είναι στη θέση σου!!! :woohoo: :woohoo:

Όσον αφορά τα συμπληρώματα, κι εγώ συνεχίζω να παίρνω ασβέστιο και σίδηρο. Αν δεν παίρνεις κάτι ρώτα το γιατρό σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να' στε καλα γλυκουλες μου. Τουλαχιστον δεν ειμαι η μονη που ειμαι σε τετοια φαση.

Εγω το μονο που παιρνω ειναι filicine ενα την ημερα και αυτο γιατι ειχα χαμηλο αιματοκριτη σε ολη την εγκυμοσυνη, σε εντιθεση με τον σιδηρο που ηταν στα υψη λογω στιγματος, ειχα πανω απο 100 για να καταλαβετε.

Εγω για να σας δωσω να καταλαβετε τρωω το πρωι ενα ποτηρι γαλα, μετα απο κανενα διωρο ενα ποτηρι χυμο με φετα μαρμελαδα ή τοστ με αλλαντικα, το μεσημερι φαγητο με μοσχαρι ή κοτοπουλο, ή καμια σουπα και σαλατα και τυρι, το απογευμα με το ζορι κανενα γλυκακι ή φρουτο και το βραδυ χωρις να πολυπειναω ή κανενα τοστ, ή κανενα σαντουιτσ απο εξω, γυρο ας πουμε. Αυτα για να παρετε μια ιδεα!!!!!!

Και φοβαμαι εννοειται να ανεβω στη ζυγαρια, γιατι αν δω οτι κατεβηκε κι αλλο θα πεσει και η ψυχολογια μου.....

Ελπιζω οσο μπαινει το καλοκαιρι και φουντωνουν οι ζεστες να μην κοπει η ορεξη μου εντελως, γιατι αν δω οτι χανω κιλα φοβαμαι μηπως και χρειαστει να διακοψω τον θηλασμο.....

Φιλακια και αν σε καμια απο εσας της περισσευουν ορεξη και κιλα ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΔΩ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΑ!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μια χαρα ειναι η διατροφη σου!!!!!!!υπεροχη!!

δεν θα χρειαστει να διακοψεις τον θηλασμο ακομα και αν τρως λιγοτερο

περυσι που ειχα γεννησει σπανια εβρισκα χρονο για φαγητο 2 - 3 φορες την μερα κιαι καλα ηταν αν δεν ειχα και την μανα μου για φαγητο να μου γτιαχνει θα ετρωγα μια - καμοια!!!!!!!!!!

ακομα θηλαζω :P:kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ελενη μου, μου δινεις πολλες ελπιδες με το να μου λες οτι η διατροφη μου ειναι καλη. Εχω πολλες τυψεις, νοιωθω οτι δεν τρεφομαι καλα και οτι το μωρακι μου δεν τρεφεται σωστα μεσα απο εμενα.....

Να ρωτησω κατι εσας τις πιο εμπειρες???? Πως καταλαβαινουμε οτι δεν του φτανει το γαλα μας??? Ότι δηλαδη ή του ειναι λιγο ή δεν τον χοσταινει??? Εμενα ο μικρος απο την αρχη ξεκινησε κανοντας 6 γευματα τη μερα και καποια απο αυτα τον ξυπνουσα να τα κανει και τωρα που ειναι 25 ημερων εξακολουθει να εχει αστατα γευματα, δηλαδη μπορει να ξυπνησει στις 5 ωρες για να φαει ή μπορει να φαει και μετα να ειναι ανησυχος και σε μιση ωρα να τον ξαναβαλω στο στηθος για κανενα 10 λεπτο και μετα απο λιγη ωρα να τον ξαναβαλω για να κοιμηθει..... Ο γιατρος μου ειπε να τον βαζω 10+10 λεπτα στο καθε στηθος, αλλα καποιες φορες δεν του ειναι αρκετο......

Εσεις πως τα θηλαζατε τα μωρακια σας??? Θέλω τοσο πολυ να τον θηλασω για οσο περισσοτερο καιρο γινεται και δεν ξερω πως θα τα καταφερω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

λυπαμαι που θα σε απογοητευσω ομως εμας το διαλειμα της ηταν 10 15 λεπτα απο το στηθος τους πρωτους 2,5 - 3 μηνες!!!

θηλαζα 3-4 ωρες συνεχομενα απο το ενα στηθος και διαλειμα 10 λεπτα και αλλες 1-2ω ωρες θηλασμου και απο το αλλο

συνολο θηλασμου 16-18 ωρες την ημερα!!!!!!! :unsure::huh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να κανω και μερικες ακομη ερωτησεις....

Τα μωρακια σας ρευοταν καθε φορα που ετρωγαν? Εμενα δεν ρευεται καθε φορα και οταν τον πιανει μετα λοξιγγας, εν τον εχω ξαπλωσει του ανεβαινει το γαλατακι και βγαζει μερικες γουλιτσες και αυτο με ανησυχει μηπως και πνιγει ετσι ξαπλωμενος που ειναι.

Επισης πολλες φορες ενω δειχνει να πειναει, παροτι εχει φαει φοβαμαι να του δωσω επιπλεον γαλατακι γιατι σκεφτομαι οτι μπορει να το βγαλει αν τον πιασει λοξιγγας. Μηπως δεν κανω καλα?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δουλιες????για να πω την αληθεια το σπιτι το ειχα αφησει βομβαρδισμενο

μονο κανα φαγητο αγκαλια με την μικρη

υπνος οταν κοιμοταν η μικρη κοιμομουν και εγω!!!!!

ακομα και τωρα καποιες δουλιες τις κανω αγκαλια με την μικρη

π.χ σκουπισμα και καποιες φορες αναλογα την διαθεση της μικρης και φαγητο :P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕλένηΧ έγραψε:

λυπαμαι που θα σε απογοητευσω ομως εμας το διαλειμα της ηταν 10 15 λεπτα απο το στηθος τους πρωτους 2,5 - 3 μηνες!!!

θηλαζα 3-4 ωρες συνεχομενα απο το ενα στηθος και διαλειμα 10 λεπτα και αλλες 1-2ω ωρες θηλασμου και απο το αλλο

συνολο θηλασμου 18-20 ωρες την ημερα!!!!!!! :unsure::huh:

Να ρωτησω κατι..... Το μωρακι σου ολη αυτην την ωρα πεινουσε και ετρωγε τοσο πολυ, δηλαδη ρουφουσε συνεχομενα? Δεν το επαιρνε ο υπνος στο στηθος σου?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

πολλες φορες στην αρχη κοιμοταν στα 10-15 λεπτα αλλα μολις την εβγαζα ξαναρχιζε ηταν και μικροκαμωμενη 2500 κιλα

τηναφηνα και να πιπλαει στο στηθος μιας και ηξερα οτι ετσι βοηθαω την παραγωγη του γαλακτος μιας και μαντεψτε

Δεν ειχα γαλα!!!!!(η μαλλον αυτο μου ελεγαν τριτοι και το παιδι πεινουσε και το τυρανουσα!!!!!)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα κορίτσια και καλή Παρασκευούλα.Ξεκιναω σήμερα το φαρμακευτικό μου πρωτόκολλο.Πρωτος υπέρηχος 8 Μαϊου.Ευχομαι η δεύτερη ετ να είναι η τυχερή ♥️🙏♥️
    • Πωπω βρε κορίτσι μου τι περασες;! Δόξα το Θεό είσαι καλύτερα τώρα, εύχομαι περαστικά να είναι όλα στο τέλος και θα ηρεμήσετε μετά! Μην ακούς κανέναν, να κάνεις όπως νιώθεις εσύ καλά, οι γύρω πάντα λένε!
    • Καλημέρα Ιωάννα μου, πως είσαι; το μικρό σου; καλά εμείς δόξα το Θεό, τώρα περιμένω από μέρα σε μέρα το δεύτερο😊
    • Γελάω με το κουνέλι 🤣  Περαστικά! Το έχω κι εγώ φόβο πως θα αποθηλασω και αν θα καταφέρει να τρώει όταν θα λείπω. Γιατί προς το παρόν πίνει κυρίως γάλα. Τρώει και τροφές αλλά θηλασμους δεν έχει κόψει 😕 Βρήκαμε βρεφονηπιακό. Σήμερα την έγραψα κι όλας. Έχω βρει και γυναίκα για να την κρατάει το καλοκαίρι μέχρι να ξεκινήσει ο βρεφονηπιακός. Και θα κάνουμε σταδιακή προσαρμογή με αυτή να την συνηθίσει και να συνηθίσει και ότι εγώ θα λείπω. Πέρασε ο καιρός 🥲 Σκέφτεστε να βάλετε μπροστά και για 2ο? Εμένα μου έχει μπει η ιδέα αλλά λέω καλύτερα από τα Χριστούγεννα και μετά να ξεκινήσουμε τις προσπάθειες.
    • Μαγική!!! Φυσικά κ υπάρχει κούραση αλλά είναι απόλαυση τα άτιμα!!! Έχουν ο ένας τον άλλον κ παίζουν μεταξύ τους όποτε υπάρχουν κάποιες στιγμές ηρεμίας (αν δεν μαλώνουν για το ίδιο παιχνίδι🤣🤣🤣) Κλαίμε από τα γέλια με τις συζητήσεις τους!!!  Όταν αισθανθείς έτοιμη κ ψυχικά κ σωματικά θα βάλεις μπρος. Κ αν δεν θέλεις δε θα το κανεις!! Εσυ να είσαι καλά για να είναι κ το παιδάκι σου καλά!!
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...