Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ- ΝΑΙ Η ΟΧΙ?????


Recommended Posts

Γεια χαρα σε ολα τα κοριτσακια!!!τι κανετε???ηθελα να ρωτησω αν εχετε κρατησει τα βλαστοκυτταρα του μωρου σας και αν ναι σε ποια εταιρια το κανατε???

μου ειπανε πως τα βλαστοκυτταρα αυτα κανουν μονο για ατομο εως 20 κιλα και πως αν χρειαστουν σε μεγαλυτερη ηλικια οπου το παιδι θα εχει πανω απο 20 κιλα τοτε τα βλαστοκυτταρα αυτα δεν ειναι αρκετα :dry: οτι δηλαδη θα χρειαστει κι αλλα...

επισης οσες ειστε εγκυμονουσες ακομη,το σκεφτεστε???εγω δεν ξερω τι να κανω..απο την μια λεω ειναι μια μοδα-κοροιδια και απο την αλλη λεω και αμα χρειαστουν να μην τα εχω φυλλαξει??? :ohmy:

επισης τα ποσα ειναι 2000 πλεον και βαλεεεεεε..... :(

περιμενω τις απαντησεις σας...ευχαριστω εκ των πρωτερων :kiss::kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα κοριτσακι μου στο ιδιο διλημμα ειχαμε μπει και εμεις οταν ηταν να γεννησω!!

τελικα τα κρατησαμε!!ειπαμε μεσα σε ολα και αυτο το ποσο γιατι αν γινει κατι και χρειαστουν???δεν ξερω και νομιζω οτι οι περισσοτεροι που το κανουνε για τον ιδιο λογο το κνουνε και εκει πατανε και οι εταιριες..

δεν θυμαμαι αυτη την στιγμη καθολου το ονομα της εταιριας αλλα ηταν αυτη που στεγαζοτανε στο λητω..εσυ που θα γεννησεις?γιατι να ξερεις οτι αν δεν παρεις την εταιρια που σου προτεινη το μαιευτηριο πληρωνεις και καποιο ποσο παραπανω για την συλλογη(μεγαλη απατη)τουλαχιστον ετσι ηταν πριν 15 μηνες που γεννησα..ψαξτο!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ,ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ 2000ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ,ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΩ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΟΝΙΑ,

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και γω το σκεφτομουν..επειδη εχω παραπανω θαρρος στη γυναικολογο μου την ρωτησα και μου ειπε.....μμοτι νομιζεται..αλλα μου ειπε 1 θα σου πω..η αγγλια εχει 3 τραπεζες και η ελλαδα 30..τιποτε αλλο..

ασε που διαβασα ερευνες και επειδη δουλευω σε νοσοκομειο,μιλησα με καποιουσ γιατρους και δεν μου ειπαν πολλα θετικα..σε χτυπανε στο οτι κανε και συ κατι για το παιδι και ψαρωνεις και τα κανεις..βεβαια η τελευταια που θα αποφασισει εισαι εσυ..εγω ειχα ψηθει αλλα μετα απο ολα αυτα ξενερωσα..αν σου περισσευουν καντα..δεν εχεις να χασεις τιποτα..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα! Κι εγώ βρίσκομαι στο δίλημμα να κρατήσω ή όχι αλλα μάλλον θα κρατήσω γιατί ταλαιπωρήθηκα πολύ να μείνω έγκυος αρα νομίζω ότι αξίζει αχρείαστα να είναι βέβαια το Ιασώ όπου θα γεννήσω χρεώνει επιπλέον 350€ για την λήψη ανεξάρτητα του ποσόύ της τράπεζας ακόμη και στην δική του τράπεζα να κρατήσεις. Αυτό το ποσό χρέωσης είναι παράνομο γιατί στην λήψη δεν συμμετέχει καθόλου το μαιευτήριο παρα μόνο ο γιατρός μας. Γνωρίζω κοπέλες που παραπονέθηκαν και τα γλίτωσαν το παραπάνω ποσό επίσης το έχει καταγγείλει και ο Τριανταφυλλόπουλος. Ρώτησα και στο Λητώ και μου είπαν ότι η χρέωση στο μαιευτήριο είναι 275€ ενώ η τράπεζα που συνεργάζονται είναι 2000€ περίπου. Είχα να διαλέξω ανάμεσα σε Ιασώ και Λητώ για τον τοκετό αλλα το Ιασώ σε οικονομική θέση ΒΒ 6κλινο θα πάρει 2.050€ ενώ το Λητώ έχει απο 3κλινο και πάνω οικονομική θέση και θέλι 3.100€.

Μια εναλλακτική για τα βλαστοκύταρρα είναι η Ακαδημία Αθηνών όπου βρίσκεται η Δημόσια Τράπεζα Βλαστοκυτάρρων εκεί κοστίζει 1000€ εάν τα κρατήσουμε για μας και δωρεάν εάν τα δωρίσουμε.

Πάντως θα σας πρότεινα εάν δεν τα κρατήσετε να τα δωρίσετε στην Ακαδημία Αθηνών ώστε να σώσουμε ένα παιδάκι που κινδυνεύει.

Καλή Χρονιά Με Πολλα Γερά Χαμογελαστα Μωρά!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΟΜΝΙΓΚΕΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΑ 1700 ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΓΙΑ 1700 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΚΙΝΔΙΝΕΨΩ ΠΟΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΧΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kalispera kai apo mena

egw kratisa stin cellegenoa(kapws etsi den thimamai to onoma kai ta xartia ekei pou einai...)i opoia einai stin thessaloniki!!den exw kamoia amfibolia gia to oti ta kratisa !!!edwsa 1700 eyrw gia 20 xronia meta apofasizei to paidi an tha ta kratisei..kai fisika kai sto deytero tha kratisw pou einai 800 eyrw!!!

AXREIASTA na einai alla tha eixa tipseis an den ta kratousa giati i epistimi proxwraei sinexeia kai an simera mporoun na kanoun 10 pragmata se 10 xronia mporei na mporoun na kanoun alla tosa

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσακια μου ,οπως βλεπω οι αποψεις σας διιστανται αλλα και εγω δεν ξερω πραγματικα τι να κανω...απο τη μια πιστευω πως ειναι κοροιδια αλλα απο την αλλη το σκεφτομαι!ο αντρας μου ειναι αντιθετος στο να τα κρατησουμε και εγω προς τα εκει κλινω αλλα....παλι σκεφτομαιιιιιιιι :S

Δεν ξερω !!!θα δω και για τη δημοσια τραπεζα και βλεπουμε...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!!!!

ΣΟΚ!!!!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΦΥΛΑΞΩ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΕΛΙΚΑ!!!ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ...

ΘΑ ΕΡΘΩ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ!

«Βλαστοκύτταρα», μια μεγάλη απάτη;

Οσοι γονείς πληρώνουν για τη φύλαξη αίματος του παιδιού τους σε ιδιωτικές τράπεζες ίσως να μην το χρησιμοποιήσουν ποτέ

Tου Μιχαλη Πιτσιλιδη

Χιλιάδες γονείς κάθε χρόνο πληρώνουν τις ιδιωτικές τράπεζες βλαστοκυττάρων προκειμένου να εξασφαλίσουν την υγεία των παιδιών τους, αν κάποιο σοβαρό νόσημα εμφανιστεί στο μέλλον. Δεν γνωρίζουν, όμως, ότι τα βλαστοκύτταρα αυτά ιατρικώς αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν στο παιδί τους, ότι σε ποσοστό έως 70% το αίμα που συλλέγεται πρέπει να απορριφθεί και ότι, στην πράξη, η προσφυγή σε ιδιωτικές τράπεζες μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να βρεθούν κατάλληλα βλαστοκύτταρα από άλλα παιδιά, αν κάποτε τα χρειαστούν για το δικό τους.

Τα τελευταία χρόνια μια νέα επιχειρηματική δράση αναπτύσσεται ραγδαία στην Ελλάδα. Πρόκειται για τις ιδιωτικές τράπεζες βλαστοκυττάρων, όπως είναι γνωστές στο ευρύ κοινό. Είναι χαρακτηριστικό ότι η χώρα μας διαθέτει ήδη το 20% των ιδιωτικών τραπεζών που λειτουργούν παγκοσμίως! Σε συνεργασία αποκλειστικά με ιδιωτικά μαιευτήρια, οι τράπεζες αυτές προωθούν στους εξαιρετικά ευάλωτους γονείς την ιδέα να διαφυλάξουν βλαστοκύτταρα (ο σωστός όρος είναι στελεχιαία κύτταρα ή αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα - δεν πρόκειται για βλαστοκύτταρα) συλλέγοντας αίμα από τον ομφάλιο λώρο κατά τον τοκετό, με σκοπό να αντιμετωπιστούν αύριο σοβαρά προβλήματα υγείας των παιδιών τους, όπως π.χ. η λευχαιμία. Για τη διαδικασία λήψης, επεξεργασίας και φύλαξης, οι γονείς πληρώνουν περισσότερα από 2.000 ευρώ. Τα μισά περίπου αποτελούν αμοιβές μεσαζόντων.

Στην πραγματικότητα, όμως, από ιατρική άποψη αποκλείεται εντελώς η χρήση αυτών των κυττάρων για τα παιδιά στα οποία «ανήκουν», σε κάθε περίπτωση κακοήθους αιματολογικής νόσου, όπως η λευχαιμία! Η αυτόλογη, όπως λέγεται, μεταμόσχευση είναι άχρηστη επειδή και τα κύτταρα που έχουν φυλαχθεί θα εξελιχθούν αργότερα σε λευχαιμικά. Επομένως το άρρωστο παιδί δεν θα ωφεληθεί ποτέ από τα δικά του κύτταρα που φυλάσσονται(;) κάπου κατεψυγμένα. Θα χρειαστεί, προκειμένου να θεραπευτεί, κύτταρα από άλλο παιδί. Πώς και πού θα βρεθούν αυτά;

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να εντοπιστούν συμβατά κύτταρα. Ωστόσο, οι ιδιωτικές τράπεζες δεν ασχολούνται με την ιστοσυμβατότητα των κυττάρων που φυλάσσουν. Με τον τρόπο αυτό δεν συμμετέχουν στην παγκόσμια δεξαμενή μοσχευμάτων και μειώνουν τις πιθανότητες εύρεσης του κατάλληλου μοσχεύματος για όλους! Δεν βοηθούν, δηλαδή, κανένα παιδί - ούτε καν αυτό για το οποίο πλήρωσαν οι γονείς. Οπως μας διαβεβαίωσε ο ειδικός συνεργάτης της τράπεζας βλαστοκυττάρων του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, κ. Ανδρέας Παπασάββας, καμία ιδιωτική τράπεζα δεν συμμετέχει στο διεθνές δίκτυο αναζήτησης netcord. Τελικά, στην πράξη, αυτό που κάνουν οι ιδιωτικές τράπεζες είναι να βλάπτουν τη δημόσια υγεία, καθώς αποσύρουν τα κύτταρα που συλλέγουν από την παγκόσμια δεξαμενή μοσχευμάτων, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το έργο της ανεύρεσης. Οταν οι γονείς ανακαλύψουν ότι ναι μεν πλήρωσαν τις 2.000 ευρώ, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το αίμα του παιδιού τους για τη θεραπεία της λευχαιμίας του, θα είναι πολύ αργά...

Παράλληλα, από τα ΜΜΕ γίνεται μια συστηματική προβολή τού θέματος, στην οποία εμπλέκονται δυστυχώς και γιατροί «διεθνούς κύρους». Στο πλαίσιο αυτό, έως και καρδιές παραγόμενες από βλαστοκύτταρα βρίσκονται προ των πυλών (της φαντασίας!) οπότε η ψυχολογική πίεση προς τους γονείς διαρκώς αυξάνεται.

Από ηθικής, τέλος, απόψεως, η λογική των ιδιωτικών τραπεζών βλαστοκυττάρων εισάγει τους νόμους της αγοράς στο χώρο μοναδικών βιολογικών προϊόντων, καταργώντας την αρχή της αλληλεγγύης, όπως ισχύει, άλλωστε, στην αιμοδοσία ή τις μεταμοσχεύσεις οργάνων. Κανείς δεν δίνει αίμα με στόχο να φυλαχθεί για τον εαυτό του. Καλύπτει ανάγκες άλλων, οι οποίοι θα καλύψουν τις δικές του αν χρειαστεί.

Οι ευθύνες του υπουργείου Υγείας

Ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν το υπουργείο Υγείας εμπλεκόμενο σε μια διαδικασία με τελικό σκοπό την κάλυψη των εξόδων διατήρησης βλαστοκυττάρων από τα ασφαλιστικά Ταμεία. Η δαπάνη θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ το χρόνο. Κάτι τέτοιο, αν συμβεί, θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς οι περισσότερες χώρες κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Στη Γαλλία είναι απαγορευμένη η λειτουργία ιδιωτικών τραπεζών, ενώ αυστηρή σχετική ρύθμιση εισάγεται στην ισπανική νομοθεσία. Ακολουθούν και άλλες χώρες, ενώ, αντίθετα, ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και την Αγγλία, συχνά μέσω πολλών τραπεζών - επιχειρήσεων πίσω από τις οποίες ανακαλύπτει κανείς τους ίδιους ιδιοκτήτες.

Αρκούν 5.000 συλλογές

«Στην πράξη, η Ελλάδα χρειάζεται περίπου 5.000 συλλογές (και όχι 100.000 το χρόνο!) στις ήδη λειτουργούσες δημόσιες τράπεζες, ώστε να καλύψει τις ανάγκες όλου του πληθυσμού. Στατιστικά, δηλαδή, με τον αριθμό αυτό καλύπτεται κάθε ιστολογικός τύπος», εξηγεί ο κ. Α. Παπασάββας. Αν, λοιπόν, το υπουργείο Υγείας χρηματοδοτήσει 3-4 δημόσιες τράπεζες με το ένα δέκατο των χρημάτων που σχεδιάζει να δωρίσει στις ιδιωτικές, μέσω των ασφαλιστικών Ταμείων, η Ελλάδα θα είναι διεθνώς πρωτοπόρος και κάθε παιδί θα βρίσκει το μόσχευμα που του χρειάζεται, στη δύσκολη ώρα. Αντ' αυτού, οργανωμένα συμφέροντα προσπαθούν να στραγγαλίσουν τη δημόσια τράπεζα.

:ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ego leo oxi katigorimatika!!tha sou eksigiso to giati.

katarxas exo mia koroula 6 minon. otan itan na genniso den mpika kan sti diadikasia na skefto giati leo oti tha ta kratiso sto deutero paidi.ta vlastokittara mporoun na xrisimopoiithoun apo ta aderfia. tixaia piga se ena sinedrio pou aforouse tin filaksi omfaloplakountiakon kittaron. to sinedrio egine stin ko ipo tin aigida tou nosokomeiou elena kai tou nosokomeiou tis ko. irthe kai milise mia dieuthintria tis maieutikis klinikis kai parathese ta eksis (meso paradeigmaton ):

1)an to paidi nosisi apo kati ta idia tou ta kittara den mporoun na to giatrepsoun

2)exei arxisei stin ellada na dimiourgeite trapeza omfaloplakountiakon kittaron. pos leme trapeza aimatos pou paei o kathenas kai dinei aima kai mporei na exei aima opoiosdipote to xreiastei, etsi einai kai auti i trapeza omfaloplakountiakon kittaron. tin ora tis gennas sou pairnoun to deigma, to stelnoun se autin tin trapeza dorean kai kathe mana pou to paidi tis arrostisei anatrexei se autin tin trapeza kai tis dinontai kapoia kittara, asfalos allou paidiou.

3)ta 2000 pou pairnoun einai parapoli liga gia na epeksrgastoun kai na diafillaksoun gia 20 xronia auta ta kittara.

4)den eimai giatros alla pisteuo me oses gnoseis exo pos an dimiourgithei mia trapeza omfaloplakountiakon kittaron toso pio eukola tha vriskete simvatos dotis gia ena arrosto paidi.

5)to maieutirio elena pisteuo pos mporei na dosei perissoteres plirofories. ego apla sou leo ti katalava. krima pou den eixa parakoloutheisei to seminario prin genniso gia na gino dotis. giati etsi kai allios tsampa pige sta skoupidia o plakountas....

elpizo na voithisa kai signomi gia to megalo keimeno

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα και απο εμένα ,

εμεις μετα απο πολύ σκέψη και ψαξιμο , θα τα κρατήσουμε. Είχα και εγω καποιες ερωτησεις του στυλ αφου τα κυτταρα θα έχουν μια αρρωστια πως είναι δυνατον να μην την ξανααποκτήσει το παιδι και πολλά αλλα. Ο ξαδερφος μου δουλευε πριν απο 2 χρονια σε μια απο τις εταιρίες, στο Μοσχευμα ζωής, και μου απαντησε με τον εξησ τρόπο:

Σόγουρα και θα ξανανοσήσει το παιδί αλλα απλά μπορεί το παιδι που θα κρατησεις να ειναι υγιεστατο ενω το επομενο παιδάκι που θα κανεις να εχει κάποια ασθένεια οπότε το πρώτο να σώσει το δευτερο. Ακόμα μου έθεσε τα αξης παραδείγματα...οτι τα βλαστοκύταρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε περιπτώσεις με δερματικά τραυματα η και τραυματα στα οστά οπως για παράδειγμα το να σπάσει κάποιο κόκκαλο και να ξαναδημιουργήσουν το οστο! Και επιπλέον μην ξεχνάμε οτι η επιστήμη προχωραει παρα πολύ γρηγορα και σε λίγα χρόνια μπορεί να θεραπεύουμε και πολύ περισσότερες ασθένιες. Γερά να είναι τα παιδάκια μας αλλα πιστευω οτι ειναι καλο να τα κρατησουμε. Το μόνο σίγουρο ειναι οτι αν δεν τα κρατησεις καλό ειναι τουλάχιστον να τα δωρίσεις για να σώσεις κανενα άλλο παιδάκι!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 1 month later...

γεια σας και απο μενα κοριτσια.

αυτες τις μερες και εγω μονο με τα βλαστοκυτταρα ασχολουμαι καθως ο καιρος περναει και δεν ξερω τι να κανω!

θα κρατησω σιγουρα τα μεσεγχυματικα που γινονται απο οτι διαβασα ευκολα μεταμοσχευσεις απο αυτα, αλλα αυτο που με προβληματιζει ειναι το αν θα κρατησω τα αιμοποιητικα βλαστικα κυτταρα.

εχω διαβασει για την δημοσια τραπεζα η οποια πιστευω οτι ειναι και η πιο εγκυρη για να κρατησεις κατι τοσο "προσωπικο" σου - αν μπορεις να το πεις ετσι - και για τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα.

απο τις ιδιωτικες τραπεζες αυτο που διαβασα ειναι οτι πετυχε μια μεταμοσχευση σε οφθαλμο για ρετινοβλαστωμα ενος μωρου αν δεν κανω λαθος

αλλα περα απο αυτο δεν ειχε κατι αλλο πιο σοβαρο με επωνυμο παραδειγμα, παρα μονο λιστες με υποτιθεμενες μεταμοσχευσεις για τις οποιες ομως δεν γινεται αναφορα αν ηταν επιτυχεις ή όχι.

ειμαι 100% σιγουρη οτι οι ιδιωτικες βασιζονται καθαρα και μονο στην μεγαλοψυχια του γονεα και στις ενοχες του γι' αυτο και εχουν αυτο το στυλ ενημερωσης αλλα και λειτουργιας, αλλα στην ουσια κοριτσια απο την αλλη πλευρα, δηλαδη απο την πλευρα της δημοσιας τραπεζας δεν γινεται και μια σωστη εκστρατεια για να ενημερωθει ο κοσμος και να δει τι θα κανει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σε ευχαριστουμε παρα πολυ για τις πληροφοριες σου....μαλλον θα ακολουθησω την συλλογη σε δημοσια τραπεζα...ουφ και εχω αρχισει εναν κικεωνα ψαξιματος τι θα γινει με τα βλαστοκυτταρα γιατι και το κοστος ειναι υπερογκο....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΓΩ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΑ..ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ 50%ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΟΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΒΕΒΑΙΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙ.ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΟΣΗΣΕΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ΑΠΛΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΝΟΣΕΙ ΚΑΙ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΑ ΠΧ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΙΜΙΑ..ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΝΟΣΚΟΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΝΑ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΟΠΟΟΙΝ ΘΕΛΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ Η ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΑΠΛΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΕ ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΣΥΜΑΒΤΟ ΔΟΤΗ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ..ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΛΟΓΟ ΤΗΣ Gogo81 ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΩΣΤΑ..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια εγω ξαναμιλησα με τη δημοσια τραπεζα και μου ειπαν οτι εχουν δωσει 7 φορες αιμοποιητικα βλαστοκυτταρα.

στο φυλλαδιο των ιδιωτικων γραφει οτι για να ανευρεθει συμβατο μοσχευμα χρειαζεται να πληρωσεις 17000ευρω με 23000 ευρω!!!!πηρα λοιπον να ρωτησω αν ισχυει αυτο το πραγμα και μου ειπαν οτι εχουν δωσει 7 φορες και οτι ολες τις φορες περαστηκε στα ταμεια και δεν πληρωσαν οι γονεις.

επισης μπηκα και στην Ελληνικη Αιματολογικη Εταιρια και διαβασα καποια πραγματα...για οποια θελει η διευθυνση ειναι αυτη:

http://www.eae.gr/new/index.asp

παντως να πω οτι ακομα αποφαση δεν εβγαλα για το τι θα κανω... :dry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

new_mammy έγραψε:

επαναφερω το θεμα για οσες θελουν να μας πουν τη γνωμη τους

Καλησπέρα,

και εμείς προβληματιστήκαμε πολύ με το θέμα βλαστοκύτταρα.

Τελικά αποφασίσαμε να τα δωρίσουμε στην Δημόσια Τράπεζα.

Κατοικούμε στη Κρήτη,και εδώ υπάρχουν μόνο ιδιωτικές τράπεζες.

Αυτήν την βδομάδα περιμένω το ειδικό κουτί, και θα βρω μια εταιρία courier, να τα στείλω ατην Αθήνα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...