Μετάβαση σε περιεχόμενο

Γιατί δεν τρώει κρεμούλα;;;;


Recommended Posts

Κοριτσάκια μου τη Δευτέρα αρχίσαμε κρεμούλα βανίλια με ρυζάλευρο κι ενώ έδειχνε να της αρέσει πολύ, σήμερα δεν έφαγε καθόλου..

Την πρώτη μέρα της έδωσα την κρεμούλα, έδειχνε να την απολαμβάνει και μάλιστα όταν αργούσα να της δώσω την επόμενη κουταλιά ούρλιαζε γιατί ήθελε κι άλλο..

Χθες πάλι την έφαγε, αλλά με μεγαλύτερη πίεση...

Σήμερα, της έφτιαξα την κρεμούλα, έφαγε 2-3 κουταλιές και μετά την έφτυνε ή την κρατούσε στο στόμα της χωρίς να την καταπίνει..Και μετά άρχισε να κλαίει...Έτσι, κι εγώ της έφτιαξα γάλα, το ήπιε και ηρέμησε..

Μήπως οφείλεται στο γεγονός ότι άργησε να φάει μια ωρίτσα;;;Τρώει 4 γεύματα την ημέρα ανά 4 ώρες..ήταν να φάει στις 5 το απόγευμα, αλλά επειδή κοιμόταν, ξύπνησε να φάει στις 6.15...Υπόψιν ότι της δίνω λίγη κρεμούλα και μετά γάλα..Μου είπε ο παιδίατρος σταδιακά να της κόψω το απογευματινό γάλα..

Ξαναπροσπάθησα να της δώσω μετά το γάλα κρεμούλα, αλλά πάλι δεν την έφαγε..Την έφτυνε ή την κράταγε στο στόμα..

Βέβαια ο γιατρός μου είπε αν δεν τη θέλει την κρέμα, δεν υπάρχει πρόβλημα..Συνεχίζουμε κανονικά με γαλατάκι...

Για πείτε βρε κορίτσια μου, τί να κάνω;;;Πώς να ξαναπροσπαθήσω;;;

Λέω να της δώσω πάλι αύριο κρεμούλα μήπως τη φάει...Αν όμως όντως δεν της αρέσει;;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καθε αρχη και δυσκολη βρε...σιγα σιγα θα γινουν ολα.

παντως μη σε απασχολει και πολυ για την κρεμα(ασε γιατι εχει συζητηθει και πολυ το θεμα)

μη στεναχοριεσαι η μεταβαση στα στερεεα παιρνει χρονο...και καμια φορα και κοπο ;)

να σου ζησει το μωρουλινι σου :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γωγω ξεκινησατε κιολας???

Ειναι απολυτα φυσιολογικο να τρωει τοσο λιγο στην αρχη.

Μην αγχωνεσαι και μην την πιεζεις!Θελει το χρονο της η μικρη σου!

Αν δεις οτι συνεχιζει να μη θελει δινε της οπως λεει η γιατρος μονο γαλα και ξεκινατε το αλλο μηνα παλι.

Εμενα ετσι μου εκανε με τα φρουτα.Στην αρχη ετρωγε ικανοποιητικα με τα απο 2 μερες εφαγε 5 κουταλιες και στο τελος σφραγισε το στομα και δε δεχοταν με τιποτα να φαει.

Ετσι και γω της τα εκοψα και θα τα ξανα αρχισουμε τον αλλο μηνα.

Προς το παρον τρωει 2 γευματα τη μερα και αυτα λαχανικα!

Μην την πιεσεις πολυ.

Ισως δεν ειναι ετοιμη ακομη να δεχτει την τροφη!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Νατασάκι μου ξεκινήσαμε κρεμούλα κι ενώ χάρηκα στην αρχή που την έτρωγε, σήμερα μου έκοψε τα φτερά η γαϊδουρίτσα μου...Δεν ξέρω τί έπαθε..Ίσως πείναγε πολύ και δεν μπορούσε να περιμένει να τελειώσει την κρέμα...

Θα ξαναπροσπαθήσω αύριο κι αν δω ότι δεν....θα το αφήσω, όπως είπε ο γιατρός..Αν κι εκείνος είναι πολύ cool και λέει ότι και να μη φάει κρέμα δεν υπάρχει πρόβλημα..

Αλλά μάλλον τον άλλο μήνα θα ξεκινήσουμε φρουτόκρεμα...Δεν πρέπει από τώρα να μάθει να τρώει κρεμούλα για να φάει μετά και φρουτόκρεμα;;;Τι να πω;;;Θα δείξει...

Mariah μου όντως έχει συζητηθεί πολύ το θέμα κρέμα..Εγώ είπα να δοκιμάσω..Αν φάει καλώς, αν όχι θα συνεχίσει με γαλατάκι..Εξάλλου, το βάρος της είναι καλό για να μη σου πω υπεραρκετό... :P:P:P:P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το θέμα καίει.... :S

Μην την πιέσεις πάντως, καλύτερα να αφήσεις λίγες μέρες και μετά να ξαναπροσπαθήσεις.

Φιλιά στο ζουζούνι σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γιατι δεν τρωει ? Γιατι εχει μυαλο !!!! :P :laugh:

Αστειο ηταν για οσους δεν το κατάλαβαν ...

Η εισαγωγη των τροφων θελει υπομονή . Μια μερα θα τρωει και πολλες μπορει να μην τρωει. Τα μικρα εχουν τις φασεις τους και τις ορεξεις τους :) Υπάρχει και το ενδεχομενο να μην ειναι ετοιμη ακόμα . Μην αγχωνεσαι ξεκινησες πολυ νωρις ουτως ή αλλως !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Χαχαχαχα..Α ρε Λάλα..Γελασα παλι..Πεθαίνω με το ύφος σου... :laugh: :laugh:

Μπορεί να έχεις και δίκιο....Αμα φάει, αμα δε φάει, δεν πειράζει...

Εξάλλου δε θέλω να μου γίνει χοντρή..Αν κι εγώ νόμιζα ότι άμα φάει ρυζάλευρο, θα αδυνατίσει λίγο...Έχω δει παιδάκια που με το που άρχισαν κρεμούλες κλπ δεν έπαιρναν τόσο πολύ βάρος..Η δικιά μου τόσο καιρό μόνο με γάλα και βάζει ακόμα 1 κιλό το μήνα...

Το βαρελάκι μου!!!! :laugh: :laugh: :laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πονεμένο θέμα. Σήμερα της έκανα χορτόσουπα και την έφαγε ο άντρας μου. Αηδιάζει όταν της βαλω μια κουταλια στο στομα και μετα το σφραγιζει. Της εδωσα ενα βρασμενο καροτο και δεν το εβαλε καν στο στομα της. ΤΙΠΟΤΑ.. Που θα παει, θα φαει σαν ανθρωπος...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αθηνά μου κι εγώ έφαγα την κρεμούλα της κόρης μου σήμερα... :P:P:P

Και υποτίθεται ότι είμαι και σε δίαιτα... :blush::blush: :silly: :silly:

Να μη φάει τη χορτόσουπα το καταλαβαίνω, αλλά την κρέμα;;;;;;Που είναι γλυκιά;;;;Δεν έμοιασε καθόλου στη μαμά της που μπορεί να ζει μόνο με γλυκά;;;; :laugh: :laugh: :laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχ, βρε μπεμπουλα, μην ανχωνεσαι!

Ετσι ειναι τα παιδακια! Ποτε θα φανε, ποτε δεν θα φανε.

Ειναι μικρουλα ακομη και δεν χρειαζεται να ανυσηχεις για το "ποτε" και το "γιατι". Δωσε γαλατακι αν την δεις οτι δεν θελει!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να συνεχισεις και τις επομενες ημερες,μεχρι να συνηθησει μπορει να σου παρει κ 2 εβδομαδες,και εγω ετσι ημουν 1 κουταλακι την 1η μερα 2 κουταλακια την 2η μερα κ την 3η μερα δεν εφαγε καθολου.βεβαια σιγα σιγα,αφου λες οτι το ευχαριστηθηκε κιολας συνεχισε τις προσπαθειες,να σταματουσες αν εβλεπες οτι δεν μπορει να φαει κ πνιγεται.Υπομονη λοιπον και θα δαει ολο της το φαγακι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Beroiotisa μου τρώει μια χαρά..Ενννοώ ότι μπορεί να καταπίνει μια χαρούλα..Απλώς σήμερα δεν ξέρω τί έπαθε..Μπορεί επειδή πεινούσε πολύ να μην είχε υπομονή να φάει πρώτα κρεμούλα και μετά γάλα..Θα προσπαθήσω και αύριο και αν δω πάλι ότι δεν τρώει, θα την αφήσω για μερικές ημέρες και θα ξαναπροσπαθήσω...

Καντινού μου γαλατάκι της δίνω ούτως ή άλλως..Για παράδειγμα σε κάθε γεύμα τρώει 210ml γαλατάκι..Από αυτά αφαιρώ τα ml της κρέμας (βασικά το νερό που βάζω στην κρέμα) και της φτιάχνω την ποσότητα που πρέπει...Απλώς αγχώνομαι για να μάθει να τρώει με κουταλάκι...Φρουτόκρεμα που θα της φτιάχνω εγώ πώς θα φάει τον άλλο μήνα εάν δε μάθει τώρα;;;Ουφφφφφ...Βλακείες σκέφτομαι, αλλά οι είστε μανούλες και καταλαβαίνετε..

Φιλάκια!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσακι μου μην ανησυχεις. Κανε μια παυση λιγων ημερων και ξαναδοκιμασε. Μην αγχωνεσαι, θα μαθει να τρωει με κουταλακι, εχει μια ολοκληρη ζωη μπροστα της!! Δεν πειραζει αν καθυστερησει λιγες μερες ή εβδομαδες!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Άποψη μου είναι να μην την πιέσεις να φάει. Τα παιδάκια σ' αυτή την ηλικία το μόνο που μπορούν να ελέγξουν είναι το πόσο θα φάνε, μη την καταπιέσεις λοιπόν.

Ίσως να είναι ακόμα νωρίς γι' αυτήν. Δεν είναι όλα τα παιδάκια ίδια.

Στη θέση σου θα έκανα την προσπάθεια μου να της δώσω την κρέμα, αλλά αν δεν έτρωγε δε θα έσκαγα κιόλας.

Ελπίζω να αρχίσει η μικρή σου να τρώει σύντομα, γιατί αν συνεχίσεις να τρως εσύ τις κρέμες που αφήνει για πολύ καιρό, δε σε βλέπω καθόλου καλά!!! :) :) χιχιχι!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμείς ξεκινήσαμε με φρούτα στον έβδομο. Έτρωγε...μια-δυό κουαλιές ανά τρεις μέρες!! Σιγά (πολύ όμως)και βασανιστικά άρχισε να τρώει στερεές.... :( Μια χαρά ήταν τίποτα δεν έπαθε, εγώ αγχωνόμουν πολύ, το παιδί πήρε 30 πόντους σε έναν χρόνο και ήταν υγιέστατο και χαρούμενο. Μην αγχώνεσαι, δεν υπάρχει λόγος, είναι πολύ μωρό θα αρχίσει να τρώει όταν είναι έτοιμο και θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις να μαγειρεύεις και να πλένεις το μωρό, τις σαλιάρες του, τα κατσαρολάκια, την κουζίνα, το πάτωμα, τους τοίχους!!! :P :woohoo:

Υ.Γ. Σίγουρα το άγχος μας το περνάμε και στο μωρό. Φόρεσε το καλύτερο χαμόγελό σου και ..όρμα! :laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια μου σας ευχαριστώ πολύ...Απέβαλα το άγχος..Άμα φάει, καλώς..Άμα δε φάει, δεν πειράζει...Καλύτερα να αρχίσουμε κατευθείαν με φρουτόκρεμες που είναι και πιο υγιεινές...Μη μου γίνει και μοσχαρίτσα...

Αλλά βρε κορίτσια μου να σας ρωτήσω και κάτι άλλο;;;πώς είναι δυνατόν να κάνει μόνο 4 γεύματα μέσα στην ημέρα και να παίρνει ένα κιλό το μήνα σταθερά;;;;Ακόμα και τώρα που υποτίθεται ότι πέφτουν οι ρυθμοί ανάπτυξης..Γεννήθηκε 3150 και 51cm και τώρα 5,5 μηνών είναι 7880 και 68cm.. Πόση θα μου γίνει;;;Αν τώρα είναι σχεδόν 8 κιλά όταν είναι ενός έτους πόσα θα είναι;;;;15;;;;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...