Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ


Βανια

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια .Σημερα γυρισαμε απο της 7ημερες διακοπες μας στην επιδαυρο και θα ηθελα να μου πειτε την αποψη σας σε κπαοιο θεμ απου προεκυψε προχτε την κυρικαη το βραυ συγκεκριμενα

Χτυπησε το κινητο μου και ηταν ηνηπιαγωγος του Σταυρου περσαι πηγαιναμε προνηπιο και ηκοπελα που ειχε για δασκαλα ηταν πολλη καλη μενουεμ εκια στην ιδια περιοχη και γενικοτερα βοηθουσε πολλη.Ξερετε οτι ο Σταυρονικολας μου εχει καποιο προβλημα εμ την ομιλια και κανουμε δυο χρονια τωρα λογοθεραπεια -εργοθεραπεια , η κατατσταση εχει βελτιωθει αρκετα μαλιστα η λιγοθεραπευτρια μου ειχε πει οτι η προοδος του ειναι πολυ καλη .

Με πηρε λοιπο η νηπιαγωγος του τηλεφωνο για να με ενημερωσει οτι σε καποιο αλλο νηπιαγωγειο της περιοχης θα δημιουργηθει τνημα ενταξης το οποιο θα ασχολειτε καιμε τετοιο θεμα ΔΙΑΤΑΡΧΗ ΟΜΙΛΙΑΣ και να ηθελα να τον βαζαμε εκει ετσι να τον βοηθησει καινα επωφεληθει ωστε να παει κανονιακ στη πρωτη δημοτικου υπαρχει μιαμικρη πιθανοτητα αν δεν ειναι ετοιμος να ξανακανει το νηπιο του χρονου αν και δνε νομιζω γιατι ολο τοκαλοκαιρι ειχε τρομερη βελτιωση

Εγω της ειπα τι ειναι αυτο που με ανυσηχει :Ο σταυρος εχει την συνηθεια να μιμειτε .Τι εννοω ηταν ενα παιδακι που ελεγε τη λεξη ΕΠΙΘΕΣΗ -ΕΠΙΘΥΜΗ και ο Σταυρος ενω μπορουσε να το πει σωστα το ελεγε οπως ο φιλος του αυτο που φοβαμαι ειναι αντι ναοπαει μπροστα να μην κανει κοιλια γιατι μεσα στα τμηματα ενταης δεν εχουν μονο τετοιες περιπτωσεις και προς Θεου δεν λεω οτι ειναι κακο καπου πρεπει να πανε και αυτα τα παιδακια αλλα εγω θελω να πηγαινει μπροστα χαιρομαι οτνα προσπαθει να λεει της λεξεις σωστα επειδη της εχει ακουσει απο καπου αλλου .

Επισης σε αυτο το σχολειο που παει ειναι το περιβαλλον οικειο εχει τους φιλους και τους γνωστους καιμαλιστα φετος θα πανε και αλλα 4 παιδια απο τη γειτονια ενω στο άλλο δνε ξερει κανεναν και φοβαμαι οτι θα κελιστει στον ευταο του .

Εγω τον επιασα και τον ρωτησα καιμου ειπε οτι θελεινα παει εκει που πηγαινε κι δεν θελω να του φερω αντιρρησεις ηδη ειναι 5 ετων και το προγραμμα του ειναι σκληρο .

Πιστευω να κανω το σωστο εγω θελω να ειναι ευτυχισμενος μονο αυτο με νοιαζει .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γλυκιά μου,το ίδιο πρόβλημα ακριβώς έχει και η κουμπάρα μου με την βαπτιστήρα μου αλλά και εκείνη κάνει λογοθεραπεία για να είναι έτοιμη στην πρώτη δημοτικού και να πάει μαζί με τα υπόλοιπα παιδάκια που παιζει στο νηπιαγωγείο.

Εγώ θα σου έλεγα να τον αφήσεις εκεί που πηγαίνει αν βλέπεις ότι δεν πιέζεται και του αρέσει και θα δεις θα γίνει ακόμη καλύτερος και θα μάθει όλες τις λεξούλες να τις προφέρει όπως πρέπει.

Να μου τον φιλήσεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βάνια μου,

διάβασα με πολλή προσοχή το όσα γράφεις και η άποψή μου είναι να παραμείνει ο Σταυρονικόλας στο τωρινό του σχολείο. Εφόσον κάνει εδώ και δύο χρόνια λογοθεραπεία - εργοθεραπεία σίγουρα δεν θα του χρησιμεύσει σε κάτι το τμήμα ένταξης διότι εκει τα υπόλοιπα παιδιά το πιθανότερο είναι πως θα είναι λιγότερο προχωρημένα.

Επίσης, ένα καινούριο περιβάλλον σε αυτή τη φάση πιστεύω πως θα του φέρει απογοήτευση και σύγχυση ενώ στο σχολείο που είναι τώρα θα έρθουν και ακόμα περισσότεροι φίλοι.

Νομίζω πως έκανες τη σωστότερη επιλογή. Ό,τι κι αν σου πρότεινε η κοπέλα και με το καλύτερο κίνητρο κι αν το έκανε, εσύ ξέρεις το παιδί σου καλύτερα από τον καθένα καθώς επίσης και τις ανάγκες του!!! :)

Να ευχηθώ λοιπόν ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ για τη νέα σχολική χρονιά!!!

Τα φιλιά μου!!!

:kiss::kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

:P ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ,

ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΤΟΥ ,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΤΡΕΣΑΡΙΣΤΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΞΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΗΔΗ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ.

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΡΩΤΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ?:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

βανια μου τι κανεις?????? καλο χειμωνα να εχουμε και να μου φιλησεις το γλυκουλινι σου!!!! απο προσωπικη εμπειρια(δυσλεκτικη ειμαι) εχω να σου πω οτι οταν με εξετασε η γιατρος μου ειπε οτι καλυτερα που αργησα να το μαθω οτι εχω δυσλεξια γιατι πηγα κανονικα σχολειο με τα αλλα παιδια και στην προσπαθεια μου να ''φτασω'' τα αλλα παιδια ,εκανα καλο στον εαυτο μου! βοηθηθηκα απο μονη μου χωρις να το καταλαβω.. στην περιπτωση του κουκλου σου, νομιζω πως καταρχιν τα μαθηματα με τη λογοθεραπευτρια ειναι σουπερ γιατι του δινει ενα ''μπουσουλα'' για να λυθει η γλωσσα του, αλλα πιστευω πως δεν πρεπει να τον ξεχωρισεις καθολου απο τα αλλα παιδια. καλυτερα να ειναι σε περιβαλλον με παιδακια που δεν εχουν το ιδιο προβληματακι με εκεινον ,γιατι ετσι δεν θα μιμειται(αχ και εγω ειχα την ιδια τρελα να μιμουμαι το λαθος) και θα εγκλιματιστει καλυτερα και ευκολοτερα. εαν ειναι σε ταξη με παιδια που δεν εχουν το ιδιο προβληματακι, τοτε θα ακουει ΜΟΝΟ σωστες λεξουλες και σιγα σιγγα θα ''ξεχασει'' τα ιδια του τα λαθακια.. και εγω ετσι εκανα... μολις με απομωνοσαν απο τα παιδια με δυσλεξια εγινα καλυτερη. αχ σε επριξα νυχτιατικα!! συγνωμη για το μεγαλο ποστακι.. ελπιζω να βοηθησα καθολου τουλαχιστον!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε ευχαριστω για την απαντηση σου και μαλιστα επειδη εχεις παρομοια ιστορια ειναι πολυ χρησιμα αυτα που λες .Μιλησα με το νονο του μικρου ο οποιος ειναι εκπειδευτικος αλλα πανω απο όλα ειναι ψυχολογος στα παιδια θυμαμαι μου ελεγε επιδη τον ειχα εγω καθηγητη... οτι αν καποιος θελει να λεγετε σωστος εκπειδευτικος πρεπει να ειναι 25%καθηγητης με γνωσεις στο αντικειμενο που διδασκει 25%ανθρωπος να καταλαβαινει και 50%ψυχολογος για να κατανοει .. Ετσι λοιπον μου ειπε να αφησω το παιδι να παει μπροστα να μην το εγκλωβισω να ακουσω αυτο που θελει ναι μπορει καποιος ναμου πει μα ειναι 5 ετων τη θελεις να σου πει τη να επιλεψει καιομως οταν του ειπα οτι εχεις την επιλογη να διαλεξεις να πας σε ενα σχολειο με αλλα παιδιακια που μαθαινουν και αυτα να λεμνε σωστα τις κουβεντες η να μεινεις σε υτο που εισια μου απντησε :εγω θα παω στο νηπιο μου που πηγαινα με τους φιλους μου δνε μπορω εγω να τον κανω να ειναι εκτος της ομαδας της παρεας της συντροφιας που μονος του εκανε . Οταν μετακομισαμ απο το παλιομας σπιτι ο μικρος ηταν 2 ετων και τοτε εβαλε φρενο δνε μιλαγε οταν πηγαινεμα στη παλια γειτονθα εκλειγε δεν ηθελε να φευγουμε η ψυχολογος μου εοιπε οτι περασε σοκ απο την αλλαγη οικειας και εμεινε μακρια απο τους φιλους συγγενεις και αυτο το εβγαλε ετσθι , σ εκαμι περιπτωση δεν θελω αλλη μια φορα να τον αποτραβηξω καινατι για καλο να του κανω κακο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Επισης περσι που ειχα ρωτησει στο κεντρο λογοθεραπειας για το τμημα ενταξης επειδη στο νηπιο που θα πηγαινε ο μικρος μπορει να μην τον επαιρναν ηταν προνηπιο μου ειχαν πει καλυτερα στο σπιτι παρα σε ενα περιβαλλον με παιδια που μπορει να εχουν σοβαροτερα προβληματα .Μαλιστα μου ειχε πει μια φιλη που δοουπευει σ επαιδικο σταθμο οτι να στο τμημα υπαρχει εν παιδικαι που τρωει με τα χεραι θα το κανεικαι ο Σταυροε και οτι το σωστοτερο ειναινα πρωχωρανε μπροστα . Ευχαριστω πολυ ολα τα κοριτσια τη πεμπτη θα μιλησω μτ νηπιαγωγο η οποια σιγυρα θα με καταλαβει

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ο νονος του μικρου απο οτι καταλαβενω ειναι θυσαυρος.. εχει δικιο,και εμενα με βοηθησε οτι ακουγα σωστες λεξεις και ακομα και αν καποιοι δασκαλοι μου ειχαν καταλαβει το προβλημα μου δεν μου εδιναν σημασια...εκαναν σαν να μην ακουγαν τα λαθη μου.. και βοηθηθηκα ετσι πολυ..μιλησα σωστα χωρις καν να το καταλαβω..αρχισα να γραφω ολοκληρωνονταας τη σκεψη μου χωρις να μου το περασουν οτι ''πρεπει'' να γραψω 'η να μηλισω σωστα.. εγινε μονο του. ειδικα στον κουκλο σου που ειναι και αγορακι και ισως σε αυτη την ηλικια εχουν και μια αντιδραση παραπανω,πιστευω θα του καναει καλο να ακουει σωστα τις λεξουλες. και οχι τοσο απο τον δασκαλο οσο απο τα αλλα παιδια. θα ενσωματωσει τον δικο τους τροπο ομιλιας χωρις να το καταλαβει καν. αφου εχει και φιλους που αγαπαει,τοτε θα ειναι ακομη πιο ευκολο για εκεινον.

σκεψου οτι εγω με 3 μορφες δυσλεξιας που εχω μαζι, καταφερα και το λυκειο να τελειωσω με καλη βαθμολογια και να τελειωσω ενα κολεγιο δυσκολο χωρις ιδιαιτερη μεταχειρηση, και ο γιατρος ειπε οτι με βοηθησε που ''ετρεχα'' να φτασω τα αλλα παιδια-συμμαθητες-συμφοιτητες.. γινομουν καλυτερη.ετσι θα κανει και ο δικος σου,θα το δεις. ολα θα πανε τελεια!!! ειμαι σιγουρη! ;) μην αγχωνεσαι και να δεις ποσο ευκολα θα βρει τον δρομο της σωστης ομιλιας.. ετσι και αλλιως για εμας λενε οτι ημαστε εξυπνοτεροι απο εσας :P χιχιιχιχιχ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου Βανια μου:P ,καλως επεστρεψες κοντα μας απο τις διακοπουλες!:)

Πιστευω κι εγω πως καλα εκανες και αποφασισες να μην αλλαξετε σχολειο,χωρις να ειμαι ειδικος,νομιζω πως θα ειναι καλυτερα για τον Σταυρονικολα σου να μεινει στο γνωριμο περιβαλλον με τα φιλαρακια του!Επισης καλυτερα να συνεχισει την λογοθεραπεια εκτος σχολειου,οπως κανατε μεχρι τωρα αφου λες σημειωνει προοδο το παιδακι.Εδω θα σου πω οτι στη Θεσσαλονικη[σιγουρα και στην Αθηνα] σε γνωστο δημοσιο νοσοκομειο κανουν καταπληκτικη δουλεια!Γνωστη που ξοδεψε πολλα χρηματα σε λογοθεραπεια διδυμων,αρχισε προγραμμα στο νοσοκομειο και ειδε τρομερη προοδο στα παιδια της!Ευχομαι καλη σχολικη χρονια να εχετε!:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βάνια μου, καλησπέρα! Και με το καλό να ξεκινήσετε φέτος την νέα σας χρονιά! Καλό χειμώνα κιόλας μιας και γυρίσατε κι από τις διακοπές σας, όπου εύχομαι να περάσατε τέλεια!!!

Στο θέμα μας τώρα... Εγώ δεν έχω και πολύ προσωπική εμπειρία επί του θέματος, αλλά η δυσλεξία δεν πρέπει ν'αντιμετωπίζεται τόσο ακραία από κάποιους ανθρώπους κι ειδικά παιδαγωγούς! Τι πάει να πει να πάει σε ειδικό τμήμα;; Μια χαρά είναι το παιδάκι σου και πιστεύω πως δεν πρέπει να αποκοπεί από άτομα που ήδη γνωρίζει! Εφόσον κάνει λογοθεραπεία, δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να ακολουθήσει και το άλλο τμήμα!Μπορεί να το μπερδέψει περισσότερο το παιδί! Ξέρω πολλά παιδάκια που κάνουν λογοθεραπεία και τα πάνε μια χαρά και πηγαίνουνε σε σχολεία που πάνε όλα τα παιδάκια! Και παλαιότερα στα χρόνια τα δικά μου πως παιδιά με δυσλεξία τελείωναν μια χαρά το σχολείο και περνάγανε και σε μια σχολή της προκοπής... Όχι σαν εμένα που δεν ξεστραβώθηκα τότε.. και τώρα τρέχω και δεν φτάνω.. Ούτε δυσλεξία είχα.. ούτε και πέρασα κάπου αφού δεν το κυνήγισα όσο έπρεπε!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια καλημερα .Μολις επεστρεψα απο το σχολειο του μικρου μιλησα με της νηπιαγωγους που ηταν και περσι στο νηπιο τους εξηγησα για ποιο λογο δεν θελω να παι ο μικρος στο συγκεκριμενο τμημα τους ειπα οτι θελω να κανουμε βηματα μπροστα και οχι να γυρισουμε πισω η καθε αλλαγη για το Σταυρο οσο μικρη καινα ειναιμπορει να ειναι τραυματικη .Τοκαταλαβαν καιμαλιστα η νηπιαγωγος που τονε ιχε μου ειπε οτι καταλαβαινει ολο αυτο , βεβαια οτι το τμημα ενταξης θα ητα οτι καλυτερο μακροπροθεσμα επειδη η δασκαλα εκει χειριζετε τετοιες περιπτωσεις με αλλο τροπο .

Να σας πω την αληθεια η αδερφη μου ειπε κατι και δεν ξερω κατα ποσο μπορει να υπαρχει δοση αληθειας.Μου ειπε ο τι οσο καλες καινα ειναι οι νηπιαγωγοι δεν θελουν αναμεσα στη ταξη τους παιδια που τους χαλανε το προγραμμα . Δεν θελω να το αμφισβητησω αλλα δεν θελω και να το πιστεψω .Δηλαδη τι κανεις καποια δουλεια και εισαι μονο στα ευκολα ; οι προκλησεις δεν σε νοιαζουν ; ας πουμε εγω τρελλαινομαι στη δουλεια μου οταν καποια πελατισσα μου εχει δυσκολο μαλλι μου αρεσει η ιδεα να το δουλεψω εκει πιστευω οτι κρινετε επαγγελματικα οκαθενας στα δυσκολα .

Ετσι λοιπον παραμενουμε στο νηπιο που πηγαινουμε παιρνω το ρισκο και θα δουμε

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βανια ο μικρος εχει δυσλεξια ,τι γραφει ακριβως η διαγνωση;; Καθε ποτε και πού πηγαινετε για αξιολογηση;; Απ οτι καταλαβα παντως το παιδι ειναι ενταγμενο στην ομαδα του σχολειου του και δεν συντρεχει λογος να ενταχθει σε ειδικες ομαδες..αφου ολοι κρινουν οτι προοδευει και θα παει κανονικα στην πρωτη..Αλλα και να κανει(στην πορεια) μια χρονια επιπλεον στο νηπιο να ξερεις οτι δεν ειναι κατι φοβερο..Περα απο τα αυστηρως μαθησιακο κομματι υπαρχει η αλληλεπιδραση με τα αλλα παιδια(που ειναι φιλοι του) ..το ενα κομματι βοηθα το αλλο και το τροφοδοτει..Ουτως ή αλλως το παιδι κανει τα ιδιαιτερα του

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Και πολύ καλά έκανες.

Αστάθμητος παράγοντας στην πρόοδο του παιδιού είναι

η συναισθηματική του ισσοροπία.

Αφού και μόνος του σου είπε ότι δεν θέλει να αλλάξει

σχολείο, ας τον εκεί που αισθάνεται άνετα και έχει φίλους.

Το παιδί πάνω απ'όλα πρέπει να είναι κοινωνικό, να ανήκει

σε μια παρέα που θεωρεί φίλους του και που δεν έχουν την

ίδια δυσκολία με αυτόν, έτσι ώστε ποτέ να μην περιθωριοποιήσει

τον εαυτό του με αφορμή τη δυσλεξία.

Να μην το εκλάβει ως πρόβλημα αλλά ως διαφορετικότητα.

Θα είναι ευτυχισμένος να είσαι σίγουρη,

γιατί έχει μια μαμά που νοιάζεται.

Μπράβο σου και καλή σχολική χρονιά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Έκανες ότι καλύτερο πιστευω!

Εφόσον το παιδάκι προχωράει τόσο καλά δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος να πάει κάπου που θα τον μεταχειρίζονται ΄΄ ιδιαίτερα΄΄

Να δεις που το αγοράκι σου θα κάνει άλματα φέτος και θα τα πάει περίφημα!

Μπράβο σου , είναι τόσο σημαντικό σε αυτή τη φάση να στηρίζεις την ψυχολογία του.Με αυτό προοδευει!

Όσο γι αυτό που είπε η αδερφή σου , πιστευω όντως πως υπάρχουν εκπαιδευτικοί που δεν θέλουν τέτοιους ΄΄ μπελάδες ΄΄

Δυστυχώς!

Αλλά αυτοί ούτε εκπαιδευτικοί πρέπει να λέγονται και ούτε άνθρωποι είναι....

Σε φιλώ και σου ευχομαι τα καλύτερα για το αγοράκι σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βανια έγραψε:

Να σας πω την αληθεια η αδερφη μου ειπε κατι και δεν ξερω κατα ποσο μπορει να υπαρχει δοση αληθειας.Μου ειπε ο τι οσο καλες καινα ειναι οι νηπιαγωγοι δεν θελουν αναμεσα στη ταξη τους παιδια που τους χαλανε το προγραμμα . Δεν θελω να το αμφισβητησω αλλα δεν θελω και να το πιστεψω .Δηλαδη τι κανεις καποια δουλεια και εισαι μονο στα ευκολα ; οι προκλησεις δεν σε νοιαζουν ; ας πουμε εγω τρελλαινομαι στη δουλεια μου οταν καποια πελατισσα μου εχει δυσκολο μαλλι μου αρεσει η ιδεα να το δουλεψω εκει πιστευω οτι κρινετε επαγγελματικα οκαθενας στα δυσκολα .

Ετσι λοιπον παραμενουμε στο νηπιο που πηγαινουμε παιρνω το ρισκο και θα δουμε

Κοιταξε να δεις .. Πολλες νηπιαγωγοι απο φοβο και ελλειψη γνωσης αγχωνονται και αμφιβαλλουν για το κατα ποσο χειριζονται σωστα το παιδι (που χρειαζεται καποια βοηθεια)

Αυτο ειναι ολο..Εχω κανει ενταξη σε αρκετα νηπιαγωγεια της Αθηνας ..και αυτο που αντιμετωπιζα ηταν ο φοβος και η αγνοια απο τις δασκαλες αλλα παντα ηταν προθυμες να συνεργαστουν και μερικες το εβλεπαν σαν προκληση

Πιστευω οτι το προβλημα ειναι στις διευθυντριες των νηπιαγωγειων..δεν βρηκα ουτε μια που να μην εχει καραμελα τα ειδικα σχολεια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λοιπόν, είμαι εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής σε δημοτικό σχολείο, δηλαδή διδάσκω σε τμήμα ένταξης. Το θέμα είναι πολύ μεγαλύτερο από όσο νομίζετε όλες. Δεν μπορώ να υποστηρίξω ότι όλα τα τμήματα ένταξης λειτουργούν όπως θα έπρεπε, αλλά όσα από αυτά λειτουργούν σωστά έχουν πολύ καλά αποτελέσματα στα παιδιά που φοιτούν σε αυτά. Βάσει νόμου τα παιδιά για να φοιτήσουν στο τμήμα ένταξης πρέπει να έχουν διάγνωση από συγκεκριμένα κέντρα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός να παραπέμψει ένα παιδί για φοίτηση απλά γιατί δεν ξέρει τι να κάνει. Στη συνέχεια ακολουθεί η αξιολόγηση από τον ειδικό παιδαγωγό ο οποίος φτιάχνει ομάδες παιδιών με αντίστοιχες ανάγκες και ανάλογο επίπεδο. Επομένως οι "δύσκολες" καταστάσεις δε θα βρίσκονται στην ίδια ομάδα με ένα παιδί που απλώς δε μιλά ή δε γράφει σωστά. Τέλος, κάθε μαθητής μπορεί να παρακολουθεί το τμήμα ένταξης το μέγιστο 10 ώρες εβδομαδιαίως και όχι παραπάνω για να μην απομονώνεται από τους συμμαθητές του.

Συγκεκριμένα για την περίπτωση του γιου σου δεν προτείνω να παρακολουθήσει το τμήμα ένταξης. Αυτό γιατί πρώτον υποστηρίζεται σε άλλες δομές και κάνει λογοθεραπεία και εργοθεραπεία που είναι αρκετά γι' αυτη την ηλικία. Δεύτερον το να αλλάξει περιβάλλον ή να φεύγει κάποιες ώρες από το νηπιαγωγείο του για να πάει σε άλλο τη στιγμή που δεν αντιδρά θετικά στις αλλαγές θα ήταν ότι χειρότερο για την πρόοδό του και τρίτον, υποψιάζομαι ότι το τμήμα ένταξης δε λειτουργεί άριστα όταν συνυπάρχουν παιδιά που τρώνε με τα χέρια και παιδιά με κάποια καθυστέρηση στην ανάπτυξη του λόγου. Όσο για τις νηπιαγωγούς σας δεν είναι πάντα τραγικά τα πράγματα. Με γνώμονα την πρώιμη παρέμβαση, δηλαδή να προλάβουμε τα χειρότερα,καλά έκαναν και σου πρότειναν να πάει στο τμήμα ένταξης ο μικρός γιατί κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει οτι το έκαναν για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

Σου έγραψα πολλά για να σε καλύψω όσο μπορώ και να σου προτείνω κάποια πράγματα για του χρόνου που θα είστε με το καλό στην πρώτη. Μην είσαι τελείως αρνητική απέναντι στα τμήματα ένταξης! Έχουν μεγάλη διαφορά από τα ειδικά νηπιαγωγεία και τα ειδικά δημοτικά σχολεία και έχουν αποτελέσματα γιατί τα βλέπω κάθε μέρα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βάνια, δεν είμαι ειδικός επί του θέματός σου αλλά χάρηκα που πήρες την απόφαση να μην αλλάξει σχολείο ο γιος σου, θεωρώντας ότι θα είναι καλύτερα στο περυσινό του ..... και επί τη ευκαιρία να σου ευχηθώ καλό χειμώνα και καλή σχολική χρονιά.... :kiss:

έχω μόνο ένα παράδειγμα να σου δώσω: ο βαφτησιμιός του άντρα μου έχει πρόβλημα ομηλίας και κάνει λογοθεραπεία αλλά πηγαίνει και σε ψυχολόγο για ανάλυση της συμπεριφοράς του κλπ. τον στέλνουν σε δημοτικό σχολείο ειδικό για παιδάκια "διαφορετικά" από τα άλλα με κάποια προβλήματα, καθότι το κανονικό δημοτικό σχολείο, ύστερα από τεστ δεν τον έκανε δεκτό! Στο ειδικό σχολείο πηγαίνουν παιδιά με όλα τα προβλήματα!!! και όχι με μόνο πρόβλημα ομηλίας, αποτέλεσμα αυτού ήταν το παιδί να αποκτήσει άλλα προβλήματα όπως να γίνει επιθετικό, να βρίζει και να απειλεί τους γονείς ότι θα τους δείρει!!!! :( Έτσι η επιλογή αυτού του σχολείου τον έχει στιγματίσει για όλη του την ζωή!!! γιατί εδώ αν αρχίσεις σε ειδικό σχολείο τελειώνεις σε εδικό σχολείο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βάνια σαν εκπαιδευτικός που είμαι θα σου ΄΄ελεγα το εξής. Καταρχήν μη σε ανησυχεί το γεγονός ότι μιμείται. Τα περισσότερα παιδιά το κάνουν αυτό και είναι κάτι που δεν καθορίζει την ομιλία ή τη νοημοσύνη τους. Απλώς μπορείς να πεις ότι παίζει με τις λέξεις. Το σημαντικό είναι να τις ακούει σωστά από σένα. Μην επιμένεις και μην τον αναγκάζεις με το ζόρι να τις πεις σωστά. Θα το κάνει μόνος του κάποια στιγμή.

Όσον αφορά το τμήμα ένταξης, θεωρώ οτι από τη στιγμή που το παιδί πηγαίνει σε λογοθεραπευτή κανονικά και κάνει μαθήματα, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει σχολείο για να μπει στο τμήμα ένταξης. Το πιο πιθανό είναι πως με το να πάει σε ένα καινουιο περιβάλλον με καινούριες γνωριμίες, να πάει πίσω η πρόοδός του. Πιστεύω λοιπόν πως καλά θα κάνεις να τον αφήσεις εκεί που είναι και να συνεχίσει κανονκά τα μαθήματα λογοθεραπείας και θα δεις πως η ένταξή του στο σχολείο θα ειναι μια χαρά κανονικότατη!!:) Μην έχεις άγχος κυρίως και μην το μεταφέρεις στο παιδί!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα Βανια!

συμβουλευτηκες την λογοθεραπευτρια του Σταυρονικολα? Αφου ξερει καλα τον μικρο σου ,μπορει και να ψαξει τι προνηπιο ειναι αυτο που σου προτεινε η νηπιαγωγος σας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα βανια και απο μενα, με λενε γεωργια και ειμαι νηπιαγωγος.εγω αυτο που θα σε συμβουλευα ειναι να μεινει ο μικρος σου στο σχολειο που ηταν και περσι αν εισαι ευχαριστημενη απο την νηπιαγωγο οπως λες. θα ηταν παρακινδυνευμενο να διαταραξεις την σταθεροτητα του περιβαλλοντος του. περσι ειχα ενα παιδι που ομολογουμενως ηταν για τμημα ενταξης ( δεν μιλουσε καθολου, δεν κοιταζε στα ματια οταν τον μιλουσες, δεν προσεγγιζε κανενα παιδακι, εστω να το αγγιξει και αλλα πολλα προβληματα), ομως παρεμεινε στην ταξη μου και ηταν μεγαλυερης ηλικιας απο ολα τα αλλα επειδη ηταν ιδιωτικο. το παιδι αυτο ειχε πολυ σοβαροτερα προβληματα απο αυτα που περιγραφεις, προσωπικα το βοηθησα ελαχιστα την κυριοτερη βοηθεια την ειχε απο εργοθεραπεια, λογοθεραπεια και ψυχολογο. ηταν πραγματικα μια προκληση αυτο το παιδι για μενα καταφερα να του μαθω ορισμενα πραγματα αλλα μεχρι εκει που μπορουσα γιατι δεν ειμαι ειδικη παιδαγωγος.απο οσο ομως εσυ περιγραφεις το παιδακι σου ειναι πιο ηπιας καταστασης, οποτε θα σου ελεγα οπωσδηποτε να μεινει εκει που ειναι γιατι η συνκπεδευση με τους συνομιληκους ειναι κατι που υποστηριζει και η διεθνης βιβλιογραφια.η ειδικη βοηθεια που χρειαζεται ο σταυρος σου παρεχεται απο τον λογοθεραπευτη του.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσια σας ευχαριστω πολλη για τις γνωμες σας και συμβουλες .Θα ηθελα να αναφερω στη φιλη ARGI οτι η ακριβης διαγνωση του Σταυρονικολα ειναι :Εξελικτικη γλωσσικη διαταραχη στην εκφορα του λογου-ομιλιας η διαγνωσ δε εχει γινει απο το ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ το οποιο ειναι το αντιστοιχο τμημα του ΙΚΑ Ολες οι λογοθεραπειες και εργοθεραπειες που μας εχουν δωσει ειναι απο εκει .Ειλικρινα αν λειτουργουσε τμημα μενταξης μεσα στο ιδιο νηπιαγωγειο και αντα περιστατικα ηταν σαν και αυτο του Σταυρονικολα και αν λειτουργουσε ετσι οπως λεει η φιλη georghar δεν θα ειχα κανενα προβλημα.

Ο σταυρονικολας ιναι ενα πολυ κοινωνικο παιδι κανει με ολο το κοσμο ακι ειλικρινα ποτε δεν ειχαμε προβληματα στο αν μην καθετε καπου αφου και περσι στο προνηπιο που ηταν η πρωτη επαφη με το σχολειο δνε διαμμρτυρηθηκε ποτε εκτος παο την περιοδο μετα τα Χριστουγεννα επειδη ειχε φυγει η παλια δασκαλα του .Η διαμαρτυρια του δνε ηταν στο να αρνηθει να παει στο νηπιο οχι απλα εκλειγε με το παραμικρο ακι τη ζηταγε δεν ετρωγε ξυπναγε στο υπνο ου ειχε δεθει παραπολυ μαζι της και αυτος ειναιαι ολογος που φοβαμια μια αλλαγη χωρις αυτο να σημαινει οτι αν του χρονου χρειαστει θα ειμαι αρνητικη .Κοριτσια σας ευχαριστω με συγκινησατε με ολα οσα γραψατε .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα!!!πρωτα απ ολα να σου ζησει ο μικρος και να τον χαιρεσαι!!:) εγω μανουλα δεν ειμαι αλλα βαζοντας τον εαυτο μου στη θεση σου θα τον αφηνα εκει που ηδη πηγαινε πρωτον για την καλυτερη ψυχολογια του και δευτερον γιατι με τα υπολοιπα παιδακια θα μαθει και το δικο σου να μιλαει καθαρα και σωστα!επισης θα σου πω συγχαρητηρια που το βοηθας τοσο πολυ με τις θεραπειες αυτες και μην αφησεις ποτε κανεναν να τον κανει να αισθανθει οτι εχει προβλημα.ολα λυνονται με υπομονη προσπαθεια και χρονο;) πολλα φιλια:kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...