Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ...ΑΓΧΟΣ!!!


Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα!!!

Την άλλη βδομάδα θα πάω για αμνιοπαρακέντηση και μ'έχει πιάσει το άγχος!!! Έχω πολλές απορίες και όσο περνάνε οι μέρες γίνονται περισσότερες.

Η αυχενική διαφάνεια είχε εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά δεν έκανα την εξέταση αίματος μετά, λόγω του ότι θα έκανα ούτως ή άλλως την αμνιοπαρακέντηση. Διάβασα όμως ότι κάποιες από εσάς παρ'ότι είχαν καλές μετρήσεις στην αυχενική είχαν υψηλά ποσοστά στην εξέταση αίματος.

Η αμνιοπαρακέντηση πρέπει ούτως ή άλλως να γίνει γιατί η ηλεκτροφόριση αιμοσφαιρίνης έδειξε ότι εγώ έχω στίγμα δρεπανοκυτταρικής καθώς και μεσογειακής αναιμίας, ενώ ο άντρας μου, που έκανε επίσης ηλεκτροφόριση, έχει οριακή τιμή για το στίγμα της μεσογειακής αναιμίας. Βέβαια μίλησα με το γιατρό μου και μου είπε ότι η τιμή αυτή μπορεί να μην υποδεικνύει στίγμα, αλλά να οφείλεται σε μια κληρονομική κατάσταση που λέγεται ερυθροπενία. Για να είμαστε σίγουροι όμως ότι το παιδί δεν έχει αναιμία πρέπει να κάνουμε αμνιοπαρακέντηση. Είναι επίπονη; Διαρκεί πολύ; Μετά πρέπει να είμαι σε ακινησία; Σε πόσο καιρό βγαίνουν αποτελέσματα;

Τουλάχιστον ελπίζω σε κάτι θετικό...θα μας δείξει το φύλο του παιδιού! Ή μήπως πρέπει να τους το ζητήσω να ελέγξουν και το φύλο;

Αγχώνομαι!!!Ουφ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μην ανχώνεσαι...Εγω ειχα κάνει την αυχενική διαφάνεια κ είχε καλό ποσοστό αλλα μετα η εξέταση αίματος έδειξε 1:50 και έτσι την κάναμε κ την αμνιοπαρακέντηση.Σαν εξέταση δεν πονάει καθόλου.Με μια σύριγγα σου παίρνουν το υγρό απο την κοιλιά κ η όλη διαδικασία κρατάει 5 λεπτά.Απλά μην τρομάξεις όταν δεις τη βελόνα είναι λιγο μεγάλη αλλα είναι τόσο λεπτή που δεν πονάει.Τα πρώτα αποτελέσματα βγαίνουν μετά απο 3 μερες κ τα υπόλοιπα μετα απο 2 βδομάδες περίπου.Ο γιατρός μου είπε να μείνω στο κρεββάτι για 3-4 μέρες κ νομίζω οτι πήρα κ αντιβίωση.ΌΛα καλα θα πάνε,μην ανχώνεσαι.Κ εμείς με το στίγμα είχαμε πρόβλημα..Είχαμε κάνει κ οι 2 εξετάσεις κ κάθε φορά έβγαινε αδιευκρίνιστο κ στους δύο.Τελικά την κάναμε την εξέταση σε κάποιον ιδιώτη που τα εξετάζει με το dna και μας βρήκε οτι εγώ το έχω αλλά ο άντρας μου όχι..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα μην αγχώνεσαι η εξέταση δεν είναι δύσκολη αρκεί βέβαια και ο γιατρός να είναι έμπεριος!!! ;)

Εγώ την έκανα στην Βόννη - μένω εδώ - και η διαδικασία ήταν η εξής:

- πρώτα μου έκανε υπέρηχο που κράτησε 30 λεπτά και μετά

- πήρε την βελόνα και γέμισε 3 σύριγγες αμνιακό υγρό!!! αυτό κράτησε 30 δευτερόλεπτα!!!

- Έπειτα μου ξαναέκανε υπέρηχο για να δει και τις κινήσεις του μωρού και την ποσότητα του υγρού.

- Έπειτα έκανα καρδιοτοκογράφημα (ξέρεις την ζώνη που βάζεις στην κοιλιά σου) για 30 λεπτά!

Απαγορεύεται η ερωτική επαφή για τουλάχιστον 48 ώρες, εμένα δεν μου είπε να μείνω στο κρεββάτι, απλά να μην κουράζομαι και να μην σηκώνω βάρος και το δικός μας σπίτι έχει πολλά σκαλιά είναι σε 3 επίπεδα!! δεν έμεινα ξαπλωμένη. Επίσης δεν πήρα και καμμιά αντιβίωση.

Μετά από -3 νομίζω- μέρες ΄πήγα στον γιατρός μου για να κάνει υπέρηχο και να μετρήσει πόσο αμνιακό υγρό είχα.

Το φύλο του παιδιού το γράφει στο αποτέλεσμα αφού στην αμνιοκέντηση εξετάζουν τα χρωμοσώματα, εμένα μου το είπε ο γιατρός κιόλας όταν έκανε τον υπέρηχο πριν την αμνιοκέντηση!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...