Μετάβαση σε περιεχόμενο

Τι με ενοχλει στο mammy...


Αννιώ

Recommended Posts

Κατ'αρχας να ξεκαθαρισω οτι ο,τιδηποτε γραψω απο δω και κατι δεν εχει σκοπο να προσβαλλει κανεναν και καμια.

Ηθελα απλα να εκφρασω αυτο που εδω και καιρο σκεφτομαι για το forum του mammyland.

Ειμαι γραμμενη και ενεργα μετεχουσα σε συζητησεις απο το 2008 τον Ιουλιο μολις δηλ. εμαθα οτι θα αποκτησω παιδι.

Αμεσως με κεντρισε το τεραστιο ενδιαφερον γυρω απο την μαμα ως εγκυο και εμαθα, ρωτουσα...με μεγαλη χαρα ανακοινωσα την εγκυμοσυνη μου (μια που εχω μια σαλπιγγα) και με ακομα μεγαλυτερη προσμονη εγραψα για την γεννα μου.

Εννοειται και ειναι προς τιμην ολων μας οτι μοιραζομαστε πραγματα,προτεινονται και εκφραζονται γνωμες και γενικα -με μια διαθεση "φιλικη" οσο μπορει να ειναι ετσι διαδικτυακα- εφ'οσον συχνα γραφουμε και για οικογενειακους προβληματισμους και ανησυχιες.

Μεσα απο το mammy γνωρισα κοπελες και μαλιστα διατηρω επαφες που εχουν ενδιαφερον και μπορω να πω οτι τις εχω και φιλες,ασχετα με το αν δεν εχουμε βρεθει απο κοντα.

Που ειναι η ενσταση μου?

Πρωτα απο ολα θεωρω οτι ολες μας μαμαδες και μη, ειμαστε γυναικες και σαν γυναικες, εχουμε εναν δυναμισμο ακρατητο και ενα παθος ειδικα γυρω απο θεματα μητροτητας κτλ.

Τελευταια, παρατηρω κατι που ομως καταργει τις μαμαδες που δεν θηλασαν το παιδι τους και γενικα εναν δογματισμο απο μερικα μελη.

Δεν το κρυβω οτι πλεον ειμαι παρα πολυ επιλεκτικη σε τι διαβαζω στα θεματα που προκυπτουν στο φορουμ.

Ο λογος ειναι οτι πολλες φορες ερχομαι αντιμετωπη με αυτη την σταση.Κι οταν εξεφρασα την αγανακτηση μου για το "εγω που θηλαζω δεν εχω τετοια προβληματα" μεχρι και οτι βγαζω τα προσωπικα μου κομπλεξ υπονοηθηκε...Με εξοργισε παρα πολυ και η κοπελα που το υπονοησε εμμεσως ειπε οτι δεν εχω ενημερωση γυρω απο το θηλασμο θελοντας να φανει "ευγενικη"...

Για μεγαλο χρονικο διαστημα αρνουμαι να συμμετεχω σε συζητησεις γυρω απο το θηλασμο.Μαλιστα καποιες φορες συνδεομαι στο internet και δεν θελω να μπω στο mammy γιατι ειμαι σιγουρη οτι σε καποια διαμαχη παλι θα πεσω συγκαλυμμενη με το "δεν υπονοω τιποτα" και τετοια...δηθεν ευγενικα σχολια που κατα βαθος και υπονοουν και απαξιωνουν.

Ειναι καποιες κοπελες που επειδη καταφεραν να θηλασουν και 3 και 6 και 12 μηνες νομιζουν οτι εχουν γινει καλυτερες μαναδες ή οτι εχουν αποψη και γνωσεις ειδικων.

Ναι το mammy ηταν μια πολυ καλη παρεα.

Ναι εμαθα πραγματα σα νεα μαμα και ξεαγχωθηκα πολλες φορες...

ΑΛΛΑ ας προσεξουμε λιγο.

Η ζωη ειναι δυσκολη και δεν ειναι ολα ιδανικα.

Η μαμαδες που δεν θηλασαν δεν σημαινει οτι απερριψαν τα παιδια τους αλλα και αυτες που θηλασαν δε χρειαζεται να το διατυμπανιζουν και να αποδισουν καθε προβλημα που προκυπτει σε ενα βρεφος οτι φταιει "η σκονη" ή το "ξενο" γαλα...Ειδικα ο χαρακτηρισμος "σκονη" παραπεμπει και αλλου...

Ειναι γαλατα.

Και εμεις ειμαστε μαμαδες.

Και εμεις θελουμε να μεγαλωσουμε τα παιδια μας.

Και εμεις τα ποναμε.

Και εμεις τα αγαπαμε.

Αυτα ειχα να πω.

Θα μπορουσα να κανω πιο προσωπικη αυτην την δημοσιευση και να βαλω quotes απο συζητησεις και δημοσιευσεις παλιες...

Δεν το κανω ομως γιατι θελω να κινηθω σε γενικες γραμμες.

Εχω στο μυαλο μου 2-3 ονοματα που με εχουν κανει να απαξιωθω σαν μαμα και εχω παρατηρησει μια τετοια σταση αυτων των μελων και σε αλλες κοπελες.

Για αυτους τους λογους με "ενοχλει" πλεον το mammy οχι σαν mammy ουτε κι εχω κατι με τους δημιουργους.

με ενοχλει το οτι μερικες εδω το κανανε "δικτατορια" και αραδιαζουνε αποψεις χωρις να σκεφτονται τι γραφουν.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις 242
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

συγκεκριμενα δεν εχω προσωπικη γνωμη για το θηλασμο,μιας και δεν ειμαι μανουλα δυστυχως,επισης δεν μπορω να εχω γνωμη για τις συζητησεις που αναφερεις,μιας και δεν τις εχω διαβασει,αλλα με αγγιξε πολυ η πικρια που εβγαλες και αν οντως υπονοησε καποιος κατι για το αν εισαι καλη μανουλα η οχι,λυπαμαι παρα πολυ για το συγκεκριμενο ατομο,γιατι ειναι οντως για λυπηση αν νομιζει οτι καλη μανα εισαι μονο αν θηλαζεις!!

απο την αλλη ομως,εδω μεσα εκφραζομαστε ολες γραπτως και καμια φορα ο γραπτος ο λογος δεν καθραφτιζει απολυτα το τι θελουμε να πουμε..και ισως φαινεται καπως καποια κουβεντα μας,ενω στην ουσια δεν ειναι ετσι..μακαρι να συμβαινει αυτο...

τελος παντων,να χαιρεσαι το μωρακι σου και μη σε αγγιζουν οι κακεντρεχειες

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

βρε κοριτσακι μου γλυκο, δεν μπορω ναν καταλαβω γιατι χαλιεσαι ετσι..

μην χαλιεσαι κ μην δινεις σημασια..ακου εκει σε εκαναν να νιωσεις απαξιωτικα..απλα να μην δινεις σημασια κ να μην συμετεχεις σε συζητησεις οι οποιες δεν σ'αρεσουν κ σε κανουν να νιωθεις ετσι..εισαι ΜΑΝΑ..η λεξη κ μονο σου δινει αξια...φιλακια κ απλα μην δινεις σημασια..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ , ΠΟΛΛΑ ... ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΑ ΖΩΗ ΔΟΥΛΕΥΑ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΄΄ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ΄΄.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΣΤΕ Κ ΟΧΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ... ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΙΔΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΑ 33 ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ 15 ΜΟΥ !

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ Κ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ Κ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ...??? ΚΑΛΩΣ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕΙΣ , ΚΑΛΩΣ ΠΟΥ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ , ΚΑΛΩΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ . ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΗΛΑΔΗ , ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΗΤΕΡΑ Κ ΔΕΝ ΤΟ ΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ??? Η ΘΗΛΆΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΞΙΩΜΑ ??? ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ , ΔΕΝ ΖΟΥΣΑΝ ΤΑ ΜΩΡΑ ? ( ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ...) ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΦΟΡΟΥΜ , ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΟΥ , ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΩΣΩ Κ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ !!! ΗΜΑΡΤΟΝ !

ΟΥΦ , ΞΑΛΑΦΡΩΣΑ , ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλή μου Αννιώ

δεν χρειάζεται να στεναχωριέσαι και να "χάνεσαι" από το Μάμμυ

επειδη δεν συμφωνείς με τις απόψεις και την συμπεριφορά

ορισμένων........

Σκέψου ότι εμείς (οι υπόλοιπες...)

χρειαζόμαστε την εμπειρία σου ως νέα μαμά

και τις συμβουλές σου!

Όπως πολύ σωστά είπες, σκοπός του Mammyland είναι η ενημέωση....

Αν και ακόμα κυοφορώ και δεν έχω διαβάσει όλα αυτά τα θεματάκια

θηλασμου, που αναφέρεσαι, πιστεύω πως δεν υπάρχει λόγος

καμία μας να παρεξηγήται ή να στεναχωριέται.............

Φιλιά στην μπέμπα σου...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μαζι σου Αννιω....1000%

αλλα δεν πιστευω οτι πρεπει να σε χαλαει τοσο αν κατα τα αλλα σου αρεσει το mammy...μας εχει λειψει η παρεα σου και σιγουρα και οι νεες μαμαδες εχουν αναγκη τις γνωσεις σου στον θηλασμο μια γνωμη χαλαρη και οχι με το πιστολι στο μετωπο "αν δεν τα καταφερεις στον θηλασμο εισαι αχρηστη"...οπως πιθανοτατα να ακουστει απο αλλου...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

συμφωνω και επισης δεν νομιζω να ειμαστε σκληρες η κακες η οτιδηποτε,απλα αυθορμητες και παρορμητικες,απανταμε αμεσως σε καποιο θεμα που ειναι ευαισθητο για μας λεγοντας τη γνωμη μας με παθος και χωρις να εχουμε σκεφτει πρωτα αν θα προσβαλουμε η οχι..για αυτο υπαρχει και το "δεν το εννοουσα ετσι","δεν υποννοω τιποτα",για τι πιστευω καταλαβαινουμε το λαθος μας και προσπαθουμε να το "μαζεψουμε"¨

αν κατσεις τωρα και μιλησεις με τη συγκεκριμενη κοπελα που αναφερεις και της δειξεις την πικρια σου πιστευω οτι θα σου πει οτι δεν αντιληφθηκε οτι θα το παρεις ετσι,και οτι δεν το ειπε για να σε προσβαλλει και θα το εννοει,πιστεψε με..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ισως χαλαστηκα που λενε παραπανω απο οσο επρεπε...Κι εμενα μου λειπει αυτη η παλια αισθηση που ειχα οταν εμπαινα στο φορουμ και ελεγα ο,τι με προβληματιζε...

Σιγουρα δεν τους απορριπτω ολους γιατι δεν συμφωνω με κατι...που ειναι πιο φανατικο...

Απλα δεν ξερω και γιατι αισθανθηκα μειονεκτικα 2-3 φορες και ...ετσι...δεν το ξεχασα...

Σε καμια περιπτωση δεν ανοιξα αυτο το post για να "σφαχτουμε"...Απλα ηθελα να τα πω αυτα που με πειραζουνε. Ειναι μια παρεα για εμενα και το mammy ολη την ημερα ειμαι σπιτι με τη μικρη και με χαλασανε αυτα τα 2-3 πραγματα.

Εννοειται οτι ειναι δεκτος και ο αντιλογος...

Εξαλλου καποια στιγμη ενιωσα την "κλικα" και καπου ξενερωσα οποτε θελω να το αποφυγω αυτο.

Δεν θα χωριστουμε σε μετωπα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εύχομαι να μην είμαι από αυτές που σε πλήγωσαν έστω και κατά λάθος .

και καταλαβαίνω απόλυτα τα συναισθήματα σου δεν τα υποβαθμίζω αλλά

να σου πω κάτι ....το νόμισμα εχει δυο όψεις και θα σου πω πως το βλέπω εγώ και τι ενοχλεί εμένα .

και εγώ έχω ξενερώσει αφάνταστα και δεν πολύ συμμετέχω όπως πριν γιατί ότι θέμα και να ανοίγετε για τον θηλασμό ότι και να γραφτεί κατακρίνετε και σιγά σιγά καταλήγει σε μια μεγάλη κόντρα και σε καυγά αν και δεν ξεκινάει έτσι .

έχω φτάσει σε σημείο να μην ανοίγω θέμα όταν θέλω να ρωτήσω κάτι αλλά να ρωτάω μέσο πμ.εχω φτάσει σε σημείο που να βλέπω να ανοίγει θέμα και να μην απαντάω σε κοπέλα που εχει πρόβλημα μην τυχών και δημιουργηθεί τίποτα .

έχω φτάσει να φοβάμαι να μιλήσω για το συγκεκριμένο θέμα γιατί θα χαρακτηρισθώ η κακή θηλάζουσα που είναι φανατική .πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη λογοκρισία και "ρατσισμοσ".δεν μιλάω για σένα αλλά γενικά από ότι εχει γίνει εδώ μέσα .προτιμώ να φύγω και να μην ξανά συμμετέχω παρά να ακούω συνέχεια πως λέμε ότι όσες δεν θηλάζουν είναι το ένα και το άλλο (ούτε να το γράψω δεν θέλω).συνέχεια ανοίγονται θέματα ότι νιώθετε κάπως και εγώ πως θέλετε να νιώθω περήφανη που σας κάνω να νιώθετε έτσι? προτιμώ να μην ξανά γράψω και να αποχωρίσω παρά να μου την λέτε συνεχεία γιατί θηλάζω και γιατί μιλάω γιαυτο .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σας κοριτσια.και εγω ειμαι μελος αυτης της μεγαλης παρεας απο τοτε που εμεινα εγκυος-ο μικρος μου ειναι 18,5 μηνων τωρα.ΝΟΜΙΖΩ πως η ανιω εχει δικιο.ειμαστε εδω για να ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ τις αποψεις μας-τις εμπειριες μας,και οχι να κρινουμε για το πως φερεται η καθε μανουλα στο μωρο της, αν το θηλασε λιγο η πολυ και τα σχετικα.η καθε μια μας εχει τις αντοχες της και τα ορια της στο καθε τι.ολες μας πρεπει να λεμε τα δικα μας χωρις να κανουμε τους αλλους να νιωθουν ασχημα ή τυψεις για κατι που εκανε η καθεμια μας παραπανω.sorry αν σας κουρασα.εγω παντως περναω πολυ ωραια μαζι σας οταν ειμαι οn line.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννιω μου ...κι ελεγα που χαθηκε,που χαθηκε..,μη στενοχωριεσαι βρε κουκλα μου με τετοια,μη δινεις σημασια οπως ειπαν τα κοριτσια!;) Αλλοιμονο αν κρινομαστε ως καλες μητερες απο το αν θηλασαμε η οχι!Φυσικα και ειμαστε ολες υπερ του θηλασμου και παροτρυνουμε να θηλαζουν,αλλα οταν για α η β λογο δεν γινεται,ειναι απολυτα σεβαστο!Αντε Αννιω μου να μπαινεις συχνοτερα,εμεις ζησαμε ολες μαζι την εγκυμοσυνη σου,τα ξενυχτια στο τελος :P ,την γεννηση της μπουμπους σου,μας ελλειψες μωρε...!Τωρα θα μεγαλωσε η κουκλιτσα,καιρος σε καποια συναντηση να τη φερεις να τη δουμε;):kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καπως ετσι νιωθω και εγω

ειμαι και εγω ενα χρονο σχεδον μελος

και πολλες φορες οτι ρωτησα η ειπα μπορει να εφεραν πολλες κοντρες

γιατι?δεν υπαρχει λογος

καλο ειναι να λεμε τις αποψεις μας και γιαυτο γραφουμε εδω αλλα να τις λεμε σαν αποψεις οχι να τις επιβαλουμε η να τις θεωρουμε και οτι ολες μα ολες πρεπει να κανουν ετσι οπως εμεις λεμε

και εγω πολλες φορες ενιωσα να κατακρινομαι για κατι λες και κανω θανασιμο αμαρτημα

εδω κοριτσια μπαινουμε να ενημερωθουμε να εκφρασουμε αμφιβολιες και φοβους να μιλησουμε με γυναικες που εχουν τα ιδια ενδιαφεροντα και βιωματα

οχι να κατηγορηθουμε

να προσεχουμε λιγο

να μην χωριστουμε σε θηλαζουσες και μη

δεν υπαρχει κανενας λογος

ολες ειμαστε μαμαδες ολες θελουμε παιδια ολες ειμαστε γυναικες ολες ειμαστε ανθρωποι

εχουμε κοινα αυτα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Υβοννη έγραψε:

Αννιω μου ...κι ελεγα που χαθηκε,που χαθηκε..,μη στενοχωριεσαι βρε κουκλα μου με τετοια,μη δινεις σημασια οπως ειπαν τα κοριτσια!;) Αλλοιμονο αν κρινομαστε ως καλες μητερες απο το αν θηλασαμε η οχι!Φυσικα και ειμαστε ολες υπερ του θηλασμου και παροτρυνουμε να θηλαζουν,αλλα οταν για α η β λογο δεν γινεται,ειναι απολυτα σεβαστο!Αντε Αννιω μου να μπαινεις συχνοτερα,εμεις ζησαμε ολες μαζι την εγκυμοσυνη σου,τα ξενυχτια στο τελος :P ,την γεννηση της μπουμπους σου,μας ελλειψες μωρε...!Τωρα θα μεγαλωσε η κουκλιτσα,καιρος σε καποια συναντηση να τη φερεις να τη δουμε;):kiss:

Μελινα μου καλα ειμαστε και εγω και η Αλεξανδρα...Η Αλεξανδρα ισως λιγο καλυτερα...:)

Δεν ξερω αν εκανα καλα που το ανοιξα αυτο το θεμα.

Εχεις δικιο που μου λες να μη δινω σημασια...

Φιλια και αντε να κανονισουμε μολις Σεπτεμβριασει καμια συναντηση...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ! ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΘΗΛΑΖΟΥΣΑ ΜΑΜΑ. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ. ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ! ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΠΕΡΙ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΤΑ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ! ΑΡΑ ΤΟ ΜΑΜΜΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΠΟΛΥ Σ'ΑΥΤΟ. ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΕΚΡΙΝΕ ΜΙΑ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΗΛΑΣΕ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

AFRODITH έγραψε:

εύχομαι να είμαι από αυτές που σε πλήγωσαν έστω και κατά λάθος .

και καταλαβαίνω απόλυτα τα συναισθήματα σου δεν τα υποβαθμίζω αλλά

να σου πω κάτι ....το νόμισμα εχει δυο όψεις και θα σου πω πως το βλέπω εγώ και τι ενοχλεί εμένα .

και εγώ έχω ξενερώσει αφάνταστα και δεν πολύ συμμετέχω όπως πριν γιατί ότι θέμα και να ανοίγετε για τον θηλασμό ότι και να γραφτεί κατακρίνετε και σιγά σιγά καταλήγει σε μια μεγάλη κόντρα και σε καυγά αν και δεν ξεκινάει έτσι .

έχω φτάσει σε σημείο να μην ανοίγω θέμα όταν θέλω να ρωτήσω κάτι αλλά να ρωτάω μέσο πμ.εχω φτάσει σε σημείο που να βλέπω να ανοίγει θέμα και να μην απαντάω σε κοπέλα που εχει πρόβλημα μην τυχών και δημιουργηθεί τίποτα .

έχω φτάσει να φοβάμαι να μιλήσω για το συγκεκριμένο θέμα γιατί θα χαρακτηρισθώ η κακή θηλάζουσα που είναι φανατική .πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη λογοκρισία και "ρατσισμοσ".δεν μιλάω για σένα αλλά γενικά από ότι εχει γίνει εδώ μέσα .προτιμώ να φύγω και να μην ξανά συμμετέχω παρά να ακούω συνέχεια πως λέμε ότι όσες δεν θηλάζουν είναι το ένα και το άλλο (ούτε να το γράψω δεν θέλω).συνέχεια ανοίγονται θέματα ότι νιώθετε κάπως και εγώ πως θέλετε να νιώθω περήφανη που σας κάνω να νιώθετε έτσι? προτιμώ να μην ξανά γράψω και να αποχωρίσω παρά να μου την λέτε συνεχεία γιατί θηλάζω και γιατί μιλάω γιαυτο .

Κανεις δεν ειπε να μην λες οτι θηλαζεις Αφροδιτη και μπραβο σου.

Θεωρω οτι καθε συμπεριφορα ειναι δεκτη στα ορια του επιτρεπτου.

Δηλ. ειναι και λιγο το υφος λιγο το στυλ του γραψιματος που κανουν κατι να ακουγεται ανωτερο απο κατι αλλο.

Εγραψες οτι ευχεσαι να εισαι απο αυτες που με πληγωσαν εστω και κατα λαθος...Μαλλον αλλο ηθελες να γραψεις και εγραψες αυτο...:unsure:

Σωστα?

Εχω παρει προσωπικο μηνυμα απο εσενα οταν ειχα προβλημα με τον θηλασμο στις αρχες το θυμαμαι...Καλως το δεχτηκα και καλως εκανες.

Δεν ειναι κακο.

Απλα στην πορεια ενιωσα -δεν θυμαμαι αν ηταν απο εσενα-νομιζω πως οχι...οτι καπου εχανα το κατι που οι αλλες μαμαδες το κανουνε καλα και εγω οχι...

Ειτε ειναι θηλασμος ειτε ειναι υπνος ειτε ειναι ο,τιδηποτε αλλο.

Δεν θελω ατομα που κομπαζουνε κι ομως παρατηρω οτι ο κομπασμος ειναι εμμεσος.

Να σου πω και το αλλο?

Ουτε το τελειο σπιτι εχω,ουτε τον τελειο αντρα και ναι ουτε και εγω ειμαι η τελεια μαμα...Και αυτο το λεω σε ολες μας.

Γιατι ποτε ΚΑΜΙΑ μας (συμπεριλαμβανομενου και εμου) δεν εγραψε για την οικονομικη κριση??? Για τα χιλιαδες λεφτα που ξοδευουμε σε ενα σωρο υποχρεωσεις....???

Καμια ποτε δεν ειπε "παιδια εχω προβλημα γιατι δεν μας φτανουν..."

Θα ηθελα απλα το μαμμυ να βγει απο αυτο το ροζ συννεφακι που ειναι.

Δεν ειπα να γινουμε μαυροχαμπαροι αλλα ναι η πραγματικοτητα ειναι οτι τωρα αν δεν δουλεψει η μανα και δεν φερει και αυτη λεφτα στο σπιτι τα προβληματα ειναι μεγαααλα...Και καλουμαστε να εχουμε 3 με 4 ρολους ταυτοχρονα...Εκει ειναι τα προβληματα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μια χαρα εκανες,αφου το ενοιωθες μεσα σου,αλλωστε γι αυτο ειναι το φορουμ για να τα μοιραζομαστε ολα!;) θα βρεθουμε και να φερεις και την Αλεξανδρουλα σου,δωστης πολλα φιλακια:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

htan tipografiko lathos kai euxaristw pou mou to episimanes den to eixa dei .phga kai to diorthosa gia tinxon pareksigiseis .

otan kati einai graptw den mporeis na ksereis pos to grafei o alos kai pareksigeis .mporei to thema sou na mhn aforouse emena alla epeidi einai geniko to pernw prosopika .an exeis problhma me shgekrimeno atomo tote ksekatharisetw mazi tou se pm ,otan grafeis gennika einai gia oles tis kopeles se enoxlisan h oxi .

exoun anoiktei pola teteia themata kai exoun dothei poles fores eksigiseis oti .......tzampa kopos ,tzampa xronos den bgazei pouthena ....

egw den eimai se thesh na ksana topothetithw gia tipota apolitos edw mesa .eimai para polu pligomenh kai apoxorw .niothw mia aperanth logokrisia kai kati na me pnigei edw mesa .me pligonei polu giati niothw san to spiti mou alla den mporw na me katigoroune shnexeia adika gia kati pou den kanw kai ....adikos kopos na eksigisw pos niothw ......ante geia kai kalh shnexeia .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

AFRODITH έγραψε:

htan tipografiko lathos kai euxaristw pou mou to episimanes den to eixa dei .phga kai to diorthosa gia tinxon pareksigiseis .

otan kati einai graptw den mporeis na ksereis pos to grafei o alos kai pareksigeis .mporei to thema sou na mhn aforouse emena alla epeidi einai geniko to pernw prosopika .an exeis problhma me shgekrimeno atomo tote ksekatharisetw mazi tou se pm ,otan grafeis gennika einai gia oles tis kopeles se enoxlisan h oxi .

exoun anoiktei pola teteia themata kai exoun dothei poles fores eksigiseis oti .......tzampa kopos ,tzampa xronos den bgazei pouthena ....

egw den eimai se thesh na ksana topothetithw gia tipota apolitos edw mesa .eimai para polu pligomenh kai apoxorw .niothw mia aperanth logokrisia kai kati na me pnigei edw mesa .me pligonei polu giati niothw san to spiti mou alla den mporw na me katigoroune shnexeia adika gia kati pou den kanw kai ....adikos kopos na eksigisw pos niothw ......ante geia kai kalh shnexeia .

βρε αφροδιτακη μην το παιρνεις ετσι

η αληθεια ειναι πως ετσι νιωθω και εγω την στιγμη που κατακρινονται αποψεις γιατι ισως και εμενα να εχουν κατακρινει η εχω προσβληθει πολλες φορες λες και κανω κατι κακο

αλλα ενταξει αν δεν γραφουμε και εδω πως θα μαθουμε οι καινουργιες μαμαδες

εγω παντως εμαθα και ακομα μαθαινω πολλα

και μονο που μοιραζονται αποψεις και εμπειριες μας βοηθαει αυτο

και εσυ με βοηθησες αρκετα στο θηλασμο

απλα σε ολες απευθυνομαι καλο ειναι να λεμε με ηπιο τονο τις αποψεις μας

να μην κατακρινουμε

για να βοηθαει η μια την αλλη

αυτα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αννιω μου, προσωπικα πιστευω πως εχεις δικιο, και διαπιστωσα και γω τα οσα λες περι θηλασμου. συμφωνω απολυτα μαζι σου, αλλα εντουτοις, δεν πρεπει να "σε περνουν κατω" και ουτε να τα λαμβανεις τοσο πολυ τοις μετροιτης...

μ'αρεσε που ειπες πως καποιες ανοιγουν το στομα τους και ξεστομιζουν οτι θελουν, αλλα αστες και μην τις λαμβανεις τοσο υποψη... γιατι αν τις λαμβανεις υποψη, θα λαβεις και αλλα πολλα υποψη... μην δινεις σημασια, εχεις εμας τις υπολοιπες οπως λεει και η marimari!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Afroditi , καλή μου,

γιατί να ...αποχωρήσεις;;;

Είναι αστείο, μην δίνεις σημασία ακόμα

και αν σε έχουν προσβάλει...

Εμεις οι μέλλουσες (σε 2 μέρες!) μαμάδες

διαβάζουμε κ μαθαίνουμε από εσάς

τόόόσα πράγματα......

Όπως έγραψα και στην Αννιώ

χρειαζόμαστε τις συμβουλές σας

και τις εμπειρίες σας....... Αν οι «άλλες»

δεν το καταλαβαίνουν αυτό

πιστεύω θα το καταλάβεις εσύ....

Το Μάμμυ είναι φοβερή παρέα κ χρήσιμη

χάρη σε ...ΌΛΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ας ανοίγουν θεματάκια, ας δημιουργούν κόντρες

και ας προκαλούν εντάσεις

εμείς ΟΛΕΣ θα συνεχίσουμε να είμαστε.....

....Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΑΜΜΥ!!!!!!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννιώ μου καλησπέρα!

Διαβάζω καθημερινά εδώ και πολύ καιρό δημοσιεύσεις στο Mammyland. Έχω απαντήσει μόνο σε αυτές που μπορούσα να δώσω μια σωστή κατά τη γνώμη μου συμβουλή και πάντα με καλή διάθεση. Ειδικά για το θέμα του θηλασμού μέχρι και ρατσιστικές θα χαρακτήριζα κάποιες απαντήσεις. Μη δίνεις όμως σημασία. Δεν αξίζει. Εγώ προσωπικά θήλασα ελάχιστες μέρες και είμαι της άποψης ότι αν δεν το θες δεν μπορείς να το κάνεις. Εγώ απλά δεν ήθελα. Γιατί λοιπόν να κάνω κάτι με το ζόρι? Δεν αισθάνομαι τύψεις και κανείς δεν μπορεί να με κάνει να νοιώσω άσχημα γι' αυτό. Αγαπάω πολύ το μωρό μου. Είναι ότι πιο όμορφο μου έχει συμβεί και όπως όλες μας θέλω μόνο το καλό του. Φυσικά δεν αμφισβητώ ότι το μητρικό γάλα είναι η ιδανική τροφή για τα βρέφη. Επίσης να προσθέσω πως εγώ μεγάλωσα με ξένο γάλα. Ήμουν ένα πολύ γερό παιδί (εύχομαι έτσι και να γεράσω). Πυρετό έχω κάνει 2-3 φορές στη ζωή μου και γενικά έχω αντοχές. Οπότε κορίτσια ξεκολλήστε. Όποια κι αν είναι η άποψη μας απλά την παραθέτουμε. Γενικά στη ζωή μας πρέπει να σεβόμαστε τις απόψεις των άλλων ακόμη και αν διαφωνούμε. Άλλωστε αν φερθούμε επικριτικά ποιό θα είναι το αποτέλεσμα? Κανείς δεν αλλάζει έτσι γνώμη. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε τις γνώσεις μας καθώς και για να λαμβάνουμε γνώση. Για το καλό το δικό μας και των παιδιών μας. Φιλιά σε όλες!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βρε κοριτσια μου....Αφροδιτη μου μη λες τετοια...,μην τα παιρνετε ολα τοις μετρητοις βρε κοριτσια,εδω μιλαμε απεναντι με τους δικους μας ανθρωπους και δημιουργουνται εντασεις,στην γραπτη επικοινωνια ειναι πολυ πιο ευκολο να γινουν παρεξηγησεις,φυσικα ειναι αυτα,ας μην χαλιομαστε με τετοια!Ολα τα μελη ειναι ισοτιμα και το ιδιο χρησιμα,καθε μια δινει με τον δικο της τροπο,καμμια δεν θα φυγει!!!!

Θα εκφραζουμε αυτα που νοιωθουμε και θα ειμαστε μια παρεα,αλλοτε θα διαφωνουμε,αλλοτε θα συμφωνουμε,μα πανω απ ολα θα ειμαστε εδω για να ακουμε η μια την αλλη οταν το χρειαζεται!Αυτο ειναι που μετραει!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

AFRODITH έγραψε:

htan tipografiko lathos kai euxaristw pou mou to episimanes den to eixa dei .phga kai to diorthosa gia tinxon pareksigiseis .

otan kati einai graptw den mporeis na ksereis pos to grafei o alos kai pareksigeis .mporei to thema sou na mhn aforouse emena alla epeidi einai geniko to pernw prosopika .an exeis problhma me shgekrimeno atomo tote ksekatharisetw mazi tou se pm ,otan grafeis gennika einai gia oles tis kopeles se enoxlisan h oxi .

exoun anoiktei pola teteia themata kai exoun dothei poles fores eksigiseis oti .......tzampa kopos ,tzampa xronos den bgazei pouthena ....

egw den eimai se thesh na ksana topothetithw gia tipota apolitos edw mesa .eimai para polu pligomenh kai apoxorw .niothw mia aperanth logokrisia kai kati na me pnigei edw mesa .me pligonei polu giati niothw san to spiti mou alla den mporw na me katigoroune shnexeia adika gia kati pou den kanw kai ....adikos kopos na eksigisw pos niothw ......ante geia kai kalh shnexeia .

ΜΗΝ ΦΥΓΕΙΣ!!!!!!:( :( :( :( :( :( :(
Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ! ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΟΥ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙΣ!!!ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΗΚΑ ΤΩΡΑ!!!:( ΓΙΑΤΙ ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΜΙΑ ΝΑ ΕΙΧΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ! ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΕ "ΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΧΑΡΑ ΤΟΥ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

fisika kai tha simfwnisw me oles.................

bre koritsia oles exoume dikio.i kathe mia apo tin dikia tis meria!!!!!!!!!den iparxei logos na stenaxwriomaste me tetoia..............anniw mou kouklitsa mou.einai aplo....apla opoia se enoxlei...tis tin les!!!!!!!!!!!!!!!kai amesa dimiourgeite kai fasaria.............xaxaxxaxxaplaka kanw!!!!!

afroditaki mou kalo...............ti blakeies einai aytes pou les??????????ante pou tha figeis............................

marimari mou glikeia.....se 2 meres????????????????/me to kalo kouklitsa mou!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

loipon ta pragmata einai poli apla....mpenoume se opoio thema theloume kai apantame se opoio theloume!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

filia se oles sas

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Προσθήκη...