Μετάβαση σε περιεχόμενο

Τι πρεπει να κανω εγω?


Recommended Posts

Καλημερα κοριτσακια μου:) Τι κανετε? Ζεσταινεστε καθολουB) Εχω μια απορια και αν μπορειτε θα ηθελα τη γνωμη σας! Η κορη μου τωρα ειναι σχεδον τριων χρονων και πολλη πεισματαρα(κληρονομικο χαρισμα):P Οταν τη μαλωνω εγω και ειναι ο πατερας της στο σπιτι τρεχει σ' εκεινον, το ιδιο συμβαινει και οταν τη μαλωνει εκεινος. Η απορια μου ειναι, τι πρεπει να κανουμε οταν ο ενας γονιος μαλωνει το παιδι? Πρεπει να το παρουμε αγκαλιτσα να το ηρεμησουμε? Πρεπει να του μιλησουμε και να του πουμε οτι ο μπαμπας η η μαμα που το μαλωσε ειχε δικιο? Να μη κανουμε τιποτα και να το αφηνουμε να κλαει μεχρι να ηρεμησει μονο του? Εχω μπερδευτει κοριτσια και να πω την αληθεια εγω οταν τη μαλωνει ο πατερας της την παιρνω αγκαλιτσα και οταν σταματησει να κλαιει της λεω οτι ο μπαμπας ειχε δικιο που τη μαλωσε....:unsure: Αλλα και παλι δε ξερω αν κανω καλα που τη παιρνω αγκαλιτσα, φοβαμαι οτι μαλλον τη κακομαθαινω ετσι...:S Εσεις τι λετε?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχ καλή μου bibibo εμείς τα έχουμε ξαναπεί αυτά:( , αν θυμάσαι είχα ανοίξει κι εγώ ένα τέτοιο θέμα.

Ακόμα όμως δεν έχω βρεί λύση και νιώθω πως έχω χάσει το παιχνίδι. Ειδικά τώρα που είναι διακοπές έχει γίνει αγρίμη, δεν την αντέχω πραγματικά, η υπομονή μου έχει εξαντληθεί. :blush:

Το κακό με εμάς είναι πως την μαλώνω μόνο εγώ και μόνο εγώ της απαγορεύω πράγματα με αποτέλεσμα να φαίνομαι εγώ η κακιά και να μην με θέλει. Τον άντρα μου τον κάνει ότι θέλει, την μαλώνει σπάνια, π.χ μόνο άν δει να χτυπά τον μικρό αδερφό της , αλλά και πάλι δεν είναι ιδιαίτερα αυστηρός ώστε να πάρει η μικρή το μήνυμα που πρέπει.

Σαν πρώτο εγγόνι, μου την έχουν χαλάσει πολύ οι παππούδες και με εκνευρίζει ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ όταν μου λέει η πεθερά μου ότι «η μικρή είναι ζωηρή και κακομαθημένη».

Εγώ πιστεύω ότι στο παιδικό θα έστρωνε λιγάκι, όμως είπαμε να μην την γράψουμε τον ερχόμενο Σεπτέμβρη γιατί θα έφερνε πολλές ιώσεις σπίτι και θα κόλλαγε και ο μικρός. Τι να πω ελπίζω να έκανα καλά....

Εύχομαι να μας καταποτίσουν τα υπόλοιπα κορίτσια για το πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε την όλη κατάσταση...

Περιμένω νέα....:S

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δε νομίζω ότι είναι κακή η αγκαλιτσα..ίσα ίσα βρίσκει ας το πούμε κάποιον που θα δεχθει τον πόνο της αλλά και θα της επισημάνει πως δεν ήταν σωστή η συμπεριφορά της. Πιστεύω όμως πως το μάλωμα πρέπει να συγκεντρώνεται σε αυτό ακριβώς το πράγμα ..δηλαδή αν πας εσύ ή ο άντρας σου να την μαλώσετε το μάλωμα πρέπει να είναι μια επεξήγηση της λάθος συμπεριφοράς..για παράδειγμα..αν π.χ. έσπασε ένα βάζο και θες να τη μαλώσεις , το μάλωμα θα είναι κάπως έτσι << Επρεπε να έισαι πιο προσεκτική! Κοιταξε τώρα τι έκανες..πάει το αγαπημένο βάζο της μαμάς..φέρε τώρα τη σκούπα να τα μαζέψουμε!>> Θέλω να πω πως αγριάδες δε χρειάζονται απαραίτητα ώστε να τρέξει το παιδί να βρει παρηγοριά αλλου..αν εκείνη τηνώρα που το μαλώνεις του εξηγείς κιόλας το λάθος του πιστεύω πως είναι η καλύτερη αντιμετώπιση. Τώρα αν τσιρίζει και ουρλιάζει εκείνη την ώρα, δεν του δίνεις σημασία, επιμένεις σε αυτό που είπες και΄αφού ησυχάσει μόνο του , πηγαίνεις κοντά του εξηγείς τι έκανε και περιμένεις ν σου ζητήσει συγγνώμη. ΕΛπίζω να βοήθησα και να μην μπέρδεψα περισσότερο...:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αν και ..να σου πω την αλήθεια..καλό ειναι να μην ανακατευόμαστε όταν ο ένας γονιός μαλώνει το παιδί..να κρατάμε μια πολύ ουδέτερη στάση και διακριτκή..ειδικά αν εκείνος βάλει και μια συγκεκριμένη τιμωρία όπως πχ να μείνει στο δωμάτιό της , πρέπει οπωσδήποτε να πάει και αν εκείνη αντιδράει , τότε ο ίδιος γονιός που ξεκίνησε το μάλωμα επιμένει στην τιμωρία..δεν μπορώ να το εξηγήσω περισσότερο..:) γενικά θεωρώ πως αν ο ένας γονιός μαλώνει το παιδί καλύτερα να μην ανακατεύεται ο άλλος και οταν το παιδί πάει σε εκείνον τότε πρέπει με έναν ουδέτερο τόνο μόνο χωρίς αγκαλιές να του εξηγούμε ότι έκανε λάθος..και πως καλό θα ήταν να ζητήσει συγνωμη..αν το πάρουμε αγκαλιά το μπερδεύουμε ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το ασχημο με τη δικη μας ειναι οτι δεν παιρνει απο λογια. Κανω υπομονη, κανω οτι δεν ακουω πολλες φορες αλλα ανθρωπος ειμαι καποια στιγμη θα ξεσπασω κι εγω...........:(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμφωνω μαζι σου tirogaridaki, απλα δε ξερω αν αυτο που κανω ειναι σωστο η τη κακομαθαινω. Χτες της λεει ο πατερας της "πες στη μαμα συγνωμη δε θα το ξανακανω" κι εκεινη ερχεται και μου λεει " δε το ξανακανω"...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πρεπει να έχετε κοινη γραμμη. Μην την παίρνεις αγκαλιά. Γονάτισε στο υψος της και πες της ότι συμφωνεις με τον μπαμπα. Για να τη μαλώνετε κάποια συμπεριφορά της σας ενοχλεί. Συζητηστε το και βρειτε μια κοινη αντιμετωπιση όταν το παιδι αντιδρα έτσι.

Προσωπικά έπαψα να μαλωνω την κόρη μου. Είχε πάντα το αναποδο αποτελεσμα. Αντι να ηρεμησει γινόταν ΧΑΜΟΣ.

ΠΡοχτες που εκανε ενα παιδακι να κλαιει, την πηρα από το χέρι ήρεμα, πήγαμε μονες μας στο υπνοδωμάτιο για να μη μας ακούει κανείς και την ρωτησα αν πεινάει, διψάει ή την ενοχλεί κάτι. Τη ρωτησα γιατι πειραζει το παιδάκι και της είπα ότι δεν μου αρέσει αυτό που κάνει και ότι στεναχωριέμαι που αντι να παίζουν ο μικρός τη φοβάται.

Τα καταφερα. Όλη η κακή της ενέργεια έφυγε. Με αγκάλιασε, μου ζήτησε συγγνωμη και μετά από λίγο έπαιζαν παρεα.

Γενικά δεν της αρεσει να τη μαλώνω μπροστά σε κόσμο, ούτε να της μιλάω απότομα. Της μιλάω με σοβαρό τόνο και δεν διαπραγματεύομαι όταν κάνει κάτι κακό. Μπορεί να της το πω 200 φορές μέχρι να το καταλάβει, αλλά αυτό ειναι επένδυση.

Μανα κουραγιο! Εχεις δρομο μπροστα σου! Θα τα καταφερεις!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

bibibo έγραψε:

Συμφωνω μαζι σου tirogaridaki, απλα δε ξερω αν αυτο που κανω ειναι σωστο η τη κακομαθαινω. Χτες της λεει ο πατερας της "πες στη μαμα συγνωμη δε θα το ξανακανω" κι εκεινη ερχεται και μου λεει " δε το ξανακανω"...
Επρεπε να της τονίσεις ότι δεν είπε αυτό που της ζήτησε ο μπαμπάς..ετσι πιστεύω δηλαδή...
Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα συμφωνήσω με την Αθηνά πρέπει και οι δυο να υποστηρίζετε το ίδιο μπροστά της.

Για μένα ίσως να μην έπρεπε να την πάρεις στην αγκαλιά σου αυτή την στιγμή αλλά αντίθετα να της εξηγήσεις γιατί ο μπαμπάς της την μάλωσε ή της απαγόρευσε κάτι. Και αυτό γιατί από την στιγμή που θα την πάρεις στην αγκαλιά ξέρει ότι οτιδήποτε κακό και να κάνει μπορεί να μην αρέσει στον έναν γονιό αλλά είναι αποδεκτό από τον άλλον αφού θα τρέξει στην αγκαλιά και θα ηρεμήσει χωρίς καμμιά επίπληξη!!

Και ο δικός μας γιος έτσι είναι αλλά αν τον έχει μαλώσει ο άντρας μου και έρχετε σε μένα προσπαθώ να του εξηγήσω πώς έχει η κατάσταση ακόμη και αν διαφωνώ με τον άντρα μου. Όταν είμαστε μόνοι μας - με τον άντρα μου- του λέω ότι διαφωνώ κλπ. και ότι ίσως δεν πρέπει να το ξανακάνουμε κλπ. κλπ.

Εμείς διαφωνούμε πολύ όσον αφορά στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμφωνώ με την Argi !

Να κρατάτε και οι δυο την ίδια-σταθερή-στάση.Δεν μπορεί πχ.να την μαλώνει η μαμά ,δείχνοντας της οτι εκανε κάποιο λάθος,και ο μπαμπάς να την επιβραβευει και να ξεχνάει την τιμωρία της μαμάς.;)

Πώς της δείχνετε οτι κάτι δεν είναι σωστό;Της φωνάζετε;Την βάζετε τιμωρία;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Με την τιμωρια δεν εγινε δουλεια, μου φαινεται οτι εξαγριωνεται περισσοτερο. Παω με τα νερα της γιατι εχω κουραστει με τις φωνες. Επεισης εχω κουραστει απο τις "ευγενικες" μπιχτες της γειτονισας "την ακουμε την Λαμπρινιτσα, ζωη να'χει".................Αχχ να μεγαλωσει να ηρεμησει:P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σίγουρα δεν είμαι η πλέον ειδική για να απαντήσει σε αυτό το θέμα αλλά θα ήθελα να σας πώ τί συζητουσα χθες με μία γνωστή μου κοινωνική λειτουργό που ασχολείται με παιδάκια και το εφαρμόζει και στο δικό της παιδί που είναι 4 ετών και λέγεται "μέθοδος της σκέψης".

Κατ΄αρχήν και οι δυο γονείς πρέπει να έχουν κοινή γραμμή, ακριβώς την ίδια στάση δλδ. Είναι λάθος όταν το μαλώνει ο ένας να το αγκαλιάζει ο άλλος. Έτσι μπερδεύεται το παιδί και δεν καταλαβαίνει ότι έκανε κάτι κακό.

Όταν κάνει λοιπόν κάτι κακό το παιδί το μαλώνουν (και οι δυο) και του λένε να μην το ξανακάνει και του εξηγούν τους λόγους. Αν το ξανακάνει τότε πάλι το μαλώνουν αλλά πάλι του εξηγούν ακριβώς για ποιό λόγο το μαλώνουν και ότι θα το βάλουν στο δωμάτιο της σκέψης και θα καθήσει στην καρέκλα της σκέψης για να το σκεφτεί (μόνο του). Αυτό το κάνουν για τόσα λεπτά όσο και η ηλικία του παιδιού. Δηλαδή αν είναι 3 ετών το αφήνουν στο δωμάτιο στης σκέψης για 3 λεπτά. Μόλις τελειώσουν τα 3 λεπτά μπαίνει ο γονιός στο δωμάτιο και του εξηγεί πάλι ΑΚΡΙΒΩΣ το λόγο για τον οποίο τον μάλωσαν για να γίνει σαφές στο παιδί. Τα παιδιά ενοχοποιοούνται πολύ εύκολα και όταν τα μαλώνουν νομίζουν ότι είναι κακά παιδιά. Γι'αυτό και είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουν το λόγο για τον οποίο τα μαλώνουν οι γονείς. Όταν το καταλάβουν αυτό θα σκεφτουν πολύ για να το ξανακάνουν.

Ελπίζω να βοηθήσει κάπως αυτή η μέθοδος. Δεν έχω προσωπική εμπειρία γιατί δεν έχω παιδί.

Να σας ζήσουν τα παιδάκια σας!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

BIBIBO ΜΟΥ, ΕΙΣΑΙ ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΓΧΩΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΩΦΗ ΤΗΣ ΚΟΡΟΥΛΑΣ ΣΟΥ!!! ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΗΡΑΜΙΣΕ, ΗΡΕΜΙΣΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΣΑΝ ΦΙΛΕΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΚΛΑΨΕΙ, ΘΑ ΟΥΡΛΙΑΞΕΙ ΘΑ ΠΙΣΜΩΣΕΙ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΟΜΠΟΤΑΚΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ! ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΝ ΠΕΙ Η ΓΕΙΤΩΝΙΣΣΑ ΝΑ ΤΗΣ ΠΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ! ΑΝ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΤΣΙΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ!:angry: ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΟΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΕΣΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΤΗΝ ΑΓΓΑΛΙΑΖΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΘΥΜΗΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΚΟ! ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ! ΤΩΡΑ ΜΗΠΩΣ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ? ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΑΤΑΞΙΕΣ? ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΚΑΤΙ! ΠΕΣ ΤΗΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑΡΕΙΣ! ΤΥΜΩΡΗΣΕ ΤΗΝ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΟΝΕΣΕΙ! ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΩ ΠΑΓΩΤΟ! ΑΣΕ ΤΗΝ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙ! ΑΥΤΗ Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΤΑΖΕΙΣ! ΑΣΕ ΤΗΝ ΝΑ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΕΙ! ΤΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΔΕΙΝΕΙΣ? ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΧΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ! ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ! ΟΛΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ! ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

tirogaridaki έγραψε:

Αν και ..να σου πω την αλήθεια..καλό ειναι να μην ανακατευόμαστε όταν ο ένας γονιός μαλώνει το παιδί..να κρατάμε μια πολύ ουδέτερη στάση και διακριτκή..ειδικά αν εκείνος βάλει και μια συγκεκριμένη τιμωρία όπως πχ να μείνει στο δωμάτιό της , πρέπει οπωσδήποτε να πάει και αν εκείνη αντιδράει , τότε ο ίδιος γονιός που ξεκίνησε το μάλωμα επιμένει στην τιμωρία..δεν μπορώ να το εξηγήσω περισσότερο..:) γενικά θεωρώ πως αν ο ένας γονιός μαλώνει το παιδί καλύτερα να μην ανακατεύεται ο άλλος και οταν το παιδί πάει σε εκείνον τότε πρέπει με έναν ουδέτερο τόνο μόνο χωρίς αγκαλιές να του εξηγούμε ότι έκανε λάθος..και πως καλό θα ήταν να ζητήσει συγνωμη..αν το πάρουμε αγκαλιά το μπερδεύουμε ...

Συμφωνώ απόλυτα! Θα πρέπει να κρατήσουμε ουδέτερη στάση για να μην παθαίνει σύγχηση! Γιατί αργότερα θα είναι ακόμα πιο δύσκολο!! Στην εφηβεία όταν θα τσακώνεσαι εσύ μαζί της, και δεν θα συμφωνείς με κάτι θα τρέχει στον μπαμπά; Ή το αντίθετο; Εμείς πάντως έχουμε πει με τον άντρα μου όταν θα το μαλώνει κάποιος από τους δυο ο άλλος δεν θ'ανακατεύεται! Ύστερα θα το συζητάμε οι δυο μας! Αν για παράδειγμα δεν συμφωνούμε με την στάση του άλλου, ποτέ δεν θα το πούμε μπροστά στο παιδί, έτσι ώστε να μην παίρνει αέρα το παιδί! Καλό είναι όταν γίνεται κάτι τέτοιο κι έρχεται σε σένα ή πάει στον μπαμπά της, να της πείτε με ουδέτερο ύφος ότι ο μπαμπάς ή η μαμά σε μάλωσε γι'αυτό! Χωρίς αγκαλιά. Είναι δύσκολο το καταλαβαίνω.. εγώ να δω πως θα το κάνω..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα κοριτσακια μου! Θα συμφωνησω με ολες σας! Το θεμα ειναι να συμφωνησω και με τον αντρα μου. Η αληθεια ειναι οτι ειναι μοναχοκορη και εχουμε πεσει ολοι πανω της:):P Ευχαριστω για τις συμβουλες σας. Φιλακια πολλα:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

miracle_mamma δε της φωναζουμε γιατι καταρχην δε μ' αρεσουν οι φωνες και δευτερον πιστευω οτι με τις φωνες μαθαινει το παιδι να φωναζει. Σαν τιμωρια εφαρμοζω για πραδειγμα να μη της παρω παγωτο η να μη της βαλω το αγαπημενο της dvd να δει. Τις περισσοτερες φορες ποιανει.... οχι παντα ομως!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...