Μετάβαση σε περιεχόμενο

Χαρτογράφηση καρυότυπου κι άλλες ιστορίες...


Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια... Θέλω τη βοήθειά σας σ' ένα θέμα αρκετά εξειδικευμένο... :huh: Σας θέτω τα δεδομένα έτσι όπως τα ξέρω κι αν έχετε ακούσει, μάθει ή ζήσει κάτι παρόμοιο (εννοείται πως το απεύχομαι), σας παρακαλώ πείτε μου ό,τι μπορείτε.

Πριν από λίγο καιρό, μια πολύ αγαπημένη μου φίλη, μετά από δυο αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής, έκανε εξέταση καρυότυπου η οποία έδειξε στην ίδια μετατόπιση κάποιου χρωμοσώματος. Τώρα ακριβώς τι σημαίνει αυτό δεν ξέρω να σας πω - αυτό που ξέρω είναι ότι εξ' αιτίας αυτής της μετατόπισης δημιουργούνται έμβρυα που είναι πολύ άρρωστα και ο οργανισμός είτε τα αποβάλει σχεδόν αμέσως μετά την εμφύτευση (αυτό έγινε στην πρώτη απόπειρα εξωσωματικής - πρώτη χοριακή θετική και 2 μέρες μετά σχεδόν μηδενική) είτε το αργότερο μέσα στο πρώτο δίμηνο οδηγούνται σε αποβολή. Τουλάχιστον έτσι τους είπε ο γενετιστής...

Από τα γονιμοποιημένα ωάρια που έχει, ένα στα τέσσερα θα είναι υγιές, χωρίς το πρόβλημα αυτό και τα υπόλοιπα είτε θα έχουν το πρόβλημα στα χρωμοσώματα αλλά δε θα νοσήσουν ποτέ είτε θα είναι τα άρρωστα και γίνεται ότι περιέγραψα παραπάνω.

Για να αυξήσει τις πιθανότητες υγιούς εμβρύου και πετυχημένης εξωσωματικής, της είπαν να κάνει χαρτογράφηση καρυότυπου και από κει και πέρα έλεγχο σε κάθε ένα από τα γονιμοποιημένα έμβρυα για να αποκλείονται τα άρρωστα και να προχωρούν με τα υγιή.

Στη συνέχεια, της είπαν να εξαντλήσει όσα γονιμοποιημένα ωάρια είχε στην κατάψυξη (τι περίεργα που ακούγεται.. παιδί στην κατάψυξη.. :unsure::huh: τέλος πάντων..) κι αν δεν πετύχει, τότε να προχωρήσει με όλα αυτά... κι αφού της είπαν ότι σε περίπτωση μη υγιούς εμβρύου αποκλείεται να προχωρήσει μια εγκυμοσύνη, έκανε την τρίτη προσπάθεια εξωσωματικής με τα τελευταία και... Σήμερα πήρε τα αποτελέσματα: αρνητικό.

Μπορείτε να καταλάβετε σε τι κατάσταση βρίσκεται..η απογοήτευση στον υπερθετικό βαθμό.

Όλη αυτή η ιστορία περί χαρτογράφησης καρυότυπου και ελέγχου των εμβρύων κλπ κλπ, κοστίζει τρελά λεφτά. Για την χαρτογράφηση αν θυμάμαι καλά, στο κέντρο γενετικής που πήγε, της είπαν 3500 ευρώ! Και για κάθε έμβρυο που θα ελέγχουν, 300 ευρώ! Ας μας πουν και που φυτρώνουν ευρουλιές.. να πάρουμε 5-6 για το μπαλκόνι μας... :angry::dry::blink:

Αυτά τα ολίγα ξέρω..

Το ξέρω.. σας ζάλισα λίγο.. και συγγνώμη :blush:

Αν ξέρετε κάτι, κάποια παρόμοια ιστορία, οτιδήποτε... θα το εκτιμούσα πολύ να την μοιραστείτε μαζί μας... Ευχαριστώ! :):kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

crazy δεν γνωρίζω κάτι παρόμοιο...:huh:

Σαν ενέργεια δεν μου ακούγεται και τόσο παράλογη.Δηλαδή στέκει κάτι τέτοιο(απο την λίγη βιολογία που ξέρω)

Όντως τα χρήματα είναι πολλά...:unsure:

Είναι καινούργια μέθοδος;Ή υπήρχε και παλιότερα; Συγνώμη αλλά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με την εξωσωματική :blush:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπέρα σου. όσα της είπαν της φίλης σου για τον καρυοτυπικό έλεγχο είναι σωστά. η φίλη σου έχει κάποιο γεννετικό πρόβλημα να φανταστώ και το ποσοστό 25% που της έδωσε ο γεννετιστής είναι μικρό για να κάνει κουτουρού προσπάθειες. εαν δεν έχει δυνάμεις άλλες για προσπάθειες , να κάνει εξωσωματική μέσω ελέγχου καρυότυπου που της είπαν είναι 100% σίγουρο για την ελεγχόμενη χρωμοσωμική ανωμαλία και για αρκετές γονιδιακές. ας μην ταλαιπωρείται άλλο κρίμα είναι. ήδη θα έχει μεγάλη απογοήτευση πες της να βρεί έναν πολύ καλό γιατρό και κέντρο γονιδιακό και να το προχωρήσει.

καλή της επιτυχία. ξέρω πόσο δυσκολο της είναι , να μην απογοητεύεται.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσάκι μου, ούτε εγώ ξέρω πολλά.. μάλλον είναι καινούρια μέθοδος αυτή. Των τελευταίων χρόνων. Έτσι κι αλλιώς, όλο αυτό με την γενετική κλπ, είναι σχετικά καινούριο "φρούτο"... Σίγουρα στέκει σαν διαδικασία, αλλά πολλά τα λεφτά... τουλάχιστον στον ιδιωτικό τομέα.

Έχω ακούσει πως γίνονται παρόμοιοι έλεγχοι σε δημόσια νοσοκομεία, στο Παίδων και στο Αλεξάνδρας νομίζω, αλλά δεν ξέρω καθόλου λεπτομέρειες, γι'αυτό και σκέφτηκα να το βάλω εδώ ως θέμα, μήπως κάποια κοπέλα ξέρει κάτι παραπάνω.

Και νομίζω κάποιες κοπέλες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με αποβολές και αποτυχημένες εξωσωματικές, καλό θα'ναι να "ψαχτούν" και προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Marker, καλώς ήρθες στο mammyland! :)

Αν κατάλαβα καλά, περιμένεις δίδυμα αγοράκια;; Με το καλό!!! :)

Σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου. Έτσι όπως τα λες είναι.. Σε κάθε γονιμοποιημένο ωάριο έχει 25% πιθανότητες να είναι υγιές. Αν κάνει προσπάθειες εξωσωματικής στα κουτουρού όπως λες, σίγουρα μειώνει τις πιθανότητες, αυξάνει την ταλαιπωρία..το κόστος.. όλα..

Προφανώς πρέπει να το πάρει απόφαση ότι θέλει μια περιουσία για όλα αυτά και να προχωρήσει...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ρουλαααα

τι κριμαααααααα:( :( :( :(

Γιατι μωρε????? Αχχχχχχχχχχ... τι να πω...

Δυστυχως δεν εχω πληροφορηση για κατι τετοιο για να βοηθησω.

Απλα ηθελα να εκφρασω αυτο το μεγαλο αχ...:unsure:

Φιλια και στις δυο σας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...