Μετάβαση σε περιεχόμενο

ενα μηνυμα σχετικα με το θηλασμο


Recommended Posts

κοριτσια μου με αφορμη τις τοσες συζητησεις που εχουν γινει για τον θηλασμο θελω να γραψω τα εξης

εγω οταν εμεινα εγκυος δεν σκευτομουν καθολου το θεμα θηλασμος ελεγα ελα μωρε εχω χρονο μπροστα μου!!! μεγα λαθος!!!

οταν ηρθε η ωρα μου να γεννησω και γεννησα προωρα ειχα πλεον χασει την ευκαιρια να μαθω για τον θηλασμο αφου να φανταστειτε και ξερω θα σας φανει αστειο οτι την επομενη της καισαρικης μου ηρθε το γαλα και μου λεει η διπλανη μου ''αναστασια ηρθε το γαλα σου να το πεις στην μαια'' και λεω εγω το εξης κουφο ''μα καλα και με την καισαρικη ερχεται γαλα??'' ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΗ ΤΕΛΕΙΩΣ (ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟ!!!)

το λεω στην μαια και μου λεει ''αν ειναι να θηλασεις που εγω σου λεω ΝΑΙ!! πρεπει να ρωτησεις το νεογνολογικο'' γιατι ο μπεμπης ηταν διασωληνωμενος

φευγω και παω και μου λεει η παιδιατρος παιρνεις φαρμακα κανεις και ενεσεις δεν κανει να το κοψεις το γαλα και ετσι εκανα

ισως αν ειχα πληροφορηθει εγκαιρα και καλυτερα τωρα να ειχα θηλασει το μωρο μου ισως αν ειχα ενημερωθει καλυτερα και να ειχα ψαχτει περισσοτερο να ηταν ολα καλυτερα

ισως αν τον θηλαζα να ειχε λιγοτερο εντονους κολικους και να μην ηταν τοσο εντονη η παλινδρομηση του πολα ΙΣΩΣ περνανε απο το μυαλο μου και να πω την αληθεια στεναχωριεμαι που δεν εζησα αυτην την εμπειρια θυμαμαι χαρακτηρηστικα οταν τον εφερα στο σπιτι που οταν τον ειχα αγκαλια επιανε την μπλουζα μου και την βυζαινε!!!!!! δεν θα το ξεχασω ποτε το παιδι πηγαινε απο μονο του στο στηθος χωρις καμια προτροπη και εγω....ανιδεη τελειως!!! με ολο αυτο το μεγαλο μηνυμα θελω να πω στις νεες μανουλες να ψαχνονται με το θεμα του θηλασμου πριν ερθει το μωρακι τους στον κοσμο να ειναι ενημερωμενες και να ξερουν τι θα κανουν οταν ερθει εκεινη η στιγμη να μην τα χανουν να εχουν υπομονη και επιμονη γιατι ειναι δυσκολο στις αρχες τουλαχιστον (ετσι νομιζω)και να κλεινουν τα αυτια τους στα στα ΠΡΕΠΕΙ και να ακουν την καρδια τους

αυτα!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ! ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΜΑΣ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα μπεμπούλης, τώρα που ξέρεις περισσότερα ίσως στο 2ο παιδάκι (αν θέλεις να κάνεις 2ο) να το θηλάσεις και να απολαύσεις και εσύ τις στιγμές του θηλασμού, την τρυφερότητα αλλά και την όμορφη στιγμή όταν τα δυο ματάκια σε κοιτούν γεμάτα αγάπη και ικανοποίηση :)

Και εγώ δεν ήξερα τίποτε για τον επαναγαλακτισμό και έτσι θήλασα τον γιο μου μόνο 5,5 μήνες, τώρα συνεχίζω με την κόρη μου που είναι 8,5 μηνών.:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αναστασία μου πόσο δίκιο έχεις!

Ο θηλασμός είναι μεγάλο θέμα! Κι' εγώ αν δεν ενημερωνόμουν εγκαίρος(internet -Βιβλίο κας Πατσουρού) σίγουρα δεν θα είχα καταφέρει να θηλάσω. Δυστυχώς παίζονται πολλά συμφέροντα και δεν υπάρχει στήριξη και ενημέρωση στη μητέρα που θέλει να θηλάσει! Ειδικά οι παιδίατροι δεν σε στηρίζουν καθόλουν και οδηγούν τη νέα μητέρα με τις συμβουλές τους σε αποθηλασμό! (Δώσε το βράδυ συμπλήρωμα να χορτάσει το παιδί να κοιμηθεί) και άλλα τέτοια. Η σκηνή που περιέγραψες (το μωράκι να ψάχνει στην μπλούζα σου για το στήθος) πραγματικά με συγκίνησε! Όμως μην στεναχωριέσαι! Την αγάπη μας στο παιδί τη δείχνουμε με χίλιους άλλους δύο τρόπους! Στο άλλο στου παιδάκι- αν το θές και έσύ- θα ξέρεις πολύ περισσότερα! Είναι όμως γεγονός οτι δεν υπάρχει ενημέρωση. Ακόμα και στην τηλεόραση βρε κορίτσια πότε παρουσιάστηκε ένα θέμα που να ενημερώνει για το θηλασμό? Όταν λέω οτι θηλάζω μου λένε: Έχεις γάλα ? (με απορία) και συνεχίζουν: εγώ είχα λίγο

Γι' αυτό λοιπόν είναι πολύ σωστή η συμβουλή σου προς τις νέες μανουλες

ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ όσο μπορούν προκειμένου να θηλάσουν τα αγγελούδια τους!

Φιλιά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα κοριτσια!Αναστασια μου σημερα ξυπνησα ακριβως με αυτη τη σκεψη!Τον θηλασμο!

Αφορμη σταθηκε η χθεσινη μου βολτα για καφε σε εναν παιδοτοπο οπου συναντησα 3 φιλες μου που εχουν ηδη παιδακια....

Η αποψη τους ηταν αντιθετη απο τη δικη μου.Απο το μαιευτηριο κ τους παιδιατρους το μυαλο τους ειχε κολλησει στις παρακατω ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ πιστυεω αποψεις:

-Μου λεγαν πως πρεπει να θηλαζεις μονο για 7 λεπτα στο καθε στηθος(σιγα μη βαλω κ χρονομετρο!) γιατι λεει τα μωρα σε τοσο χρονο θα παρουν οσο γαλα εχεις να δωσεις-μετα να δωσεις συμπληρωμα αν δεν χορτασε(Επαθα την κριση μου εγω!)

-Ειναι λεει υπουλα και τοσο πονηρα,ειδιακ τους 1ους 2 μηνες, που αν τα αφησεις πανω απ'το 15λεπτο στο στηθος σε "χρησιμοποιουν" απλα για πιπιλα ολη μερα και κακομαθαινουν!!!Πως να τους επειθα για την περιοδο εδραιωσης της γαλουχιας???Αφου ακομα δεν εγινα μανα?(εμ ειναι κ αυτο!)Αν ειναι δυνατον...Και τις λεω:Το μωρο βγηκε απ'το μικρο του μπαλονακι μετα απο 9 μηνες και θελει να νιωσει την ασφαλεια της μανουλας θηλαζοντας...Γιατι να του το στερησεις αυτο???Στον βροντο βεβαιως!

-Επισης(ακουσον-ακουσον!) λεγανε πως αν μια γυναικα δεν εχει πολυ γαλα(που ολες ξερουμε πια πως αυτο συμβαινει πολυυυυυυυ σπανια και αν!) το μωρο λεει χανει περισσοτερες θερμιδες προσπαθωντας να ρουφηξει απ'οτι αυτες που θα παρει απ'το γαλα!!!Και αυτη ειναι αποψη παιδιατρου-που φυσικα διαφωνω!

Ουτε για το αν γεμιζει 7-8 πανες τη μερα ουτε για το αν παιρνει βαρος κανονικα τις επεισε!!!!!!

Και να σημειωσω πως με τη μια που μιλησαμε περισσοτερο δεν δουλευε και δεν εχει αλλο παιδακι!!!!!Δλδ ειχε ολο το χρονο στη διαθεση της(προφανως δεν ειχε την διαθεση) να θηλασει μεχρι και τωρα που η μπεμπα της ειναι 10 μηνων...

Νομιζω πως ο θηλασμος ειναι το πρωτο κ σημαντικοτερο δωρο που μπορει να χαρισει μια μανουλα στο παιδι της...Φυσικα δεν αναφερομαι σε προβληματα υγειας ή επιβιωσης!Εκεινο ειναι αλλο θεμα! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αγάπη μου το χειρότερο είναι να πείσεις αυτές ,εγώ δεν μιλάω με τη κολλητή μου για τον θηλασμό ακριβός γιαυτο τον λόγο .δεν θήλασε καθόλου γιατί πείσθηκε ότι δεν έχει γάλα και τα ξέρει όλα λάθος .

απλά στην επόμενη εγκυμοσύνη της θα της πάρω Δώρο τα βιβλία της πατσουρου .ώρες ώρες καλύτερα να μην μιλάς ,δεν βγάζει πουθενά μόνο θα σε κάνουν χειρότερα ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μα ειναι κριμα Αφροδιτη μου....Χωρις καν να το προσπαθησουν,κι ας ζοριζοντουσαν λιγακι, ειναι καθετες....Και ειναι κ η πλειοψηφια....Φυσικα εγω δεν μπορω να εκφερω αποψη γιατι "δεν εγινες ακομα μανα" κ "θα δουμε τι θα λες αργοτερα" κλπ.

Τουλαχιστον θα το παλαιψω με ολο μου το ειναι!Και θα το κανω με δεκα φορες περισσοτερη δυναμη γιατι εχω την πολυτελεια να μην δουλεψω!

Πραγματικα δεν ξερω γιατι εχει συμβει αυτο το πραγμα στην χωρα μας...Ποσα λεφτα θα βγαλουν επιτελους αυτοι οι γιατροι??? :angry: Οχι πως βγαζω κ τις μαιες απ'εξω...Εχω ακουσει πολλες ιστοριες για αγριους και απο αυτες!Αντε να δουμε τι θα μου τυχει!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμφωνώ και εγώ με την Αφροδίτη. Κάποιες φορές είναι καλύτερα να μήν μιλάς! Όταν βλέπεις πως δεν έχουν διάθεση να μάθουν κάτι παραπάνω. Όσο για τα βιβλία της κυρίας Πατσούρου? Δεν το συζητώ Κάθε μέλλουσα μανούλα πρέπει να τα προμηθευτεί. Δίνει απαντήσεις και καταρρίπτει μύθους για το θηλασμό!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα κοριτσια!!!! Με προλαβατε! Ημουν ετοιμη τωρα να ρωτησω σχετικα με το θηλασμο κ αν υπαρχει καποιο βιβλιο σχετικα μ'αυτον.Περιμενω να γεννησω σ'εναμιση μηνα κ εχω αποφασισει οτι οσο εξαρταται απο μενα θα την θηλασω τη μπουμπου μου!!!!!:P .Συμφωνω απολυτα μαζι σας οτι ειναι φοβερο το δεσιμο που δημιουργηται μεταξυ μανας και μωρου απο το θηλασμο και οχι μονο βεβαια!!!!!!!!

Τα βιβλια της κας Πατσουρου πως ακριβως λεγονται? και τι εκδοσεις ειναι? ξερετε να μου πειτε? Ευχαριστω εκ τω προτερων.Φιλια:kiss: :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

χαιρομαι πολυ που περασα το σωστο μηνυμα κοριτσια μακαρι να ειχα αρχισει και εγω πιο νωρις να διαβασω καποιο βιβλιο αλλα οταν ηθελα να το κανω καπου εκει γυρω στον 7ο ηρθε ο μπεμπης και με προλαβε:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Steisi είναι δύο τόμοι, ο πρώτος έχει και dvd με τις στάσεις θηλασμού, λέγονται "θηλασμός μια υπέροχη σχέση".

Μπεμπούλης μην στεναχωριέσαι για ότι δεν έγινε στο παρελθόν. Πάντα να χαίρεσαι για αυτά που γίναν, για τα καλά που σου έφερε η ζωή και που πέτυχες εσύ ως άτομο και για αυτά που ΜΠΟΡΕΙΣ να πετύχεις στο μέλλον!:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οσο πιο γρηγορα σκεφτεται μια γυναικα τον θηλασμο απο την στιγμη που θα μεινει εγκυος τοσο το καλυτερο για εκεινη και το μωρο της

Κατα τον 5ο μηνα που αρχισα να το σκεφτομαι μετα την αυχενικη Β επιπεδου στην αρχη και μονο που το σκεφτομουν ενιωθα σαν αγελαδα σε βιομηχανια παραγωγης γαλακτος!!!

Μετα απο λιγο ελεγα οτι θα την θηλασω για 5-6 μηνες σιγουρα και μετα στοπ

Μετα στον 7ο ελεγα για να μπορεσω να συνεχισω τον θηλασμο θα παρω θηλαστρο για να μπορω να κανω και καμοια βολτα γιατι δεν θα αντεχα να θηλαζω και εξω μπροστα σε αλλους

και πλεον στον 8ο λεω θα θηλασω μεχρι οπου μπορεσω απλα μετα το 6μηνο θα παρω θηλαστρο για αργοτερα οταν θα αρχισω να δουλευω και αν θελω να θηλασω και εξω θα παρω ενα μαρσιπο η ενα σεντονακι θα εχω μαζι μου και θα θηλαζω διακριτικα και εξω και σε οποιον αρεσει

Και γενικα ειμαι αρκετα πιο χαλαρη και ηρεμη με το θεμα του θηλασμου απο οτι θα ημουν αν περιμενα να το σκεφτω τον τελευταιο μηνα η οταν θα γεννουσα

Ειδικα στην αρχη οταν πρωτοσκεφτηκα το θηλασμο καθε φορα με επιανε μια ανατριχιλα ενα αγχος μια δυσαρεσκεια απιστευτη

αλλα με λιγη ενημερωση και φυσικα να δωσεις στον εαυτο την ευκερια να προετοιμαστει καταλληλα για τον ρολλο που θελεις να εχεις ως μητερα δεν σου φαινονται ξαφνικα ολα βουνο και ειναι πολυ σημαντικο να δωσει καποια νεα μητερα την ευκερια απο νωρις να προετοιμασει το σωμα και την ψυχολογια της

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

AFRODITH έγραψε:

αγάπη μου το χειρότερο είναι να πείσεις αυτές ,εγώ δεν μιλάω με τη κολλητή μου για τον θηλασμό ακριβός γιαυτο τον λόγο .δεν θήλασε καθόλου γιατί πείσθηκε ότι δεν έχει γάλα και τα ξέρει όλα λάθος .

απλά στην επόμενη εγκυμοσύνη της θα της πάρω Δώρο τα βιβλία της πατσουρου .ώρες ώρες καλύτερα να μην μιλάς ,δεν βγάζει πουθενά μόνο θα σε κάνουν χειρότερα ...

Έχω ακριβώς την ίδια εμπειρία με δική μου κολλητή. Και είχα ακριβώς την ίδια ιδέα :) Στην επόμενη εγκυμοσύνη θα της πάρω τα βιβλια της Πατσούρου - που τα έμαθα εδώ στο φόρουμ...

Μάλιστα στη δική μου περίπτωση η θέση μου ήταν ακόμη πιο δύσκολη, γιατί η φοβερή και τρομερή παιδίατρος που έχει, και που της είπε και τα κλασσικά ότι δεν έχει γάλα και αφού πονάει κι όλας (η μπέμπα δεν έπιανε καλά τη θηλή) ας το σταματήσει και πως ότι ήταν να πάρει το παιδί το πήρε (ούτε 40 μέρες και με πολύυυυ συμπλήρωμα) και και και ένα σωρό μ.....ς, η κυρία λοιπόν αυτή είναι αδερφή του άντρα της και μάλιστα έγινε και νονά της μπέμπας αργότερα :angry: Τι να έλεγα λοιπόν? Ελπίζω τα βιβλία να της ανοίξουν λίγο τα μάτια γιατί κρίμα είναι να πιστεύει ότι φταίει αυτή (που δεν είχε γάλα) και η μπέμπα (που την πονούσε) που δε θήλασε...

ΜΠΕΜΠΟΥΛΗΣ, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν τέτοια μηνύματα στο φόρουμ γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη άγνοια και ακόμα και παραπληροφόρηση στο θέμα θηλασμός. Εσύ δεν υπάρχει λόγος να στενοχωριέσαι πλέον, ο μπεμπούλης σου μεγαλώνει με πολύ πολύ αγάπη και τα πάει μια χαρά :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω ηθελα να θηλασω! το ελεγα παντα! μου αρεσε να βλεπω μανουλες να θηλαζουν τα παιδια τους!

εκλεισα τα αυτια μου , οπου χρειαστικε πηρα δραστικα μετρα(αλλαξα παιδιατρο)και εκανα αυτο που εγω νομιζα σωστο!

ενα μεγαλο ευχαριστω το γιατρο μου που πριν κοψει τον ομφαλιο λωρο εβαλε το μωρο στο στηθος! στις μαιες υπευθυνες θηλασμου στο νοσοκμειο ελενα που με βοηθησαν να μην τα παρατησω οταν η μικρη μπηκε στην μοναδα,

στον αντρα μου που ηταν διπλα στην αρχη κια αντεχε ολα τα παραλογα που ζητουσα την ωρα που θηλαζα εγκλοβισμενη στον καναπε 23ωρες το 24ωρο!

θηλαζουμε 14 μηνες και συνεχιζουμε!

το βιβλιο της πατσουρου ειναι πολυ καλο!εγω το προμηθευτικα οταν η μικρη εγινε 8 μηνων!το εχω κανει ηδη δωρο σε δυο φιλες που γεννησαν αλλα δυστηχως δεν φανηκε χρησιμο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

koritsia omologo pos an de itan mai fili mou,i lovie k to forum de ksero an thilaza..i mallon ksero...de tha thilaza...

ego iksera oti otan thilazeis einai polli eykolo..girnas apo tin kliniki k exeis gala..

de iksera ayta pou epatha ego...oli mera na thilazo..k peismosa k elega tha antekso..k na me lene oloi kale dose kseno afou de exeis..k na to leo sti fili mou k stin lovie k na me lena apokleietai..k etsi paideytika 1.5 mina alla mesa po tin kardia mou sas leo oti einai apolaysi...

tous xilioeyxaristo...

k diabasa k tis patsourou ta biblia...ΤΕΛΕΙΑΑΑΑ

einai o kaliteros desmos anamesa sti mama k sto paidi..

simera ektaktos piga sti douelia gia mia mera..

eixa bgalei me to thilastro k afisa sto antra mou..

e sas pliroforo pos de ithele mpoukali///alla bizi...

tora tha mou epis de tha mporeis omos na to afineis pouthena..

e de thelo...oso thilazo tha ton exo ego k mono...

:blink: ....:laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σας μαμάδες και μέλλουσες μαμάδες , γράφω σε forum για πρώτη φορά και αυτό γιατί το ανακάλυψα τώρα με κίνητρο την εγκυμοσύνη μου .Είμαι στην αρχή του έβδομου μηνά, μόλις έχω τελειώσει τη δουλεία μου και μπορώ πλέον να παρακολουθήσω μαθήματα θηλασμού και φροντίδας του παιδιού. Αν κάποιος/α ξέρει που να απευθυνθώ εκτoς τα διάφορα καταστήματα παιδικών, θα με διευκόλυνε πολύ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

mpravo sas pou mporeite kai thilazete ,dustuxos den itan toso efkolo gia oles nas kai oso kai an prospathisame kai to palepsame den ta kataferame gia diaforous logous,sas akouo pou lete oti thulazete kai zilevo,elpizo sto deftero paidi na ta katafero...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΥΧΟΜΑΙ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ. ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΑΣ ΞΑΝΑΔΙΝΟΝΤΕ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κορίτσια!

Για αρχή θα ήθελα να πω πως το θέμα του θηλασμού είναι προσωπική επιλογή της κάθε μητέρας. Σίγουρα οι λάθος πληροφορίες βλάπτουν τη μητέρα που θέλει να θηλάσει. Καμιά μαμά δεν πρέπει να είναι απόλυτη στο θέμα της διατροφής του παιδιού. Κάθε μωρό με τη συμπεριφορά του κάνει τον θηλασμό εύκολο ή δύσκολο. Οι τραγικες συμβουλές που ακούγονται από τον οποιονδήποτε κάνουν την κατάσταση απλά χειρότερη. Εγώ νόμιζα πως είχα εμπειρία στον θηλασμό και το δεύτερο μωρό ήταν τελείως διαφορετικό. Πάλι λάθη έγιναν, πάλι τραυματικά πέρασα, πάλι το πάλεψα. Το απόλαυσα όμως το ίδιο μόλις τα προβλήματα ξεπεράστηκαν.

Χτες πήγα τα παιδιά στον ζωολογικό κήπο. Είδα πολλές μαμάδες που θήλαζαν τα παιδιά τους και άλλες που δεν τα θήλαζαν. Όλες οι εικόνες ήταν πολύ τρυφερές. Ακόμα και εκείνες των ζώων! Μητρότητα δεν είναι ο θηλασμός αν και είναι μια υπέροχη εμπειρία που τη ζούμε μόνο μέσα από τη μητρότητα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Χαχαχα Αθηνα!Τελεια η φωτο!!!

Ας καταθεσω και γω την εμπειρια μου στο θηλασμο!!!

Ειχα διαβασει καποια πραγματα για τον θηλασμο κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης ομως ημου σχετικα αρνητικη γιατι η μανουλα μου δε με θηλασε καθολου και ειχα επηρεαστει πολυ απο αυτο το γεγονος!

Οταν γεννησα και με το που εβαλα τη μπεμπα στο στηθος ολα αλλαξαν.

Ειχα πολυ ασχημη εμπειρια γεννας και ο θηλασμος για μενα ηταν η λυτρωση μου ως μανα!

Μου ηρθαν ολα πολυ πολυ ευκολα.Πολυ γαλα απο την αρχη και η μπαμπα πολυ βολικη...

Τα βιλια της Πατσουρου τα πηρα την πρωτη εβδομαδα που γεννησα και μου φανηκαν ιδιαιτερα χρησιμα.

Παντως ελεγα και λεω ακομη αν ειναι ετσι ο θηλασμος μπορω να θηλασω 15 παιδια!!!!!!

Χαιρομαι πολυ που βοηθησα τη φιλεναδα thouli και ακομη μια φιλη που γεννησε προσφατα και καταφερε να θηλασει το μωρο της!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΕΓΚΥΟΣ ΕΛΕΓΑ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΘΑ ΤΗ ΘΗΛΑΣΩ

ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΟΤΙ ΟΣΕΣ ΔΕΝ ΘΗΛΑΖΟΥΝ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ

ΑΝ ΚΑΙ ΚΟΙΤΟΥΣΑ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΨΑΞΑ ΠΟΛΥ

ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΣΑ ΣΧΕΔΟΝ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΘΗΛΑΖΩ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ

ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΟΛΥ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ

ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΧΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΜΜΥ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ ΚΑΙ ΘΗΛΑΖΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΤΕΡΜΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ

ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΕΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΧΙ

ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΕ ΕΠΙΑΝΕ ΤΟ ΠΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΑ

ΠΑΝΤΩΣ ΟΛΕΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΑ

ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΦΟΒΕΡΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΓΕΝΝΑΕΙ ΤΗΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΟ ΠΙΑΝΕΙ

ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΔΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΘΑ ΚΛΑΨΩ

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΡΥΦΕΡΗ ΣΚΗΝΗ

ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗ ΘΗΛΑΖΩ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΧΟΡΤΑΣΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΘΗΛΑΖΕ ΤΗΝ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΩΣΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ

ΔΕΝ ΕΔΩΣΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΤΗ ΘΗΛΑΖΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΕΔΩ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ

AthinaK Η ΦΩΤΟ ΤΕΛΕΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ

ΤΑ ΖΩΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ?????????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΟΥΛΗ

ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΟΙ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ?ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ ΛΕΝΕ Α ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΟΝΤΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΓΑΛΑ

ΤΙ ΝΑ ΠΩ

ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΔΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΘΗΛΑΖΑ

ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΙΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΗΛΑΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ

ΑΠΛΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΕΦΤΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΑΥΤΗ ΤΙΣ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΕΙ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΟΙ ΣΚΟΝΕΣ.........

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ?ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑ...ΧΑ ΧΑΧΑ

ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΩ ΞΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑ

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΗ ΖΥΓΙΣΕΙ ΟΤΑΝ ΔΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΣ ΔΙΝΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΜΟΝΟ ΘΗΛΑΖΕΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΑΝΤΡΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • @Elli13 κοριτσιιιιιι μμμ τι καλααα!!!! Ήμουν σίγουρη ότι θ ήταν όλα καλά! Το σώμα σου θυμάται και ξέρει ακριβώς τι πρέπει ν κάνει!!!! Αχχχχ ακούσαμε την πρώτη καρδούλα !!!❤️❤️❤️ ποσό είσαι τώρα;;;  Εγώ η θ πάω τη Παρασκευή η από βδομάδα! Μ είπε ο γιατρός καλυτερα από βδομάδα γ ν ακούσουμε σίγουρα καρδούλα αλλά εμένα ο άντρας θ λείπει σε ταξίδι! Όποτε λέω ν πάω τη Παρασκευή κ αν δν ακούσουμε δν θ αγχωθώ ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΧΩΘΩ ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΧΩΘΩ και θ ξαναπάω από βδομάδα που θ γυρίσει ο συζυγος! Πιστεύω πως όλα είναι καλά , έδωσε το σήμα του το μικρακι μ με τις ναυτίες π έχω!  @Naty @Θέτις Κ. @Girly είμαστε οι επόμενες ❤️❤️
    • Έλα ντε ; Και εγω αυτό αναρωτιέμαι ήπια 600ml ζαχαρονερό είναι δυνατόν να είναι τα ίδια όρια ;
    • Κορίτσια δεν θα παρω τηλ θα περιμένω και την άλλη φορα τα ίδια έγινε με τον θυρεοειδή και ειχα πανικοβληθεί δεν μου απάντησε ποτε στο μήνυμα μου άσε που ντράπηκα κιολας που του εστειλα μνμ στο κινητό του χωρις μου το δώσει ο ιδιος.. έτρεχα από μόνη μου σε ενδοκρινολόγο μεγάλη βδομαδα τελευταία στιγμή να βρω γιατρό να με δεχτεί  και αποτελέσματα ήταν να μην δώσει καν σημασία στην τιμή του θυρεοειδή  Δεν μου είπε ποτε να του στέλνω αποτελέσματα από εξετάσεις και απο την μια το καταλαβαίνω δεν είναι ιδιώτης να το εχω όποτε θέλω στο τηλέφωνο.. το ήξερα ότι θα γίνει αυτό από την στιγμή που πήγα σε δημόσιο νοσοκομείο 🤷‍♀️
    • Όμως αυτά είναι τα όρια της καμπύλης των 75! Πώς γίνεται να είναι ίδια και για τα 100? Νομίζω κι εγώ να πάρεις να ρωτήσεις, εγώ τουλάχιστον θα ρώταγα και μη σε νοιάζει τι σου είπανε για επείγοντα! 
    • Έλα μπράβο κορίτσι μου όλα καλά πηγαίνουν με το μωρακι σου ήθελε λίγο το χρόνο του η καρδούλα ήταν νωρίς για αυτό 🥰 εγω είμαι με τον αντρα σου 100% τώρα να σου την αλήθεια έχει δίκιο επειδή πάνω κάτω ήμουν στην ίδια κατάσταση με εσενα θέλεις βοηθεια έστω να περάσεις ο πρώτο τρίμηνο σίγουρα θα πάρεις το παιδάκι σου αγκαλιά και εγω την επαιρνα και την παίρνω ακόμα που έχει πάει 12 κιλά αλλά στην αρχή τουλάχιστον προσπαθούσα να μην την παίρνω με το παραμικρό αγκαλιά συνήθως καθόμουν στον καναπε και μου την έδινε η μαμα μου όποτε με χρειαζόταν  Με το καλοοοοο 🥰
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...