Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΑΥΓΟ....ΠΩς ΤΟ ΔΙΝΕΤΕ????


Recommended Posts

κοριτσια εχω μια απορια, ο γιατρος μου ειπε να δινω στον μικρο 2 φορες το πολυ, την εβδομαδα ,αυγο,μαγειρεμενο οπως εγω θελω(σφιχτο ,μελατο ακομη και ομελετα.)βεβαια μου ειπε αν δε το τρωει να μην τον ζορισω δεν ειναι και απαραιτητο.

προχθες του το εκανα σφιχτο αλλα ουτε να το δει.

δε ξερω γιατι μου εχει κολλησει αλλα μελατο δε θελω να του το δωσω:dry:

εσεις πως το δινετε στα μωρα σας,ριξτε καμια ιδεα ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μωρε σφιχτο δεν κατεβαινει ευκολα απ τα μικρουλια..

εγω το εβραζα κ λιγο πριν σφιξει το εβαζα σε φλυτζανακι με λιγες βουκιτσες ψωμακι..κ μιαααα ιδεα αλατακι..

μπορεις να κανεις κ μια μικρη ομελετιτσα..με λιγο φετα μεσα..στο αντικολλητικο τηγανακι..

Το αυγο εχει πολλες βιταμινες...αλλα εχεις κ δικιο..παντα το φοβομουν κι εγω! χαιρομουν οταν μου φερνε καποιος γνωστος κ εμπιστος αυγουλακια..απο ...:P εμπιστες κοτες!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

:laugh: Γελαω πως τα λεει η happy mom:laugh: μ αρεσει πολυ!!!!

Τωρα για το αυγο,παλια το ξεκινουσαν νωρις,τωρα ολο και αργοτερα,ο γυιος μου το ετρωγε οπως ειπε η ΜΟΜ ,η ανηψια μου ουτε να το δει...,ε..καμμια ομελετα ποτε ποτε,μονο ετσι κι αυτο μη φανταστεις ολο,το μισο μονο τρωει.Εμεις δεν τη πιεζουμε καθολου στη διατροφη της,το μονο που προσπαθουμε ειναι να μαθει να τρωει ολα τα φρουτα..;)

Φιλακια στον ξανθουλη σου Μαρια μου:kiss: :kiss: :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

βρε happy mom για πες ποσα λεπτα το βραζεις για να γινει ετσι?

ειμαι και λιγο ασχετη:huh:

εγω μωρε το σιχαινομαι το αυγο, αντε τωρα να το φτιαχνω και να τον ταιζω κιολας 2 φορες τη βδομαδα:P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η αληθεια ειναι οτι μετα την γρίπη των πτηνών οι γιατροι συμβουλεύουν το αυγο να ειναι σφιχτό.Περα απο αυτο δυσκολα το τρωνε τα μικρα σφικτο. Ενω μελατο εχει τα ζουμακια του και εχει και αλλη γευση.Επειδη και εμενα δεν το ετρωγε σφικτο του το δινω μελατο.Το αυγο παντως ειναι πλουσιο σε πρωτεΐνες και πιστευω οτι αν μπορεις να του δινεις. Εμεις τρωμε μερα παρα μερα. Περιπου τρία την βδομάδα.Δες και αυτο το άρθρο:

Αποτελεί ίσως μία από τις πιο παρεξηγημένες τροφές αφού έχει συνδεθεί με την αύξηση της χοληστερίνης λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του κρόκου σε χοληστερόλη. Στην πραγματικότητα το αυγό όχι μόνο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά αλλά είναι άκρως απαραίτητο για την υγεία μας.

Το αυγό μαζί με το γάλα περιλαμβάνεται στις πλήρεις φυσικές τροφές, δηλαδή αυτές που περιέχουν όλα τα αναγκαία συστατικά για μία ολοκληρωμένη και ισορροπημένη δίαιτα. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο το Αμερικανικό Καρδιολογικό Ινστιτούτο όσο και το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας διατείνονται ότι είναι απόλυτα ασφαλές να τρώμε ένα αυγό κάθε μέρα.

Η θρεπτική αξία του αυγού

Ένα αυγό περιέχει κατά μέσο όρο 70 θερμίδες, 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και 5 γραμμάρια λίπους.

«Η βιολογική αξία των πρωτεϊνών των αυγών» σημειώνει η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, Χριστίνα Φοντόρ «είναι μεγαλύτερη από αυτήν του γάλατος, του κρέατος, των φασολιών και του σολομού, για αυτό το λόγο και χρησιμοποιείται ως πρότυπο για την αξιολόγηση της ποιότητας των πρωτεϊνών άλλων τροφίμων.

Το ασπράδι του αυγού αποτελείται κατά 45% από πρωτεΐνες ανώτερες όλων των άλλων φυσικών τροφών, καθώς περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για τον οργανισμό μας. Ένα αυγό μέσου βάρους καλύπτει το 12% των ημερήσιων αναγκών σε πρωτεΐνες ενός άνδρα και το 14% μίας γυναίκας.

Από τα 5 γραμμάρια λίπους που περιέχει ένα αυγό μεγάλου μεγέθους, μόνο το 1,5 γραμμάριο είναι κορεσμένο λίπος. Η χοληστερόλη ανέρχεται σε 190 γραμμάρια. Το 56% των θερμίδων ενός αυγού προέρχεται από τις λιπαρές ουσίες του.»

Τα αυγά είναι πλούσια σε μέταλλα και βιταμίνες όπως: ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, βιταμίνη Α, βιταμίνη Β12, ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2), παντοθενικό οξύ (βιταμίνη Β5) και φολικό οξύ (βιταμίνη Β9). Περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά.

Η ευεργετική δράση του αυγού

Τα αντιοξειδωτικά, που περιέχονται στα αυγά, προστατεύουν τον οργανισμό από τις ανεπιθύμητες βλάβες, που προκαλούνται κατά τη διαδικασία μεταβολισμού του οξυγόνου και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και διάφορων μορφών καρκίνου.

Τα ισχυρά καροτενοειδή (λουτεΐνη και ζεαξανθίνη), που βρίσκονται στη λέκιθο του αυγού, κάνουν καλό στα μάτια. Η πρόσληψη καροτενοειδών, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες εξασθένισης της όρασης λόγω γήρατος.

Τα αυγά είναι επίσης μία από τις σημαντικότερες πηγές της χολίνης. Η χολίνη είναι μια ένωση, που θεωρείται απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία των κυττάρων του ανθρώπινου σώματος ενώ έχει και ευεργετική επίδραση στη μνήμη. Η έλλειψη χολίνης στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι πιθανό να εμποδίσει τη φυσιολογική ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου, με συνέπεια το βρέφος να γεννηθεί με μειωμένη ικανότητα μνήμης, χαρακτηριστικό που θα το συνοδεύει για ολόκληρη τη ζωή του. Η χορήγηση αυξημένων επιπέδων χολίνης στο έμβρυο έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει σε σημαντικό βαθμό τη μνήμη.

Αυγό και χοληστερίνη

Αν κάποιος ακολουθεί ένα υγιεινό μοντέλο διατροφής, μπορεί να τρώει άφοβα αυγά. Τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτό που αυξάνει τη χοληστερίνη καθώς και όλα τα λιπίδια στον οργανισμό μας, είναι τα κορεσμένα λίπη και όχι η χοληστερίνη των τροφών.

«Η υψηλή περιεκτικότητα του αυγού σε λεκιθίνη (λιπίδιο που θεωρείται ότι προστατεύει από τη χοληστερίνη) λειτουργεί ως αντίβαρο, με αποτέλεσμα η συμβολή του αυγού στην αύξηση της χοληστερίνης να είναι μικρή» τονίζει η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, Χριστίνα Φοντόρ. «Εξ’ άλλου το αυγό περιέχει "καλή" χοληστερίνη. Αντίθετα, οι περισσότερες τροφές ζωικής προέλευσης περιέχουν κυρίως "κακή" χοληστερόλη.

Το 80% της χοληστερόλης αίματος προέρχεται από τη χοληστερόλη που συντίθεται στο συκώτι. Μόνο το 20% της χοληστερόλης προέρχεται από τη διατροφή. Η αύξηση της χοληστερόλης αίματος που αντιστοιχεί στη διατροφή, οφείλεται περισσότερο στην αύξηση της συνολικής πρόσληψης λιπαρών ουσιών παρά στην αύξηση πρόσληψης χοληστερόλης από διάφορες τροφές.»

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω να δεις πως το σιχαινομουν!!:blink: ακομη κ τη μυρωδια του!!

τι να σου πω..για το χρονο βρασμου...εχει χρονια που το κανα ...τωρα το τρωει ομελετα!

δοκιμασε με δυο τρια αυγα...το ενα αστο 3 λεπτα...πετα το.. το αλλο 4..πετα το:laugh:

θα βρεις το τελειο...το οποιο δεν ειναι το θεοστεγνο σφιχτο αλλα ουτε εκεινο το ...μιξιαρικο μελατο!!

καλη επιτυχια κυρια μαμαλακη!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμενα η παιδιατρος μου ειπε να του δωσω αυγο απο τον 8ο μηνα μονο τον κροκο και μολις χρονισει και το ασπραδι... του το δινω 3 φορες την εβδομαδα, αφου βρασει το νερο το ριχνω μεσα και μετραω 4 λεπτα ακριβως... ετσι γινεται μελατο και εχει βρασει οσο χρειαζεται για τα μικροβια... δεν του βαζω καθολου αλατι και το τρωει με μεγαλη ευχαριστηση...:P

Δημητρα πολυ καλο το αρθρο που παραθεσες...;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ενας τροπος ειναι οπως σου ειπε η sweetmammy η το βαζεις απο την αρχη σε ενα μπρικι με νερο και το βραζεις για 3 λεπτα.Εγω το εριχνα σε ενα μπωλακι με ψωμακι και εβαζα και λιγο φετα τριμμενη μεσα χωρις καθολου αλατι και καλο ειναι να το τρωει μερα παρα μερα.Αν δεις οτι δεν το θελει μην τον πιεζεις γιατι θα το σιχαθει.Ασε να περασουν μερικες μερες και ξαναδοκιμαζεις η δες αν του αρεσει ομελετα.Σφιχτο μην το κανεις,ειναι πιο δυσκολο να το καταπιει.Οι μαμαδες μας το κανανε με ζαχαρη και κακαο και μας το δινανε.Απορω πως το τρωγαμε!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και εμεις ξεκινησαμε το αυγο στον 8 μηνα τη πρωτη μερα φαγαμε το 1/4 του κροκου την μεθεπομενη το 2/4 μετα τα 3/4 καιμετα ολοκληρο το κροκο το ιδιο καναμε και το ασπραδι .Εμενα η παιδιατρος εως ενος ετους μου ειχε πει να το βραζω και να γινετε σφιχτο οχι βεβαια πετρα και να το κανω σαν παστα αργοτρα το καναμε μελατο αλλα οχι νουρλο μετα τρωγαμε και τηγανητο και ομελετα.

Μας αρεσουν πολυ τα αυγα και τρωμε και χηνας!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ευχαριστω πολυ κοριτσια:)

σημερα του το εκανα ματι.δε μπορω να πω οτι τρελαθηκε,εμετος του ερχοταν:huh:

μεθαυριο λεω να το δοκιμασω μελατο,ειδωμεν.

αχ λεμον τι αηδια μου θυμισες τωρα....καλε πως το τρωγαμε αυτο το πραμα?????

τωρα ενα αυγολεμονο κανω και μετα ριχνω ενα μπουκαλι ξυδι γιατι μου βρωμαει:unsure:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαρία

το αυγό ή τους αρεσει ή το σιχαινονται.;) Μεση οδος δεν υπαρχει...

Εγώ μετραω 2 λεπτα απο τη στιγμή που κανει μπουρμπουλήθρες B) και μετα το βγαζω απο τη φωτια και μετραω αλλα 2 λεπτα μεσα στο ζεστο νερο, ετσι βγαινει ζουμερος ο κροκος και σφιχτο χωρις ζουμια το ασπραδι.

Δοκιμασε το κι ετσι και βλεπεις...:silly:

Φιλάκια σε σενα και στο ζουζουνι σου.:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και εμένα η μπέμπα μου τρώει από 8 μηνών αυγό.Ογιατρός είπε μόνο τον κρόκο και σφιχτό.Ο μπαμπας μου έχει στο εξοχικό κότες,παρ'ολα αυτά ο γιατρός μας είπε να είναι σφιχτο,και να προσέχουμε λέει και τις κουτσουλιες να ειναι σφιχτές και όχι νερουλές,γιατι υπάρχει κινδυνος σαλμονέλας.Η Μπέμπα τρελαινεται για το αυγό,τρώει μερα παρά μέρα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γλυκιά μου καλημέρα, εγώ δίνω στα παιδάκια μου σφιχτό αυγουλάκι. Μου είπε ο παιδίατρος ότι δεν κάνει μελάτο λόγω σαλμονέλας ακόμα και για 'μάς, πόσο μάλλον για τα παιδιά.

Έτσι το βράζω καλά και το κόβω σε μικρά κομματάκια και προσθέτω λίγο λαδάκι για να το φάνε καλύτερα, να μην τους κολλήσει στο λαιμό βρε παιδί μου...

Το τρώνε ευχάριστα, φυσικά πρώτα τους έδωσα τον κρόκο κι αφού δεν εμφανίσανε αλλεργείες μετά όλο μαζί.

Καλή επιτυχία.;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ κορίτσια είμαι αυγουλού ξετρελαίνομαι με τα αυγά, θέλω να τρώω κάθε μέρα!:woohoo: :silly:

Στον γιο μου το πρόσφερα μελάτο, δεν το ήθελε, βραστό δεν το ήθελε, μάτι δεν το ήθελε, τελικά μια μέρα έκανα σπαστά-ομελέτα για μένα και ήθελε και εκείνος!!:woohoo: από εκι και έπειτα του έδινα 3 την εβδομάδα. Όταν άρχισε τον παιδικό σταθμό το σταμάτησε δεν ξέρω γιατί!:ohmy: έχει να φάει εδώ και 9 μήνες!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα Μαρία! Εμείς το αυγό το ξεκινήσαμε μετά τον δέκατο μήνα.

Έχει μεγάλη διατροφική αξία και κάνει καλό ακόμη και στη νοητική ανάπτυξη του παιδιού.Ο παιδίατρος μου είχε πει πως μετά τη γρίπη των πουλερικών το αυγό πρέπει να το δίνουμε στα παιδιά μόνο σφιχτό(το βράζω για 10 λεπτά)αλλά επειδή δεν κατεβαίνει εύκολα σκέτο και μπορεί να πνιγούν, το κόβω μικρά κομματάκια και το βάζω μέσα στη φρουτόκρεμα. Δηλαδή αλλέθω μισή μπανάνα και μισό μήλο ή μισό αχλάδι και μισό μήλο και προσθέτω μέσα και το αυγό ψιλοκομμένο.Τους το δίνω έτσι κάθε μέρα γιατί μου είχε πει ο παιδίατρος πως μέχρι δύο χρονών τα παιδιά πρέπει να τρώνε αυγό κάθε μέρα. Αλάτι μου είχε απαγορέψει να βάζω και στο αυγό αλλά και γενικά στα φαγητά μέχρι τουλάχιστον να συμπληρώσουν το πρώτο έτος της ηλικίας τους,γιατί κάνει κακό στα νεφρά των μωρών κάτω του ενός έτους. Δοκίμασέ το στη φρουτόκρεμα και αν δε το τρώει με τίποτα, μια καλή λύση είναι αν έχει δοντάκια το μωρό σου και μπορεί να μασήσει, και το σπιτικό κέικ γιατί παίρνει και απο εκεί τις βιταμίνες του αυγού.;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • @Θέτις Κ. με το καλό η βάπτιση! Πότε είναι;;  Τι ωραία θα είσαι εγκυούλα και νονά 😍 Πώς είσαι εσύ; Και πότε έχεις ραντεβού στο γιατρό;
    • Το ίδιο με πριν προς το παρόν καθε 3-4 βδομάδες παμε... Εγώ έχω πάρει και από τα δύο. Newborn και 1-3. Σε περίπτωση π βγει ψηλός 🤣 να είμαι προετοιμασμένη 
    • Κορίτσι μου λυπάμαι πολύ πραγματικά. Καλή ανάρρωση και σωματική και ψυχική και όλα θα πάρουν το δρόμο τους προς το καλύτερο να είσαι σίγουρη. Στην τελευταία μου αποβολή η γιατρός με έστειλε να κάνω εξετάσεις για θρομβοφιλία. Έχεις κάνει αντίστοιχες εξετάσεις; 
    • Καλησπέρα κι από μένα κορίτσια μου! Δε γράφω τακτικά αυτές τις μέρες γιατί βρισκόμαστε στον πυρετό των προετοιμασιών για τη βάπτιση όπου γίνομαι νονά ❤️ διαβάζοντας όμως τα μνμτα θέλω κι εγώ να στείλω ένα μήνυμα συμπαράστασης στα κορίτσια μου που έχουν πέσει: @anna30 πέρυσι ακριβώς 2 μήνες αφότου είχα αποβάλλει το 11εβ μωράκι μας, πήγα στη βάπτιση της κόρης μιας ξαδέρφης μου. Μια γειτόνισσα της που με ήξερε φατσικα μόνο, είχε το θάρρος τότε να μου πει "εσύ δε ζηλεύεις τώρα την ξαδέρφη σου που έχει δύο κορίτσακια; Δε θα θέλες ένα κι εσύ;". Νομίζω ήταν απ' τις χειρότερες ατάκες που είπε κανείς εκείνη την περίοδο του πένθους για μένα και το σύντροφό μου. Προφανώς αυτή η κυρία δε γνωρίζε τι μου συνέβαινε, αλλά αυτό δε δικαιολογεί το τι σκέφτηκε να μου πει. Όπως σου είπε η @Diwni εγώ εκείνη τη στιγμή αυτόματα βουρκωσα ενώ την κοίταζα στα μάτια. Κι απλά απομακρύνθηκα. Ίσως καταλάβε κι ένιωσε ασχημα, ίσως και θεώρησε ότι ήμουν απλώς αγενής. Δε με ενδιαφέρει καθόλου. Τι θέλω να σου πω Μ αυτό; Ο κόσμος θα λέει ο,τι βλακεία του κατέβει γιατί δε σκέφτεται πριν μιλήσει. Εσύ δε χρειάζεται ούτε να τους δικαιολογήσεις αλλά ούτε και να είσαι κάπως απέναντι τους. Ο,τι σου βγει. Αν έχεις το σθένος να τους βάλεις στη θέση τους, κάντο. Αν πάλι θέλεις να τους αγνοήσεις, κάντο. Να κάνεις ο,τι περνάει απ' το χέρι σου να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. Οποιαδήποτε απώλεια είναι απώλεια και ο θρήνος είναι απόλυτα σεβαστός.  Σου κάνω μια τεράστια αγκαλιά ❤️❤️❤️ @Mpourmpoulo μου γλυκό, έχεις περάσει πολύ δύσκολες εβδομάδες και οι πληγές της απώλειας είναι νωπές. Το κοριτσάκι σας θα σας βλέπει από ψηλά και είμαι σίγουρη πως είναι πολύ περιφανή που είστε οι γονείς της - οι πιο δυνατοι, επίμονοι, με πάρα πολλή αγάπη. Θα σας στείλει το ουράνιο τόξο σας και θα είναι ακόμα καλύτερα απ' ότι είχατε ονειρευτεί 🌈❤️ απ' την άλλη, λυτρωτικά τα αποτελέσματα μιας και ήταν όντως τυχαίο γεγονός - εμας δε μας άφησαν να κάνουμε καρυότυπο πέρυσι μιας και ήταν η "πρώτη" φορά, κάτι που δε το καταλάβα ποτέ, λες κι αυτή η ψυχούλα δε μετρούσε γι αυτούς. Τέλος πάντων, κρατά τα θετικά, σφιξε τα δόντια και τα καλύτερα έρχονται! Έχεις παααααρα πολύ δύναμη μέσα σου αγάπη κι η ζωή σίγουρα θα σ ανταμείψει ❤️❤️
    • Καλησπέρα κορίτσι μου εγω δεν γνωρίζω καθόλου να σου πω την αλήθεια οι γιατροι τι σου είπαν ;
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...