Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΩΤΙΤΙΔΑ-ΚΑΠΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΗ ΜΑΜΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ?


Recommended Posts

κοριτσια καλησπερα. Σημερα πηγαμε παιδιατρο για εμβολια αλλα μας προεκυψε ωτιτιδα.Στην αρχη της βεβαια,στο ενα αυτακι του μικρου ,εχει και λιγο ερεθισμενο λαιμο οποτε μαλλον ειναι ιογενης.Αλλα επειδη ο μικρος μου εχει και αλλεργιες μπορει να ναι και αλλεργικο. Πρωτη φορα αρρωσταινει,ειναι 7 μηνων. Εχετε καμια σας αναλογη εμπειρια? Μας εδωσε σταγονες γιατι ειναι ακομα στην αρχη,αλλα αν κανει πυρεττο θα παρει αντιβιωση (γαμωτο). Εχετε καμια συμβουλη να μου δωσετε?πολυ θα το εκτιμουσα τωρα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΩΤΙΤΙΔΑ! ΦΟΒΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ! ΤΟ ΠΕΡΑΣΑ 2 ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ. ΠΟΝΟΣ ΦΟΒΕΡΟΣ ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟ. ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 2 ΦΟΡΕΣ ΖΗΤΗΜΑ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΟΙΜΗΘΕΙ 3 ΩΡΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΑΝΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θηλάζεις ή δινεις ξενο γαλά ? Αν θηλάζεις ριξε λιγο γαλατάκι μεσα στο αυτακι του μωρου . Μην γελατε ειναι ΘΑΥΜΑΤΟΥΓΟ !

Αν δεν θηλάζεις προσπαθησε να μην πινει το μωρο ξαπλωμένο γαλα . Πολλες φορες απο αυτο παθαινουν ωτιτιδα ...

Περαστικα σας ευχομαι !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

LaLa ήξερα για την μυτούλα (σε συνάχι) ότι βάζουμε σταγόνες γάλα, αλλά για το αυτί δεν το ήξερα. Ελπίζω να μην μου χρησιμέψει πάντως!!

Bebadomama εύχομαι να φτάσουν οι σταγόνες και να μην χρειαστείτε τίποτα άλλο. Περαστικά!!:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ifigeneia και ΑΡΓΩ ευχαριστω για τα περαστικα :)

καντινου το καλο στην ιστορια ειναι οτι ειναι αρχομενη ωτιτιδα και δεν κλαιει,ειχε γκρινια χθες και απο κει λιγο υποψιαστηκα οτι κατι παιζει (τι σου ειναι το ενστικτο της μανας!). Εχω και τον αντρα μου τον αντιδραστικο!Οποτε λεω οτι κατι μπορει να χει το μωρο αμεσως με λεει υπερβολικη! Αφου πεφτω μεσα,ειτε ειναι για κρυωμα,ειτε για το ποτε πειναει ή του την εχει δωσει κατι.

Lala δυστυχως θηλασα 1 μηνα μονο,εκανε ικτερο απο το γαλα μου το πουλακι μου.Ειχε ξεφυγει απ το οριο,καναμε εξετασεις μηπως ο ικτερος ηταν απο αλλου,τελικα μου πε η παιδιατρος να δοκιμασω 3 μερες να μην θηλασω (το βγαζα με το θηλαστρο) και του πεσε κατακορυφα ο ικτερος! τοσο γρηγορα δεν πεφτει συνηθως.Οποτε ειχα να επιλεξω μεταξυ θηλασμου+και συχνων εξετασεων(και οτι μπορει να προκαλεσει ο ικτερος) και ξενου γαλακτος. Επελεξα το 2ο.Δεν αντεχα να το ακουω να κλαιει οταν του επαιρναν αιμα,εκλαιγε αυτο μεσα εκλαιγα και γω απ εξω! Ακομα στενοχωριεμαι που δεν θηλαζω,καμια φορα μου ρχεται να βαλω τα κλαμματα οταν ψαχνει στηθος.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλη μου δεν ξερω τα νουμερα του ικτερου αλλα πολλα μωρακια για μηνες εχουν ικτερο . Δεν πειραζει αυτο . Ο ικτερος πεφτει με το ξενο γαλα και συνηθως συνιστάται αυτη η τακτική οταν οι δεικτες ειναι στο 21+ . Παραλληλα ομως η μητέρα βγαζει με θηλαστρο το γαλα και σε καμια περιπτωση δεν διακοπεται η γαλουχια . Η παιδιατρος δεν σε οδηγησε σωστα ...

Δεν κρινω τι εγινε , ειλικρινα σου μιλαω. Τα γραφω γιατι ισως αυριο μεθαυριο βρεθει καποια αλλη κοπελα στη θεση σου .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ο γιος μου έκανε ωτίτιδα αλλά σε ηλικία 3 ετών (πρώτη φορά που αρρώστησε!!), ο γιατρός μας έδωσε σπρευ για να ξεβουλώσει η μύτη του και μας είπε ότι θα βελτιώσει και το αυτάκι του κάθε φορά που βάζουμε το σπρευ, να μην ανησυχούμε και παρακεταμόλη για τον πυρετό. Καμμιά απολύτως αντιβίωση.

Θα σου πρότεινα να είσαι λίγο προσεκτική με τις αντιβιώσεις κυρίως σε τόσο μικρή ηλικία, να δώσεις μόνο αν σου προτείνει ο γιατρός. Η Ελλάδα έρχεται πρώτη στην παροχή αντιβιώσεων και ειδικά χωρίς την συμβουλή του γιατρού!!:ohmy:

Αν θέλεις διάβασε στις παρακάτω ιστοσελίδες σχετικά με την ωτίτιδα.

Περαστικά σας....:)

http://www.medlook.net/article.asp?item_id=206

http://www.medlook.net/article.asp?item_id=1000

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Lala δυστυχως -αυτη τη φορα-θα συμφωνησω μαζι σου (ειναι η μερα σου σημερα,οπου γραφεις συμφωνω). Και ο γυναικολογος μου αντεδρασε το ιδιο,ειπε να μην σταματησω. Η αποφαση ηταν δικη μου,η παιδιατρος μου ειπε να επιλεξω τι θα κανω. Ειμαι λιγοψυχη δυστυχως και πανικοβαλλομαι ευκολα.Μαζι με την επιλοχειο ειχα και αυτα να αντιμετωπισω.Καλα κανεις και το σημειωνεις αυτο για αλλες κοπελες.Και γω τωρα μετα απο 7 μηνες αυτο θα συμβουλευα,να μην διακοπει η γαλουχια. Πλησιαζε το 21 ο ικτερος,ανεβαινε σταδιακα,πρωτα εκανε 2 φορες εξετασεις αιματος μεσα σε ενα μηνα (αν θυμαμαι σωστα) και συνεχιζε να ανεβαινει. μετα την 2η εξεταση αποφασισα να σταματησω.Ασε,πολλα επαιξαν ρολο σε αυτη μου την αποφαση.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

argi εννοειται οτι δεν θα δινα αντιβιωση χωρις να μου το πει γιατρος. σταγονες του βαζω και φυσιολογικο ορο στη μυτη,οτι μου ειπε δλδ. δεν εχει πυρετο εξαλλου.ευχαριστω για τις πληροφοριες,θα τα κοιταξω σιγουρα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσακι μου καλημερα!ο Δημητρακης μου μεσα σε δυο χρονια ειχε κανει 6-7 ωτιτιδες.Ειχε ευαισθησία. Μην αγχώνεσαι απλα ακολούθησε τις οδηγίες της παιδιατρου.Ακομα να προσεχεις αυτο που ειπε και η Lala. Αν εχει και μυξουλες καθαρίζεις τη μυτούλα συχνά με ορο για να μην πηγαίνουν στο αυτι. Η ωτιτιδα επισης δεν θελει υγρασια και κατ' επέκταση υγρό περιβάλλον.Περαστικουλια σας!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ε ας συμφωνουμε και καμια φορα , συνήθως ολες διαφωνουνε μαζι μου ! :P :woohoo: :laugh:

Σε καταλαβαινω ...ειναι δυσκολος ο πρωτος καιρος ! Οτι εγινε ,εγινε γερα να ναι τα παιδάκια μας !:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...