Μετάβαση σε περιεχόμενο

Διαχωρισμός παιδιών απο την γιαγιά...


Recommended Posts

Καλησπέρα κοριτσάκια μου και καλό μήνα!:laugh:

Με απασχολεί κάτι αρκετά σοβαρό.Έχω τρία παιδάκια.Οι διδυμουλες μου είναι σχεδόν 3 ετών και το αγοράκι μου σχεδόν δυο ετών.Η πεθερά μου γενικά δεν είναι πολύ θερμή με τα παιδιά και αυτός είναι ένας λόγος που αποφεύγω να της αφήνω τα παιδιά.Όταν γέννησα τις κόρες μου έδειξε απο την αρχή την αδυναμία της στην μικρότερη,η οποία χρειάστηκε να μείνει για μια εβδομάδα μετά την γέννηση της στην θερμοκοιτίδα.

Εμένα απο την αρχή δεν μου άρεσε αυτός ο διαχωρισμός που κάνει με τα άλλα δυο μου παιδιά.Για παράδειγμα την επισκεφτήκαμε σήμερα και πρόσφερε ΜΟΝΟ στην μικρότερη κόρη μου σοκολατάκι και πορτοκαλάδα.:dry::unsure: Όταν φέρνει δώρα στα παιδιά επιλέγει το καλύτερο για την αδυναμία της και φέρνει εμφανώς χαμηλότερης ποιότητας δώρα στα άλλα δυο παιδιά.Φυσικά δεν μιλάω για την συμπεριφορά της!:angry: Ασχολείται μόνο με την μικρή και σχεδόν δεν μιλάει στα άλλα δυο παιδιά...

Προχτές η κόρη μου με ρώτησε γιατί συμβαίνει αυτό,εμφανώς στεναχωρημένη που ''η γιαγιά αγαπάει μόνο την Άννα''.

Πώς να το αντιμετωπίσω;Είχε κάποια κοπελα παρόμοια περίπτωση και αν ναι,τι έκανε;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δε μπορώ να σε βοηθήσω σ αυτό γιατί δεν έχω ακόμη παιδάκι... δηλ. έρχεται σε λίγους μήνες.

Πάντως εγώ απ τη γιαγιά μου είχα καλύτερη αντιμετώπιση, σε σχέση με τ αδέρφια μου, γιατί ήμουν κορίτσι και πιο ήσυχη, και με ήθελε πάντα για παρέα της.

της άρεσε να με έχει μαζί της.

κι εγώ λάτρευα να κάθομαι και να της κάνω παρέα.

βεβαια όταν ο γιος της γιαγιάς παντρεύτηκε και έκανε παιδιά (τα ξαδέρφια μου)

παρατήρισα ένα διαχωρισμό ανάμεσα σε κείνα και εμένα και τ αδέρφια μου. Στο γιο της, είχε περισσότερο αδυναμία και δεν έφερνε αντίρριση στο να τα προσέχει για όσο διάστημα ήθελαν.

Αλλά αυτό ήταν περιστασιακό γιατί... δυστυχώς ο γάμος του 8είου μου δε πήγε καλά και "αντιπά8ησε" η γιαγιά τη συμπεριφορά εκείνων των εγγονιών προς εκείνη.

Και έτσι ήμασταν πάλι εμείς τα ευνοούμενα.

Σε δώρα και τέτοια δεν είχε διακρίσεις γιατί, ότι εδινε στο ένα, έδινε και στο άλλο.

Η διάκριση ήταν περισσότερο στην "αδυναμία" των παιδιών της, (π.χ αδυναμία στο γιο, γιατί 8α συνέχιζε το όνομα)

Κάτι που είχαν οι παλιοί άν8ρωποι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

:angry: Αυτές τις συμπεριφορές τις θεωρώ τουλάχιστον απαράδεκτες!:ohmy: Και δυστυχώς κάτι παρομοιο ψιλιάζομαι πως πάει να συμβεί και στην νέα μας μπουμπού αφού βλέπω την πεθερά να ασχολείται και να δίνει χρήματα και δώρα μόνο στη μεγάλη μας κόρη!Για αρχή να αναφέρω πως η μπέμπα γεννήθηκε πριν 42 μέρες και οι γονείς του άντρα μου δεν της έδωσαν ούτε 10 ευρώ!:blink: Τίποτα απολύτως!Θα σας γράψω περισσότερα μόλις βρω λίγο χρόνο γιατί τώρα την έχω αγκαλιά:P Αντε γιατί φόρτωσα πάλι!!!:angry: :angry: :angry:
Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΣΟΥ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ? ΤΟ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΥΤΟ? ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ 3. ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΕΧΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΣΟΥ? ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΑ. ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΟΡΗ 2,5 ΕΤΩΝ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΓΓΟΝΗ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ. ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΙΝΙ 3 ΜΗΝΩΝ.ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟ ΜΩΡΟ, ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΕΡΝΕ ΔΩΡΑ. ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΝΙΝΙ, ΓΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΛΕΩ ΣΤΟ ΜΩΡΟ. <<ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΜΙΛΑΕΙ Η ΓΙΑΓΙΑ?>> ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΩΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΔΩΡΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΓΥΡΙΖΩ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΩ,,ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΜΑΣ Η ΓΙΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ..? ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ? ΕΚΑΝΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΚΕΙ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΤΗΣ ΕΙΠΑ ΠΩΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΛΛΗ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ ΤΙΠΟΤΑ. Η ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ. ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΠΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ.ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΕ ΡΩΤΗΣΕ Η ΜΙΚΡΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΣ ΠΕΙΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ. ΜΗΝ ΓΥΡΝΑΣ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΤΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν με πειράζει το θέμα των δώρων.Απλά τα παιδιά το καταλαβαίνουν:unsure: Εγώ μάλιστα της έχω τονίσει οτι δεν χρειάζεται να κάνει δώρα στα παιδιά.Το έφερα σαν παράδειγμα...:dry:

Απλά ο διαχωρισμός όσο περνάει ο καιρός είναι ολο και πιο εμφανής.Ας πούμε παίρνει τηλέφωνο και ρωτάει για τον σύζυγο και την μικρότερη κόρη μου.Τώρα δε με για την εγκυμοσύνη δεν έχει κάνει ουτε μια τυπική ερώτηση:S

Αυτό που με ενοχλεί είναι οτι τα παιδιά νιώθουν τον διαχωρισμό αυτό όλο και περισσότερο και πιστευω πως ίσως τα απομακρύνει:angry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καντίνου και ΜαρίαΙωάννα κάπως έτσι και η δικη μας γιαγιά!Φυσικά και δεν συζητάω τίποτα σχετικό μπροστά στα παιδιά γιατί δεν θέλω να τα επηρεάσω αρνητικά.Ξέρω πως τα αγαπάει όλα αλλά αν δεν το δείχνει κιόλας,κάποια ατιγμή εκείνα θα αναρωτηθούν με το παιδικό τους μυαλουδάκι τι έχουν κάνει λάθος και''δεν τα αγαπάει η γιαγιά''.Αυτό θέλω να αποφύγω...Δεν θέλω να γεμίσουν τύψεις ή να δημιουργηθεί ψυχρότητα μεταξύ τους επειδή η γιαγιά δεν καταλαβαίνει κάποια πράγματα!:angry:

Ο σύζυγος μου της έχει μιλήσει πάμπολες φορές και της έχει πει αυτό που προείπα.Οτι τα παιδιά θα σκεφτούν πως έχουν κάνει κάτι λάθος/θα απομακρυνθούν μεταξύ τους κτλ.Και η απάντηση;;;:angry:

''Δεν θα μου πεις εμένα πως θα φέρομαι στα εγγόνια μου!4 παιδιά μεγάλωσα και ξέρω περισσότερα απ όσα λένε τα βιβλία σας!''

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΙΤΑ, ΑΦΟΥ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ 4 ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ... ΜΗΝ ΑΝΧΩΝΕΣΑΙ. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΠΑΙΝΕΥΕΙΣ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΤΟ ΔΩΡΑΚΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΗΡΕ Η ΓΙΑΓΙΑ!.... ΜΩΡΕ ΤΙ Μ..ΚΙΕΣ ΛΕΩ. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 3 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ. ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΗΚΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΕ ΛΑΒΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΠΟΨΗΝ ΣΟΥ. ΕΓΩ ΘΑ ΕΔΕΙΝΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΩ. Η ΣΕ ΟΛΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ Η ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ. ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ. ΛΥΠΑΜΑΙ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΚΑΙ ΣΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ. ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το μόνο που μπορεις να κάνεις είναι να της απαγορεύσεις να τα βλέπει μέχρι να συμμορφωθεί. Αν σου φαίνεται κάπως βαρυ αυτό τότε, μίλησε στα παιδάκια σου και πες τους οτι δεν ευθύνονται αυτά για την κουλή συμπεριφορά της γιαγιά τους και οτι εσύ τα αγαπάς όλα εξίσου και να μη τη λαμβάνουν υπόψη.

Ούτως η άλλως μόλις μεγαλώσουν λίγο ακόμα και αυτή εξακολουθήσει αυτή την ανάρμοστη συμπεριφορά, θα την αντιπαθήσουν από μόνα τους. Τέλος νομίζω οτι όλοι οι παππούδες λίγο πολύ έχουν τις αδυναμίες τους, αλλά τουλάχιστον οι λογικοί δεν τις κάνουν εμφανή!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΣΙΣΙΩ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ. ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΙΑΧΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΟ ΘΑ ΓΙΡΙΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βρε Σισσιώ μου νομίζω δεν θα καταλάβουν και πολλά αν τους μιλήσω...:dry: Τους έχω πει οτι η μαμά και ο μπαμπάς τα αγαπάνε πολύ όλα για αυτό που είναι.Βέβαια τους το είπα λίγο διαφορετικά,μέσα απο λενα παραμυθάκι που δημιούργησαμε μαζί με τον σύζυγο αλλά έγινα κατανοητη.

Όσο για την γιαγιά τους υπενθυμιζουμε οτι τα αγαπάει πολύ και εκείνη αλλά δεν νομίζω να πείθονται γιατί μου ξανακάνουν την ερώτηση...:unsure::S Δηλαδή έχουμε ήδη πρόβλημα:dry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κορίτσια κι από μένα!

Η πεθερά μου έχει 3 εγγόνια, δύο από την κουνιάδα μου, ένα κοριτσάκι 5 και ένα αγοράκι 2 ετών, και τη δική μου (από τον γιο της εννοείται) 8,5 μηνών.

Η αδυναμία της για τον ανιψιό μας, τον 2χρονο, είναι έκδηλη. Όταν πηγαίνουμε επίσκεψη με το Μαράκι μου, εκεί που την κρατάει αγκαλιά και της λέω για τα κατορθώματά της, αμέσως πετάγεται και μιλάει για τα κατορθώματα του εγγονού της. Δεν τολμάω να πω κάτι, συγκρίνει τη δική μου με τα άλλα εγγόνια.

Η αλήθεια είναι ότι με τα άλλα εγγονάκια περνάει πολύ χρόνο, σχεδόν κάθε απόγευμα, τη δική μου την πηγαίνω καμιά φορά μέσα στην εβδομάδα και σχεδόν κάθε Κυριακή.

Βέβαια κάνει ίσα δώρα και δίνει ίσα λεφτά σε όλα. Το παιδί δεν το καταλαβαίνει αυτό όμως! Στη δική μου, ένα πακέτο χαρτομάντηλα να της δώσεις να παίζει 2 ώρες, είναι το πιο ευτυχισμένο παιδί του κόσμου! Αυτό που με απασχολεί είναι ότι όταν πάει παρουσία της 5χρονης εγγονής της να πάρει αγκαλιά το Μαράκι μου, η άλλη αντιδρά έντονα! Εκείνη την ώρα αντί να της εξηγήσει το αυτονόητο, ότι θέλει να πάρει το Μαράκι μου αγκαλιά γιατί όπως έχει εκείνη εγγονή έτσι έχει και τη δική μου και τις αγαπάει το ίδιο (με απλά λόγια δηλαδή, για να καταλάβει ένα παιδί 5 ετών) μου δίνει το Μαράκι μου και παίρνει την άλλη εγγονή αγκαλιά και αρχίζει τα νταχτιρντίσματα! Λέει ότι η μεγάλη έχει περισσότερη ανάγκη την αγκαλιά και την προσοχή. Η δική μου είναι μικρή ακόμα και δεν καταλαβαίνει.

Κορίτσια να σας πω την αλήθεια? Δε με απασχολεί καθόλου! Είναι απολύτως λογικό. Εκείνα είναι παιδιά της κόρης της, τα προσέχει, τα παίρνει σπίτι της, τη δική μου ποτέ! Δε χρειάστηκε και δε θα χρειαστεί ποτέ.. ελπίζω...για πολλούς λόγους, και ο κυριότερος είναι ότι δεν έχει ψυχραιμία! Τρομάζει με το παραμικρό, τα χάνει και δεν ξέρει τι να κάνει. Την τάιζα θυμάμαι μία μέρα (γάλα) και έβηξε σαν να πνιγόταν... Ε, τρελλάθηκε, έκανε σαν παλαβή! Δηλαδή αν ήταν μόνη της πως θα το αντιμετώπιζε? Δεν ήθελε τίποτα ιδιαίτερο εκείνη την ώρα. Τη σήκωσα, την περίμενα και σε 3 δευτερόλεπτα πήρε ανάσα. Η πεθερά μου είμαι σίγουρη θα άρχιζε να κοπανάει το μωρό προκειμένου να ανασάνει.

Κατά τα άλλα είναι χρυσή γυναίκα, δεν αντμετωπίζω τα συνηθισμένα προβλήματα μεταξύ πεθερών - νυφων. π.χ. παρεμβατικότητα, απαίτηση για τα ονόματα και άλλα χαζά, αλλά όπως κάθε άνθρωπος έτσι κι αυτή έχει τα ελαττώματά της.

Και αν αύριο μεθαύριο που η δική μου καταλαβαίνει συνεχίσει ο διαχωρισμός, ε τι να κάνουμε? Άνθρωπος είναι και αδυναμίες έχει!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

mamaka_4, όταν γεννήθηκε η Αντριανούλα, η μεγάλη κόρη του αδερφού μου, οι γονείς μου ξετρελάθηκαν! Ο μπαμπάς μου έχει τρελή αδυναμία και η μαμά μου αν και λέει πως αγαπάει και την Μιχαέλα το ίδιο! Η Μιχαέλα, έχει τ'όνομα του μπαμπά μου ( Μιχάλης ). Η Αντριάνα λοιπόν είναι αυτοκόλλητη με τους γονείς μου και κυρίως με τον μπαμπά μου! Έχουν μεταξύ τους μια σχέση έρωτα τι να πω! Ούτε για τα ίδια του τα παιδιά δεν έκανε έτσι! Οι γονείς μου είναι αρκετά νέοι και δραστήριοι άνθρωποι! Όπου πάνε, την Αντριάνα την παίρνουν μαζί τους! Κάθε Τετάρτη πέρσι έρχονταν συνέχεια να με πάρουν από το λιμάνι και την έφερναν μαζί πάντα! Όταν τους έλεγα πότε θα φέρετε την μικρή, έλεγαν ότι δεν κάθεται! Και τώρα που λείπουν για Σαββατοκύριακο εκδρομή, την πήραν μαζί! Το θέμα είναι ότι κι ο αδερφός μου με την νύφη μου, από τότε που ήταν βρέφος η Αντριάνα την έδιναν συνέχεια στους γονείς μου! Το μικράκι, πολλές φορές δεν πάει στον πατέρα μου από αντίδραση! Βέβαια , βλέπω ότι ο πατέρας μου αγαπάει και την μικρή, αλλά δείχνει την αδυναμία του πιο εμφανέστατα στην μεγάλη! Βέβαια για να λέω και του στραβού το δίκιο, ότι πέρνουν στην μια, το παίρνουν και στην άλλη! Απλά αφιερώνουν πιο πολύ χρόνο! Όταν είναι να πάνε στην Βάρκιζα βόλτα παίρνουν και τις δυο καμιά φορά! Τώρα η μάνα μου έχει αρχίσει και δείχνει στο δικό μου επειδή λέει ότι της κόρης είναι διαφορετικά επειδή έχει πιο πολύ ελευθερία μαζί μου! Ανυπομονεί να γεννηθεί λέει κι ο εγγονός της για να ολοκληρωθεί η ευτυχία της! Βλέπεις είναι αρσενικός ο δικός μου και θα κάνει την διαφορά! Τώρα για την συμπεριφορά του πατέρα μου δεν ξέρω να σου πω ακόμα γιατί δεν εκδηλώνεται ιδιαίτερα σε μας! Θα δω πως θα είναι με το παιδί και θα σου πω! Αλλά η Αντριάνα του... είναι η Αντριάνα του!! Υπάρχουν αυτά.. δυστυχώς!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαμάκα_4 εξακολουθώ να υποστηρίζω, αυτά που σου είπα πριν. Είναι μεγάλο λάθος να φέρονται έτσι οι παππούδες, αλλα ακόμα μεγαλύτερο να το επιτρέπουμε εμείς. Τα παιδιά μας το αντιλαμβάνονται. Δε μπορείς να κάνεις κάτι για τις συμπάθειες, είναι ανθρώπινο να έχουμε ολοι αδυναμίες, αλλά τουλάχιστον να προσπαθούμε να δίνουμε στα παιδιά μας να καταλάβουν κάποια πράγματα έστω και αν είναι σκληρά. Η γιαγια όπως έστρωσε θα κοιμηθεί αργότερα!

Και μένα η γιαγιά μου στο χωριό έχει περισσότερη αδυναμία στα εκεί εγγόνια της γιατί ουσιαστικα τα έχει μεγαλώσει, πότε όμως δεν μου έδωσε την εντύπωση οτι τους έχει μεγαλύτερη αδύναμια, ασχέτως αν εγώ το ξέρω, το θέμα είναι πως το χειρίστηκε η γιαγιά μου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα...

Μετά απο όλα όσα μου είπατε άρχισα να πιστευω πως αργά ή γρήγορα τα παιδιά θα το αντιληφθούν και θα την αποαφευγουν...Με τρελαίνει αυτή η κατάσταση γιατί απο την στιγμή που γεννήθηκαν προσπαθώ να δημιουργήσω αλληλεγγύη μεταξύ τους,να τα κάνω μια γροθιά(ένας για όλους και όλοι για έναν).Και ενώ το έχω καταφέρει να διώξω τις ζηλίες,να αφιερώνω σε όλα τον ίδιο χρόνο,να περνάω ποιοτικό χρόνο μαζί τους φοβάμαι πως θα τα γκρεμίσει ολα με την συμπεριφορά της...

Θα προσπαθήσω να της ξαναμιλήσω και αν δω οτι οι διακρίσεις συνεχίζονται πολύ απλά θα αραιώσω τις επαφές...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΡΑΙΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ, ΟΣΟ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΑΝ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΖΗΤΟΥΝ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙΣ ΣΕ ΕΠΑΦΗ. ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΗΧΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ. ΚΥΡΙΩΣ Η ΖΗΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΓΟΝΕΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΕ Η ΖΗΛΕΙΑ. ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΙΔΙΩΝ. ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ. ΗΤΕ ΜΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΤΕ ΠΑΤΕΡΑΣ ΗΤΕ ΓΙΑΓΙΑ. ΑΥΤΗ ΘΑ ΖΗΜΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΠΑΙΔΙΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΚΑΛΑ ΟΛΛΑ ΑΥΤΑ, ΑΛΛΑ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ. ΟΧΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΔΕΛΦΩΝ. ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΗΨΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ. ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΩ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ. ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ? ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΑ ΤΗΣ ΦΑΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΥΤΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΜΟΥ. ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΜΑΘΕ ΑΣ ΤΗΣ ΤΑ ΦΑΕΙ. ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΤΟ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΓΙΑΥΤΗΝ.ΤΗΣ ΛΕΩ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΩ. ΜΟΥ ΛΕΕΙ. Ε, ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑΠΙ. ΤΗΣ ΛΕΩ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ας εχουν οσες αδυναμιες θελουν οι παπουδες και οι γιαγιαδες δεκτο!!! αλλα να μην το διχνουν και μετα αναρωτιουνται τι επαθε το παιδι? γιατι δεν με θελει? δεν θα ξεχασω ποτε την γιαγια μου(της μαμας μου μαμα)που διαχωριζε τα κοριτσια απο τα αγορια οταν ερχοταν στο σπιτι μας ελεγε που ειναι το αγορακι μου? (για τον αδερφο μου) και στην συνεχεια ελεγε στην μανα μου για μενα η αλλη? (εγω ημουν η αλλη!!!) και δεν το ξεχασα ποτε και δεν την αγαπησα ποτε απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου δεν την ηθελα στο σπιτι μου.τι θελω να πω με ολα αυτα? οτι τα διαχωριζουν και τα παιδια δεν ειναι χαζα καταλαβαινουν και οταν δεν τους θελουν πια αναρωτιουνται γιατι!!!το μονο σιγουρο οτι εγω καταλαβα ποσο γεια σου ηταν η γιαγια αυτη και με τον αδερφο μου ημασταν αγαπημενοι

εμενα οι γονεις μου του εχουν τρομερη αδυναμια (το πρωτο τους εγγονι βλεπετε) ομως τους εχω πει αν κανει η νυφη μου μωρο και δω τυχον διαχωρισμους υπερ του δικου μου δεν θα σας τον ξαναφερω δεν μου αρεσουν αυτα!

ενω η πεθερα μου δεν υπηρξε ποτε καλη γιαγια και ας εχει μαζι με τον δικο μου 5 εγγονια κανενα δεν την αγαπαει κανενα δεν την θελει και τωρα ερχεται καθε μερα να βλεπει τον μπεμπη ταχα μου οτι ειναι καλη γιαγια και το λεω με σιγουρια γιατι την εχω καταλαβει πολλες φορες οτι το κανει απο αγγαρεια

γνωμη μου η της λες οτι η σε ολα τα παιδια να εχει την ιδια συμπεριφορα η δεν θα τα ξαναδει

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καντινου,όντως είναι διαφορετικό ανάμεσα σε αδέρφια και ξαδέρφια.Αλλά και με τα άλλα της εγγόνια το ίδιο κάνει!Μόνο μετά με τα δυο δικά μου έχει το πρόβλημα!:angry: Πώς γίνεται απο τα 6 εγγόνια να δείχνει την αδυναμία της στα τέσσερα και τα άλλα δυο να τα ξεχνάει;:angry::S

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα κ απο εμενα το ιδιο περασα κ εγω οχι απο τις γιαγιαδες αλλα απο τους γονεις μου ειμαι η μεγαλητερη η αδερφη μου 1.5 χρονο μικροτερη παντα ηταν το καλο παιδι κ εγω ακριβως το αναποδο παντα ειχε τα καλυτερα δωρα ρουχα κτλ στα γεννεθλια της ενω εγω ενα χρονια πολλα ημουν παντα αντιδραστικο στοιχειο ενω η αδερφουλα μου που την λατρευω το παιδι που αγκαλιαζε κ φιλαγε τους γονεις μας εμενα που δ μου βγηκε αυτο απο μεσα μου κ οποτε ερχοταν η μαμακα μου για αγκαλιες κ φιλια της ελεγα ποιος φουρνος γκρεμηστικε κ ηρθες σε εμενα?:P :P βεβαια ποτε δ εδειξα σε κανεναν οτι ολα αυτα με πειραζαν μονο μια φορα καπως ηρθε η κουβεντα με την αδερφουλα μου κ της τα ειπα ολα (εχουμε πολυ πολυ καλη σχεση μεταξυ μας κ την λατρευω)επρεπε να μας βλεπατε κλαιγαμε σαν τις χαζες:laugh: :laugh: δ της ειχε περασει ποτε κατι τετοιο απο το μυαλο της...οσπου ηρθε κ το μικρο μας ο αδερφουλης μας:woohoo: :woohoo: εχουμε 13 χρονια διαφορα κ σημερα ειναι 12 ετων το παιδακι μας οταν γεννηθηκε κ τον ειδαμε την πρωτη ημερα στο νοσ/μειο ο μπαμπας μας μας ειπε ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΩΡΟ βγηκαμε απο το δωματιο με την αδερφη μου κ κλαιγαμε ε δ ειμασταν κ μεγαλες 13 εγω 11.5 η τιτινουλα μου με αποτελεσμα να μην τον πλησιαζω τουλαχιστον για κανα 2μηνο τον αδερφο μου ασχετα οτι μετα εγω τον μεγαλωσα κ με φωναζε μαμα:blink: :laugh: ατα απο εμενα ειναι ασχημο ψυχολογικα στα παιδια να διαχωριζεις αδερφια τι μου θυμησες τωρα:angry: :laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μπουγατσούλα μου αυτό ακριβώς που μας περιγράφεις θέλω να αποφύγω.

Μπορεί με την αδερφούλα σου να έχεις την καλύτερη σχέση(σπάνιο σε τέτοιες περιπτώσεις,και μπράβο σας!)αλλά θυμάσαι ακόμα τον διαχωρισμό που γινότανε και τα λόγια σου εκφράζουν μια πίκρα.

Όσο για τα λόγια του μπαμπά σου,πιστευω τα είπε γιατί κάποιοι έχουν εμμονή να κάνουν γιο.Σίγουρα όμως σας αγαπάει όλα!;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φαιδρα μου,δυστηχως αυτο αντιμετωπιζουν οι περισσοτερες απο εμας.Εγω το βλεπω απο την ιδια μου τη μανα.Επειδη εχω μια κορη ηδη κ προσπαθω για 2ο παιδι,απο τωρα μου λεει πως η αδυναμια της ειταν κ θα ειναι παντα η Ειρηνη.Πως θα το αγαπαει κ το αλλο,αλλα "πως να το κανουμε;το 1ο ειναι 1ο!!!!".Οταν μου τα λεει αυτα μου σηκωνετε η τριχα καγκελο,αλλα τι να της πεις;;;Να της βαλω μυαλο;;δεν μπορω...εξαλλου το ιδιο εκανε κ με εμενα,επειδη ειμαι η πρωτη της κορη,παντα με ξεχωριζε απ'τις αδελφες μου,με αποτελεσμα να δημιουργειτε ζηλια αναμεσα μας.

Νομιζω ειναι τροπος σκεψης κ λειτουργειας των παλαιωτερων γενιων.Ισως εμεις οταν γινουμε γιαγιαδες κ παππουδες να ξεφυγουμε απο ολα αυτα,τι να πω;;;Υπομονη κ προσπαθησε να

"προφυλαξεις"τα παιδακια σου απο αυτες τις συμπεριφορες που τα στεναχωρουν.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γλυκια μου mamaka4 πικρια ισως ηταν καποτε γενικα δ ειμαι ανθρωπος που μπορω να κρατησω πικρια η ακομα κ κακια σε γενικες γραμμες το εχω ξεπερασει αλλα ενα πολυ μικρο κομματι μου τα σκεφτεται ολα αυτα σπανια βεβαια....οσο για τον μπαμπα μου το ξερω πως μας αγαπαει απλα ειναι αυτο που λες ηθελε τον γιο κ τον περιμενε 13,5 χρονια να φανταστεις πως οταν ηρθε στον κοσμο η αδερφουλα μου δ πατησε το ποδι του στο νοσοκομειο ο σπασικλας :) αλλα μετα εγινε η αδυναμια του.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Το έχω ζήσει , ένιωθα κενή , ξέρω όλες σου τις σκέψεις. Ξέρω πως νιώθεις το ουράνιο τόξο όμως δεν θα αργήσει να έρθει . Πάρε οοοοολλλλοοο το χρόνο σου και ψυχολογικά αλλά και σωματικά θέλεις ηρεμία και χρόνο . Να θυμάσαι όμως ότι θα έρθει και θα σε γεμίσει όλο χαρά. Καλή δύναμη κοπέλα μου 
    • Έτσι είναι! Εμένα η μεγάλη τη βρώμη δεν την ήθελε. Δοκίμασα μια δυο τρεις, Ε μετά τα παράτησα 😂😂 ναι τραχανά λαχανικών! Η μεγάλη τον έτρωγε με κλειστά τα μάτια! Να δούμε η μικρή!
    • Πώς είστε γενικά κορίτσια;  Εγώ σήμερα είμαι σαν να με πατησε τρένο. Απίστευτος πονοκέφαλος όλη μέρα σχεδόν, δεν έχω καθόλου όρεξη, κοιμήθηκα 10 ώρες το βράδυ + 3 για μεσημέρι 🤣🤣 είμαι ένα ζόμπι πραγματικά, ούτε να περπατήσω δε βγήκα σήμερα και νιώθω λίγο τύψεις που είμαι σα τη χλαπατσα όλη μέρα...  Επίσης το άλλο το καινούργιο!!! Νομίζω έχω απέχθεια στη φέτα/μυζήθρα 😱😱😱 Το πρωί έφαγα μια μπουγάτσα με τυρί που είναι η αγαπημένη μου και μου φάνηκε τόσο απαίσια που νομίζα ότι έφταιγε που ήταν κατεψυγμένη. Τώρα το απόγευμα λιγουρευτηκα καρπούζι με τυρί (δε ξέρω αν το τρώτε κι εσείς, αλλά στη βόρεια Ελλάδα νομίζω είναι must συνδυασμός 😅) και η φέτα με αηδιασε άσχημα! Νόμιζα ότι ήταν ξινισμενη, ληγμένη, δε ξέρω. Ο σύζυγος ο καημένος έτρεξε να δει ημερομηνία και ήταν κομπλέ και μάλιστα μόλις την ανοίξαμε. Τι να πω, στεναχωρέθηκα, προσπάθησα να φάω 3-4 κομμάτια με το ζόρι μπας και, άλλα μου φαινόταν λες και έτρωγα κέρματα ένα πράγμα. Πολύ απαίσια γεύση 🥴
    • Η αλήθεια είναι ότι με έβαλες σε σκέψεις τώρα 😅 λοιπόν ο γυναικολόγος στην Ελλάδα όταν του έδειξα τα περιεχόμενα της πολυβιταμινης μου είπε συγκεκριμένα ότι το σίδηρο είναι σε χαμηλή περιεκτικότητα κι ίσως να κοιτάξω για κάποιο έξτρα συμπληρώματα. Μετά όταν πήγα στην αιματολογο στο εξωτερικό συμφώνησε και μου είπε να πάρω το σίδηρο όπως έπαιρνα και προ εγκυμοσύνης γιατί λέει οι ανάγκες σε σίδηρο πολλαπλασιάζονται στη εγκυμοσύνη. Έπειτα όταν είδα και τη γυναικολόγο μου την περασμένη εβδομάδα μου είπε κι αυτή ναι και μου έγραψε και το συμπλήρωμα. Να σημειωθεί ότι απ' τις τελευταίες μου εξετάσεις (7η εν) που της είδε η γυναικολόγος, ο αιματοκρίτης μου είναι μια χαρά (42.4). Δε ξέρω τι να πω, αφού 3 γιατροί είπαν να πάρω ξέρω γω... Θα τη ρωτήσω αύριο και θα πάρω και τον Έλληνα γυναικολόγο να διασταυρώσω πληροφορίες.
    • Τραχανά λαχανικών Ε;; Έδινα και εγώ στην πρώτη μου τώρα θυμήθηκα που το πες και μετά αλλάξαμε σε κατσικίσιο που τρώει μέχρι σήμερα..όχι δίκιο έχεις η καθεμία κάνει αυτό που νιώθει καλύτερο!! Εγώ είχα δώσει κρέμα με βρώμη και φαγοπυρο δεν ξέρω αν γνωρίζετε αλλά λένε ότι είναι πολυ δυναμωτικο και έχει βιταμίνες τώρα τι να πεις κάνουμε ότι μπορούμε όλες καλύτερο για τα ζουζούνια μας..αλλά να ακούγοντας άλλες μαμάδες παίρνουμε και ιδέες 🤪
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...