Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΜΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ?


Recommended Posts

κοριτσια μου ο μικρος μου ειναι 10 μηνων και πολυ μα παρα πολυ ζωηρος.

αρχισε περπαταει ηδη κανονικοτατα και ολη μερα δεν ησυχαζει με τιποτα.απο κουτουλιες και μελανιες, μπολικες...:dry:

το θεμα μου ειναι πως οταν θελει κατι το δειχνει και τσιριζει με νευρα(παιρνει και το αγριο το υφος:huh: )αμα δε του το δωσεις η αν δεν κανεις αυτο που θελει η τσιριδα γινεται πιο δυνατη και μετα κλαμα γοερο.

προσπαθω να τον αποσπασω με ηρεμια αλλα αυτος τιποτα ,εκει το δικο του...

τον τελευταιο καιρο εχει και τα δοντακια του με αποτελεσμα να τσιριζει συνεχεια....μα συνεχεια.:huh: τον παιρνω αγκαλια , με σπρωχνει...του δινω αυτο που θελει,ζηταει κατι αλλο.

ρε κοριτσια δεν ειναι ολιγον μικρος για τοσα νευρα?κι εγω πως πρεπει να αντιδραω?θεωρω οτι μαζι του εχω πολυ υπομονη(κατι που γενικα δε φημιζομαι:P )αλλα καποια στιγμη(ειδικα το απογευμα)τρελενομαι....

τα εχω παιξει σας λεω,και το ζητημα ειναι οτι τρεμω μη γινει ενα κακομαθημενο-καλομαθημενο παιδι .ζητω συμβουλες απεγνωσμενα:dry: :dry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Προσπάθησε την ώρα που τσιρίζει να μην του δώσεις σημασία.Χωρίς να δίχνεις πελαγωμένη ή εκνευρισμένη πες του ήρεμα ότι δεν σου αρέσει αυτό που κάνει και απομακρύνσου.Πάρε και μερικές βαθείες αναπνοές και περίμενε να δεις τι θα γίνει,ακόμα και αν συνεχίσει προσπάθησε να μην αντιδράσεις κάνε κάτι αλλο. Μόλις όμως σταματήσει επιβράβευσε τον.Μπορει να καταλάβει κάποια στιγμη ΄τι δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος να σου τραβήξει την προσοχή.Εγω έτσι το αντιμετώπισα και όταν κάποια στιγμη, σπάνια πια το κάνει ακολουθώ την ίδια τακτική.

Καλή δύναμη:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

mariah μου εξοπλίσου με πολύυυυυυυ υπομονη γιατι αυτο θα γίνεται απο εδω και πέρα.....δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.....ή του κάνεις το χατήρι μια φορά και τον αφηνεις να κανει αυτο που του εχει κάτσει για να του φυγει η απορία....(πιάνει πάντα ελα να το δουμε μαζι αλλα μονο μια φορα μετα τελος πάει..θα το επαναλαμβάνεις να καταλαβει τι ειναι τελος....) ή του αποσπάς την προσοχή με κατι αλλου εξισου φαντασμαγορικό και πας να του το δειξεις με επιφωνηματα που τραβουν την προσοχή ουαου ποποπ ελα να δεις ..κτλ..ή απλά δεν του δινεις σημασία και κανεις την ΚΟΥΦΗ...μέχρι να βαρεθεί ....

Το μη το λέμε μόνο σε πράγματα οντως επικινδυνα ...δε λέμε 250 μη εκ των πραγματων θα θελει να τα περιεργαστεί όλα να τον εχεις απο κοντα και να τον αφηνεις ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΒΑΡΕΘΕΙ στο υπογράφω αυτο...αυτο που τους απαγορυευεις ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ποτε ενα μαγικο πράγμα...εγω το έχω ξαναπει τον αφηνα σχεδον τα παντα να περιεργαστεί ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΜΗΝΕς ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΔΙΑΦΡΟΡΟ:cheer:

Σημαντικη ειναι και η επιβραβευση ναι συνεχεια να το κανεις Μπραβο που δεν πας εκει..μπραβο που αφηνεις τη μαμα.να κανει αυτο..μπραβο που δε σηκωσες αυτο γιατι ειναι της μαμας και θα στεναχωρεθει αν πάθει κάτι...τετοια..συνεχεια..

όΣο για το ζωηρός όλα τα ίδια είναι μην αγχωνεσαι ιδιως τα αγορια...και μην ακουω για κακομαθημενα και καλομαθημενα για τα βρεφη.....ειναι πολύ μικρό αγαπη μου το μωρο σου ..

οι οροι αυτοι παιζουν πολύ αργοτερα.... στο ορκιζομαι....

φιλιά! ελπίζω να βοηθησα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια ευχαριστω για τις απαντησεις.

το θεμα ειναι οτι για να κανω την αδιαφορη δε παιζει γιατι μετα γινεται χειροτερος(το εχω δοκιμασει και η υπολοιπη μερα εγινε κολαση :dry: )

το αλλο ειναι οτι πολλες φορες ουτε κι ο ιδιος δε ξερει τι θελει,τσιριζει για να τσιριζει...οποτε τοτε τι κανουμε?τον παιρνω αγκαλια θελει κατω τον αφηνω δε του αρεσει...κοκ

σημερα ηρθε ενα φιλικο ζευγαρι κι επειδη δε του αρεσε η φατσα του φιλου φωναζε συνεχεια...:blush:

εχθες μπηκα σε ενα μαγαζι να ψωνισω κατι, τα ιδια,αφου ολοι εμας κοιτουσαν.:blush:

αχχχ δε ξερω τι φαση ειναι παλι αυτη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

υπομονή και μόνο αυτό...πολλάκις το παθαινε αυτο ο αγγελος και ακομη το παθαινει ΜΑ ΤΙ ΘΕΣ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΕΛΙΚΑ.......????Ειδικα σε περιοδους που τον απασχολουσε και κατι άλλο ή πονουσε απο δοντια ..πως θα μας δειξουν οτι δεν είναι καλά..??

Εμένα σε αυτη τη φαση με βοηθησε το εξω! καροτσι και δρομο...μονο ετσι ησυχαζε και εκεινος και εγω...πραγματικά...το καλύτερο μας...τα αφηνα ολα και εφευγα..ερκει να μη περνουσα αυτο...κανε το και θα με θυμηθεις...καθε απογευμα ..να ηρεμει και αυτο να εχει ερεθισματα...να βλεπει κοσμο και παιδακια...

καληνυχτα!μην ανησυχεις θα περασει...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Επειδή περναμε εδω και καιρο ακριβως την ιδια φαση , σου λεω οτι σε νιωθω απολυτα .

Σημερα ειδικα το απογευμα στα καλα του καθουμένου μας κοιτάει με τον αντρα μου και ...κορδωνει το σωμα , σφιγγει σε γροθιες τα χεράκια της και αρχισε να φωνάζει και να μας μαλώνει :huh: Κοιταζομαστε και λεμε ..μα τι καναμε ?:dry: :laugh:

Εγω το μονο που βλεπω οτι πετυχαινει ειναι να τους δινεις την αμεριστη προσοχή σου οταν το εχουν ανάγκη . Αν δεν της δωσω σημασια ειναι ικανη να φωνάζει και να την ακουσει ο κοσμος ολος ! Δεν νομιζω οτι ειναι η κατάλληλη ηλικια για να ανησυχήσουμε για καλοκακομαθηματα κλπ . Ειναι πολυ μικρα τα μωράκια μας ακομα .

Ειναι δυσκολο το ξερω να εχεις ολη μερα τοσο υπομονή και οσο περνα η ωρα , το απογευμα οπως ειπες γινεται ο χαμος !

Εχω παρατηρησει επισης οτι αντιδρα ετσι και με θελει πολυ οταν θελω να κανω δουλειες ή να μιλησω στο τηλ .. Ετσι και γω την κανω να με βαρεθει :woohoo: Την παιζω πολυ , την κραταω πολυ αγκαλια (δεν θελει γιατι και μενα περπατάει ) της γινομαι τσιμπουρι !!!! Μετα απο λιγο με βαριεται και παει να παιξει λιγο μονη της ... Αν ομως γινει το αντιθετο δηλ να με ψαχνει και να μην εχω χρονο να παιξω μαζι της τοτε ....δεν με γλιτωνει τιποτα !!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ξερεις βρισκετε πανω στο σταδιο που θελει να εποικοινωνησει .Ειναι μονο 10 μηνων δεν μπορει να μιλησει και αν εσεις ασχολειστε με οτιδηποτε άλλο αυτο κοιταει να σας αποσπασει τη προσοχη .Απλα κοιτα οσο δυσκολο και αν ειναι να βρεις χρονο να ασχοληθεις μαζι του παρτον και καθηστε στο δωματιο του να μην του φωναζεις και αν κατεβαινεις στο επιπεδο του να του μιλας ηρεμα και βεβαια να τον αφηνεις να δοκιμαζει δεν λεω να ειναι επικυνδυνα αλλα αν σε ενα παιδι απαγορευουμε τα παντα καποια στιγμη τα δοκιμαζει όλα .

Συμφωνω με τη LALA οτι ειναι πολυ μικρα αυτο ομως δεν σημαινει οτι βαζουμε ορια δεν θελουμε ουτε ενα δεσποτικο παιδι αλλα ουτε ενα παθητικο γονιο .Νομιζω οτι η μεση λυση ειναι η ιδανικοτερη.Το να ξερει απο νωρις ενα παιδι , τι ρεπει νακανει και γιατι πρεπει να το κανει το κανει να νιωθει ασφαλεια και σιγουρια .

Το κανει για να εχει σκοπο και δρομο να ακολουθησει .Απο τη μερια των γονιων το να συζητανε με τα παιδια τους εστω και απο τοσο μικρη ηλικια (στη παρουσα φαση οι γονεις συζητανε αλλα το παιδι ειναι δεκτης εως οτου μπορεσει να μιλησει ) δειχνει οτι τους εμπιστευονται.Οταν λεμε σου βαζω τα ορια η μαλλον καλυρτα σου δειχνω τα ορια σημαινει οτι σε θεωρω πολυ ικανο να το καταλαβεις και να το θιοθετησεις .Η πειθαρχια που θα ξεκινησει αποτ ους γονεις και θα καταληψει σε αυτοπειθαρχια , ειναι όπλο για το παιδι , ειναι ο εξοπλισμος της ζωης τουΑρα μετρο σε όλα Ελευθερια ναι πρωτοβουλια ναι ορια όμως κανονες και σεβασμος άπο όλους για όλους .

Κια κατι τελευταιο :Αξιοκρατια , συζητηση ,χαρα για δημοκρατικα και χαρουμενα παιδια τα οποια ξερουν και τις υποχρεωσεις αλλα κι τα δικαιωματα τους

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΜΑΡΙΑΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΘΕΩΡΙΤΗΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΚΛΑΙΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ. Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 2,5 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΘΕΛΕΙ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΕΧΤΕΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΕ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕΣΑ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΗΓΗΣΑ ΟΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ? ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ. ΡΕΖΙΛΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ. ΤΗΝ ΠΗΡΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΛΕΠΕ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ. ΥΣΗΧΑΣΕ. ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΦΑΙ. ΜΗΠΩΣ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΑ? ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ. ΦΥΓΑΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΤΥΜΩΡΗΘΗΚΕ. ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΜΕΣ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΗΣ ΕΙΠΑ ΠΩΣ ΓΙΑΥΤΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΘΑ ΤΥΜΩΡΙΘΕΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΣ ΠΕΡΟΥΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ. ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ. ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ. ΕΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ. ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΑΚΙΑ ΚΥΡΙΩΣ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΛΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΤΟ ΕΧΩ ΔΩΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΣΧΙΣΤΗΚΕ. ΒΑΛΑΝΤΩΝΕΙ ΣΤΟ ΚΛΑΜΑ. ΞΕΡΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΑΤΙ. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΛΑΙΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΩΡΕΣ.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΛΛΟ. ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΗ. ΟΛΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΤΕΥΩ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα φιλεναδα μου,

αν κ συμφωνω με τα κοριτσια που εχουν ηδη γραψει,θα σου πω κ εγω την εμεπιρια μου γιατι διαβαζοντας το θεμα σου,θυμηθηκα τα δικα μου.

Εμενα απο τη στιγμη που γεννηθηκε κ πηγαμε για την πρωτη εξεταση στον παιδιατρο,φανηκε οτι θα γινει ενα πολυ νευρικο,πεισματαρικο κ ανυπομονο παιδι.Αυτα τα ειπε ο γιατρος.Απο τοτε λοιπον με συμβουλεψε κ μου ειπε,προσεχε γιατι αν απο νωρις δεν της μαθεις καποια πραγματα,θα σε "χωρεψει στο ταψι".Και δεν ειχε καθολου αδικο!!!

Εγω τοτε δεν καταλαβα τι ηθελε να πει...το καταλαβα ομως αργοτερα οταν συνεβεναν καταστασεις σαν αυτες που περιγραφεις.

Η κορη μου ηταν πολυ ζωηρο παιδι(κ λεω ηταν γιατι πλεον ειναι σχεδον 6 ετων κ με πολυ υπομονη κ προσπαθεια καταφερα να την "ηρεμησω").Εγω λογω "απειριας"σαν πρωταρα μαμα,λογω του οτι δεν ηθελα να την μαλωνω(φοβομουν πως αν την μαλωνα η αν την πιεζα θα νομιζε οτι εχει μια κακια μαμα που ολο της φωναζει).Ετσι συνεχιστηκε η κατασταση,απο ενα σημειο κ μετα αρχισε να γινετε αφορητη,η μικρη με διαφορες δικαιολογιες σαν αυτη που περιγραφεις για τα δοντακια,εχοντας οπλο αυτο το..τραγικο κλαμα,λες κ καποιος την σφαζει,εκανε οτι ηθελε.Εγω απο την απελπισια μου κ μη εχοντας πια αλλη υπομονη της εκανα τα χατηρια για να μην την ακουω...κ παει λεγοντας..ωσπου εφτασε πια ο κομπος στο χτενι,εφτασε 4 χρονων κ δεν υπολογιζε κανεναν κ τιποτα.Ηθελε να γινετε παντα το δικο της παση θυσια.

Εμενα τοτε με εσωσε το προνηπιο!!Και να ειναι παντα καλα αυτη η νηπιαγωγος που καταλαβε το τι συνεβαινε κ με βοηθησε απιστευτα!!!

Καταρχας εκανε σχεδον "ψυχοθεραπεια"σε εμενα,γιατι ολο αυτο γινοταν αποκλειστικα κ μονο απο δικα μου λαθη.Με εκανε να καταλαβω πως το να μαλωσεις κ να μαθεις στο παιδι πως υπαρχουν ορια κ κανονες δεν ειναι κακο πραγμα κ δεν χρειαζεται να νοιωθω τυψεις.Και πως επρεπε λειαν συντομως να την επεναφερω "στην ταξη"οσο ειχα τα περιθωρια γιατι αν συνεχιζοταν αυτο ,θα γινοταν αργοτερα,οσο μεγαλωνε,οντως ενα κακομαθημενο παιδι.

Και εδω να σου πω τη διαφορα ανμεσα στο καλομαθημενο κ στο κακομαθημενο παιδι.Το καλομαθημενο ειναι αυτο που ειναι γεματο απο αγαπη,ενδιαφερον κ ασφαλεια.Το κακομαθημενο ειναι αυτο που δεν υπολογιζει τιποτα κ κανεναν ,που νοιωθει το επικεντρο του κοσμου και αρκειτε στο να κανει παντα αυτο που θελει,ξεροντας πως δεν θα υποστει καμια συνεπεια.

Τελικα ακολουθησα τις συμβουλες της νηπιαγωγου κ μαζι με τη δικη της βοηθεια καταφερα να κανω τεραστια βηματα κ τωρα βλεπω την κορη μου κ σχεδον δεν την αναγνωριζω...και ειταν τοσο ευκολο ολο αυτο..

Απλα χρειαστηκε να κατανοησω εγω πραγματικα ποιος ειναι ο ρολος μου,σαν μανα,να μαθω να της βαζω ορια κ να της περασω το μυνημα οτι εγω ειμαι η μαμα,εγω βαζω τους κανονες,αυτη ειναι το παιδι κ πρεπει να τους ακολουθει.

Κουραστηκα για να το κανω,ηρθαν πολλες στιγμες που σπασανε τα νευρα μου,ομως επεμεινα γιατι ηταν για το καλο της.

Εσυ τωρα,στη φαση που περνας,ακολουθησε αυτο που σου λενε κ οι υπολοιπες μαμαδες.Μην του δινεις παντα σημασια.Αστον να τσιριζει.Αν εσυ θεωρεις πως αυτο που θελει δεν πρεπει να το παρει,δεν θα του το δωσεις.Το ξερω ειναι δυσκολο.ανυποφορο,ομως ετσι θα τον μαθεις απο τωρα που ειναι μωρο,οτι υπαρχουν ορια,οτι υπαρχει το "πρεπει" κ το "δεν πρεπει".Μην κρυβεσαι πισω απο προσχηματα τυπου"α!ο καημενος εχει πυρετο,η βγαζει δοντακια κ.τ.λ".Παντα κατι θα συμβαινει κ θα δικαιολογεις την συμπεριφορα του.Παρ'το με τη λογικη..δηλ.εσυ οταν εχεις πυρετο η καπου πονας,καταδυναστευεις ολο τον κοσμο γυρω σου;

Ισως σου φανουν τραβηγμενα αυτα που σου λεω αλλα πιστεψε με αν δωσεις βαση σε αυτα θα προφυλαξεις κ εσενα αλλα κυριως το παιδι σου απο μια ασχημη μελλοντικη συμπεριφορα δικη του.

Καθε φορα που συμβαινει αυτο,μην πελαγωνεις!!!Δεν μπορει παντα να περναει το δικο το..ενταξει καποιες φορες θα τους κανουμε κ τα χατηρια αλιμονο!!!Καποιες ομως,οχι παντα κ οταν θα του κανεις το χατηρι θα ειναι γιατι εσυ θα το εχεις επιλεξει κ οχι το παιδι.

Στα παιδια πρεπει να φερομαστε σαν ισος προς ισο.Καταλαβαινουν τα παντα.Μην του δινεις το δικαιωμα να σε "εκμεταλλευεται",καταλαβαινεις τι εννοω.

Αυτα απο μενα...σε ζαλισα...το ξερω,ειναι ομως μεγαλο θεμα αυτο κ θελει σωστους χειρισμους.Αν μπορω να σε βοηθησω σε οτιδηποτε ειμαι εδω..στη διαθεση σου.Καλη δυναμη κ υπομονη...τι να κανουμε..;;;αυτο σημαινει μανα!!!Ειναι δυσκολο αλλα ειναι κ το ωραιοτερο πραγμα που υπαρχει!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΑ ΡΕ ΖΟΥΜΠΙ ΜΟΥ ΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ. ΤΑ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΩΑ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΠΟΣΟ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΣΗΡΙΖΕΙ? ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΛΥΠΑΣΑΙ? ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΥΡΩ ΣΟΥ? ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΕΞΕΛΕΧΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ ΕΧΕΙ ΛΙΩΣΕΙ? ΕΣΥ ΤΟ ΑΝΤΕΞΕΣ? ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΔΕΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ? ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΗΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΘΕΜΑ? ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ? ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΒΡΗΣΚΟΤΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καντινου έγραψε:

ΚΑΛΑ ΡΕ ΖΟΥΜΠΙ ΜΟΥ ΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ. ΤΑ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΩΑ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΠΟΣΟ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΣΗΡΙΖΕΙ? ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΛΥΠΑΣΑΙ? ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΥΡΩ ΣΟΥ? ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΕΞΕΛΕΧΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ ΕΧΕΙ ΛΙΩΣΕΙ? ΕΣΥ ΤΟ ΑΝΤΕΞΕΣ? ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΔΕΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ? ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΗΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΘΕΜΑ? ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ? ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΒΡΗΣΚΟΤΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ?

Καντινου μου,εκει ακριβως "πατανε"τα πιτσιρικια σε αυτο που λες"δεν λυπασια τα αυτακια σου;"η "δεν λυπασια τον κοσμο γυρω σου;".Να σου πω κ εγω ετσι σκεφτομουν αλλα οταν συνειδητοποιησα οτι ειναι για καλο της,δεν λυπομουν ουτε εμενα,ουτε τους αλλους.Η δικια μου,αυτο εκμεταλλευοταν!!!Με εφερνε παντα σε δυσκολη θεση(ειδικα μπροστα σε γιαγιαδες,παππουδες ),εβλεπε οτι εγω εκει μπροστα δεν μιλουσα για να μην την κανω να τσιριζει κ....σαρωνε η κυρια!!!!Οταν ομως αρχισα παντου να της συμπεριφερομαι με τον ιδιο τροπο κ καταλαβε πως πια δεν την περνει να κανει τα δικα της..να δεις πως μαζευτηκε!!!

Συμφωνω με αυτο που λες περι συζητησης,αλλα οταν το παιδι φτασει σε μια ηλικια που μπορει να γινει αυτο..οταν ειναι 1 ετους,2 η 3 τι συζητηση να του κανεις;;

Εγω αυτα ολα τα ειπα γιατι σε εμενα ειχαν αποτελεσμα,τωρα η καθε μαμα ξερει τι παιδι εχει,κ πωςθα το χειριστει...

Παντως κ εμενα η μανα μου μεγαλωσε 3 κοριτσια εμενα κ τις αδελφες μου κ η οικογενεια ειταν ακρως...μητριαρχικη...με το που μας κοιτουσε λιγο λοξα..τα καναμε πανω μας κ οι τρεις!!!!!Δεν χρειαστηκε ποτε να μας δειρει,ενα βλεμμα της ειταν αρκετο!!!Μας ειχε περασει βλεπεις νωρις,νωρις το μυνημα.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Koritsakia mou kalimera kai apo mena...

Ax re gmt exoume kai emeis auto to provlima me ton kwnstantino mas...

Einai sxedwn 14 minwn...

Egw tou lew me kalo tropo oxi den sto dino den ginaite den einai diko sou ktl...

Otan erxetai o mpampas wmos thumatai ekeino pou ithelen prin,,,pernei ton mpampa ap to xeri kai tou leei touto thelw touto...

Kai lew tou antra mou oxi agapi min tou to dwseis...

Kai meta arxizei to klama to entono...

Giati kserei pws o mpampas tou den tou xalaei xatiri...

Wmos exw milisei me ton antra mou pws prepei na arxisei na methenei o kwnstantinos oti to oxi sumenei oxi...

Kai etsi ton afinoume ligi wra na klaiei,,,tou dinoume kati allo kai meta pali to ksexnaei...

Auta apo mas...

Filia se oles...

Kai sas euxwme ta kalitera...

Ax exoume akoma na perasoume...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ευχαριστω βρε κοριτσια για τις συμβουλες.

μαλλον το λαθος το εχω κανει η ιδια,του ικανοποιω τις αναγκες του πριν ακομη ζητησει κατι γιατι τρεμω μην τον πιασουν τα νευρακια:dry: το καταλαβαινει και το εκμεταλευεται ,τελικα ειναι πιο εξυπνα απο οσο νομιζουμε...απλως καποιες μερες οσο κι αν ασχολουμαι ειναι ανυποφορες απο γκρινια και τσιριδα.τοτε κι εγω τα παιζω ,χανω την υπομονη μου μωρε:(

οπως λες ζουμπι τα ιδια μας ειχε πει ο παιδιατρος στην πρωτη επισκεψη .

οσο για βολτες κασση μου αλλο τιποτα....πρωι βραδυ τους δρομους περνουμε.(τα ρουχα για σιδερο εχουν φτασει ταβανι:blink: ,που καιρος)ολη η μερα αφιερωμενη πανω του,χαλαλι του ομως,απλως θελω βρε κοριτσια να γινει ενας καλος και ηρεμος ανθρωπος χωρις απωθημενα απο την οικογενεια του.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι'εμεις κοριτσια σ'αυτη τη φαση βρισκομαστε... ειναι 10 μηνων, ψιλοπερπαταει και κανει νευρακια... τσιρηδες δεν βαζει ακομα αλλα κλαιει και τρεμει απο τα νευρα του... ελπιζω να μη γινει κανενα νευρικο παιδι... κανενας στην οικογενεια δεν εχει τετοια συμπεριφορα... δεν του κανω παντως το χατηρι με την πρωτη... αφηνω να δω ποσο θα το τραβηξει... αλλες φορες ξεχνιεται με κατι αλλο και αλλες παλι γινεται το δικο του γιατι αλλιως γινεται χαμος... πιστευω πως ειναι η φαση που αρχιζει σιγα σιγα να καταλαβαινει αλλα δεν μπορει ακομα να εκφραστει... ειναι λιγο δυσκολη αλλα θα περασει...:P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γειά σας κορίτσια και από μένα και Χριστός Ανέστη!Είμαι νέο μέλος στη μεγ'αλη σας παρέα και θα ήθελα και εγώ να πώ ότι συμπάσχω!Βέβαια η Ευτυχία (είναι το όνομα της κόρης μου)είναι 13 μηνών αλλά συνέχεια μας φωνάζει, μας μαλώνει και σηκώνει και το χεράκι της για να μας χτυπήσει!Η αλήθεια είναι ότι τις ώρες που δουλεύω την αφήνω στη μαμά μου και όταν είμαστε μαζί θα παίξουμε, θα πάμε βόλτες ή θα παίζει στο πάρκο της όση ώρα θα διαβάζω εγώ!Προσπαθώ με το καλό να αποτρέψω τη συμπεριφορά της αλλά πολλές φορές με φέρνει στα άκρα και τότε την κοιτάζω έντονα μέσα στα μάτια ή της φωνάζω και τότε κοιτάζει αλλού!Δεν ξέρω πώς να συμπεριφερθώ γιατί ούτε τηλεόραση βλέπει για να μιμείται αυτή την επιθετική συμπεριφορά ούτε μέσα στο σπίτι μαλώνουμε.ίσως βέβαια επειδή είμαστε βροντόφωνοι να νομίζει ότι μαλώνουμε.Γι αυτό και εγώ πήρα το θάρρος να σας γράψω τον προβληματισμό μου και το πώς χειρίζεσαι την όλη κατάσταση.Όταν είσαι νέος γονιός θέλεις να κάνεις το καλύτερο χωρίς όμως να ξέρεις τι να κάνεις αλλά το γεγονός είναι ότι τα παιδιά μας πουλάν και μας αγοράζουν.Σας ευχαριστώ για το βήμα που μου δίνετε και συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα μου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 1 month later...

mariah kalimera!!

antimetwpizw akribws to idio problima me to diko mou moro..

epeidi blepw to minimatoxeis grapsei prin 2 mines..telika pws to antimetwpises ayto to problima??

emena einai upervolika uperkinitikos, den isixazei pou8ena, 8elei na sikwnetai or8ios opu vrisketai,vgazei sinexws dobtia vevaia k mou pe o giatros depon na tou dinw..

uparxei kaneis na mou dwsei kamia simbouli?? exw agxw8ei oti 8a ginei neurikos/yperkinitikos k zoiros..alla einai nwris omws gia tetoies simperifores ayto skeftomai k agxwnomai!

eyxaristw.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...