Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αναβολή γάμου λόγω ... πένθους;;;


maryloo28

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια!

Προέκυψε ένα θέμα που με βασανίζει πολύ....

Με τον καλό μου παντρευόμαστε το φθινόπωρο και έχουμε ξεκινήσει ήδη να προσπαθούμε για μωράκι. Δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα να είμαι εγκυούλα στο γάμο μου! :silly:

Το κακό είναι οτι πριν λίγο καιρό πέθανε ο αδερφός του πεθερού μου...

Ο παππούς (90 χρονων) λέει οτι πρέπει να αναβληθεί ο γάμος για να περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος από τον χαμό του θείου για να μην σχολειαστούμε από τους συγγενείς τους. Ο πεθερός μου συμφωνεί.

Η πεθερά μου αντίθετα, λέει οτι ο γάμος πρέπει να γίνει και οτι η ζωή συνεχίζεται.

Καταλαβαίνω την θλίψη τους, αλλά και εμένα ποιός θα με καταλάβει; 11 χρόνια σχέσης είναι αυτά...τόση υπομονή έκανα και τόση χαρά είχα τώρα πια που ετοίμαζα τον γάμο. Εκτός αυτού, ο παππούς όπως σας είπα είναι 90 ετών, ναι μεν φαίνεται 70αρης και έχει πολύ καλή φυσική και διανοητική κατάσταση. Αλλά ποιός θα εγγυηθεί πως δεν θα τον προδόσει η καρδιά του ανα πάσα στιγμή; Όσο καλοστεκούμενος και να είναι το κακό συμβαίνει. Τι θα γίνει τότε; Θα περιμένω άλλον ένα χρόνο; Επίσης έχω και την γιαγιά μου 89 ετών και αυτή καλοστεκούμενη αλλά ποιος θα μου πει οτι θα ζήσει για αρκετα χρόνια ακόμα; Θα περιμένω στο σύνολο 3 χρόνια; Και αν τύχει και πεθάνει κάποιος άλλος που δεν τον περιμένουμε; τι θα γίνει; θα θάψω πρώτα τα σόγια και μετά θα μου επιτραπεί να παντρευτώ; Μια πρώτη μου θεία έχει καρκινο στον εγκέφαλο και της έδωσαν από 1 ως 3 χρόνια ζώης. Η ίδια όμως μου είχε πει πως δεν θα ήθελε οτι και να γίνει να αναβληθεί ο γάμος μου γιατι είναι γρουσουζια για το ζευγάρι.

Ξέρω οτι ακούγομαι κακιά και ίσως εγωίστρια, αλλά με πνίγει το παράπονο. Ο άντρας μου, λέει πως δεν γίνεται να πάμε κόντρα στην θέληση του πατέρα του και του παππού του και πρέπει να σεβαστούμε το πένθος τους, αλλά είπε οτι όποτε θελήσω εγώ, ακόμα και αύριο πάμε σε ένα ξωκλλήσι ή στο δημαρχείο και παντρευόμαστε..... (στην ουσία να μην γίνει γλέντι και να μην έρθει κόσμος εκτος από γονείς και αδερφια). Εγώ όμως θέλω αυτό που τόσα χρόνια ονειρευόμουν! Έναν ανοιχτό γάμο (όπως ήδη έχω κλείσει εκκλησία και κέντρο με 1.000 άτομα περίπου), να γίνει τζέρτζελο και να το διασκεδάσουμε όλοι μέχρι τελικής πτώσης! Κακό είναι αυτό;:(

Αχ βρε κορίτσια μου σας ζάλησα. Έχει τύχει σε καμια σας παρόμοιο περιστατικό; Γενικότερα τι με συμβουλεύετε;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα!!!

Εγω πιστευω πως κανονικα πρεπει να κανεις αυτο που νιωθεις και οχι αυτο που θελουν να σου επιβαλλουν οι αλλοι.Αν ηταν(φτου φτου κουνιεμαι απ'τη θεση μου)ο πεθερος ή ο πατερας σου θα το καταλαβαινα(ουτε εσυ πιστευω θα ειχες διαθεση για χαρες κ πανηγυρια).Αλλα για παππουδες,θειους κλπ....Κανε αυτο που νιωθεις!

Μου τη δινει απιστευτα στα νευρα που καιγοντε οι παλιοι για το "τι θα πει ο κοσμος" :angry: .Η θλιψη και το πενθος βγαινει απο μεσα μας.Δεν μπορει να μας το επιβαλλει κανεις,ποσο μαλλον ο "κοσμος"!Που μας ζηλευει στις χαρες μας και μας κατακρινει στις λυπες μας.Οποιος νιωθει θλιμμενος ας ερθει στο γαμο κ ας μην χορεψει.Ακους εκει να περιμενεις ενα χρονο...Δεν θα παντρευτεις ποτε ετσι.Οπως λες κ εσυ ολο κ καποιος μπορει να φυγει απ'τη ζωη...

Το μονο που με προβληματιζει ειναι η αποψη του αντρα σου...Αν αυτος δε θελει να γινει ο γαμος ειναι δυσκολο να τον πας με το ζορι στην εκκλησια!Εφικτο μεν αλλα δυσκολο!! :P

Εχω να σου πω για μια περιπτωση παρομοια.Η γιαγια μιας γνωστης μου ηταν στα τελευταια της κ ο γαμος πλησιαζε(σε ενα μηνα).Ηταν κ η ιδια μες στη στενοχωρια κ σκεφτοταν αν θα τον ακυρωνε. Το πρωι της μερας του γαμου η γιαγια πεθανε.Οι γονεις της(φαντασου την θλιψη τους)δεν της ειπαν τιποτα.Μαλιστα οταν ρωτησε ειπαν πως ειναι καλα.Ο γαμος κ το γλεντι εγιναν κανονικοτατα.Ακομα κ ο πατερας της κοπελας(γιος της γιαγιας) χορευε και εδειχνε να το χαιρεται οπως θα ηταν φυσιολογικα!!!Εκανε τα παντα για να χαρει το κοριτσακι του την ευτυχισμενη αυτη μερα!!!!Δεν καταλαβε τιποτα! ;)

Νομιζω πως ειναι πολυ εγωιστικο απ'τον παππου κ τον πεθερο να θελουν να ακυρωσουν το γαμο.Αλλωστε μεχρι το φθινοπωρο θα περασουν πολλοι μηνες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κουκλίτσα μου γλυκειά να κάνεις τον γάμο σου όπως ακριβώς τον έχεις ονειρευτεί. Μπορείτε να κάνετε κι αυτό που λέει ο σύντροφος σου, να πάτε σε ένα ξωκκλήσι ή δημαρχείο οι 2 σας με 2-3 κοντινούς σας ανθρώπους και να κάνετε έναν τυπικό γάμο κι αργότερα τον θρησκευτικό, να τον ευχαριστηθεί η ψυχούλα σου. Η απόφαση αφορά (αποκλειστικά θα τολμούσα να πω) εσάς τους 2!!!

Εγώ έχασα τον πατέρα μου το τον Φεβρουάριο του 2003 & τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου παντρεύτηκε ο κουνιάδος μου. Το τί γκρίνια άκουσα από τη μάνα μου, που ακόμη φορούσα μαύρα και δεν έπρεπε, και καλά, να πάω καν στο τραπέζι(άκουσον - άκουσον!!!!) και να μη χορέψω φυσικά στο γλέντι γιατί τί θα έλεγε ο κόσμος! Εγώ όμως του έδωσα και κατάλαβε!!! Κανείς δεν ξέρει πως την επομένη του γάμου σπάραζα, γιατί το πένθος μου ήταν ακόμη πολύ νωπό... και ξαφνικό φυσικά! Ήμουν από τα πιο χορευταρούδικα άτομα εκεί μέσα και δεν το μετάνιωσα ποτέ! Μαζί με την πεθερά διαλέξαμε ρούχα (για να πετάξω τα μαύρα από πάνω μου, 25 χρονών κορίτσι!) και θα μου κάνει εμένα κριτική η μάνα μου ή δεν ξέρω και ποιός άλλος (και δεν μ' ενδιαφέρει κιόλας!) επειδή χόρεψα??? Δεν το κατάλαβα αυτό! Τα παιδιά που παντρευόντουσαν τα ρώτησε κανείς αν θέλανε να με δούνε να κλαίω??? Δεν είχα κανένα δικαίωμα να τους χαλάσω εκείνη την ιερή στιγμή!

Για να μην σε κουράσω λοιπόν καλή μου με τη φλυαρία μου, να σου πω πως ΝΑΙ... Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! Να κάνεις το γάμο σου όπως τον ονειρεύεσαι! Να τον ευχαριστηθείς με την ψυχή σου! Στο κάτω-κάτω (συγγνώμη αν γίνομαι κακιά!!!) δε μιλάμε για την τόσο μεγάλη συγγένεια... όπως θα ήτανε κάποιος γονέας π.χ. (κούφια η ώρα που το ακούει εννοείται!!!) Κάνε κοριτσάκι μου τον γάμο σου και γράψτους όλους... ξέρεις εσύ πού!!! Επιπλέον, μπορείτε να τον προγραμματίσετε τον γάμο σας να είναι εκεί κοντά στον χρόνο του μακαρίτη του θείου (για να αποφύγετε τα κοφτερά μαχαίρια... τις γλώσσες δλδ.!)

Πολλά-πολλά φιλιά!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου Μαριλου... εχεις κι'εσυ τα δικια σου... τοσα χρονια σχεσης καποια στιγμη πρεπει να αποκατασταθεις κι'εσυ... θα μπορουσες να παντρευτεις με τον αντρα σου με πολιτικο γαμο και μετα να κανετε και τον θρησκευτικο με την ησυχια σας... αλλα αφου λες πως εχεις κλεισει και εκκλησια και τραπεζι προσπαθησε να συζητησεις με τον αντρα σου μηπως του αλλαξεις γνωμη... πριν ποσο καιρο πεθανε ο θειος; μηπως μεχρι τοτε που θα γινει ο γαμος εχει περασει ενα ευλογο διαστημα για πενθος... και γιατι να σε σχολιασουν; το προσωπο που πεθανε δεν ηταν στο αμεσο οικογενειακο σας περιβαλλον... συμφωνω με την Αναστασια πως ειναι λιγο εγωιστικο απο μερους τους...:dry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κι εγώ 8α σου πω να κάνεις το γάμο!

μην τους ακούς. Ο άντρας σου τι λέει γι αυτό?

Εμένα πάντως η μαμά μου, όταν κάναμε το γάμο μου, επειδή περιμέναμε τη γιαγιά μου ( τη μαμά της μαμάς μου) να φύγει από ώρα σε ώρα, είχε δηλώσει, πως αν το μοιραίο συμβεί τις παραμονές του γάμου, ο γάμος δεν αναβάλλεται.

πες πως 8έλεις να γίνουν όλα όπως τα έχετε σχεδιάσει.

και άποψή μου, κανείς δε 8α το σχολιάσει, όλοι 8α ναι παρόντες.

Άσε που... οι συγγενείς δεν είναι με τίποτα ευχαριστημένοι, όλα τα σχολιάζουν μετά.

Αα, και κάτι ακόμη, στο γάμο μου ήταν ένας θείος μου που την επόμενη μέρα του γάμου, είχε το μνημόσυνο στο πατέρα του... το τι χορό έριξε... δε μπορείς να φανταστείς.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μαριλου μου εγω εκανα τον γαμο μου πριν χρονισει ο πεθερος μου!!! ενταξη θειος του πεθερου σου ειναι δεν ειναι μανα ουτε πατερας σας..για να μην γινει ο γαμος σας και εξαλλου τα εχετε ηδη κλεισει ολα τραπεζι κτλ θα ξεκανονιζετε τωρα??

εγω με τον αντρα μου επειδη ο πατερας του δεν ειχε κλεισει χρονο αποφασισαμε απο κοινου να μην κανουμε τραπεζι σε μαγαζι αλλα να κοψουμε την τουρτα στο σπιτι ειχα εν μικρο μπουφε και ποτα ετσι απλα για να περασουμε καλα με τους δικους μας ανθρωπους

και εκεινη την ημερα η μονη που χορεψε και γλεντησε και τραγουδισε ηταν η πεθερα μου που ολους τους υπολοιπους μηνες με ειχε πρηξει μετα συγχωρησεως με το να μην παντρευτουμε(ευτυχως προεκυψε και εγκυμοσυνη)να μην γλεντισουμε να μην προσβαλουμε ταχα μου την μνημη του πεθερου μου αν το ηξερα πραγματικα θα εκανα γλεντι τρικουβερτο!!!!!!!

επισης οταν πηγαμε με τον αντρα μου στην εκκλησια να ρωτησουμε αν μπορουμε να παντρευτουμε λογω του πενθους μας ειπε οτι μετα τα σαραντα μπορεις να κανεις τα παντα επεισης μας ειπε πως η ευχη του γαμου δεν προσβαλει σε καμια περιπτωση την μνημη ενος ανθρωπου μιας και ειναι ευχη για το ζευγαρι αρα..αφου και η εκκλησια το επιτρεπει εμεις τι λογο εχουμε να μην το ακολουθησουμε???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σε καταλαβαινω απολυτα.

και εγω εχω κανονισει να παντρευτω τον σεπτεμβρη και να κανω και τα βαφτισια της κορουλας μου.

εχουμε τη γιαγια τη δικια μου και τη γιαγια του αντρα μου στα προθυρα και αυτο με προβληματιζει λιγο.

εγω παντως γαμο δεν αναβαλω.

ειμαι παντρεμενη 4,5 χρονια με πολιτικο απο τα οποια τον τελευταιο 1,5 χρονο μενω με τον αντρα μου γιατι χτιζαμε το σπιτι μας και μεναμε ο καθενας με τους δικους του.

επισης εχω και τα βαφτισια του παιδιου.

να το αφησω αβαφτηστο??? οχι !!!

οι γιαγιαδες τις ζησαν τις ζωες τους.85 ετων η καθεμια.

εγω να μη τη ζησω??

συμφωνω απολυτα μαζι σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κι από μένα

Εγώ νομίζω πως πρέπει να συνεχίσεις τις ετοιμασίες για το γάμο σου κανονικά. Εξήγησε στον αντρούλη σου ότι ήταν μεγάλος άνθρωπος και ότι μέχρι το γάμο θα έχουν περάσει αρκετοί μήνες από το θάνατό του.

Έξήγησε σε όλους ότι είναι και πολλά τα χρόνια που είστε μαζί και ότι θέλετε να κάνετε και παιδάκια. Είναι υπερβολικό όλο αυτό. Και από τη στιγμή που η πεθερά σου συμφωνεί, συζήτησέ το μαζί της και άφησε εκείνη να πείσει τον πεθερό σου.

Όλα καλά θα πάνε, θα δειες. Η ώρα η καλή κορίτσι μου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kalimera!!!

K i diki mou apopsi einai na kaneis ton gamo sou!!

Tha sou pw k egw kati paromoio..Pantreutika ton perasmeno Oktwvrio..

3 meres prin ton gamo me pire i prwti ksaderfi tis mamas mou (me tin opoia exoume polu kales sxeseis) k mou eipe oti i pethera tis itan sta teleutaia tis k an ginotan kati den tha erxotan ston gamo..

Pragmati 2 meres meta ematha oti pethane telika k fantastika oti den tha erthoun.

Ela omws pou o antras tis parolo pou exase ti mama tou oxi mono irthe ston gamo ekane k mathimata xorou parakalw k xorepse k diaskedase me tin psuxi tou k kanenas den ton sxoliase asxima!!

Gia na mi se kourazw allo thelw na sou pw k egw pws i zwi sunexizetai!

Kane oti niwtheis k min akous kanenan!!

Filia..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η αποψη μου ειναι οτι ο γαμος πρεπει να γινει.

Τον Ιανουαριο του 2007 πεθανε ο παππους της μητερας μου Μαιο του 2007 εκανα το γαμο μου και κανενας δεν ειπε τιποτα.

Δεν ειναι οτι δεν τιμουμε το νεκρο αλλα η ζωη πηγαινει μπροστα και εμεις πρεπει να πηγαινουμε μαζι της!

Φυσικα η τελικη αποφαση ειναι δικη σου. Σου ευχομαι συντομα να βγεις απο το αδιεξοδο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσακι μου καλημερα!Πιστευω οτι μεχρι το φθινόπωρο θα εχει περασει αρκετο διαστημα.Αφου η πεθερα σου ειναι με το μερος σου καντε κόμμα( με την καλη έννοια) και κατι θα καταφερετε!Αλλωστε μπορουν οι συγγενείς του πεθερού σου να μην χορέψουν στο γάμο. Ο παππούς μου πέθανε Δεκεβριο και ο αδελφός μου παντρεύτηκε μετα απο 6 μηνες. Αφου υπήρχε και εγκυμοσύνη δεν είχαμε και πολλα περιθώρια. Ο παππους ηταν σαν πατερας μας γιατι αυτος μας μεγαλωσε αλλα οπως ειπαν και τα κοριτσια η ζωη συνεχίζεται. Οταν πεθανε ο παππους ουτε μαυρα δεν φορεσα(ημουν 21 τοτε) γιατι δεν με αφησε η γιαγια.Γι αυτο μην αγχώνεσαι εξήγησε τους και μεχρι το φθινόπωρο θα το πάρουν το μήνυμα.Με το καλό σου εύχομαι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kalhmera.. yparxoun k xeirotera.. prin liges meres thn paraskeyh pou mas perase skotothke sthn idiaiterh patrida mou enas filos 27 xponon me thn mhxanh apo aproseksia alou.thn alla mera to sabbato k hmera ths khdeias tou pantreyotan h proth ksaderfh tou apo to idio xorio k sthn idia eklhssia..den ginotan anabolh thn teleytaia stigmh gia polous eynohtous logous.. telika o gamos egine kanonika to mhsthrio k meta phgan sto kentro pou eixan kleisei xoris mousikh k xorous mono gia faghto.tora esy apo thn stigmh pou exeis to xroniko peritorio mhn afhseis mia toso shmantikh mera gia esena na sthn diamorfosoun alloi.. filakia..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

maryloo28 έγραψε:

Καλημέρα κορίτσια!

Προέκυψε ένα θέμα που με βασανίζει πολύ....

Με τον καλό μου παντρευόμαστε το φθινόπωρο και έχουμε ξεκινήσει ήδη να προσπαθούμε για μωράκι. Δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα να είμαι εγκυούλα στο γάμο μου! :silly:

Το κακό είναι οτι πριν λίγο καιρό πέθανε ο αδερφός του πεθερού μου...

Ο παππούς (90 χρονων) λέει οτι πρέπει να αναβληθεί ο γάμος για να περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος από τον χαμό του θείου για να μην σχολειαστούμε από τους συγγενείς τους. Ο πεθερός μου συμφωνεί.

Η πεθερά μου αντίθετα, λέει οτι ο γάμος πρέπει να γίνει και οτι η ζωή συνεχίζεται.

Καταλαβαίνω την θλίψη τους, αλλά και εμένα ποιός θα με καταλάβει; 11 χρόνια σχέσης είναι αυτά...τόση υπομονή έκανα και τόση χαρά είχα τώρα πια που ετοίμαζα τον γάμο. Εκτός αυτού, ο παππούς όπως σας είπα είναι 90 ετών, ναι μεν φαίνεται 70αρης και έχει πολύ καλή φυσική και διανοητική κατάσταση. Αλλά ποιός θα εγγυηθεί πως δεν θα τον προδόσει η καρδιά του ανα πάσα στιγμή; Όσο καλοστεκούμενος και να είναι το κακό συμβαίνει. Τι θα γίνει τότε; Θα περιμένω άλλον ένα χρόνο; Επίσης έχω και την γιαγιά μου 89 ετών και αυτή καλοστεκούμενη αλλά ποιος θα μου πει οτι θα ζήσει για αρκετα χρόνια ακόμα; Θα περιμένω στο σύνολο 3 χρόνια; Και αν τύχει και πεθάνει κάποιος άλλος που δεν τον περιμένουμε; τι θα γίνει; θα θάψω πρώτα τα σόγια και μετά θα μου επιτραπεί να παντρευτώ; Μια πρώτη μου θεία έχει καρκινο στον εγκέφαλο και της έδωσαν από 1 ως 3 χρόνια ζώης. Η ίδια όμως μου είχε πει πως δεν θα ήθελε οτι και να γίνει να αναβληθεί ο γάμος μου γιατι είναι γρουσουζια για το ζευγάρι.

Ξέρω οτι ακούγομαι κακιά και ίσως εγωίστρια, αλλά με πνίγει το παράπονο. Ο άντρας μου, λέει πως δεν γίνεται να πάμε κόντρα στην θέληση του πατέρα του και του παππού του και πρέπει να σεβαστούμε το πένθος τους, αλλά είπε οτι όποτε θελήσω εγώ, ακόμα και αύριο πάμε σε ένα ξωκλλήσι ή στο δημαρχείο και παντρευόμαστε..... (στην ουσία να μην γίνει γλέντι και να μην έρθει κόσμος εκτος από γονείς και αδερφια). Εγώ όμως θέλω αυτό που τόσα χρόνια ονειρευόμουν! Έναν ανοιχτό γάμο (όπως ήδη έχω κλείσει εκκλησία και κέντρο με 1.000 άτομα περίπου), να γίνει τζέρτζελο και να το διασκεδάσουμε όλοι μέχρι τελικής πτώσης! Κακό είναι αυτό;:(

Αχ βρε κορίτσια μου σας ζάλησα. Έχει τύχει σε καμια σας παρόμοιο περιστατικό; Γενικότερα τι με συμβουλεύετε;

εγώ άλλο συγκράτησα .....1000 άτομα τραπέζι???!!!! Που παντρεύεσαι στην Κρήτη ?

Κάνε υπομονή, έχεις δίκιο, αλλά αυτά τα θέματα πολύ λεπτά βρε παιδί μου κ η θέση σου, δύσκολη !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και εγω θα σου πω οτι λενε και οι κοπελες..

ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΣΟΥ!!

90 ετων?ε οχι!!

αν ηταν καποιο νεο ατομο θα μπορουσα να το καταλαβω!!

και αυτο που σου γραφουν και τα κοριτσια η ζωη συνεχιζεται!!

αυτο που νομιζω πως πρεπει να σε προβληματιζει πιο πολυ ειναι οτι και ο αντρας σου δεν θελει(το ειδος του γαμου που θες εσυ)..βρες τα μονο μαζι του!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

θα συμφωνησω και εγω με τα υπολοιπα κοριτσια. πιστευω οτι πρεπει να κανεις τον γαμο σου.γερος ανθρωπος ηταν .δεν θα πεθαινε καποια στιγμη?και δεν ειναι ουτε καν πεθερος σου που και παλι πιστευω οτι 6 μηνες αρκετοι ειναι.με αυτη τη λογικη μπορει να περιμενεις καμια δεκαετια για να παντρευτεις μεχρι να θαφτουν ολοι!:angry: (χωρις παρεξηγηση).Επιπλεον εχεις και την πεθερα σου με το μερος σου.Θετικο αυτο!ευχομαι η ωρα η καλη, να ζησετε και να ευτυχισετε και με πολλους απογονους!:P πολλα φιλια!!:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσάκι θα συμφωνήσω με τα κορίτσια. Εγώ μία ακριβώς ίδια περίπτωση και στον γάμο μου και στα βαφτίσια της κόρης μουπου είναι σε λίγες ημέρες.Στο γάμο μου είχε πεθάνει πρίν από δύο μήνες έανς θείος του άνδρα μου τα πεθερικά μου που τους αφορούσε άμεσα μόνο που δεν με βρίσανε ότνα ακούσαν ε που τους είπα αν θέλανε να μεταφέρουμε το γάμο (και ήμουνα και πεντέμιση μηνών έγκυος) όπως χαρακτηριστικά είπε η πεθερά μου εκείνος τα έφαγε τα ψωμιά τυου και ήρθε η ώρα του εγώ δεν θα χαλάσω την πιο σημαντική στιγμή στη χζωή του παιδιού μου για κανέναν. Και τώρα στην κόρη μου σε ενημερώνω ότι έχω χάσει τον νονό μου και κουνιάδο της μάμας μου και μάλιστα όταν πέθανε ο μπαμπάς μου στα 17 εκείνος μου στάθηκε σαν πατέρας μου και η νονά μου με έπιασε μαζί μετ η μαμά μου και μου ανακοίνωσαν ότι δεν αναβάλω τίποτα γιατί πολύ απλά ο νονός σου την έζησε την ζωή του και εκείνος αυτό θα ήθελε και μάλιστα στην βάφτιση θα έρθει και η νονά μου μην ακού ω λοιπόν βλακείες για το τί θα πεί ο κόσμος. Κοίτα εσύ με ωραίο τρόπο να πείσεις τον άνδρα σου και μην σε κόφτει για κανέναν.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν έχω καταλάβει κάτι. Πέθανε ο αδερφός του πεθερού σου, δηλαδή ο θειος του άντρα σου ή ο παππούς του άντρα σου;

Αν είναι ο θείος του άντρα σου, πόσο χρονών ήταν και τι σχέση είχε με τον άντρα σου; Καλή, κακή ή τυπική; Επίσης πόσο δεμένη είναι η οικογένεια των πεθερικών σου με το σόι τους;

Τα ρωτάω όλα αυτά και με κίνδυνο να με κατηγορήσεις για οπισθοδρομική ή να μη σ΄αρέσουν αυτά που θα πω, αλλά παίζουν ρόλο, όχι στο τι θα πει ο κόσμος και πως θα σας χαρακτηρίσουν, αλλα στο πόσο θα ενοχλήσει την οικογένεια του άντρα σου να προχωρήσεις στο γάμο.

Επίσης δεν είπες ο άντρας τι λέει για όλα αυτά;

Εσύ αυτή τη στιγμή το βλέπεις απο την άλλη μεριά. Εγω θα σου πω την δική μου εμπειρία που είμαι απο τη μερια του άντρα σου.

Όταν πέθανε ο αδερφός του πατέρα μου, 54 χρονών και αγαπημένος μου θείος, ήταν να αρραβωνιαστώ εγώ και να βαφτίσει ο άλλος μας ξαδερφός (από την αδερφή του πατέρα μου και του θανόντος θείου) τη μεγάλη κόρη του. Εγώ δεν έκανα ποτέ αρραβώνα και ο ξαδερφός μου βάφτησε το παιδί αφου χρόνισε ο θείος. Μας είχε συγκλονήσει η απώλεια και οι συμβίοι μας συμμετείαν στο πένθος της οικογένειας μας.

Όταν 3 χρόνια μετά πέθανε ο πατέρας μου 53 χρονών, δεν έκανα τον θρησκευτικό γάμο μου, ο ξάδερφός μου (ο γιος του θείου που πέθανε) ακύρωσε το γάμο του και θα τον κάνει φέτος που χρόνισε ο πατέρας μου και ο ξάδερφός μου (από τη θεία μου), μεταξύ μας αυτός είναι ο πιο γκαντέμης, βάφτησε το δεύτερο παιδί του, αλλα παλι χωρις τραπέζι.

Το θέμα είναι οτι η γιαγιά μας ειναι 85 χρονών και ζει, αλλα όπως καταλαβαίνεις, πένθος δεν πρόκειται να ξανακρατήσουμε.

Εγώ στη θέση σου θα το σκεφτόμουν... Καλώς ή κακώς όταν παντρευόμαστε δεν "φορτωνόμαστε" μόνο τον άντρα μας, αλλά και την οικογένεια του.

Βέβαια αν ο θανών ήταν πολύ μεγάλης ηλικίας τότε δεν ξέρω, αλλα νομίζω πως το σημαντικότερο είναι πως νιώθει ο άντρας σου και μετά η οικογένεια του.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεννα -μωρο -παιδι -εφηβος -ενηλικας(γαμος , αποκατασταση) -μεσηλικας- ηλικιωμενος(χορτασμενος απο ζωη και εμπειριες )-θανατος

Αυτη ειναι η πορεια ο κυκλος της ζωης του ανθρωπου .Οπως ειδες στη προτελευταια λεξη ειναι ο ηλικιωμενος αυτος που εχει ζησει τα παντα εχει γευτει χαρες και λυπες επιτυχιες και αποτυχιες , αν ομως κοιταξει λιγο πιο πισω στις άλλες κατηγοριες μεχρι και την ηλικαια του ενηλικα τι εχει κανει καποιος ανθρωπος στη ζωη του ; Στην ενηλικη ζωη το ατομο ωριμαζει και αποκαταστατε επαγγελματικα και κανει την οικογενεια του αρα θεωρω οτι ειναι πολυ εγωιστικο απο τη μερια του πεθερου σου και του παππου (καλα αυτος εχει ξεεχαστει )να σου ζητανε κατι τετοιο .11 χρονια σχεσης οχι κοριτσι μου βασικα ο αντρας σου πρεπει να καταλαβει οτι ιπλα του εχει ενα θησαυρο γιατι καμια γυναικα δεν περιμενει τοσα χρονια , και δηλαδη αν σου κατσει μια εγκυμοσσυνη τι θα ακνεις ; και αυτο που σου ειπαν να περιμενετε για αν μη σχολιαστειτε το γεγονος οτι εισαι τοσο καιρο ανυπαντροι δεν γινετε θεμα συζητησης απο καποιους ;(κακως βεβαια αλλα ο κοσμος το εχει αυτο )αυτο λοιπον θα πεις στο καλο σου οτι δεν μπορεις ουτε θελεις να συνεχισεις να κανεις ενα μνημοσυνο και να αφησεις στιγμες απο τη δικη σου ζωη για ενα ατομο που την χορτασε .

Και ναι ο γαμος σου να γινει με χαρες και πανυγηρια χαρα ειναι γιατι πρεπει να περασει στη μουγκα .Αν ηταν καποιος γονιος θα σου ελλεγα αστο 6 μηνες και μην κανεις γλεντι το κανεις αργοτερα αλλα τωρα ειναι θειος 90 ετων δηλαδη ποσο περιμεναν να παει ; ασε που αν του ελεγαν να τα εκατοστησει θα παρεξηγιοταν μονο 10 χρονια ζωης (πλακα κανω μη με παρεξηγησεις ) .Τιποτα αφου εχει τη πεθερα με το μερος τη πιανεις και της τα λες οτι ξερετε κατι ο κοσμος συζηταει που τοσα χρονια ειμαστε ετσι αρχιζω και εχω προβληματα δεν μπορουμε αλλο ε μεινε λοιπον και εγκυος να τελειωνει το όλο σκηνικο

Οταν πεθανε η αδερφη του πατερα μου ηταν 50 ετων εμενα με ειχε μεγαλωσει σαν μαν την ειχα ομως 3 μηνες μετα ο αδερφος μου παντρευτηκε απλα δεν εκαν τραπεζι γιατι δεν μπορουσαν και οικονομικα ειχαν κανεινανοιχτο αρραβωνα , πηγαμε ομως μετα στοσ πιτι φαγαμε ηπιαμε χορεψαμε γιατι τις τελευταιες στιγμες της θειας μου το ειχε ζητησει να μην αργησει ο γαμος του αδερφου μου .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.

ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΑΒΑΛΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ,ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΤΗ ΠΑΤΗΣΑ ΕΓΩ ΑΝΕΒΑΛΑ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΓΑΜΟ ΜΟΥ ΛΟΓΩ ΠΕΝΘΟΥΣ ΜΕΤΑ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΓΑΜΕ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ ΣΤΗ ΠΕΘΕΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΤΗΝ ΑΚΟΥΓΑ ΠΟΤΕ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΑΜΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙ 1 ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΣΑΝ ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΧΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ.ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΚΟΝΤΕΨΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΕΙΧΑΜΕ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΕΤΟΙΜΟΥΣ ΓΙΑ ΒΟΛΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ.ΤΗ ΛΥΣΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΜΟΥ ΗΡΘΑΝ ΜΕ ΒΡΗΚΑΝ ΠΑΡΑ ΤΟ ΠΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΓΑΜΟΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ.ΚΙ ΕΥΣΙ ΕΓΙΝΕ.ΛΙΓΟ ΒΑΡΥ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ; ΓΙΑΤΙ ΕΛΕΙΠΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΚΟΜΗ ΑΝΥΠΑΝΤΡΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΩΡΟ ΘΑ ΗΜΟΥΝ.Η ΖΩΗ ΠΡΟΧΩΡΑ.ΚΑΝΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΟΥ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΚΙΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΤΕ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣ.ΦΙΛΑΚΙΑ.ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γλυκεια μου maryloo,δεν εισαι καθολου κακια!!!Εχεις ολα τα δικια με το μερος σου.Ομως επειδη προκειτε για το ξεκινημα της καινουργιας σου ζωης κ δεν θα ειταν το καλυτερο να ξεκινησεις με μουρμουρες...κανε την ενδιαμεση λυση!!Παντρεψου τωρα σε ενα γαμο κλειστο,αφου εχετε βαλει κ μπροστα για παιδακι,κ οταν με το καλο γεννησεις κανε ενα γαμο μαζι με βαφτησια κ να γινει ο χαμος!!!Τοτε θα εχεις κ διπλη χαρα.

Αυτο στο προτεινω σαν ενδιαμεση λυση μιας κ ο αντρας σου δεν συμφωνει στο να γινει ο γαμος σας κανονικα τωρα.Αν συμφωνουσε μαζι σου,δεν θα το συζηταγαμε!!!Το καλο ειναι οτι εχεις την πεθερα με το μερος σου!!!!εγω αυτο εχω να σου προτεινω.Ευχομαι να γινουν ολα οπως τα θελεις κ ...η ωρα η καλη !!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσάρες μου!!!!!!

Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση και έφυγε και ενα βάρος από πάνω μου.

Απλά να κάνω μερικές διευκρινήσεις:

1) πέθανε ο αδελφός του πεθερού μου (ετών 53) που ήταν γεροντοπαλίκαρο και με διευθυντική θέση σε υπουργείο.

2) αν γίνει ο γάμος το φθινόπωρο θα έχουν συμπληρωθεί πάνω από 6 μήνες θανατου

3) ο παππούς (ετών 93) ζει και βασιλεύει! αυτός θέλει να αναβληθεί ο γάμος

4) ναι είμαι από Κρήτη (γι' αυτό και τα 1.000 άτομα) και παρόλο που δεν είμαι σε χωριό, εδώ κοιτάνε δυστυχώς πολύ το τι θα πει ο κόσμος.

5) έχω κλείσει εκκλησία, τραπέζι, νυφικό, φωτογράφο, κλπ

6) ο άντρας μου προσπαθεί με πολύ γλυκό τρόπο να με πείσει για την αναβολή λέγοντας οτι το κάνουμε για χατήρι του θείου που πέθανε

7) ο αντρούλης μου μου είπε πως αν θέλω πάμε επιτόπου σε ένα δημαρχείο και παντρευόμαστε και να κάνουμε τον θρησκευτικό με όλα τα κομφόρ, λίγο αργότερα.

Αχχχχ, άτιμη κοινωνια!!!!!!

Σας ευχαριστώ και πάλι κοριτσάκια μου!!!!:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εχω και εγω παρομοια εμπειρια

μια βδομαδα πριν το γαμο μου πεθανε η μητερα της πεθερας μου, γιαγια του συζυγου μου δηλαδη. ηταν 99 ετων μπορει και παραπανω γιατι ολο και κατι εκρυβε και ταλαιπωρειτο πλεον...

ολα τα του γαμου εγιναν οπως ειχαν προγραμματιστει. μονο bachelor δεν εκανα οπως το σχεδιαζα ( διημερο μακρυα απο την αθηνα ελεγα να κανω με τις φιλες μου) διοτι δεν μου φαινοταν πολυ ωραιο το πρωι σε κηδεια το απογευμα bachelor.

μαλιστα πρεπει να σας πω οτι η πεθερα μου με ενημερωσε οτι ως νυφη απαγορευεται να φορεσω μαυρα στην κηδεια και να φορεσω ενα απλο λευκο φορεμα...

ειμαι σιγουρη οτι φυσικα αν δεν ειχε συμβει αυτο η πεθερα μου θα ειχε περασει καλυτερα στο γαμο, διοτι οπως και να χει την μανουλα της εχασε και εκεινη...

αλλα η ζωη συνεχιζεται... και ενα νεο ζευγαρι δεν μπορει να το σταματησει ο θανατος ενος ανθρωπου που εχει κλεισει τον κυκλο της ζωης του... αν μιλαγαμε για αλλου ειδους θανατο ( ΧΤΥΠΑ ΞΥΛΟ) καποιου αδελφιου κτλ τοτε σιγουρα ειναι αλλο πραγμα

τελος, δεν νομιζω οτι ο ανθρωπος που εφυγε θα ηθελε να ακυρωθει μια τοσο μεγαλη χαρα ... το αντιθετο...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

συγγνωμη αλλα οσο εγραφα εγραψε και διευκρινησεις η mariloo

δυστυχως αν ο αντρας σου δεν θςλει να προχωρησετε κανονικα ειναυ δυσκολα τα πραγματα. βασικα αυτον πρεπει να πεισεις...

6 μηνες ειναι υπεραρκετοι... ποσο πρεπει να περιμενεις???!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

×
×
  • Προσθήκη...