Μετάβαση σε περιεχόμενο

ποιοτητα μητρικου γαλακτος


Recommended Posts

Εχω την εντυπωση πως το γαλα μου δεν πρεπει να ειναι κ α ποιοτητας,γιατι το μωρο εξακολουθει να πειναει οσο δικο μου κ αν πιει

ετυχε να πιει κ 200ml δικο μου κ να πειναει.

Για τον λογο αυτο δινω περισσοτερο συμπληρωμα,ομως βλεπω οτι το δικο μου γαλα ειναι λιγο σαν νερακι,να πω εδω οτι η διατροφη μου ειναι ΟΚ,πρωι κορν φλεικς με γαλα βραδυ τοστακι,τρωω νορμαλ κ παντα υγειινα,μηπως ειναι θεμα οργανισμου τελικα;

Δεν ετυχε να διαβασω καποιο post σχετικα.

Αναρωτιεμαι, αν τελικα παιρνει τα απαραιτητα συστατικα απο το γαλα μου , η αδικως της το δινω,αν ειναι να το κοψω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις 268
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν υπάρχει καμμιά περίπτωση το γάλα σου να μην είναι καλό!!!!!!!!!!

Το μωράκι σου πόσο είναι? Μήπως θηλάζει λίγη ώρα? Τα πρώτα 10 λεπτά το γάλα είναι λεπτό και light τα επόμενα αρχίζει και γίνεται παχύρευστο και έχει λίπος και το μωράκι χορταίνει. Πόσο συχνά το θηλάζεις? μην το θηλάζεις κάθε 3 ή 4 ώρες αλλά όταν και όσο το μωρό σου θέλει. Το μητρικό γάλα έχει τα απαραίτητα συστατικά και βιταμίνες για το μωρό σου. Η δική μου γνώμη είναι να κόψεις το συμπλήρωμα και όχι τον θηλασμό. Ψάξε στο ιντερνετ και ενημερώσου για τα ωφέλη του θηλασμού, θα εκπλαγείς όταν δεις οπόσο καλό κάνει στο μωρό σου. Υπάρχουν και αρκετές συζητήσεις σχετικά και στο φόρουμ, ψάξε μην το αφήνεις....!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

KAI ΕΓΩ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΚΟΥΩ. ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ? ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ? ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ ΧΩΝΕΥΕΤΑΙ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟ. ΜΗΝ ΔΙΝΕΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ, ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ. ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ειμαστε εναμιση μηνων,απλα την θηλασα αποκλειστικα μια βδομαδα απο στηθος μετα θηλαζε για 2,3 ωρες ητανε κουραστικο,χωρις να κοιμαται πανω μου,απλα δεν χορταινε,εκλαιγε συνεχεια!και ηθελε να τρωει ανα μια ωρα!!

Τωρα εδω και εναμιση μηνα σχεδον, το βγαζω με θηλαστρο,αγορασα επαγγελματικο,αφου εσπασα 2 χειροκινητα!!:( και το δινω ετσι ξερω κ ποσο τρωει.

Εβγαζα περιπου 500-600 ml την ημερα και τις εδινα,τωρα περιπου 400ml.

Ομως το γαλα μου ειναι νερουλο βρε κοριτσια κ η μαμα μου λεει πως το δικο της ητανε πιο πηχτο,εμενα ειναι λιγο διαφανο.

Παντως εγω βλεπω οτι το δικο μου γαλα δεν την χορταινει,τωρα της εδωσα 70ml δικο μου και 60 ml ετοιμο και παλι πεινασε,εφαγε μετα απο λιγο αλλα 90 ml ετοιμο,το γαλα μου δηλαδη δεν την χορτασε!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θαλια μου να ξερεις οτι οι περισσοτερες μητερες που σταματουν να θηλαζουν ειναι γι αυτο το λογο,δηλ φοβουνται οτι το μωρο δεν χορταινει η το γαλα τους δεν επαρκει!Ολα αυτα ειναι μυθος,το μητρικο γαλα αναμφισβητητα ειναι ιδανικη τροφη για το βρεφος και ειναι απολυτα προσαρμοσμενο στις αναγκες του μωρου!!

Δεν υπαρχει μητρικο γαλα δευτερης ποιοτητας,το μωρο σου κλαιει γιατι ο θηλασμος ειναι πιο κουραστικος απο το μπουκαλι και απαιτει μεγαλυτερη προσπαθεια απο το μωρο,επισης ισως δεν ειχατε βρει την ιδανικη σταση για να ειστε ξεκουραστοι και οι δυο κατα τη διαρκεια του θηλασμου!Εαν σταματησεις το ξενο και τα θηλαστρα και επιμεινεις περισσοτερο στο στηθος θα δεις οτι σιγα σιγα θα συνηθισετε και οι δυο σας και θα βρειτε τους δικους σας ρυθμους με τον καιρο!!!!Αξιζει να προσπαθησεις θαλια μου και για σενα και για το μωρο!!!!

Να το χαιρεσαι το μωρακι σου!!!Φιλακια πολλα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα συμφωνήσω με την Υβόννη, η μικρή σου είναι πολύ μικρή πρέπει να την θηλάζεις ώστε να εδραιωθεί και η γαλουχία.

Εγώ τον γιο μου τον θήλασα χωρίς κανένα πρόβλημα, στην κόρη μου όμως τον πρώτο μήνα δυσκολεύτηκα μέχρι να βρούμε τον ρυθμό μας, αυτό μας πήρε 2 μήνες!!! Τώρα είναι 8 μηνών και συνεχίζω τον θηλασμό.

Μπορεί να δυσκολεύεται με το μπουκάλι, είμαι σίγουρη ότι στο στήθος σου θα ηρεμεί και σε αυτή την ηλικία θέλουν να τρώνε πολύ. Γιατί μπλέκεσαι με θήλαστρα, μπουκάλια, αποστειρώσεις κλπ.? Δεν χρειάζεται να βλέπεις πόσο τρώει!!!!

Αν βρέχει τις πάνες της ικανοποιητικά τότε χορταίνει. Πόσες πάνες βρέχει την ημέρα όταν μόνο θηλάζει?

Ο θηλασμός βοηθά και την μητέρα και το παιδί, είναι η πιο εύκολη διαδικασία.:):kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

thouli εβγαζα και 700ml!!! εβγαζα ανα 3 ωρες 100! μπορει κ παραπανω!αφου μου εκανε προταση η ΚΡΙ ΚΡΙ!!!:woohoo:

να παω να κανω καριερα!:P

Βρε κοριτσια ειμαι υπερ του μητρικου θηλασμου,ενταξει ειμαι της γνωμης οτι δεν ειναι απαραιτητο να πινει απο το στηθος,εδω να πω οτι κατευθειαν με το που γεννηθηκε η μικρη επιασε μια χαρα τη θηλη αλλα ξυπνουσε μετα απο λιγο μας επαιρνε 3 ωρες να φαμε!

Ακουσα κ απο αλλου οτι το γαλα ητανε light και δεν χορταινε το μωρο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

θα ήθελα να σκεφτείτε λίγο πριν υιοθετείτε όσα ακούτε πχ καλή ποιότητα μητρικού γάλατος ,τι γινόταν πριν κατασκευάσει ο άνθρωπος την φόρμουλα .δηλαδή τότε πως όλες είχανε "καλό" γάλα ?η πέθαιναν σωρηδόν τα μωρά από ασιτία μήπως? ειλικρινά νομίζω ότι κάτι πάθαμε και δεν σκεφτόμαστε λογικά .

ο θηλασμός ειδικά τώρα στην αρχή που είσαι πρέπει να είναι διαρκής και ανεμπόδιστος και βγάλε ότι ξέρεις από το κεφαλάκι σου σε σχέση με το φαγητό του μωρού .δεν του δίνεις μπουκάλι και όσα σου λένε είναι για το πως δουλεύει ο τρόπος του μπουκαλιού .τώρα στην αρχή ως τον τρίτο σχεδόν μήνα αν θες να θηλάσεις αποκλείσθηκα πρέπει να είσαι με το μωρό κολλημένο πάνω σου .θα τρώει συνέχεια και δεν θα σκέφτεσαι "μα πριν 10 λεπτά έφαγε"

ο θηλασμός δεν καλύπτει μόνο την τροφή είναι και πολλά άλλα στο μωρό .

αν θες να θηλάσεις αποκλείσθηκα ξεχνά το μπουκάλι .θέλει πολύ υπομονή και επίμονη . ενημερώσου από σωστές πήγες σου δίνω μια αρχή

http://www.maies.gr/index.php?option=co ... 7&Itemid=1

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

AFRODITH μου,μια χαρα λογικα σκεπτομαστε,κανεις δεν μου εχει υποδειξει πως να γεμιζω το μπουκαλι με την σκονη γαλακτος,ουτε πως να αποφυγω τον θηλασμο!!

Νομιζω οτι παλιοτερα,για κεινα τα χρονια που λες,υπηρχανε και ισχνα μωρακια παρολου που θηλαζανε!

Απλα εγω μιλαω για τα χρονια τα δικα μας,οχι για την κατοχη!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

πόση ώρα βγάζεις με το θήλαστρο ?μήπως έχεις υπέρ παραγωγή και βγάζεις πολύ αραιό .ξέρεις στην αρχή το στήθος τα πρώτα 5 λεπτά βγάζει το αραιό που ξεδιψάει το μωρό και μετά το πάχη που το χορταίνει .όταν βγάζεις αντλείσαι για περισσότερη ώρα για να δεις ποτέ θα βγάλεις το παχύ .αν θες αντλείσαι δυο συνεχόμενες φορές από το ίδιο στήθος .το μωρό κάνει καλύτερες κινήσεις στο στήθος από το θήλαστρο να το ξέρεις .δες αυτό στην αρχή που σου είπα και πες μας για να δούμε πως θα αντιμετωπίσεις την υπερπαραγωγή .

δεν μίλησα κάπως πριν μην αρπάζεσαι .εγώ παντός θα σε βοηθήσω αν το θες .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

το θηλαστρο που εχω ειναι της medela,μιμηται τον φυσικο ρυθμο θηλασμου του βρεφους,δεν ειναι ομως εκει το θεμα,στον θηλασμο,εννοω,ειναι στην ποιοτητα του γαλακτος.

Εν πασει περιπτωσει, θα ρωτησω κ την παιδιατρο μεθαυριο,να ακουσουμε τι εχει να μας πει κ αυτη

Δεν πασχω απο υπερπαραγωγη σε καμια περιπτωση

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ THALIA ΜΑΣ ΦΕΝΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΟ ΑΥΤΟ. ΜΗΝ ΑΡΠΑΖΕΣΑΙ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΣΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΣΕ ΚΑΘΟΔΗΓΙΣΕΙ. ΠΑΝΤΩΣ ΜΙΑ ΞΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΣΕ ΙΔΙΟΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΗΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΟΣΗ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΑΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΥΡΗ, ΕΝΥΜΕΡΩΣΕ ΜΑΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γινεται κ αναλυση γαλακτος,σοβαρα;

θα σας ενημερωσω,καντινου.

Ετσι αναγκαστηκα κ δινω ξενο στη μικρη μου,ολη μερα θηλαζε κ καθολου δεν χορταινε,ειχαμε γινει αυτοκολλητες! ομως κατι επρεπε να κανω για να χορτασει.Αλλωστε μου το χε πει κ η παιδιατρος οταν γεννησα,σκοπος λεει ειναι τουλαχιστον να θηλασει ενα 6μηνο,αν ομως δεις οτι δεν χορταινει παρε κ το ΝΑΝ της ΝESTLE,για συμπληρωμα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Παρόμοιο πρόβλημα έχω κ εγώ. Ο δικός μου δε χορταίνει από το στήθος μου κ αντικαθιστώ 2 γεύματα της ημέρας με ξένο γάλα. Έτσι γεμίζει το στήθος μου και τρώει καλύτερα το παιδί.

Ναι κ μένα έτσι μου έλεγαν, να μη δίνω γιατί θα μου κοπεί το γάλα μου αλλά όταν θηλάζεις το μωρό κάθε φορά για 2 ώρες κ μετά από 1 ώρα ξαναπεινάει και ξανά μανά άλλες 2 ώρες στο στήθος, ε δεν προλαβαίνεις να κάνεις τίποτα άλλο. Είχα φτάσει σε σημείο να μην προλαβαίνω να φάω κ τότε φυσικά και δεν είχα γάλα, αφού δεν έτρωγα?!!

Το γάλα σου λίγο μπορεί να είναι, κακής ποιότητας σίγουρα δεν είναι πάντως. Όσο μπορείς να δίνεις ακόμα στο μωρό σου να δώσεις. Όσο πιει, κέρδος είναι πιστεύω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

πιστεύω ότι για να μας γράφεις σε προβληματίζει το ζήτημα σου .σου έχουμε απαντήσει όλες μας ότι δεν υπάρχει κακής ποιότητας γάλα .έχεις πρόσβαση στο internet να το ψάξεις και να το διαπιστώσεις .υπάρχει ένα σαιτ το http://www.parents.gr που έχει παρά πολλές πληροφορίες για τον θηλασμό και να ρωτήσεις και ιδικές πάνω δαύτο αν δεν πιστεύεις εμάς .αλλά μην είσαι απόλυτη στο ότι σε ρωτάμε η ότι υποθέτουμε ότι έχεις .δεν μπορείς να το ξέρεις κάπως ότι έχεις υπέρ παραγωγή παρά μόνο από κάποιες ενδείξεις .δεν έβγαλα πόρισμα ότι έχεις αυτό απλά σου είπα να προσπαθήσεις να το δεις .είναι στο χέρι σου τι θα κανείς η τι δεν θα κανείς .απλά να σου πω ένα τελευταίο ότι οι παιδίατροι δεν διδάσκονται τίποτα σε σχέση με τον θηλασμό ούτε είναι η ειδικότητα τους .οι περισσότεροι περνούν καλές μίζες από τις εταιρίες γάλακτος και προτρέπουν όλες να δώσουν ξένο γάλα με διάφορες ψευτιές .υπάρχουν οι μαίες που μπορούνε να σε βοηθήσουν και οι συμβουλή θηλασμού .μάλιστα μια είναι στο σετ που σου έγραψα .αν θες σου δίνω και ένα τηλέφωνο για συμβουλές και υποστήριξη 2296063222,2106003249 είναι του συνδέσμου θηλασμού .μάλλον εμένα με έχεις πάρει με κακό μάτι και δεν έχεις σε υπόληψη ότι γράφω αλλά εγώ σου δίνω τις πληροφορίες και κάνε ότι σε φωτίσει ο θεός .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια, έχω ακούσει περιπτώσεις που δεν επαρκεί όντως το γάλα της μάνας! Και δεν μιλάω για τώρα που κοιτάνε οι παιδίατροι να αρπάξουν ποσοστά από τα γάλατα! Πριν από 25 χρόνια, μια φίλη της μαμάς μου θήλαζε και το μωρό έκλαιγε ασταμάτητα και συνέχεια! Δεν κοιμόταν καθόλου! Μέχρι που μετά από 5 μέρες αποφάσισε να δώσει συμπλήρωμα και ησύχασε το μωράκι!

Είμαι υπερ του θηλασμού! Εγώ δεν θήλασα λόγω υψηλού ικτέρου κι επειδή με είχαν σε θερμοκητίδα μου έδιναν ξένο γάλα. Δόξα το Θεό.. σαν παιδάκι είχα μια χαρά αντισώματα! Παρακαλούσα ν'ανεβάσω πυρετό για να μην πάω σχολείο!! :laugh: Βέβαια το παιδάκι μου θέλω να το θηλάσω, άσχετα με μένα.. που δεν μπορούσα!

Μην στενοχωριέσαι κοπέλα μου! Ρώτα τον παιδίατρο και εσύ ξέρεις καλύτερα για το παιδάκι σου! Και κάτι που αναφέρθηκε για τα παλιά.. Παιδιά.. ζούμε στο σήμερα! Τρώμε κι αναπνέουμε ένα κάρο σαβούρα και μολυσμένο αέρα! Ραδιενέργεια, μόλυνση περιβάλλοντος, όλα αυτά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο! Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, ο θυροειδής, η δυσκολία σύλληψης οφείλονται στην εποχή που ζούμε! Άγχος, στρες.. Αλλά νομίζω πως ξεφεύγει λιγάκι το θέμα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

πάντως για όλες τις κοπέλα που σας προβληματίζει πόσο συχνά τρώει το μωρό και ότι έχετε γίνει αυτοκόλλητοι να σας πω κάτι .θα ήθελα πολύ να γυρνούσα τους μήνες πίσω να ξαναζούσα αυτές τις μέρες που δεν ξεκολλούσε από πάνω μου .τις πέρασα μέσα στην θλίψη γιατί δεν σταματούσα να θηλάζω ούτε λεπτό ,τώρα ώμος που ξέρω και το βλέπω είναι πολύτιμες στιγμές με το μωρό που δεν τις προσέχουμε καθόλου και τις θεωρούμαι αγγαρεία .το μωρό τους πρώτους δυο μήνες έτσι είναι έτσι τρώει γιατί έχει μικρό στομαχάκι και το δικό μας γάλα χωνεύεται πολύ γρήγορα .έτσι το μωρό με το να είναι συνεχεία στο στήθος μας τρώει και ενίοτε πιπιλάει για παρηγοριά και αυτό ρυθμίζει την παραγωγή μας για να έχουμε γάλα για να μας την ανεβάσει που αργότερα θα τρώει λιγότερη ώρα αλλά θα παίρνει περισσότερο γάλα .μην σπαταλάτε αυτές τις στιγμές και μην τις χάνετε για να κάνετε κάτι άλλο που μπορεί να περιμένει .αυτήν την στιγμή προτεραιότητα έχει το μωρό σας .καμία δουλεία ούτε καν εσείς .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

dalia μου, σε ευχαριστω,γιατι ακουω κ αλλη μια παρομοια περιπτωση,που ειχε γαλα αλλα δεν χορταινε το μωρο.

Με το καλο να υποδεχτεις το μωρακι σου ευχομαι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αγαπητή μου thalia7 φυσικά και δεν θα βρεις πουθενα πληροφορίες για "κακη ποιοτητα" γαλακτος γιατι δεν υφίσταται κατι τετοιο . Η φυση εχει προνοήσει να εχουμε το κατάλληλο γάλα για τα μωρά μας .

Το γαλα μας αλλάζει και ποτε δεν ειναι το ιδιο ! Διαφορετικο γαλα εχει μια μητέρα που έχει προωρο μωράκι και διαφορετικό αυτη που εχει τελειόμηνο . Διαφορετικό γαλα εχω εγω τωρα μετα απο 11+ μηνες θηλασμου και διαφορετικό μια γυναικα που ξεκινά τωρα το θηλασμο .. Το γαλα μας ομως ΠΑΝΤΑ ειναι αυτο που χρειαζεται το μωρο μας !!!

Το μωρο μου θηλαζε καθε μιση ωρα ! Ποτε δεν σκεφτηκα οτι δεν έχω γάλα ή οτι δεν χορταινει γιατι εχω κακης ποιοτητας γάλα .

Ειναι φυσικο το μωρο να θελει να ειναι συνέχεια στο στηθος της μητέρας . Η αγκαλιά , το στηθος , ο θηλασμος προσφέρουν στο μωρο ασφάλεια και ηρεμία . Βρισκεται πιο λογικό να κοιμάται σε ενα κρεβατάκι για ωρες και οχι στην αγκαλιά της μαμάς? Μα μολις πριν λιγους μηνες ηταν μεσα στην κοιλια σας πως θελετε τοσο αποτομα να γινεται δυο ??

Πως θα εδραιωθεί η γαλουχία αν δεν ειναι συνέχεια στο στηθος?

Η Αφροδίτη εχει δικιο , πιστευω και γω χωρις να γνωριζω πολλά στοιχεια πως υπάρχει πιθανότητα να εχεις υπερπαραγωγή .

Δεν ξερω αν θελεις ουσιαστική βοηθεια ή απλα να μαθεις αν υπάρχει κακης ποιοτητας γαλα .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Προσθήκη...