Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΒΑΦΗ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ.


Recommended Posts

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΘΗΛΑΖΩ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΨΩ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ. ΤΙ ΒΑΦΗ ΝΑ ΧΡΕΙΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ? ΦΥΤΙΚΗ, ΧΩΡΙΣ ΑΜΜΩΝΙΑ Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ? ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΒΑΨΕΙ ΕΝΩ ΘΗΛΑΖΑΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω τα βαφω με κανονικη βαφη σχεδον καθε μηνα. Η βαφη δεν επιρεαζει το θηλασμο ασχετα με το τι λενε μερικες κομμωτριες (τις σεβομαι απολυτα στη δουλεια τους αλλα οχι για συμβουλες θηλασμου). Αν παρ'ολα αυτα εσυ δεν θελεις να το κανεις τοτε σιγουρα μπορεις και με φυτικη βαφη;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημέρα η κα Αγλαία - σύμβουλος θηλασμού - λέει ότι επιτρέπονται οι βαφές κατά την διάρκεια του θηλασμού. Ωστόσο εγώ δεν τα έβαψα γιατί είχα μια ελαφριά τριχόπτωση, τώρα που επανήλθα στα φυσιολογικά θα τα βάψω αν και ακόμη θηλάζω!:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

επειδη ειναι η δουλεια μου αυτη και ειλεικρινα με ενδιεφερε παρα πολυ όλο το θεμα θα σου ελεγα απο τη στιγμη που θηλαζεις αν μπορεις να το αποφυγεις οχι για κανενα λογο απλα οι ορμονες σου ακομα δεν εχουν ερθει στα κανονικα τους επειπεδα και δεν ξερεις το αποτελεσμα .θα σου γραψω ότι ακριβως λεει το βιβλιο της Γιωτας Σωτηροπόυλου -Σιαστθη η οποια ειναι κθηγητρια σχολων μαθητειας οαεδ και γραφει :

Αποφευγουμε τη χρηση βαφης και όλα τα ειδη των τεχνικων εργασιων στις εξης περιπτωσεις:

1.Σε παση φύσεως δερματικα νοσηματα (σπυρακια πολλα στο κεφαλι , αρρωστιες του τριχωτου)

2.Σε κατασταση εγκυμοσυνης , λοχειας-θηλασμουαποφευγουμε οχι μόνο τη χρηση αλκαλικων προιοντων , αλλα και την εισπνοη ιδιαίτερα στους πρωτους 3 μήνες της κυησεως, καθως και στους ζυγούς μηνες 4,6,8 και φυσικα τον 9 .(αρα αν η πελατισσα επιμενει μπορει να το κανει τον 5-7 )

3.Σε αλλεργικες καταστασεις .

4. Αποφευγουμε το συνδυασμο βαφης και περμαντ την ιδια ημερα (με οξειδωτικη βαφη) .Προτιμουμε τις προσωρινες -επικαλυπτικες . Αν για κάποιο λόγο πρεπει να γινει βαφη επειγει η περμαναντ.

5.Σε άτομα με προβλήματα υγειας , όπως ακτινοβολιες , ληψη φαρμακων , χημιοθεραπεια , σε μαλλια με χλωριο απο πισινα .Στην τελευταια περιπτωση χρειαζετε προεργασια .

Στα υπολοιπα μπορει να χρησιμοποιηθουν μονο επικαλυπτικες , δηλαδη χωρις οξυζενε και αμμωνια , με επιφυλλαξη .Επισης και ορισμενες φυτικες.

Ετσι όπως καταλαβαινεις αν πρεπει να το κανεις για ψυχολογικους λογους καλυτερο ειναι να παρεις μια φυτικη (κορρε)αλλα αν μπορεις να το αποφυγεις για οσο καιρο θηλαζεις πιστευω οτι ειναι καλυτερο .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω θηλαζω ενα χρονο και..... και συνεχιζω εβαψα τα μαλλια μου οταν 40ντησα με κανονικη βαφη...και εγινα ξανθια;) ;) ;) ;) ;) απο τοτε τα βαφω καθε 2 μηνες γιατι με το ξανθο δεν φαινονται τοσο οι λευκες τριχες! φροντιζω να θηλασω πριν παω για βαφη και μετα να σιτισθει με στερεη τροφη

αλλα αν δεν ειχα λευκα(σχεδον ολο το κεφαλι) δεν θα τα εβαφα ποτε!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

το μυνημα μου φιλεναδα σε καμια περιπτωση δεν ειχε σκοπο να σε αγχωσει απλα και μονο να σε ενημερωσει.Ξερεις πολλες φορες προς οφελος των χρηματων παραλειπονται σημαντικες αληθειες που μπορει σε καποια περιπτωση να χαρακτηριστει και επικινδυνη .Δεν λεω οτι αμα βαψεις τα μαλλια σου θα παθεις τιποτα στη φαση που βρισκεσε αλλα ας πουμε ,μπορει λογω ορμονικων διαταραχων να μηνπίασει το χρωμα στη καλυτερη περιπτωση μπορει όμως και να σου βγαλει και ενα τρικολορε χρωμα αλλα μπορει και να βγει μια χαρα .Ομως γιατι να το ρισκαρεις αν δεν υπαρχει λόγος ; Αν θελεις να τα βαψεις οποσδηποτε γιατι το καταλαβαινω μια γυναικα θελει το μαλλι να ειναι στη τριχα παρε μια φυτικη βαφη του κορρε εχει όλες τις αποχρωσεις και καλυβει τα λευκα και ο χρονος ειναι ο ιδιος και πηγαινεις στις οδυδωτικες βαφες οταν τελειωσεις με το θηλασμο η εστω μετα το χρονο που οι ορμονες θα εχουν βρει το χρονο τους .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και μενα με απασχολει αυτο το ζήτημα!!εγω έκανα αντυγιες στα μαλλια μου και τωρα εχω να κανω πανω απο 9 μηνες!!οι αποψεις διηστανται και σε αυτο το θεμα..μερικοι γιατροι το συνιστουν αλλοι οχι.Εγω ρωτησα την παιδιατρο αν κανει και μου ειπε ναι..τωρα τι να πω..ειναι και θεμα γιατρου..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Από ότι φαίνεται όλες μας απασχολεί αυτό το ζήτημα. Εμένα η παιδίατρος μου είπε ότι μπορώ να τα βάψω με βαφή Korre ή να κάνω ανταύγειες "αν ήθελα τόσο πολύ". Προς το παρόν, εδώ και δυόμιση μήνες δηλαδή τα χω αφήσει όπως είναι. Δεν είναι και τόσο μπλιάχ το θέαμα στην περιπτωση μου αφού είχα φροντίσει να τα βάψω στο χρώμα μου. Είναι πλέον θέμα... ψυχολογικό περισσότερο!:(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμενα κοριτσια μου δεν μου επετρεπε ο γιατρος μου κανενος ειδους βαφη πριν κλεισω και τον 3ο μηνα εγκυμοσυνης. μετα μονο με φυτικη. κατα τη διαρκεια του θηλασμου επισης δεν τα εβαφα κυριως για να την εισπνοη. τελικα οι αποψεις διίστανται. συμφωνω ομως με την Βανια, αν αποφασισεις να τα βαψεις χρησιμοποιησε καλυτερα φυτικη βαφη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Το έχω ζήσει , ένιωθα κενή , ξέρω όλες σου τις σκέψεις. Ξέρω πως νιώθεις το ουράνιο τόξο όμως δεν θα αργήσει να έρθει . Πάρε οοοοολλλλοοο το χρόνο σου και ψυχολογικά αλλά και σωματικά θέλεις ηρεμία και χρόνο . Να θυμάσαι όμως ότι θα έρθει και θα σε γεμίσει όλο χαρά. Καλή δύναμη κοπέλα μου 
    • Έτσι είναι! Εμένα η μεγάλη τη βρώμη δεν την ήθελε. Δοκίμασα μια δυο τρεις, Ε μετά τα παράτησα 😂😂 ναι τραχανά λαχανικών! Η μεγάλη τον έτρωγε με κλειστά τα μάτια! Να δούμε η μικρή!
    • Πώς είστε γενικά κορίτσια;  Εγώ σήμερα είμαι σαν να με πατησε τρένο. Απίστευτος πονοκέφαλος όλη μέρα σχεδόν, δεν έχω καθόλου όρεξη, κοιμήθηκα 10 ώρες το βράδυ + 3 για μεσημέρι 🤣🤣 είμαι ένα ζόμπι πραγματικά, ούτε να περπατήσω δε βγήκα σήμερα και νιώθω λίγο τύψεις που είμαι σα τη χλαπατσα όλη μέρα...  Επίσης το άλλο το καινούργιο!!! Νομίζω έχω απέχθεια στη φέτα/μυζήθρα 😱😱😱 Το πρωί έφαγα μια μπουγάτσα με τυρί που είναι η αγαπημένη μου και μου φάνηκε τόσο απαίσια που νομίζα ότι έφταιγε που ήταν κατεψυγμένη. Τώρα το απόγευμα λιγουρευτηκα καρπούζι με τυρί (δε ξέρω αν το τρώτε κι εσείς, αλλά στη βόρεια Ελλάδα νομίζω είναι must συνδυασμός 😅) και η φέτα με αηδιασε άσχημα! Νόμιζα ότι ήταν ξινισμενη, ληγμένη, δε ξέρω. Ο σύζυγος ο καημένος έτρεξε να δει ημερομηνία και ήταν κομπλέ και μάλιστα μόλις την ανοίξαμε. Τι να πω, στεναχωρέθηκα, προσπάθησα να φάω 3-4 κομμάτια με το ζόρι μπας και, άλλα μου φαινόταν λες και έτρωγα κέρματα ένα πράγμα. Πολύ απαίσια γεύση 🥴
    • Η αλήθεια είναι ότι με έβαλες σε σκέψεις τώρα 😅 λοιπόν ο γυναικολόγος στην Ελλάδα όταν του έδειξα τα περιεχόμενα της πολυβιταμινης μου είπε συγκεκριμένα ότι το σίδηρο είναι σε χαμηλή περιεκτικότητα κι ίσως να κοιτάξω για κάποιο έξτρα συμπληρώματα. Μετά όταν πήγα στην αιματολογο στο εξωτερικό συμφώνησε και μου είπε να πάρω το σίδηρο όπως έπαιρνα και προ εγκυμοσύνης γιατί λέει οι ανάγκες σε σίδηρο πολλαπλασιάζονται στη εγκυμοσύνη. Έπειτα όταν είδα και τη γυναικολόγο μου την περασμένη εβδομάδα μου είπε κι αυτή ναι και μου έγραψε και το συμπλήρωμα. Να σημειωθεί ότι απ' τις τελευταίες μου εξετάσεις (7η εν) που της είδε η γυναικολόγος, ο αιματοκρίτης μου είναι μια χαρά (42.4). Δε ξέρω τι να πω, αφού 3 γιατροί είπαν να πάρω ξέρω γω... Θα τη ρωτήσω αύριο και θα πάρω και τον Έλληνα γυναικολόγο να διασταυρώσω πληροφορίες.
    • Τραχανά λαχανικών Ε;; Έδινα και εγώ στην πρώτη μου τώρα θυμήθηκα που το πες και μετά αλλάξαμε σε κατσικίσιο που τρώει μέχρι σήμερα..όχι δίκιο έχεις η καθεμία κάνει αυτό που νιώθει καλύτερο!! Εγώ είχα δώσει κρέμα με βρώμη και φαγοπυρο δεν ξέρω αν γνωρίζετε αλλά λένε ότι είναι πολυ δυναμωτικο και έχει βιταμίνες τώρα τι να πεις κάνουμε ότι μπορούμε όλες καλύτερο για τα ζουζούνια μας..αλλά να ακούγοντας άλλες μαμάδες παίρνουμε και ιδέες 🤪
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...