Μετάβαση σε περιεχόμενο

Εξεταση στον γυναικολογο


Recommended Posts

Κοριτσια καλησπερα και χρονια πολλα! Μπαινω αμεσως στο θεμα. Εχω καποιες αμφιβολιες για τον γυναικολογο που με παρακολουθει και θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας.

Ειμαι στη 10 εβδομαδα κι πηγα 2 φορες στον γιατρο. Και τις 2 φορες μου εκανε υπερηχο απο την κοιλια, οχι απο κατω. Διαβασα στο ιντερνετ οτι τις πρωτες φορες πρεπει να γινεται απο κατω. Επισης οταν συην 8η εβδομαδα πηγα να ακουσω την καρδια του, μου την εδειξε να κινειται και τοτε τον ρωτησα δεν θα την ακουσουμε; Τοτε μου ειπε οτι η καρδια του εμβρυου δεν ακουγεταικαι οτι η λειτουργια της ειναι το ανοιγοκλειμα της. Επισης, οταν τον ρωτησα γιατι αλλες εγκυες την ακουνε μου ειπε οτι την ακουνε απο ενα μηχανημα που μετατρεπει την κινηση σε ηχο. Τελος μου ειπε οτι θα την ακουσουμε κανονικα σε επομενους μηνες. επισης, το πολυ απο 20 λεπτα να καθισα στο ιατρειο στις επισκεψεις.:S

Δεν ξερω ρε κοριτσια... εσας πως σας φαινονται ολα αυτά;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αurore καλησπερα κ εμενα τις δυο πρωτες φορες ο υπερηχος ηταν απο κατω κ μαλιστα τη δευτερη ακουσαμε κ καρδουλα,μου κανει εντυπωση πως ο δικος σου στη 8 εβδομαδα οπως λες δε σε εβαλε να την ακουσεις κ να σου πω την αμαρτια μου εγω στη θεση σου μπορει κ ν'αλαζα γυναικολογο, η επιστημη νομιζω εχει προχωρησει αρκετα κ αυτα που γραφεις φερνουν στο μυαλο μου ενα μεσοκοπο γυναικολογο...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Aurore γεια σου. Ειμαι και εγω στην 10η εβδομαδα και εδω και μερικες ημερες αλλαξα γιατρο. Κατι δεν μου αρεσε. Δεν μου εξηγουσε πολλα, Δεν με ειχε ζυγισει, δεν μου ειχε μετρησει ποτε την πιεση και γενικα κατι δεν μου αρεσε. Απο την ημερα που αλλαξα γιατρο νοιωθω τελειως διαφορετικα. Ειδαμε το μωρακι απο την μια ημερα στην αλλη στην κυριολεξια. Ξαφνικα ειχε χερακια και ποδαρακια που τα διεκρινες. Η γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να εχεις εμπιστοσυνη στον γυναικολογο σου και αν δεν την εχεις ψαξτο τωρα που ειναι αρχη. Δεν ειναι ευκολο να αλλαξουμε γιατρο σε προχωρημενη κυηση.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα και απο μενα

ειμαι στην 7η εβδομαδα και πηγα στον γιατρο πριν απο δυο βδομαδες. μου εκανε υπερηχο κολπικα, μου κοιταξε την πιεση, με ζυγισε, μου πηρε ιστορικο, τα παντα. θα παω παλι αυριο και ευελπιστω να ακουσω την καρδουλα του. μου ακουγονται λιγο περιεργα αυτα που λες αλλα μην κολλας σε γιατρους. εστω και μια αμφιβολια να εχεις αλλαξε τον. αν δεν το κανεις θα το σκεφτεσαι συνεχεια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα και χρονια πολλα!!! συγχαρητηρια για την εγκυμοσυνη σου,με το καλο και ολα να ερθουν δεξια!!! ετσι που τα λες λιγο περιεργα ειναι....εμενα μια καλη μου φιλη που πηγε και ηταν 2μιση μηνων, την εβαλε και ακουσε το μωρο,της εξηγουσε 2 ωρες με καθε λεπτομερεια τα παντα,τι γινεται σε αυτο το σταδιο,τι να περιμενει οτι μπορει να νοιωσει μεσα στον επομενο μηνα,την εξετασε σχολαστικα,την ρωτουσε διαφορα για το τι νοιωθει,εκατσε και απαντησεο ανθρωπος σε μια λιστα 2 σελιδες με αποριες που ειχε η τρελη η φιλη μου!!!! ετσι που γραφεις για το γιατρο σου,σαν ακαρδος επαγγελματιας μου φανηκε,συγνωμη κιολας που το λεω ετσι για τον ανθρωπο...απλα σε ολες τις φιλες μου που περιμενουν μωρακι ειναι πανω κατω οι γιατροι τους ετσι οπως σου περιεγραψα σαν της κολητης μου. εσυ καλυφθηκες με 20 λεπτα??? ρωτησες αυτα που ηθελες??? εκεινος σε ενημερωσε ακριβως για οτι ηθελες ή και απο μονος του???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμενα, ουτε ιστορικο μου πηρε, ουτε ομαδα αιματος, μονο πιεση. Τωρα νευριαζω με τη μητερα μου γιατι αυτη μου ειπε να παω σ'αυτον γιατι δηθεν εχει πειρα επειδη ειναι παλιος.Τριχες κατσαρες! Τσαπατσουλιες! Και οι μαμαδες τελικα δεν τα ξερουν παντα ολα... Θα αλλαξω μου φαινεται. Σας ευχαριστω ολες για την αμεση απαντηση σας!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Aurore, εμένα ο γιατρός μου μου έκανε την πρώτη φορά κολπικό, στην 7η εβδομάδα και όταν ξαναπήγα στην 10η μου έκανε από πάνω! Άκουσα και τις 2 φορές την καρδιά του. Την είδα βέβαια και στο μόνιτορ που κουνιόταν.

Μου μετράει πίεση κάθε φορά, βάρος κι απαντά σ'ότι απορία μπορεί να χω! Συνήθως δεν κάθομαι 2 ώρες γιατί έχει κι άλλους ασθενείς να κοιτάξει. Αλλά ένα μισάωρο το τρώμε σίγουρα. Αν κάτι δεν σου αρέσει, άλλαξε το! Το ίδιο ισχύει και για γιατρούς! Εγώ μόνη μου τον βρήκα τον γιατρό, πήρα και τη μαμά μου την πρώτη φορά και της έκανε καλή εντύπωση. Αναμφισβήτητα οι μαμάδες θέλουν το καλύτερο για μας, αλλά πολλές φορές κάνουν και λαθάκια!! Η πεθερά μου ισχυρίζεται ότι μόνο ο δικός της γυναικολόγος ήταν ο καλύτερος! Αλλά τρέχα βρέστον εκεί που είναι!! Είναι 74 χρονών η πεθερά μου κι ο γυναικολόγος που είχε μας άφησε χρόνους.. Αλλά και πάλι δεν θα πήγαινα σε κάποιον μόνο και μόνο επειδή κάποιος λέει ότι είναι καλός! Και μένα τον δικό μου, μου το σύστησε η ξαδέρφη του άντρα μου. Νέα και είχε γεννήσει πριν 15 χρόνια. Τον είδα, μου άρεσε και ξαναπήγα! Καλή συνέχεια κούκλα μου!Κι εύχομαι να βρεις λύση γρήγορα..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Koritsakia mou glukia...

Aman den sas aresei o gunaikologos sas...

Min ntrepeste na ton allaksetai...

Na ton allasetai ews pou tha sas aresei kapios giatros...

O giatros prepei na einai i dunami mas...

Filia apo mena...

Kali sunexeia me tin egkumwsini sas,,,

Kai o theoullis mazi sas...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σ'ευχαριστω πολυ Νταλια μου! Παντως και καλος να ειναι και πειρα να εχει, εγω και τις δυο φορες εφυγα με ενα κενο. Εγω θελω να μου τα εξηγει ολα ο γιατρος κι οχι να τον εμπιστευομαι τυφλα! Ειδικα μ'αυτο το τελευταιο με την καρδια...δεν εφυγα με χαρα απο το ιατρειο. Απ'οτι καταλαβα αυτος ειναι τυφλοσουρτι. Ολα τα κανει στο αυτοματο. Μαναδες θα γινουμε ομως και μαλιστα πρωτη φορα.Δεν καταλαβαινουν οτι πρεπει να μας εχουν σας μοναδικες;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ελα καλε μη τα βαζεις με τη μαμα σου,οι μαμαδες λνε τα δικα τους απο καλο! ασχετα αν μερικες φορες ειναι καταστροφη!! παντως εμενα η μαμα μου μου εχει πει μια ατακα που νομιζω ειναι σωστη...''παντα να βρισκεις νεο γιατρο και παλιο δικηγορο...'' αν το σκεφτειτε εχει μια βαση...οι νεοι γιατροι ειναι σαφεστατα πιο ενημερωμενοι και εχουν πολυ περισσοτερη διαθεση για τη δουλεια τους. εμενα ο παλιος οικογενειακος γυναικολογος μου(το τι βρισιδι εφαγε η μανα μου οταν πηγα!!!!) ηταν ΟΝΤΩΣ μεγαλος!!!!! απαπα!!! ενω ο καινουργιος ειναι νεοτατος(38 ετων), εχει σπουδασει αγγλια και εχει κανει δεν ξερω και εγω ποσα μεταπτυχιακα και πηγενοερχεται αγγλια-ελλαδα για να ενημερωνεται,και ειναι πανω απο ολα φιλος!!!με κερδισε με την πρωτη!!! που μενεις,αν εισαι αθηνα να σου στειλω ιεθυνση,τηλεφωνα κτλ να κανεις μια προσπαθεια αν δεν εχεις κατι αλλο στο μυαλο σου. αξιζει νομιζω πολυ αυτος ο ανθρωπος.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμένα αυτός ο γιατρός που έχω...

καλός μου φαίνεται... αλλά 8α αλλάξω.

δε μ έχει κρατήσει ποτέ πάνω από 20 λεπτά.

τον πρώτο υπέρηχο τον έκανε από κάτω και τους υπόλοιπους από πάνω.

τη προηγούμενη φορά που πήγα, πριν το Πάσχα με ζύγισε, μου πήρε πίεση και μου ετοίμασε και το βιβλιάριο του παιδιού. Είναι γύρω στα 60 έμπειρος ναι ...

Αλλά δε ξέρω, σήμερα με χάλασε πολύ που μου ζήτησε 5 ευρώ παραπάνω στη πληρωμή.

θα πάω και σε έναν άλλον κάποια στιγμή.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Στην Ξανθη μενω. Σ'ευχαριστω παντως για τη βοηθεια! Μου εχουν μιλησει με πολυ καλα λογια οι φιλες μου για ενα νεο γιατρο με σπουδες στη Σουηδια και μου εχουν πει τα καλυτερα. Μάλλον σ'αυτον θα παω...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

mikroulaxristos έγραψε:

παντως εμενα η μαμα μου μου εχει πει μια ατακα που νομιζω ειναι σωστη...''παντα να βρισκεις νεο γιατρο και παλιο δικηγορο...''

Μακριά από αυτούς τους δύο και ακόμα καλύτερα από παππά mikroulaxristos!!!! :P :laugh:

Ayrore, εγώ είμαι της απόψεως ότι όσες πιθανότητες έχει ένας "έμπειρος" ιατρός να κάνει λάθος άλλες τόσες ένας νέος και ενημερωμένος να κάνει την δουλειά του ενσυνείδητα και καλύτερα.

Ο γυναικολόγος σου, πρέπει να σου εμπνέει ασφάλεια και σιγουριά πάνω από όλα. Η σχέση μιας γυναίκας με τον γυναικολόγο της είναι πάντα ιδιαίτερη..

Αν λοιπόν δεν σου εμπνέει σιγουριά απλά δεν σου κάνει. Ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξεις γιατρό, ακόμα και στον 9ο!

Ευχομαι μια καλή εγκυμοσύνη και ένα υγιέστατο μπεμπέ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αα!!! πολυ ωραια τοτε!!! να πας και θα δεις που θα ειναι οκ ο ανθρωπος!!! αφου εχουν παει και οι φιλες σου και δεν εχεις ακουσει παραπονο,θα ειναι λογικα καλος!!! τιποτα καλε,οτι θελεις εμεις εδω ημαστε!!!! α! μια ευχουλα και απο σενα παρακαλουμε εμεις οι μελλοντικες εγκυουλες!!!!! (ειπαμε,ειναι γουρλιδικη η ευχη απο εγκυουλα!!!)!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΕΥΧΟΥΛΑ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ 28Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΟΥ ΕΦΕΡΕ ΓΟΥΡΙ.ΜΕ ΕΝΑ ΣΠΟΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΣΟΥ ΑΜΕΣΑ ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΜΟΥ!ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΑΙΣΘΗΜΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ!ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ.ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΟΥΡΛΙΤΣΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Με το καλό σου έυχομαι αυρορε, να πάνε όλα καλά! Πάντως κ μένα ο δικός μου ποτέ δε με κοιταξε κολπικά , είναι έτσι λιγο μουντρουχος κ δεν πολυμιλάει κ έτσι κ τολμήσω να πω τη βλακεία μου μου βάζει τις φωνές. Επιπλέον δεν χρειάζεται στις αρχές να σου μετράνε τηνπιεση. Όσο μεγαλώνει η κυηση τότε αλλάζει κ τρόπος εξέτασης. ΌΜως δεν το αλλάζω με τίποτα γιατι του έχω απολυτη εμπιστοσύνη σαν γιατρός. ΕΧω ακουσει κ καλά κ κακά λογια γι αυτόν όμως μου έχουν πει περιπτώσεις δύσκολης γέννας που βοηθησε κοπέλες με την πείρα του να γλτώσουν καισαρική γυρνώντας με το χέρι το μωρό! Είναι άπαιχτος, φτου φτου φτου μην τον ματιάξω! ΑΛλά από επικοινωνιά είναι..κλαφτα χαραλαμπε!! Βεβαια δες κ κάποιον άλλο γιατρό αν νομζεις ότι θα σε κάνει να αισθανεθεις καλυτερα. Πάντα ήμουν και είμαι της άποψης να έχεις κ 2ο και3ο γιατρό για καβάτζα!!Να ακους αν χρειαστεί κ μια 2η και 3η γνώμη!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσάκια μου αγαπημένα κι εγώ θέλω να σας δώσω τις ευχές μου και πολύ θετική ενέργεια για ένα μωράκι στην κοιλίτσα σας!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Litaki ευχαριστω πολυυυυυυυυυυ!!!!!!!!!! μακαρι το προαισθημα σου να βγει αληθινο!!!!!!! αντε ντε,να τα σπασουμε στα μπουζουκια μετα!!!!!!!!!

ελενακι μου ευχαριστωωω, ποπο με τοσες ευχες δεν εχει αλλη επιλογη το σπορακι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια, τελικά έκλεισα ραντεβου στον αλλο για την αλλη Παρασκευη. Θα σας πω πως πηγε οταν παω... Σας ευχαριστω πολυ ολες σας!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...