Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ !


Recommended Posts

Κοριτσια μου θα ηθελα να σας ρωτησω κατι και να μου πειτε τη γνωμη σας οσες εχετε παιδακια η ακοαμ και οσες θα θελατε να αποκτησετε.

Ο ΣταυροΝικολας εχει ενα δωματιο παιχνιδια οπως και ολα τα σημεριαν παιδακια , λοιπον παρολο που εχει δικοτου δωματιο τα παιχνιδια του ειναι σε ολο το σπιτι απο το δωματιο του το δικο μου εως και τη τουαλετα ναικαλα ακουσατε γιατι ακομα και οταν κανει κακακια του καπιοι παιρνουν περιοδικο ε αυτος θα παρει ενα παιχνιδακι και μετα θα το αφησει μεσα .Το σαλονι ειναι ενας παιδοτοπος και οσο και αν μιλαω δεν βγαζω ακρη .Ειναι ο πιο συχνος μας καβγας δεν μπορω να το καταλαβω αυτο θυμαμαι η αδερφ μου μεγαλωσε τα ανιψια μου σε ενα σπιτι 50 τ.μ και τα ειχε και επεζαν σε ενα διαδρομακι δεν ειχαν πουθενα αλλου παιχνιδια ισως να καθοντουσταν επειδη ηταν δυο και ο ενας ειχε παρεα τον αλλον .Εχω δοκιμασει όλες της μεθοδους με το καλο, με το παιχνιδι, με την τιμωρια με το να βαλω τιμωρια τα απιχνιδια με το να σπασω παιχνιδι αλλα τιποτα .Μπορει να το καταλαβει και να το κανει για κανα δυο μερες αλλα μετα παλι τα ιδια , ξερετε τι ειναι στις 3 το πρωι να πατας ενα αυτοκινητακι και να πεφτεις βαρια πλατια κατω αμ και το αλλο να στη λεει ακι απο πανω επειδη του το εσπασες κατα τη πτωση !Περιμενω τη νωμη σας

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΠΑΡΤΟΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ. ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ? ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΦΑΜΕ. ΠΡΙΝ ΦΑΜΕ ΟΜΩΣ, ΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΟΥ. ΚΙ ΑΣ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΜΟΝΗ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΚΑΤΑΣΤΑΣΙΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΤΗΜΕΤΩΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΣΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΤΗΝ ΑΦΗΝΩ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΙΓΕΙ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ. ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ. ΜΗΝ ΤΟ ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΙΣ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ. ΕΓΩ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ. ΠΡΟΤΗΜΩ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΟΥ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

βανια μου γιατι δεν δοκιμαζεις κατι που εχω δει στις ντανταδες στον σκαι!! ηταν η ιδια περιπτωση παντου παιχνιδια ενας απιστευτος χαμος και ξερεις τι εκαναν? μαζεψαν ολα τα παιχνιδια και τα πηγαν σε μια αποθηκη καπου που δεν ηξερε το παιδι του αφησαν 3-4 να εχει να παιζει στην αρχη εκλαψε φωναξε αλλα εκεινοι το αγνοουσαν ελεγαν οτι αν συνεχισει να συμπεριφερεται ετσι θα του παρουν και αυτα!!! εκεινο συνεχισε του τα πηραν και τοτε καταλαβε οτι οι γονεις του δεν αστιευονται....ετσι εγινε ενα αγγελουδι και τα ξαναπηρε πισω τα 3-4 οχι ολο το σωρο για σκεψου το μηπως πιασει φιλακια στον ανταρτη μας

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ax vania mou kalimera...

Se katalavw agapi mou...

Apla to mono einai oti o kwnstantinos mou einai 13 minwn kai etsi den katalavei akoma sto na ta mezevei monos...

Ola to spiti mas miazei me paixnidoupoli...

San parpataei petaei ena apo kei kai ena apo dw...

Kai egw i kaimeni eimai 8 minwn egkuws Kai den mporw sunexws na skuvw na ta mazevw...

Wmos oute mporw na ta vlepw pantou...

Ki etsi mazepsa ta mikra paixnidia ta exw vali stin apothiki...

Kai tou exw afisei ta megala paixnidia...

Gia eukolia dikia mou...

Sou euxwme ta kalitera agapi mou...

Filia...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα σου έλεγα να τα μαζεύετε μαζί ώσπου να μάθει να το κάνει μόνος του...

Επίσης, μου άρεσε και η λύση που σου πρότεινε η "μπεμπούλης"!

Ίσως, όταν τα στερηθεί να καταλάβει τη αξία τους!

Σε καταλαβαίνω απόλυτα, πάντως...

Είμαι λίγο "υστερική" με την τάξη του σπίτιου...

Σου εύχομαι καλά αποτελέσματα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα κι απο μενα. Το περασαμε κι αυτο το σταδιο μονο που εμενα δεν με αφηνε να τα μαζεψω, να φανταστεις οταν καταλαβαινε οτι τα μαζευω ετρεχε και μου τα παιρνε απ' το χερι τα πεταγε ψηλα και μου λεγε "μη μαμα μη το κανεις αυτο". Στην αρχη ειχα απογοητευτει αλλα μετα δεν αντεξα τα μαζεψα την ωρα που κοιμοτανε της αφησα τα μισα και ησυχασα λιγο. Οταν ειδα οτι αρχιζει να τα πεταει παντου κι αυτα της ειπα οτι αν το ξανακανει θα τα παρω ολα και θα τα πεταξω στα σκουπιδια. Φυσικα δε μ' ακουσε και οταν ειδα οτι πεταξε ενα παιχνιδι το πεταξα αμεσως στα σκουπιδια(τα υποτηθεμενα σκουπιδια). Εσκασε στο κλαμα το κακομοιρο αλλα ευτυχως αντεξα και δεν της το εδωσα πισω. Τωρα δειχνει να συνεργαζεται μαζι μου, μπορουμε να μιλησουμε, υπαρχει διαλογος:P Θελει υπομονη και επιμονη η ολη κατασταση, καποια στιγμη πιστευω, θα τα βαρεθει και θα κρατησει αυτα που του αρεσουν περισσοτερο. Φιλακια:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

.....Βάνια μου σε καταλαβαίνω απόλυτα....!!!!!!!!

Εμένα με βοήθησε αυτό που προτείνει ο Ντον Ντινκμεγιερ στο βιβλίο του "Το υπεύθυνο παιδί και πως να το μεγαλώσουμε".

Θα προσπαθήσω να σου δακτυλογραφήσω όλο το κεφάλαιο και ελπίζω να το βρεις ενδιαφέρον και για τη δική σου περίπτωση!

ΦΥΛΑΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

"Σκοτ και Τζάνετ, ελάτε αμέσως εδώ" φώναξε η μητέρα!

"Σηκώστε αυτά τα παιχνίδια.Γιατί πρέπει πάντα να σας το λέω???"

Η σκηνή αυτή είναι πολύ συνηθισμένη.Συχνά οι γονείς παραπονιούνται ότι τα παιδιά τους σκορπίζουν τα πράγματά τους σε όλο το σπίτι, αφήνοντας τους γονείς τη δυσάρεστη εκλογή ή να τρέχουν πίσω τους για να μαζέψουν τα παιδιά τα πράγματα, ή κάνουν οι ίδιοι αυτή την αγγαρία. Αυτό πού οι γονείς δε συνειδητοποιούν είναι ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με διάφορους αποτελεσματικούς τρόπους.

Παράδειγμα

Η κ. Β. είχε τρία παιδιά.Συχνά τα παιδιά αμελούσαν να μαζέψουν τα πράγματά τους. Το βράδυ στο τραπέζι, η κ. Β. είπε στα παιδιά της "Βρίσκω τα πράγματά σαςσκορπισμένα σε όλο το σπίτι.Δεν μου αρέσει να βλέπω το σπίτι ακατάστατο, και έτσι, από αύριο, θα βάζω ό,τι πράγματα βρίσκω σε ένα κιβώτιο μέσα στο γκαράζ.Αν σας λείπει τίποτα, μπορείτε να ψάξετε μέσα στο κιβώτιο".

Η κ. Β. αντιμετώπισε το πρόβλημα με φιλικό τρόπο. Δεν έκανε κυρήγματα στα παιδιά για το πώς θάπρεπε να μαζεύουν τα πράγματά τους. Χρησιμοποίησε ένα μύνημα στο πρώτο πρόσωπο (Εγώ...) για να τους δείξει πώς νιώθει για αυτήν την κατάσταση, και δήλωσε τις προθέσεις της. Ήταν στο χέρι των παιδιών να αποφασίσουν άν ήθελαν να μαζέψουν τα πράγματά τους ή να ψάξουν στο κιβώτιο.Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα παιδιά βαριούνται το ψάξιμο μέσα σε ένα κιβώτιο, κάθε φορά πού θέλουν κάτι πύ άφησαν πεταμένο και αρχίζουν να συμμαζεύουν τα πράγματά τους. Οι γονείς θα πρέπει να θυμούνται ότι, αν λόγαριάσουμε πόσα πολλά πράγματα έχουν σήμερα τα παιδιά, η συνέπεια αυτή ίσως χρειαστεί αρκετό καιρό να φέρει αποτελέσματα.

Αν τα παιδιά δείχνουν να παραμένουν αδιάφορα και εξακολουθούν να μη συμμαζεύουν τα πράγματά τους, ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε την τεχνική με το "μυστηριώδες κιβώτιο". Μπορείτε να πληροφορήσετε τα παιδιά σας ότι είναι μυστήριο για σας το γιατί εξακολουθούν να αφήνουν τα πράγματά τους σκορπισμέν α, αλλά ότι δεν μπορείτε πλέον να είστε σκλάβος τους.Στο μέλλον, όταν κάτι θα πρέπει να συμμαζευτεί θα το βάζετε σε ένα κιβώτιο πού δεν θα είναι διαθέσιμο για τα παιδιά, και θα είναι μυστήριο επίσης το πότε θα τους επιστραφεί το αντικείμενο αυτό. Το αντικείμενο μπορεί να επιστραφεί μετά από όσο χρονικό διάστημα νομίζετε ότι θα είναι αποτελεσματικό για να μάθει το παιδί τη συνέπεια.

Ένας τρίτος τρόπος για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα είναι να σηκώνετε τα πράγματα.¨Οταν τα παιδιά ζητούν κάτι, τους λέτε ότι φαίνεται πως δεν έχουν μάθει ακόμα να συμμαζεύουν τα πράγματά τους, και για αυτό δεν μπορούν να το πάρουν. Μπορούν όμως να προσπαθήσουν ξανά την επόμενη. Μετά από το χρονικό διάστημα που καθορίσατε, το αντικείμενο επιστρέφεται στο παιδί. Αν το παιδί εξακολουθεί να αφήνει πράγματα σκορπισμένα, τότε τα σηκώνετε για δύο μέρες κ.ο.κ.

Μερικοί γονείς δηλώνουν στα παιδιά τους ότι θα πετούν ο,τιδήποτε βρίσκουν στο πάτωμα. Η αντιμετώπιση αυτή συνήθως δεν φέρνει αποτέλεσμα, γιατί ερμηνεύεται από τα παιδιά σαν εκδίκηση και προκαλεί παρόμοια αντεκδίκηση.-

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ουπς κι εγω που νομιζα οτι εκανα καλα που της "πεταγα" τα παιχνιδια της. Δε το ξανακανω, λες γι' αυτο να βγαζει τα ρουχα της απ' τα συρταρια? Μ' εκδικειται?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

bibibo έγραψε:

Ουπς κι εγω που νομιζα οτι εκανα καλα που της "πεταγα" τα παιχνιδια της. Δε το ξανακανω, λες γι' αυτο να βγαζει τα ρουχα της απ' τα συρταρια? Μ' εκδικειται?

bibibo moy, δεν είσαι η μόνη που πέταξες παιχνίδι!!! Και εγώ πριν διαβάσω αυτό το βιβλίο, ήμουν υπέρ της αμοιβής και της τιμωρίας (φυσικά δεν εννοώ με τη λέξη τιμωρία το ξύλο!!!!).Και το μόνο που κατάφερνα ήταν να .....απελπίζομαι και να είμαι σε σύγκρουση με την κόρη μου! Άργησα να καταλάβω ότι η αυταρχική αυτή αντιμετώπιση δεν έχει πια πέραση......

Από την στιγμή που αποφάσισα να αλλάξω τεχνική διαπεδαγώγησης, βρήκα την ευτυχία μου και απολαμβάνω τη σχέση μου με την κόρη μου!!! Κάνω χρήση των "φυσικών και λογικών συνεπειών" σε αντικατάσταση της αμοιβής και της τιμωρίας!!! (Από τότε που η κόρη μου ήταν 3 χρόνων, σήμερα είναι 12). Τέρμα οι συγκρούσεις και οι φωνές! Τέρμα να μπαίνω στο παιχνίδι υπεροχής της!!!

Το δύσκολο ήταν μόνο στην αρχή, μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι δεν θα προκαλούσε με τίποτα την τιμωρία ή την αμοιβή της! Μπορεί η τιμωρία να μην τους αρέσει, αλλά λατρεύουν την προσοχή που αποσπούν εκείνη την στιγμή έστω και εάν είναι αρνητική (άτοπη προσοχή)!!!! Νιώθουν ότι μας ελέγχουν όταν δεν είναι συνεργάσιμα ή όταν είναι ευέξαπτα βάζοντας τα κλάμματα!! Μου πήρε 3 χρόνια για να το καταλάβω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Φυσικά η κάθε μανούλα ακολουθεί την τεχνική που ταιριάζει στον χαρακτήρα της και στην οικογένειά της! Δεν θα ήθελα να παρεξηγηθώ! Γράφω ταπεινά την άποψή μου και την εμπειρία μου ως μανούλα και τι βοήθησε την δική μου οικογένεια!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σιλια μου σε ευχαριστω πολυ για το κειμενο που μου εστειλες .μαι μερα ο Σταυρος δεν μαζευε τα πραγματα του και αρχιζε και τα πεταγε τα πηρα και εγω και πηρα το οπλο που ειχε και το εκαν κομματια .Απο οτι μου η ειπε η λογοπεδικος παολο που ειχα δικιο γιατι με ειχε φτασει στα ορια μου ηταν λαθος να του σπασω το οπλο γιατι αυτο του εδιχνε μια πραξη βιας οταν δηλαδη θα ειναι θυμωμενος να σπαει πραγματα .Υπαρχουν κάποιες στιγμες που με ακουει και μαζευει τα πραγματα του αλλα τις περισσοτερες περιμενει απο μενα να το κανω.Μια μερα που του ειπα ελα αν κανεις αυτη τη δουλεια μου ειπε οτι τα αγορια δεν κανουν δουλειες αλλα μόνο οι μαμαδες .Του εξηγησα οτι αν δεν το εκανε δεν θα μπορουσε να παιξει με τα παιχνιδια του .

Πριν λιγες ημερες μετα απο 2 μερες που του ελεγα να μαζεψει το δωματιο του και με αποφευγε με το να κοιμηθει η εκανε οτι μαζευε και στην ουσια αυτος επαιζε.Του ειπα οτι αν δεν μαζεψει τα εργαλεια του θα τα πεταξω δεν με ακουσε του το ξαναειπα και του τονισα οτι την τριτη φορα η ειδοποιηση θα γινει και πραξη και οντως πηρα τα εργαλεια και πηγα προς το καδο αυτος εκλαιγε αλλα εγω αταραχη πηγαινα προς το καδο του δρομου , οταν βεβαιωθηκα οτι δεν με κοιταγε τα πηγα στην αποθηκη και οταν γυρισε ο αντρας μου του εκανε παραπονο οτι του εχω κρυψει τα εργαλεια , κοριτσια με ξερει τοσο καλα ηξερε οτι δεν θα τα πεταγα εγω ομως του εχω πει οτι τα εχει παρει ο σκουπιδιαρης και μονο οταν μαζευει εντελως το δωματιο του ισως θα του τα ξαναφερει .Σημερα ελεγα να τα ανεβασω αλλα επειδη ηταν πολυ ατακτος στα ψωνια το ανεβαλλα εως του νεοτερας .Παντως ευχαριστω για την συμβουλες σου κοπελα μου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα silia26 εννοειται οτι δε σε παρεξηγησα ισα ισα που ειναι πολυ ενδιαφεροντα αυτα που λες. Επεισης εννοειται οτι θα παρω το βιβλιο που μας προτεινες.... Φιλακια πολλα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ποσα τετοια λαθη εχω κανει εγω? Πριν ενα μηνα σχεδον αποφασισα να μη της δωσω τη πιπιλα της, παιξαμε χορεψαμε πηγαμε βολτα καναμε πολλα πραγματα για να ξεχασει τη πιπιλα. Ελα ομως που τη θυμηθικε και οταν τη ζηταγε, τη ζηταγε με γκρινια με κλαματα και με φωνες. Προσπαθουσα να την απασχολησω με κατι αλλο, αλλα τιποτα:dry: ωσπου δεν αντεξα και της λεω δυνατα ΣΚΑΣΕ. Ντρεπομαι που το λεω κοριτσια αλλα το εκανα:( Μια μερα λοιπον που τη μαλωσα γιατι ειχε φερει το καλαθακι με τα μανταλακια στο σαλονι, μου φωναζει "σκασε μαμα":blink: Απο εκεινη τη στιγμη καταλαβα οτι τα παιδια μας αντιγραφουν κανονικοτατα, ειναι ο καθρεφτης μας. Ορκιστηκα να μη το ξανακανω κοριτσια....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια μου καλήμερα!Είναι πολύ χρήσιμο που μας γράφεται τις εμπειρίες σας και τις συμβουλές σας. Εμένα με έχετε βοηθήσει αρκετά και προσπαθώ συνέχεια να είμαι ήρεμη σε σχέση με τον μικρο(το παλεύω):P . Να είστε καλά!:kiss: :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 1 month later...

ΜΠΕΜΠΟΥΛΗΣ έγραψε:

βανια μου γιατι δεν δοκιμαζεις κατι που εχω δει στις ντανταδες στον σκαι!! ηταν η ιδια περιπτωση παντου παιχνιδια ενας απιστευτος χαμος και ξερεις τι εκαναν? μαζεψαν ολα τα παιχνιδια και τα πηγαν σε μια αποθηκη καπου που δεν ηξερε το παιδι του αφησαν 3-4 να εχει να παιζει στην αρχη εκλαψε φωναξε αλλα εκεινοι το αγνοουσαν ελεγαν οτι αν συνεχισει να συμπεριφερεται ετσι θα του παρουν και αυτα!!! εκεινο συνεχισε του τα πηραν και τοτε καταλαβε οτι οι γονεις του δεν αστιευονται....ετσι εγινε ενα αγγελουδι και τα ξαναπηρε πισω τα 3-4 οχι ολο το σωρο για σκεψου το μηπως πιασει φιλακια στον ανταρτη μας

_________________2-9af8943f89a4f450f348517846e1706b.gif

Αχ,αχ,αχ.....Αν είναι η εκπομπή που φαντάζομαι σε παρακαλώ σταμάτα να την παρακολουθείς. Είναι ό,τι πιο αντιπαιδαγωγικό έχω δει. Κοίταξε να δεις τα παιδιά είναι πολύ εγωκετρικά γιατί έτσι είναι η φύση τους, όχι γιατί είναι κακομαθημένα ή στραβόξυλα. Με το να επιβαλόμαστε σε αυτά με τόσο λάθος τρόπους πόσο μπορεί να ωφελήσει; Ακόμα και αν μπορείς να ελένξεις ένα παιδί 3ετών με τέτοιους τρόπους, πως θα ελένξεις έναν έφηβο που θα του έχεις φερθεί έτσι σαν παιδι; Σε καμία περίπτωση! Τώρα βάζουμε τα θεμέλια για σχέσεις ασφάλειας, εμπιστοσύνης, τώρα θα μάθουν τα παιδιά να μιλάνε με τους γονείς. Αυτή η εκπομπή σου εγγυόμαι δεν θα βοηθήσει σε τίποτα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φαφαουλι πανω σε αυτή την εκπομπή...

Βομβαρδιζόμαστε συνεχόμενα απο παιδαγωγικές μεθόδους.Όλες θέλουμε να μεγαλώσουμε υγιή παιδιά αλλά δεν φτάνει μόνο η αγάπη.Χρειαζόμαστε και μια καθοδήγηση(τουλάχιστον εγώ).Να ξέρω τι πρέπει να κάνω όταν θα χτυπιέται στο πάτωμα του σούπερ μαρκετ επειδή δεν θα της παίρνω την σοκολάτα που θέλει.Να ξέρω πώς πρέπει να της δείχνω οτι κάτι είναι λάθος...

Έχω μπερδευτεί πάρα μα πάρα πολύ...Τελικά ποιο είναι το σωστό;:(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βανια έγραψε:

Κοριτσια μου θα ηθελα να σας ρωτησω κατι και να μου πειτε τη γνωμη σας οσες εχετε παιδακια η ακοαμ και οσες θα θελατε να αποκτησετε.

Ο ΣταυροΝικολας εχει ενα δωματιο παιχνιδια οπως και ολα τα σημεριαν παιδακια , λοιπον παρολο που εχει δικοτου δωματιο τα παιχνιδια του ειναι σε ολο το σπιτι απο το δωματιο του το δικο μου εως και τη τουαλετα ναικαλα ακουσατε γιατι ακομα και οταν κανει κακακια του καπιοι παιρνουν περιοδικο ε αυτος θα παρει ενα παιχνιδακι και μετα θα το αφησει μεσα .Το σαλονι ειναι ενας παιδοτοπος και οσο και αν μιλαω δεν βγαζω ακρη .Ειναι ο πιο συχνος μας καβγας δεν μπορω να το καταλαβω αυτο θυμαμαι η αδερφ μου μεγαλωσε τα ανιψια μου σε ενα σπιτι 50 τ.μ και τα ειχε και επεζαν σε ενα διαδρομακι δεν ειχαν πουθενα αλλου παιχνιδια ισως να καθοντουσταν επειδη ηταν δυο και ο ενας ειχε παρεα τον αλλον .Εχω δοκιμασει όλες της μεθοδους με το καλο, με το παιχνιδι, με την τιμωρια με το να βαλω τιμωρια τα απιχνιδια με το να σπασω παιχνιδι αλλα τιποτα .Μπορει να το καταλαβει και να το κανει για κανα δυο μερες αλλα μετα παλι τα ιδια , ξερετε τι ειναι στις 3 το πρωι να πατας ενα αυτοκινητακι και να πεφτεις βαρια πλατια κατω αμ και το αλλο να στη λεει ακι απο πανω επειδη του το εσπασες κατα τη πτωση !Περιμενω τη νωμη σας

Ένα από τα μειονεκτήματα μου σαν άτομο είναι ότι είμαι υστερική με την καθαριότητα (δεν υποννοώ ότι είστε και εσείς), γι' αυτό το λόγο και είμαι συνέχεια μέσα στα νεύρα όταν το σπίτι είναι άνω κάτω. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι καταλβαίνω. Τόσες δουλειές να τρέχουν και ένα παιδί να πετάει παντού παιχνίδια, 'πότε θα προλάβω να μαζέψω, θα έρθουν και επισκέψεις'...Χαλαρώστε! Τα παιδιά σε μικρή ηλικία δεν έχουν καν την αίσθηση της τάξης. Όπως και επίσης δεν έχουν τόσο ανεπτυγμένη μνήμη για να θυμούνται ότι κάθε φορά που παίζουμε, μετά πρέπει να μαζεύουμε. Όσο και να σας φαίνεται απίστευτο ξεχνάνε ακόμα και μετά από πολύ λίγη ώρα. Η σωστή λύση είναι αυτό που σας πρότεινε και η καντινού, βοηθήστε την να μαζέψει τα παιχνίδια, ακόμα και αν τελικά τα μαζέψετε όλα μόνη σας. Είστε κουρασμένη, το καταλαβαίνω, δεν πρόκειται να μάθει όμως διαφορετικά. Αυτή τη στιγμή δεν έχει την ωριμότητα να το σκεφτεί ή να το κάνει από μόνο του, μόνο με ένα επαναλαμβανόμενο πρότυπο και υπομονή εκ μέρους σας θα καταφέρετε κάτι μελλοντικά. Από εκεί και πέρα πάρ'τε απόφαση ότι έτσι θα είναι η κατάσταση για κάμποσο καιρό ακόμα. 'Ετσι και εσείς θα ηρεμήσετε και θα αποφύγετε τις τοιμωρίες και τις πράξεις βίας. Δείξτε λίγο υπομονή, ένα ακατάστατο σπίτι είναι ένα τίμημα που μπορείτε να αντέξετε, προκειμένου το παιδι σας και εσείς να βγείτε κερδισμένοι μελλοντικά. Καλό κουράγιο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

hope_89 έγραψε:

Φαφαουλι πανω σε αυτή την εκπομπή...

Βομβαρδιζόμαστε συνεχόμενα απο παιδαγωγικές μεθόδους.Όλες θέλουμε να μεγαλώσουμε υγιή παιδιά αλλά δεν φτάνει μόνο η αγάπη.Χρειαζόμαστε και μια καθοδήγηση(τουλάχιστον εγώ).Να ξέρω τι πρέπει να κάνω όταν θα χτυπιέται στο πάτωμα του σούπερ μαρκετ επειδή δεν θα της παίρνω την σοκολάτα που θέλει.Να ξέρω πώς πρέπει να της δείχνω οτι κάτι είναι λάθος...

Έχω μπερδευτεί πάρα μα πάρα πολύ...Τελικά ποιο είναι το σωστό;:(

Αν θες άκουσε τη γνώμη μου...Βομβαρδιζόμαστε από ένα σωρό αντιπαιδαγωγικές μεθόδους. Αυτή η εκπομπή προσωπικά με σοκάρει. Κοίταξε, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να ηρεμήσεις. Σκέψου τι αρχές θες να περάσεις στο παιδί σου, τι θες να μάθει από εσένα, πως θεωρείς εσύ σωστή μια συμπεριφορά και μετά υιοθετησέ την. Μέσα από το δικό σου παράδειγμα, που θέλω να ελπίζω ότι θα συμπίπτει και με των υπόλοιπων κοντινών προσώπων, το παιδί θα απορροφήσει συμπεριφορές. Από εκεί και πέρα κανείς δεν μπορεί να σου πει τι είναι σωστό και τι όχι, μόνο εσύ ξέρεις γιατί μπορεί να οδηγήθηκε στο να χτυπηθεί για μια σοκολάτα, τι προηγήθηκε ίσως. Τι είναι σωστό και τι όχι το ξέρει μόνο ένας γονιός, μόνο για το δικό του παιδί. Αν αύριο γυρίσει το παιδί σου και σου πει 'μαμά γιατί έκανες αυτό;' δεν θα μπορείς να του απαντήσεις γιατί έτσι είδα στην εκπομπή, σωστά; Πίστεψε στον εαυτό σου, ακόμα και λάθη να κάνεις καμία μητέρα και κανένας άνθρωπος δεν είναι τέλειος. Πάτησε στα πόδια σου, χρησιμοποίησε την κριτική σου ικανότητα και πάρε εσύ αποφάσεις για το παιδί σου. Ο κάθε άνθρωπος σκέφτεται διαφορετικά, ακόμα και αυτά που λέμε εδώ γνώμες είναι και τίποτα παραπάνω. Για εμένα, που είμαι ένα πολύ αγχώδη άτομο, το παν σε όλες τις παριστάσεις, είναι η ψυχραιμία. Και αν θες τη γνώμη μου και σε κάτι τελευταίο, μπορείς να ακούς τα πάντα σε ότι αφορά το παιδί σου, αλλά όχι και να τα υπακούς. Όπως δεν αφήνεις κανέναν να μπει ανάμεσα σε εσένα και τον συζυγό σου ή τη φίλη σου γιατί έχετε μια διαπροσωπική σχέση που αφορά εσάς τους δυο, έτσι μην αφήνεις κανέναν να μπαίνει ανάμεσα σε εσένα και το παιδί σου. Ο μόνος που έχει το δικαιωμα να παρέμβει είναι ο πατέρας του και για αυτό θα πρέπει να συζητάτε πολυ μεταξύ σας και να ακολουθείτε κοινή γραμμή. Μη μου αγχώνεσαι καλά; ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φαφαουλι εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε σχέση εμπιστοσύνης.Δηλαδή να μας μιλάει απο την αρχή.Να μας λέει τι νιώθει,τι την ενοχλεί και γενικά να συζητάμε.Πιστευω αυτό θα βοηθήσει και στην εφηβεία για να έχουμε μια καλή σχέση.Θέλω επίσης να της δημιουργήσω ''συνείδηση''.Να ξ'ερει τι κάνει,να αναλαμβάνει τις ευθύνες της,να αναγνωρίζει τα λάθη της,να μην παρασύρεται...Ο διάλογος κατ εμέ είναι η λύση για όλα;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

hope_89 έγραψε:

Φαφαουλι εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε σχέση εμπιστοσύνης.Δηλαδή να μας μιλάει απο την αρχή.Να μας λέει τι νιώθει,τι την ενοχλεί και γενικά να συζητάμε.Πιστευω αυτό θα βοηθήσει και στην εφηβεία για να έχουμε μια καλή σχέση.Θέλω επίσης να της δημιουργήσω ''συνείδηση''.Να ξ'ερει τι κάνει,να αναλαμβάνει τις ευθύνες της,να αναγνωρίζει τα λάθη της,να μην παρασύρεται...Ο διάλογος κατ εμέ είναι η λύση για όλα;)

To ξέρω και δεν σε αμφισβητώ καθόλου. Απλα σε βλέπω αγχωμένη και δεν το θέλω...Αν έχετε αυτό στο μυαλό σας σίγουρα θα το καταφέρετε, απλά μην παρασύρεστε από ότι θεωρείται σωστό χωρίς να είναι. Δείξτε επιμονή και υπομονή. Τα αποτελέσματα από την προσπάθεια και την κούρασή σας δεν είναι δυνατόν να εμφανιστούν από τώρα, είναι πάρα πολύ νωρίς. Μην απογοητεύεστε με τίποτα. Χαμόγελο, την οικογενειά σας και θα έρθει η μέρα που θα είσαστε τόσο υπερήφανοι για τον εαυτό σας και το παιδί σας που τίποτα δε θα φαίνεται πιο πολύτιμο στον κόσμο όλο. Φιλιά - πρέπει να πάω στη δουλειά! :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

LaLa έγραψε:

Φαφαουλι !!!!

Σε διαβάζω και νιωθω ...αχχχχ αγαλίαση ! Επιτέλους δεν νιωθω πια εξωγηινη σ΄αυτο το σαιτ αλλα και στη ζωή μου :)

Νιώθεις εξωγήινη; Σοβαρά; Πρέπει να είσαι πολύ ξεχωριστό άτομο τότε! Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Φιλιά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...