Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΟΤΕ ΝΑ ΒΡΩ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ;;;;;;;;


Recommended Posts

Εγω διάλεξα την παιδίατρο που ειχαν και οι ξαδέρφες μου στα μωρά τους οπου ειχα και πολύ καλές συστάσεις..Την πηρα τηλ στις 8 ημερες που βγηκα απ την κλινικη και κανονισα ραντεβού να δει τον μπέμπη!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλο ειναι να βρεις πριν γεννησεις γιατι με το που ερχεσαι στο σπιτι με το μωρο μετα απο 1 με 2 μερες ερχεται και ο παιδιατρος κοιταει το ζουζουνι και σε ενημερωνει γενικα για παρα πολλα πραγματα!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕλένηΧ έγραψε:

απορια την παιδιατρο την καλειςστο σπιτι η πρεπει να πας εσυ στην κλινικη η το νοσοκομειο?????????????
ο παιδιατρος ερχεται σπιτι μεχρι να σαραντησει το μωρο....δηλαδη 2 φορες....μετα πηγαινετε εσεις......
Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Από φίλες μου ξέρω Ελένη μου πως όταν με το καλό επιστρέψετε στο σπιτικό σας εσύ και το μωράκι σου πρέπει το πολύ σε 2-3 μέρες να το δει Παιδίατρος. Συνήθως υπάρχουν Παιδίατροι που συνεργάζονται με Γυναικολόγους. Ο δικός σου γιατρός ξέρει κανέναν? Αλλιώς ρωτάς... στη γειτονιά, γνωστούς, κτλ. Κι αν είσαι συστημένη κιόλας, συνήθως σε προσέχουνε καλύτερα. Νομίζω πως μπορείς και στο Μαιευτήριο να πας το μωράκι για επίσκεψη (μετά τις 40 μέρες) και στο σπίτι όμως έρχεται. Καλή επιτυχία!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Προσπαθω να εντοπισω καποιον κοντα στο σπιτι μου , ή στην ευρυτερη περιοχη. Το ξερω οτι πρεπει να το δει παιδιατρος τις πρωτες μερες, ωστοσο ετσι και αλλιως παιδιατρος το βλεπει και στο μαιευτηριο.

Μου χουν συστησει καποιον που ειναι στο Μητερα, οπου θα γεννησω και κανει και 2 φορες τη βδομαδα ιατρειο στην περιοχη που μενω και ειναι κατα της πολυφαρμακειας...απλα ελεγα να ψαξω να βρω καποιον συμβεβλημενο με το ταμειο μου για να μη με γδερνει καθε φορα, δεδομενου οτι ειδικα τα πρωτα χρονια ο παιδιατρος ειναι ο πλεον απαραιτητος γιατρος.

Τις πρωτες μερες επισης θα χω στο πλευρο μου και τη μαια μου η οποια θα με βοηθησει σε πολλα πραγματα σχετικα με το μωρο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα σε όλες!!!

Έψαχνα από χθες να βρω λίγο χρόνο να ανοίξω αυτό το θέμα και όλο κάτι τύχαινε... Ευτυχώς είμαστε όλες στην ίδια κατάσταση και σκεφτόμαστε τα ίδια πράγματα!

Σκεφτόμουν κι εγώ αρκετές μέρες το θέμα της παιδιάτρου και το είχα συζητήσει με μία ξαδέρφη μου που έχει 2 παιδάκια, το ένα 4.5 χρονών και το άλλο 6 μηνών. Μου είπε πολύ καλά λόγια, όπως ας πούμε πόσο καλή και υπομονετική είναι με τα παιδάκια και πόσο χαίρονται όταν πηγαίνουν σε αυτήν, όπως επίσης ότι δε δίνει εύκολα φάρμακα και αντιβιώσεις, το οποίο το θεωρώ πολύ σημαντικό.

Επειδή λοιπόν είμαι πολύ αγχώδης άνθρωπος(!) την πήρα τηλέφωνο και πήγα χθες από το ιατρείο της να τη γνωρίσω. Πολύ καλή κοπέλα, ανοιχτός άνθρωπος και με έκανε να νιώσω πολύ άνετα αμέσως. Της είπα κάποιους προβληματισμούς μου και μου εξήγησε τα πάντα πολύ καλά. Επίσης της είπα ότι ενδέχεται να την πρήζω γιατί δε θέλω να ακούω μαμάδες, πεθερές κλπ, οπότε και ίσως την παίρνω τηλέφωνο πιο συχνά... Ήταν πολύ άνετη και σε αυτό...

Φεύγοντας τη ρώτησα πότε θα τη δούμε στο σπίτι και μου είπε ότι θα την πάρουμε τηλέφωνο μέσα στην πρώτη εβδομάδα που θα γυρίσουμε σπίτι και θα έρθει και θα μας τα εξηγήσει πιο αναλυτικά όλα. Η ξαδέρφη μου, μου είπε ότι δεν είναι με το ρολόι στο χέρι όταν έρχεται και ότι αφιερώνει πολύ χρόνο για να μην έχεις κανένα πρόβλημα.

Μου φάνηκε πολύ καλή και λέω να καταλήξω σε αυτή. Έχω άλλη μία υπ'όψην μου και αν προλάβω θα πάω να τη δω.

Ίσως είμαι εγώ πολύ αγχώδης και ήθελα να το τακτοποιήσω από τώρα αυτό το θέμα, αλλά δε χάνεις τίποτα να γνωρίσεις το γιατρό σαν άνθρωπο αρχικά, να δεις αν σου κάνει η φάτσα του...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλιμερακια απο μενα...

Ο παιδίατρος θα μπει στη ζωή σας πριν απο το μωρό σας και θα είναι κάτι σαν φύλακας-άγγελος για το βλαστάρι σας, ώσπου να φτάσει σχεδόν στην ενηλικίωση. Θα βρίσκεται κοντά σας όποτε τον χρειάζεστε και θα καθησυχάζει τους φόβους των πρώτων ημερών. Θα σας δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα και στις δικαιολογημένες απορίες σας για την υγεία, τη διατροφή και την περιποίηση του παιδιού σας. Ο παιδίατρος έχει πάντα τη λύση. Οι περισσότεροι παιδίατροι σήμερα επιδιώκουν τη συζήτηση και τη συνεργασία με τους γονείς, για να προλάβουν και να αντιμετωπίσουν από κοινού τις αρρώστιες και να μεγαλώσουν μαζί γερά και ευτυχισμένα παιδιά. Ο παιδίατρος, λοιπόν, σήμερα παίζει το ρόλο του οικογενειακού γιατρού, ο οποίος παρακολουθεί και εξετάζει το μωράκι αλλά και τη μαμά και τον μπαμπά (ενίοτε και τον παππού και τη γιαγιά). Ειδικά τον πρώτο χρόνο η σχέση σας μαζί του θα είναι πολύ στενή. Εκτός από τα συχνά (μεταμεσονύχτια) τηλεφωνήματα για κάποιον ανεξήγητο πυρετό ή έναν εμετό του μωρού, ο παιδίατρος πρέπει να βλέπει το παιδί σας μία φορά το μήνα, για να παρακολουθεί την υγεία του, να εξετάζει την ψυχοκινητική του ανάπτυξη, να το ζυγίζει, να μετρά το ύψος του και την περίμετρο του κεφαλιού του. Η ευθύνη, όμως, για την υγεία του παιδιού δεν εναπόκειται μόνο στον παιδίατρο. Είναι μια καθημερινή και επίπονη προσπάθεια, για την οποία εσείς και ο μπαμπάς του έχετε τον πρώτο λόγο και την ουσιαστική ευθύνη. Ο παιδίατρος έχει την υποχρέωση να στέκεται κοντά σας για να λύνει τα προβλήματα, όταν το παιδί είναι άρρωστο, αλλά και για να σας συμβουλεύει. Όμως, οι γονείς είναι εκείνοι που θέτουν τους δικούς τους κανόνες.

Πώς να διαλέξετε τον παιδίατρο

Ο παιδίατρος πρέπει να είναι κοντά σας, όταν τον χρειάζεστε. Πρέπει να είναι πάντοτε διαθέσιμος στο ιατρείο, στο σπίτι ή στο κινητό τηλέφωνο.

Πρέπει να μπορείτε να τον πάρετε τηλέφωνο ακόμη και στις δύο τα ξημερώματα, είτε επειδή το μωράκι σας ανέβασε απότομα πυρετό είτε επειδή άρχισε να πνίγεται από το βήχα. Ο παιδίατρος που εξαφανίζεται ή σας δημιουργεί τύψεις όταν τον ενοχλείτε, δεν σας καλύπτει. Αρκεί, βέβαια, να μην είστε υπερβολικοί στις ανησυχίες σας και τον ενοχλείτε με το παραμικρό. Πρέπει να είναι υπομονετικός μαζί σας, να κατανοεί τις ευαισθησίες σας, να δέχεται τους ενδοιασμούς σας, να σας απαντά με σαφήνεια σε όλες τις απορίες και τα ερωτηματικά που αναμφίβολα προκύπτουν. Πρέπει να αφιερώνει χρόνο για να συζητήσει μαζί σας διάφορα θέματα, όπως η υγεία, η ασφάλεια, η διατροφή του παιδιού, αλλά και η πειθαρχία, η σημασία των εμβολίων, ο αντιφατικός ρόλος των αντιβιοτικών.

Είναι αναγκαίο να αφιερώνει αρκετό χρόνο για να εξετάσει το μωράκι. Δεν αρκεί να το βλέπει πέντε λεπτά και να σας διαβεβαιώνει ότι είναι καλά στην υγεία του. Σε κάθε προγραμματισμένη επίσκεψη ο παιδίατρος πρέπει να ελέγχει όχι μόνο τη σωματική υγεία του παιδιού, αλλά και την ψυχοκινητική του ανάπτυξη, καθώς επίσης τη συναισθηματική και πνευματική του υγεία.

Πρέπει να είναι επιμελής. Ο καλός παιδίατρος οφείλει να καταγράφει κάθε φορά στο προσωπικό του αρχείο, αλλά και στο βιβλιάριο υγείας του παιδιού, όλα τα στοιχεία που αφορούν στην υγεία, το ύψος και το βάρος του, την περίμετρο του κεφαλιού αλλά και τα εμβόλια που έχει κάνει.

Πρέπει να ενημερώνεται διαρκώς για τα καινούρια επιτεύγματα της ιατρικής, να παρακολουθεί συστηματικά τις εξελίξεις στον τομέα του, τις νέες μεθόδους θεραπείας, τη νέα γενιά αντιβιοτικών και εμβολίων.

Οφείλει να μιλά γλυκά στα παιδάκια, να παίζει μαζί τους, να είναι ευχάριστος και τρυφερός.

Επιβάλλεται να αποφεύγει τη συχνή χορήγηση αντιβιοτικών.

Πρέπει να καταλαβαίνει από τα συμπτώματα την ασθένεια και να κάνει σωστή διάγνωση. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να τον εμπιστευτείτε Αν διαπιστώσετε ότι άλλα λέει και άλλα συμβαίνουν, αν έχετε την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά, δεν έχετε παρά να αλλάξετε παιδίατρο, αναζητώντας κάποιον που θα σας εμπνέει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Μη φτάσετε, όμως, και στο άλλο άκρο και περιμένετε να βρείτε κάποιον παιδίατρο-θαυματοποιό.

Δεν πρέπει να σας αφήνει να περιμένετε στον προθάλαμο του ιατρείου του πολλή ώρα. Αν κάτι τέτοιο σας ενοχλεί, φροντίστε να βρείτε έναν παιδίατρο που να κάνει επισκέψεις στο σπίτι, ώστε να μην είστε αναγκασμένοι να περιμένετε με το μικρούλι μωράκι σας στον προθάλαμο του ιατρείου, όπου όσο πιο μικρό σε ηλικία είναι το μωρό σας τόσο πιο εύκολα θα κινδυνεύει να κολλήσει διάφορα μικρόβια από άλλα άρρωστα παιδάκια που περιμένουν μαζί σας.

Καλό είναι το ιατρείο του να βρίσκεται κοντά στο σπίτι σας και να μπορεί να σας επισκέπτεται στο σπίτι, όταν υπάρχει ανάγκη ή όταν εσείς το προτιμάτε.

Σας ευχωμαι τα καλιτερα...

Καλι ελευθερια να εχεται αγαπες μου...

Και ο θεουλλις μαζι σας...

Φιλια πολλα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ioannouli σκεφτομαι κι εγω να κλεισω ραντεβου με μια που βρηκα τελικα μεσω του ταμειου μου να τη δω. δεν εχω καμια συσταση δεδομενου οτι δεν εχω φιλη ή γνωστη στην ιδια περιοχη και στο ιδιο ταμειο με παιδακια ετσι ωστε να μου συστησει καποιος καποιο γιατρο απο το ταμειο. θα παω να δω αυτην και βλεπουμε.παντως δηλωνω πληρη αγνοια και ασχετοσυνη ως προς το θεμα, κι εγω θεωρω το θεμα της πολυφαρμακειας αρνητικο και θα προτιμουσα καποιον γιατρο που ειναι κατα, απλα θελω να πετυχω και τη χρυση τομη , να ειναι μεσω του ταμειου μου...για να δουμε θα τα καταφερω ή θα τρεχω και δε θα φτανω τελευταια στιγμη να βρω παιδιατρο...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μακάρι να μπορούσα να βρω και εγώ κάποιον από ταμείο να γλιτώνω τα ευρουλάκια της επίσκεψης, αλλά δε θέλω να μπλέξω με το ΙΚΑ και τους γιατρούς του, γιατί έχω άσχημες εμπειρίες.

Αν είχα άλλο ταμείο δε θα το συζητούσα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ioannouli,και εγώ που έχω ΤΕΒΕ,ξεκίνησα με το γιατρό της αδελφής μου,ιδιωτικό και μια μέρα που ρουθουνιζε η μπεμπουλα την πήγα στη γιατρό του ΤΕΒΕ για να τη δω, και αν μου άρεσε να κάνουμε και τα εμβόλια εκεί.Ειναι γυναίκα, και είναι τόσο ψυχρή που τρόμαξα.Ασε που μου είπε οτι το μωράκι ειχε κερί στο αυτάκι,και να του βάλω σταγόνες.Μόλις το είπα στον άλλο γιατρό μου ειπε οτι το κερι θα φύγει μόνο του,και δε χρειάζονται φάρμακα για ψυλλου πήδημα.Αποφάσισαμε λοιπόν με τον άντρα μου οτι είναι καλύτερα να πληρώνουμε παρά να έχουμε προβλήματα αργότερα. Οσο για το πότε πρέπει να βρουμε γιατρο, καλό ειναι λίγο πριν γεννηθεί το μωράκι γιατί η πρώτη επίσκεψη γίνεται 2-3 μέρες αφού επιστρέψουμε στο σπίτι.``

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • @Mpourmpoulo κορίτσι μου οπως είπαν κ τα κορίτσια καλυτερα που ήρθαν έτσι τα πράγματα παρά να φανεί σε υπερήχους αργότερα κ να πρέπει να διακόψεις!! Εννοείται αυτά τα σύνδρομα είναι τυχαία όποτε μόνο από αυτό θα ανακουφιστείς!!! ΜιΑ φίλη μου ακριβώς το ίδιο με εσένα πήγε για υπέρηχο κ είχε σταματήσει η καρδούλα,  κ τώρα είναι ξανά εγκυος κ παει για αυχενική σε λιγες ημερες!!! Όποτε το θαυματακι σου θα έρθει σύντομα!!! 💕💕💕💕
    • @Θέτις Κ. με το καλό η βάπτιση! Πότε είναι;;  Τι ωραία θα είσαι εγκυούλα και νονά 😍 Πώς είσαι εσύ; Και πότε έχεις ραντεβού στο γιατρό;
    • Το ίδιο με πριν προς το παρόν καθε 3-4 βδομάδες παμε... Εγώ έχω πάρει και από τα δύο. Newborn και 1-3. Σε περίπτωση π βγει ψηλός 🤣 να είμαι προετοιμασμένη 
    • Κορίτσι μου λυπάμαι πολύ πραγματικά. Καλή ανάρρωση και σωματική και ψυχική και όλα θα πάρουν το δρόμο τους προς το καλύτερο να είσαι σίγουρη. Στην τελευταία μου αποβολή η γιατρός με έστειλε να κάνω εξετάσεις για θρομβοφιλία. Έχεις κάνει αντίστοιχες εξετάσεις; 
    • Καλησπέρα κι από μένα κορίτσια μου! Δε γράφω τακτικά αυτές τις μέρες γιατί βρισκόμαστε στον πυρετό των προετοιμασιών για τη βάπτιση όπου γίνομαι νονά ❤️ διαβάζοντας όμως τα μνμτα θέλω κι εγώ να στείλω ένα μήνυμα συμπαράστασης στα κορίτσια μου που έχουν πέσει: @anna30 πέρυσι ακριβώς 2 μήνες αφότου είχα αποβάλλει το 11εβ μωράκι μας, πήγα στη βάπτιση της κόρης μιας ξαδέρφης μου. Μια γειτόνισσα της που με ήξερε φατσικα μόνο, είχε το θάρρος τότε να μου πει "εσύ δε ζηλεύεις τώρα την ξαδέρφη σου που έχει δύο κορίτσακια; Δε θα θέλες ένα κι εσύ;". Νομίζω ήταν απ' τις χειρότερες ατάκες που είπε κανείς εκείνη την περίοδο του πένθους για μένα και το σύντροφό μου. Προφανώς αυτή η κυρία δε γνωρίζε τι μου συνέβαινε, αλλά αυτό δε δικαιολογεί το τι σκέφτηκε να μου πει. Όπως σου είπε η @Diwni εγώ εκείνη τη στιγμή αυτόματα βουρκωσα ενώ την κοίταζα στα μάτια. Κι απλά απομακρύνθηκα. Ίσως καταλάβε κι ένιωσε ασχημα, ίσως και θεώρησε ότι ήμουν απλώς αγενής. Δε με ενδιαφέρει καθόλου. Τι θέλω να σου πω Μ αυτό; Ο κόσμος θα λέει ο,τι βλακεία του κατέβει γιατί δε σκέφτεται πριν μιλήσει. Εσύ δε χρειάζεται ούτε να τους δικαιολογήσεις αλλά ούτε και να είσαι κάπως απέναντι τους. Ο,τι σου βγει. Αν έχεις το σθένος να τους βάλεις στη θέση τους, κάντο. Αν πάλι θέλεις να τους αγνοήσεις, κάντο. Να κάνεις ο,τι περνάει απ' το χέρι σου να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. Οποιαδήποτε απώλεια είναι απώλεια και ο θρήνος είναι απόλυτα σεβαστός.  Σου κάνω μια τεράστια αγκαλιά ❤️❤️❤️ @Mpourmpoulo μου γλυκό, έχεις περάσει πολύ δύσκολες εβδομάδες και οι πληγές της απώλειας είναι νωπές. Το κοριτσάκι σας θα σας βλέπει από ψηλά και είμαι σίγουρη πως είναι πολύ περιφανή που είστε οι γονείς της - οι πιο δυνατοι, επίμονοι, με πάρα πολλή αγάπη. Θα σας στείλει το ουράνιο τόξο σας και θα είναι ακόμα καλύτερα απ' ότι είχατε ονειρευτεί 🌈❤️ απ' την άλλη, λυτρωτικά τα αποτελέσματα μιας και ήταν όντως τυχαίο γεγονός - εμας δε μας άφησαν να κάνουμε καρυότυπο πέρυσι μιας και ήταν η "πρώτη" φορά, κάτι που δε το καταλάβα ποτέ, λες κι αυτή η ψυχούλα δε μετρούσε γι αυτούς. Τέλος πάντων, κρατά τα θετικά, σφιξε τα δόντια και τα καλύτερα έρχονται! Έχεις παααααρα πολύ δύναμη μέσα σου αγάπη κι η ζωή σίγουρα θα σ ανταμείψει ❤️❤️
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...