Μετάβαση σε περιεχόμενο

Υπέρηχος ωοθηκών και μήτρας


Recommended Posts

Καλησπερα σας!! Θα θελα τα φώτα σας, σας εκλιπαρώ. Με τον άντρα μου είμαστε στην διαδικασία των προγεννητικών εξετάσεων ώστε να μείωσουμε τους κινδύνους στην πολυπόθητη μελλοντική εκγυμοσύνη μου.

Τέλος πάντων στο παρελθόν που είχα κανει υπέρηχο ωοθηκών (ενδοκολπικό) ανακάλυψα οτι ειχα στην μια μόνο ωοθήκη μικροπολυκυστική εμφάνιση ο γυναικολογος μου δεν ανησυχησε και δεν μου εγραψε καν φαρμακευτική αγωγή.

Τωρα όμως ειναι τα δύσκολα καθως μου ξανα εγραψε να κάνω υπέρηχο ωοθηκών και μητρας στην 2η εως και την 4η μέρα του κύκλου μου αρα θα έχω περίοδο και δεν θέλω να πάω καθόλου. Μου είπε οτι πριν κάνω τον υπέρηχο θα με βάλουν να πιω νερό όμως δεν μου εξήγησε για ποιον λόγο. Μηπώς επειδή θα έχω περιόδο με εξετάσουν μόνο εξωτερικά??

Φιλακιααααααα!!! :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λινακι γιατι δεν θελεις να πας αγαπη μου?αν νοιωθεις ασχημα επειδη θα εχεις περιοδο,ουτε καν να το σκεφτεσαι,η δουλεια των γυναικολογων τους κανει να βλεπουν ενα σωρο αλλα πολυ πιο δυσαρεστα απο την περιοδο μιας νεας γυναικας που ειναι μια κατασταση τελειως φυσιολογικη.Το νερακι παντα το πινουμε πριν τον υπερηχο,βοηθαει στην εξεταση,μη φοβασαι και μη δισταζεις,δεν ειναι τιποτα,αφου τοχεις ξανακανει.Και μολις το κανεις πες μας τα νεα σου.Καλα αποτελεσματα ευχομαι!φιλια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοπέλα μου καταρχάς σου ευχομαι ολα να πανε καλα κ συντομα να ρθει το μωρακι που λαχταράτε.Εγω για το μονο που μπορώ να σε πληροφορήσω ειναι αυτο που ρώτησες για το νερό.Οταν κανουμε υπερυχο στις ωοθήκες πρεπει η κύστη να ειναι γεμάτη για να φαινονται καλύτερα στον υπέρυχο ολα οσα πρεπει ο γιατρός να δει.Αυτο μονο γνωρίζω...φιλάκια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Linaki καλησπέρα κι από μένα!

Καλά αποτελέσματα σου εύχομαι!

Έχω την εντύπωση πως ναι, όταν γίνεται εξωτερικά ο υπέρηχος, καλό είναι να πιεις αρκετό νερό για να δείξει καλύτερα ο υπέρηχος. Στην προχωρημένη εγκυμοσύνη δεν ισχύει αυτό, γιατί υπάρχει το αμνιακό υγρό.

Όταν γίνεται ενδοκολπικός υπέρηχος δε χρειάζεται να πιεις νερό. Και το λογικό είναι να μη σου κάνει ενδοκολπικό εφόσον έχεις περίοδο. Έχω την εντύπωση, δεν είμαι σίγουρη όμως..

Μη φοβάσαι και μην αγχώνεσαι, εφόσον ξεκινήσατε προγεννετικές εξετάσεις κι έλεγχο, να κάνεις ότι σου λέει ο γιατρός!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Υβόννη οταν είχα ξαναπάει για υπέρηχο πριν γίνει η εξέταση μου είπαν να πάω τουαλέτα για να ειναι η κύστη μου εντελώς άδεια τώρα όμως προφανώς τα αλλάξανε και θελουν να πιω και 30 λεπτα πριν τον ηπέρηχο νερο.

θα σας πω τα νεα μου........σύντομα κάθως την Δευτέρα 8α είναι η μέρα αυτη αχ!!!!!!!

Ευχαριστω κοριτσάκια για τις απαντήσεις σας :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Linaki μην ανησυχεις,προφανως την τελευταια φορα θα εκανες κολπικο υπερηχο γι αυτο,τωρα θα σε κοιταξει απο την κοιλια και πρεπει να πιεις νερο για να εχει μεγαλυτερη ευκρινεια η εξεταση.Ολα θα πανε μια χαρα,μην εχεις αγχος!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Linaki μου συνήθως όταν γίνεται υπέρηχος εξωτερικά απαιτείται το νεράκι...Δε νομίζω να σου κάνουν κολπικό υπέρηχο, ενώ είσαι αδιάθετη..όπως και να έχει πάντως, να μην αγχώνεσαι γι'αυτό..

Σου εύχομαι σύντομα να αποκτήσεις ένα σποράκι στην κοιλίτσα σου...Και να είσαι σίγουρη ότι τότε οι υπέρηχοι θα σε ανεβάζουν στα σύννεφα...

Μακάρι όλα να πάνε τέλεια...

Φιλάκια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ax!! Μακάρι να έχετε δίκιο και ο υπέρηχος να γίνει μόνο εξωτερικά στην κοιλίτσα. Οταν πάω θα σας ενημέρωσω.....

Πολλά πολλά πολλά φιλάκια σας ευχαριστώ όλες σας! :kiss: :kiss: :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Από την εμπειρία μου ξέρω ότι πίνεις νερό (και δεν πας τουαλέτα αν δεν εχει τελειώσει η εξέταση)για τον υπέρηχο που γίνεται εξωτερικά. Δηλαδή πάνω στην κοιλίτσα. Για να κάνεις ενδοκολπικό δεν χρειάζεταινα πιεις.

Όλα θα πάνε υπέροχα και περιμένουμε νέα σου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Linaki μου καλημέρα,

Όλα θα πάνε καλά.Ο γοατρός σου σε έβαλε να πιείς πολύ νερό για να γεμίσει η ουροδόχος κύστη για να μπορέσει να κάνει πιο εύκολα την εξέταση και για να δει πιο πολλά πράγματα το νερό πάντα βοηθάει στην εικόνα του.Δεν είναι τίποτα το σπουδαίο εγώ έχω κάνει με το νερό πάνω από 10 φορές.Ο υπέρηχος αυτός δεν θα είναι ενδοκολπικός γι αυτό σου είπε να πιείς νερό θα στον κάνει από την κοιλιά σου.Εύχομαι καλά αποτελέσματα.:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 1 month later...

Τελικά είχατε δίκιο η εξέταση έγινε μόνο εξωτερικά και ειχα ενα αγχος!!! Ουφ!!!

Τα αποτελεσματα βέβαια δεν ήταν όπως τα περιμενα γι'αυτο σας ζήταω για άλλη μια φορά τα φώτα σας :cheer: .

Στον υπέρηχο ωοθηκών μου έγραψε οτι το πάχος του ενδομητρίου ειναι 0,63 εκ. να συμπληρώσω οτι βρίσκομαι στην 4η μερα του κύκλου μου, λίγο δεν είναι ή κάνω λάθος.

Στην δεξια ωοθήκη βρήκε οτι έχω ολιγαριθμα λεπτοτοιχωματικα κυστικά ευρήματα με άνηχο περιεχόμενο και μέγιστη διάμετρο εως 0,32 εκ.

Επίσης μου έγραψε οτι η μήτρα μου έχει πρόσθια κλίση.

Αυτα σημαίνουν οτι μάλλον θα αργήσω να πιάσω παιδάκι ε?

Πείτε μου γιατι θα σκάσω απο το άγχος μου!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

VASOMITS εγώ τον υπέρηχο τον έκανα σε διαγνωστικό κέντρο και ο ακτινολόγος μου είπε να παρά τα αποτελέσματα και να τα δείξω στον γυναικολόγο και στον ενδοκρινολόγο μου. Στην διάρκεια της εξέτασης την ρωταγα εγω, τι βλέπει , τι δεν βλέπει κτλ. εκείνη όμως αγέρωχη τσιμουδια δεν έβγαλε.

Οταν παω στον γυναικολόγο μου θα σε ενημερώσω πάντως.

Φιλακιαααααααααααα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα και πάλι Λινάκι μου!

Για την αρχική ερώτησή σου πάνω κάτω είχα μια ιδέα! ;)

Για την τωρινή δε γνωρίζω τίποτα, και μάλλον μόνο ο γυναικολόγος μπορεί να σε βοηθήσει!

Εγώ σου εύχομαι να είναι όλα καλά, να μην συμβαίνει κάτι το ανησυχητικό μέσα στην κοιλίτσα σου, η οποία μακάρι να αρχίσει να φουσκώνει από τον επόμενο μήνα κιόλας! :cheer:

Σε φιλώ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...