Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΙΣΡΟΦΗΣΗ ΜΗΚΩΝΙΟΥ


Recommended Posts

Η μικρή μου αδερφή γέννησε στο Ιασώ έναν μπέμπη 3.200 γρ. στις 19/3/2009. Όλα ξεκίνησαν καλά όμως κατά την διάρκεια του (φυσιολογικού) τοκετού, το παιδί απέβαλλε μηκώνιο μέσα στην μήτρα και το κατάπιε! Αυτό έγινε, επειδή πνίγονταν με τον ομφάλιο λώρο. Κατευθείαν το νεογνό μπήκε στην εντατική με ορό και αντιβίωση όπου παρέμεινε 3 ημέρες. Μετά το είχαν στον θάλαμο αυξημένης φροντίδας, όπου παρέμεινε μέχρι χθες (24/3). Η αδερφή μου ήταν πάρα πολύ στενοχωρημένη, έκλαιγε συνεχώς. Το νεογνό παρουσίασε και ταχύπνοια (λαχάνιασμα). Υπάρχει περίπτωση να έχει το μωρό προβλήματα υγείας στο μέλλον εξαιτίας αυτού του συμβάντος? Δηλαδή μήπως η αντιβίωση και η όλη στρεσογόνος κατάσταση, που έζησε, του προκαλέσει μελλοντικά καθυστέρηση ή αυτισμό?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

yolanda μου καλησπερα!Δυστηχως δεν ξερω να σε βοηθησω!

Κριμα το καημενο ταλαιπωρηθηκε και πως να μην στενοχωρηθει η αδερφουλα σου!!Ευχομαι ολοψυχα ολα να πανε καλα και να μην αντιμετωπισει κανενα προβλημα!!!!

Να σας ζησει!!Να ναι γερο παντα!Και με μια πολυ καλη τυχη στην ζωουλα του!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

yolanda να σου ζήσει ο ανιψούλης και καλή ανάρρωση στην αδερφούλα σου!

Ομοίως κι εγώ δεν έχω απάντηση στα ερωτήματά σου, απλά σου γράφω για να σου ευχηθώ να είναι πάντα γερός ο μπέμπης σας. Τα δύσκολα να έχουν περάσει και από δω και πέρα να έχει μόνο υγεία υγεία υγεία κι ευτυχία στη ζωούλα του! Κι αυτός και οι γονείς του! Και ποτε ξανά στεναχώριες!

Στους γιατρούς θέσατε αυτά τα ερωτήματα? Πάντως δεν είναι ούτε το πρώτο, δε θα είναι ούτε το τελευταίο (αν κι ελπίζω για το αντίθετο) παιδάκι που μπαίνει εντατική μετά τον τοκετό, του χορηγείται αντιβίωση και μεγαλώνει υγιές!

Τα καλύτερα εύχομαι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οι γιατροί είναι καθησυχαστικοί αλλά μία παιδίατρος, πολύ έμπειρη, μας είπε πως γύρω στον Αύγουστο θα ξέρουμε αν το παιδί θα έχει κάποιο πρόβλημα. Αν και η πιθανότητα για κάτι κακό είναι μικρή, έχουμε μια ανησυχία. Οι παρενέργειες εισρόφησης μηκωνίου (κακάκια νεογνού) είναι άσθμα (συνηθέστερα), νευρολογικά πρόβλήματα και απώλεια ακοής (σπανιότερα).

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γιόλαντα μου να σας ζησει το μωράκι και εύχομαι ολα να ειναι καλα και να μην παρουσιάσει κανενα πρόβλημα!!!δεν ξερω για την περιπτωση σας και δε μπορω να βοηθήσω..καθησύχασε την αδερφή σου και ελπίζω να ειναι μια χαρα το αγορακι της!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...