Μετάβαση σε περιεχόμενο

SOS Πως θα καταλαβω την μαστιτιδα???


Recommended Posts

Επειγον!

Σημερα που πηγα να δωσω γαλα την μικρη ενιωσα αφορητο τσουξιμο και πονο στο αριστερο μου στηθος...

Μηπως ειναι μαστιτιδα?

Πως το καταλαβαινουμε?

Αντλησα το γαλα με θηλαστρο απο εκει γιατι δεν αντεχοταν...

Αλλα δεν της το εδωσα μηπως και εχει καποιο μικροβιο.

Να παρω την γυναικολογο? Η' την παιδιατρο?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αννιω μου το γαλα δεν εχει τιποτα μπορεις να το δωσεις στην μικρη σου.......εμενα ειχε πετρωσει το στηθος μου και ειχα πυρετο....αν το πιανεις και εχει σγρουμπουλακια μεσα...ή πυρετο παρε την γυναικολογο σου.....

βαλε λαδακι στο χερι σου και καντο συνεχεια μασαζ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Από τον www.thilasmos.gr

Στην περίπτωση της μαστίτιδας, μικρόβια μολύνουν κάποιο λοβό του αδένα του στήθους. Η εικόνα της μαστίτιδας είναι χαρακτηριστική. Το σημείο του στήθους που έχει μολυνθεί είναι κόκκινο, ζεστό και σκληρό όπως όταν κάποιος γαλακτοφόρος πόρος έχει φράξει, στα συμπτώματα όμως προστίθεται και υψηλός πυρετός, πόνοι στις αρθρώσεις και αίσθημα κόπωσης και κατάπτωσης. Τα μέτρα αντιμετώπισης είναι τα ίδια όπως στην προηγούμενη περίπτωση (κόμποι και σκληρύνσεις του στήθους στη γαλουχία), μόνο που πριν το θηλασμό δεν πρέπει να ζεσταίνετε το στήθος πάνω από πέντε λεπτά, για να μην προκαλέσετε εξάπλωση της μόλυνσης. Εάν τα συμπτώματα και κυρίως ο πυρετός, κρατάνε πάνω από μια ημέρα, ζητήστε τη βοήθεια του γιατρού σας. Εκείνος θα σας χορηγήσει κάποιο αντιβιοτικό, που θα πρέπει όμως να είναι συμβατό με το θηλασμό. Η μαστίτιδα δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λόγο απογαλακτισμού!! Προσοχή, γιατί ακόμα και σήμερα και παρά τα αποτελέσματα των ερευνών που έχουν γίνει σε αυτό τον τομέα, υπάρχουν ακόμα γιατροί που συστήνουν να σταματήσετε να θηλάζετε!

Το γάλα σας, σε αντίθεση ίσως με αυτά που μπορεί να ακούσετε, δεν κάνει κακό στο παιδί. Μπορείτε άφοβα να συνεχίσετε να θηλάζετε κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας με αντιβιοτικά. Εάν ο θηλασμός είναι επώδυνος ή δυσάρεστος, μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα και να βγάζετε το γάλα με το θήλαστρο και να το δίνετε στο μωρό. Συχνά, μετά από μια μαστίτιδα μπορεί να έχει λιγοστέψει το γάλα. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να θηλάζετε ή να αντλείτε το γάλα συχνά για να μην μειωθεί η ποσότητά του. Εκτός από τα παραπάνω είναι δυνατόν το μωρό σας για λίγες ημέρες να μη θέλει να «πάρει» το στήθος. Αυτό οφείλεται στη διαφορετική γεύση του γάλακτος. Όταν το γάλα λιγοστεύει, γίνεται πιο αλμυρό!

Φροντίστε να σας βοηθά κάποιος, ώστε να έχετε την ευκαιρία να ξεκουραστείτε. Ο ύπνος και η χαλάρωση επιταχύνουν τη θεραπεία. Μέσα σε μερικές ημέρες από την λήψη των αντιβιοτικών, θα αισθανθείτε και πάλι καλά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννιώ εγώ δίκαια κατέχω τον τίτλο Μις Μαστίτιδα 2009! 4 μαστίτιδες σε 6 έβδομάδες.

Τη μαστίτιδα συνήθως την προκαλεί μικρόβιο στη θηλή ιδιως αν αυτή είναι πληγωμένη. Πονάει κάτω από τη μασχάλη το στήθος και το καταλαβαίνεις πιο έντονα όταν κουνάς το χέρι σου. Το στήθος δεν είναι απαραίτητο να γίνει σκληρό. Μπορεί να κοκκινήσει σε κάποια περιοχή και αυτό είναι ένδειξη φλεγμονής. Η ροή του γάλακτος μειώνεται και ο πόνος είναι δυνατός ακόμα και όταν το παιδί δεν θηλάζει.

Όπως και να έχει βοηθάει να έχεις το παιδί συνέχεια στο στήθος. Όπως με συμβούλεψαν με απόλυτη επιτυχία, κανείς άλλος δεν μπορεί να σου το αδειάσει καλύτερα από το παιδί σου.

Εγώ έκανα το λάθος στην τελευταία μαστιτιδα να τρομάξω από το χρώμα του γάλακτος (και από τον καταιγισμό των συμβουλών) και για 24 ώρες δεν έβαλα το παιδί στο στήθος με μαστίτιδα. Ευτυχως η επιμονή της ίδιας φίλης που με συμβούλευε όλες αυτές τις μέρες με έκανε να το ξαναβάλω και να αποφύγω τα χειρότερα.

Να σκεφτείς ότι ο πυρετός ανέβαινε στο 40 και δεν έπεφτε με τα αντιπυρετικά παρα μόνο όταν η μικρή μου άδειαζε το στήθος. Δυστυχως όμως δεν γλιτωσα την αντιβίωση και αυτή τη φορά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...