Μετάβαση σε περιεχόμενο

Έχει ρίσκο η λαπαροσκόπηση;


Recommended Posts

Έχω κάνει σαλπιγγογραφία κι έδειξε ότι υπάρχει πρόβλημα και στις 2 σάλπιγγες (περισσότερο στη δεξιά) περνά το υγρό δυσχερώς και πιθανότατα υπάρχουν συμφύσεις. Πήγα σε 4 γιατρούς. Οι 3 πρότειναν λαπαροσκόπηση, αποκλείοντας την σπερματέγχυση, ώστε να δουν ακριβώς το πρόβλημα και είτε να το φτιάξουν, είτε να προχωρήσουμε σ’ εξωσωματική, αν δεν διορθώνεται. Ο τέταρτος προτείνει 4-6 σπερματεγχύσεις και στη συνέχεια εξωσωματική και είναι εντελώς αρνητικός για λαπαροσκόπηση. Παρ’ όλα αυτά μου επισήμανε το ρίσκο του εξωμήτριου με την σπερματέγχυση.

Σκέφτομαι να κάνω λαπαροσκόπηση. Ξέρει καμιά σας αν έχει ρίσκο;

Ή να κάνω κατευθείαν εξωσωματική; Αυτή έχει κάποιο ρίσκο;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου agathoula! δεν σου εξηγησε ο γιατρος σου γιατι δεν εγκρινει την λαπαροσκοπηση κ ποιο ειναι το ρισκο;τι σου ειπε ακριβως; (ο 4ος απο τους γιατρους σου)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Έχω και εγώ κλειστές και τις δύο σάλπιγγες. Στη δεξιά αχνοφαίνονταν μία μικρή υποψία διαβατότητας. Και προχώρησα αμέσως σε εξωσωματική. Όλα τα άλλα πιστεύω ότι είναι χάσιμο χρόνο και περιττή ταλαιπωρία. Οι κλειστές σάλπιγγες σημαίνει ότι δεν περνάει ωάριο, δεν περνάει σπερματοζωάριο, ή έστω περνούν με δυσκολία. Γιατί να το ρισκάρεις; Ο κίνδυνος του εξωμητρίου είναι ιδιαίτερα αυξημένος, καθώς η κάθοδος προς τη μήτρα είανι μπλοκαρισμένη. Ψάξτο περισσότερο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

η γνωμη μου ειναι να προχωρησεις με την λαπαροσκοπηση κ εφοσον καθαριστουν οι σαλπιγγες κ οι τριγυρω συμφυσεις τοτε σαφως θα μπορεσεις να προβεις στην τεκνοποιηση με οποιο τροπο σου συστησουν οι γιατροι σου κ παλι .. αλλα τουλαχιστον δεν θα υπαρχει το θεμα με τις σαλπιγγες ή τουλαχιστον θα ξερεις οτι εσυ προσπαθησες να διορθωσεις οτι σου ειπαν.. αυτο μετεπειτα θα σε βοηθησει κ ψυχολογικα..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εχω κανει λαπαροσκοπηση πριν ενα χρονο περιπου επειδη ειχα ενδομητριωση.Η γιατρος ειδε τις ωοθηκες την μητρα τις σαλπιγγες και διορθωσε το προβλημα. Ολα πηγαν μια χαρα εκανα και μια θεραπεια για εξι μηνες. Μολις μου ηρθε κανονικα περιοδος μετα τη θεραπεια εμεινα φυσιολογικα εγκυος στο τριτο μηνα προσπαθειων!!:)

Η αποφαση ειναι δικη σου παντως ρίσκο για κατι κακο με τη λαπαροσκοπηση δεν υπαρχει.:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αγαπητή μου agathoula, είμαι και εγώ ένα από τα κορίτσια που έχουν κάνει λαπαροσκόπηση. Φοβόμουν πολύ να προχωρήσω, το απέφευγα για ενάμιση χρόνο ακριβώς και όταν τελικά το αποφάσισα, αισθάνθηκα πολύ όμορφα καθώς ένιωσα ένα βάρος να φεύγει από πάνω μου.

Το μυστικό ήταν ότι εμπιστεύτηκα το γιατρό μου, τον οποίο γνώρισα 6 μήνες πριν τη λαπαροσκόπηση. Ενώ είχα πάει σε άλλους 5 γιατρούς πριν κατασταλάξω σε γιατρό (μάλιστα, 5!!), οι 3 εκ των οποίων πρότειναν λαπαροσκόπηση και οι 2 όχι, ο γιατρός που τελικά αποφάσισα να εμπιστευτώ μου έκανε "κλικ".

Η ίδια η λαπαροσκόπηση δεν κρύβει κινδύνους, ίσα-ίσα είναι πολύ απλή επέμβαση. Προσωπικά κατανάλωσα ένα μόνο παυσίπονο το επόμενο πρωϊνό βγαίνοντας από την κλινική. Ακόμη και στην περίοδο, είχα περισσότερο πόνο!!

Είναι μεγάλη ανακούφιση να γνωρίζεις τι συμβαίνει μέσα στην κοιλίτσα σου και να ξέρεις πως να προχωρήσεις!!

Καλή φώτιση!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αγαθουλα μου μην στεναχωριεσαι καθολου για την λαπαροσκοπηση.ετσι ημουν και εγω μεσα στο ανχος.τελικα την εκανα τον ιουνιο και δεν πονεσα καθολου.μονο το ιδιο βραδυ στο νοσοκομειο ενα παυσιπονο οπως και η ANASTASIA33.ειμαι και εγω της γνωμης να την κανεις.ειναι καλυτερα να βλεπει ο γιατρος μεσα στην κοιλιτσα μας και να ξερει τι πρεπει να γινει μετα για να κανουμε μωρακι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...