Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πρώτη φορά φρούτα...αποτυχία!!


Recommended Posts

κοριτσάκια μου γεία σας

σημερα έδωσα για πρώτη φορα στην κορουλα μου φρούτα και συγκεκριμένα μηλο..

δεν της άρεσε καθολου..:(

αναγουλιαζε συνέχεια..:S

θέλω να ρωτήσω τις μανούλες που έχουν εμπειρία ποσο πρέπει να "πιεσω" την μικρή?

η αληθεια είναι οτι η μικρή είναι λαίμαργη και φαγού..

περιμενα μετα απο την πρωτη δοκιμη θα το συνήθιζε

δεν την πίεσα καθολου σήμερα και της έδωσα πολυ λίγο γιατι κάπου ειχα διαβασει οτι δεν πρέπει να τα πιεζουμε..μην σιχαθουνε κιολας..

εσεις τι κανατε?:huh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΠΙΕΖΕΙΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΝΑ ΦΑΕΙ! Πρόσφερέ του κάποιο άλλο φρούτο, π.χ. αχλάδι, μπανάνα και ξαναδοκίμασε το μήλο άλλη φορά μετά από καιρό. Αν δεν θέλει και πάλι, υπομονή αλλά ποτέ μην το πιέσεις!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αργώ σ'ευχαριστώ για την απαντηση σου..

απλα αναρωτιομουνα αυριο να κάνω αλλη μια προσπαθεια με το μήλο 'η να αλλαξω φρούτο..

απλα σκεφτόμουνα ισώς επειδη ηταν η πρωτη φορά αηδίασε..

μηπως να κανω μια προσπάθεια ακομα..αλλα απο την αλλη οπως ειπες και εσυ δεν θελω να την πιέσω..

βρηκα και τωρα καποια αθρα που αναφερονται σε αυτο και λενε να βαζουμε και κρεμα να το τρωνε πιο ευχαριστα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

MITSI2 ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Ο ΜΠΕΜΠΟΥΛΗΣ ΜΟΥ.Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΑΣΕΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΚΡΕΜΑ.

ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΚΟΡΟΥΛΑ ΣΟΥ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΦΑΕΙ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΦΡΟΥΤΑΚΙ.......

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πάντως ότι και να κάνεις, καλύτερα να μην δίνεις τίποτα έτοιμο (κρέμες κλπ.). Τα φρέσκα φρούτα είναι ιδανικά γιατί προσφέρουν πολύτιμες βιταμίνες. Γενικά θα σου συνιστούσα αργότερα, αν είναι μικρή, να προσφέρεις φρέσκες και υγιεινές τροφές στο παιδί που θα ετοιμάζεις μόνη σου, να δοκιμάζεις διαφορετικά πράγματα, γενικά να το συνηθίσεις σε υγιεινές και θρεπτικές τροφές π.χ. μαύρο ψωμί κλπ. αλλά ποτέ να μην την πιέζεις, δεν υπάρχει λόγος, μόνο κακό μπορεί κανείς να κάνει σε ένα παιδί που το πιέζει να φάει κάτι που δεν θέλει, ή περισσότερο από αυτό που έχει ανάγκη. Κυρίως μην αγχώνεσαι με το φαγητό γιατί θα αγχώνεται και αυτή.

Αν διαβάζεις αγγλικά θα σου πρότεινα ένα βιβλίο (ίσως όμως τώρα να έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά) 'My child wont'eat' Gonzales κάτι νομίζω τον λένε τον παιδίατρο και είναι ισπανός. Είναι πολύ καλό, διαφωτιστικό, αγχολυτικό και έχει και πολύ γέλιο!:laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι εγω συμφωνω ,ποτε μην το πιεζεις!!!!!Μπορεις να δοκιμασεις αλλα φρουτακια και βλεποντας ποιο προτιμαει να της δινεις αυτο,και παντα σε πολυ μικρες ποσοτητες στην αρχη.Οταν δε βλεπεις να αναγουλιαζει να σταματας,μην τη πιεζεις,το μονο που θα πετυχεις ειναι να το σιχαθει και να φοβαται να δοκιμασει κι αλλα μετα.ΦΙΛΑΚΙΑ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΥΤΕ Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΕΤΡΩΓΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΗ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ ΛΙΓΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ ΚΑΙ

ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΕΦΑΓΕ.ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΚΑΙ ΕΤΡΩΓΕ ΜΟΝΟ ΦΡΟΥΤΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λοιπόν, εμένα της πηρε 1 μηνα να το συνηθισει. Θελει υπμονη και να μην απογοητευεστε! Κάποια στιγμη θα το φαει! Εγώ δοκίματα για να δω τι σα ενα ενα τα φρουτα για να δω τι της αρεσει καλυτερα. Κατεληξα σε μπανανα και αχλαδι. Της εδινα συνεχεια μπανανα αχλαδι και προσθετα και λιγο γαλα μεσα (30μλ) για να δοσει αρωμα και γινεται η κρεμα πιο απαλη. ΣΤην αρχη βουταγα την πιπιλα στην κρεμα και της την εδινα να τη γλυψει 1-2 φορες και μετα ξεκιναγα με το κουταλι. Αν δεν ανοιγε το στομα, της εβαζα την πιπιλα στα χειλη για να το ανοιξει. Με το που αρχιζε ομως την γκρινια σταματαγα. Και μετα απο μια ωρα της εδινα γαλα. (Για να καταλαβει ότι η κρεμα ειναι το γευμα της και δεν εχει γαλα μετα). Στην πορεια προσθεσα σιγα σιγα και το μιλι(λιγο-λιγο). Μην αγχωνεστε! Αφου εφαγε η δικια μου, όλα τα μωρα θα φανε!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κορίτσια σας ευχαρίστω πολυ..

θα κανω μια προσπάθεια ακομα με μήλο αυριο θα βαλω λίγο κρέμα(ρυζαλευρο) και αν δεν πετύχει θα αλλαξω φρούτο

αργω συμφωνώ και εγώ δεν εννούσα ετοιμη κρεμα-φρούτο απλα να βαλω λίγη κρεμα-ρυζάλευρο για να νοστιμιά..ευχαριστω και για το βιβλιο!!

ranger καλή επιτυχία!!με την πρώτη ολοοοοοοοοο το φρουτάκι!!

Happyland δυσκολευτήκατε πολύ εσείς..:ohmy: ομως μπραβό σου τα κατάφερες..μάνα παιδι μου είδες, μανουλα!!

Υβοννη και ΕΦΗΚΑΤΕΡΙΝΑ ευχαριστώ πολύ!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι'εμενα ο μπεμπουλης μου την πρωτη φορα που εφαγε μηλο ξινησε αλλα δεν μπορω να πω πως ειχε και ιδιαιτερο προβλημα... καθε φορα που του δινω κατι καινουριο ξινηζει αλλα μετα το τρωει... υπομονη και θα το συνηθισει... :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμεις ξεκινήσαμε με αχλάδι.Στην αρχή δεν της αρεσε καθόλου.Της έδινα καθε μέρα και απο λιγο.Την 4 μέρα το έφαγε όλο.Τώρα ειναι 8 μηνων και τρελαινεται για φρουτοκρεμα.Ετσι έκανε και με το αυγό.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω προσωπικα και μεχρι τωρα οτι και να του εχω δωσει τρελενεται!!!ειδικα για τα φρουτα.....ομως για μενα μη βαλεις αλλη κρεμα μεσα στο φρουτο γιατι μετα ειναι δυσκολο να το κοψεις και ειναι κριμα γιατι ειναι ενα απο τα πιο θρεπτικα τους γευματα!!!δοκιμασε καλυτερα το αχλαδι!!ειναι πιο νοστιμο απο το μηλο και βρες γινομενο ωστε να ειναι γλυκο!!!!καλη σας επιτυχια!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΜΕΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΚΑΘΟΛΟΥ! ΤΟΥ ΕΔΙΝΑ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΤΣΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΙΣΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΕΚΛΑΙΓΕ ΑΠΑΡΗΓΟΡΗΤΟΣ! ΓΙΑ 10 ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΞΑΝΑΕΔΩΣΑ! ΜΕΤΑ ΤΙΣ 10 ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΕΦΑΓΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΙΑΤΑΚΙ! ΠΕΡΙΤΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ Η ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!

ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ...

ΕΜΕΝΑ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΜΕ ΜΙΣΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΜΙΣΟ ΑΧΛΑΔΙ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΜΗΛΟ..

ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΦΑΕΙ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ.. ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ. ΣΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΤΡΩΓΑΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΙΑΤΑΚΙ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΕΒΑΖΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΣΑ...

Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΙΕΣΩ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ, ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ ΘΑ ΦΑΕΙ. ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΔΕΧΤΗΚΕ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ.ΚΙ ΑΚΟΜΗ, ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΦΡΟΥΤΑ, ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ..

ΤΩΡΑ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 20 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 3-4 ΦΡΟΥΤΑ!:P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΜΕ ΜΙΣΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ,ΜΙΣΟ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΑΧΛΑΔΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΑΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ. ΕΙΧΕ ΞΕΤΡΕΛΑΘΕΙ! ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΙΣ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΤΑΝ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ ΤΡΩΕΙ 4-5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ Κ ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΤΥΝΕΙ Η ΓΥΡΝΑΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΤΡΩΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!:angry:

ΤΟ ΕΙΠΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΙΕΖΩ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ "ΑΝΤΙΠΑΘΗΣΕΙ" ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ. ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΤΟΥ.

ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ Κ ΕΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ Κ ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ...

ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΤΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ...ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΕΠΙΜΟΝΗ... ΕΓΩ Π.Χ ΤΣΑΝΤΙΖΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΤΗ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ. ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ...ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!! ΥΠΟΜΟΝΗ Κ ΕΠΙΜΟΝΗ !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσάκια μου γεία σας....:)

σημερα κάναμε άλλη μια προσπάθεια με το μηλο..

δεν τρελαθηκε κιολας :dry:

και δεν της το έδωσα και εγω όλο,

δεν ηθελα να την πιέσω..

αλλα πήγαν πολυ καλυτερα τα πραγματα..αυριο θα προσθεσω και το αχλάδι οποτε θα γλυκάνει λιγο και η κρεμα..

θα δουμε..σιγα σιγα..

σας ευχαριστω πάρα πολυ ολες σας για τις συμβουλες σας και που μοιραστήκατε τις εμπειρίες σας..:)

ranger οχι δεν παιρνω βιολογικά απλα λεω στον μαναβη και μου δινει αυτος καποια καλυτερης ποιοτητας..

αν και εχω αρχίσει να σκέφτομαι να παρω βιολογικά :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και εγω κοφριτσια ανηκω στις τυχερες μανουλες που δεν με δυσκολεψε σε τιποτα....ολα τα τρωει .....αλλα θελει πολυ υπομονη για να ταισεις ενα μικρο που δεν τρωει ευκολα....δοκιμασε το αχλαδι,μαζι με μηλο ,μπανανα και πορτοκαλι ...εμενα ετσι μου ειχε πει και καθε μερα απο μια κουταλιτσα επιπλεον..βαλε και μεσα στην φρουτοκρεμα ενα δυο μπισκοτακια μιραντα μηπως και του αρεσει η γευση...καλη προσπαθεια ...φιλακια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΓΩ ΔΙΝΩ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ. ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ. ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΟΣ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΑΣ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΡΜΟΝΕΣ ΚΤΛ... ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΠΟΛΥ... Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΟΣΜΟ ΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...