Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αναζήτηση για λύση


Recommended Posts

Τον Δεκέμβρη του 2007 ειχα την πρωτή παλλίνδρομη στην 8η εβδομάδα ενω είχαμε καρδιακή λειτουργεια σταμάτησε αιφνήδια. Το σοκ μεγάλο θεωρήθηκε ωστόσο τυχαίο γεγόνος . Ιουλίος 2008 τερματίστικε και η δεύτερη κύηση καθώς στην 9η εβδομάδα δεν είχε δημιουργείθει έμβρυο μόνο σάκος. Στάλθηκε ιστολογική που έδειξε πολλές θρομβώσεις και μικρό αριθμό ΝΚ. βγήκα θετική στην θρομβοφιλία παράγοντα leiden ετερόζυγο. Σε ιδιωτική κλινική που έκανα αρχίκα τις εξετάσεις με τρελάναν ότι είναι τα ΝΚ υπευθύνα για αυτά, η θρομβοφιία και πιθανων υπογλυκαιμία ( δυσανέξια στην γλυκόζη.)Εργαζόμαι στον χωρο της υγείας και έχοντας κάποια πραγματα υπόψιν τα εψάξα παραπάνω. Οι Εξετασεις Νκ καμπύλη σακχαρου ήταν στα φυσιολογικά και οι δείκτες θρομβοφίλιας μικροί. Η γιατρός στο ιδιωτικό επέμενε να κάνουμε εμβόλια και γ - σφαιρίνες όσες φόρες την ρώτησα για παρενέργειες και στατιστικές πότε δεν πήρα απάντηση. μέσο γνώστου γιάτρου μου ανοσολόγου έκανα εκ νέου το έλέγχο και βρέθηκε αντιφωσφολιπιδαιμικό σύνδρομο μου συνέστησε θεραπεία με κορτιζόνη και παιδική ασπιρίνη. θα την ξέκινήσω αμέσα γιατι τον εμπιστεύομαι διότι δεν υπάρχει πρωσοπίκο συμφέρο. Παραμένω όμως πολύ φοβισμένη για μία επόμενη εγκυμόσυνη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καταρχην καλωσηρθες στην παρεα μας!!!

Σιγουρα θα σου απαντησουν και κοπελες που γνωριζουν καλυτερα το θεμα αλλα εγω επειδη μια γνωστη μου αντιμετωπιζε το ιδιο προβλημα και ειχε κι αυτη κανει αποβολη...επειδη ο γιατρος παροτι γνωριζε την κατασταση δεν της εδω σε καμια αγωγη...στην δευτερη ομως εγκυμοσυνη εκανε αυτη την αγωγη με την κορτιζονη και κατι ενεσεις και νομιζω ασπιρινες...και ολα πηγανε καλα!!!Δεν υπαρχει νομιζω λογος να ανησυχεις καλη μου...καταλαβαινω οτι δεν ηταν και λιγο πραγμα οι αποβολες αλλα αφου εντοπισες το προβλημα δεν θα ξανασυμβει το ιδιο!!!

Ευχομαι γρηγορα να ερθει το θαυμα και ολα να πανε καλα!!!:-)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@@@ γεια σου! Καλώς ήρθες στο mammy!

Περίεργο nickname διάλεξες... :)

Εγώ είχα μια αποβολή και μια παλίνδρομη στην 6η-7η εβδομάδα περίπου.

Μετά από εξετάσεις μου είπαν κι εμένα για το αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο. Η θεραπεία που σύστησε ο ρευματολόγος (σε τέτοιον απευθύνθηκα γιατί το σύνδρομο είναι στην κατηγορία των αυτοάνοσων νοσημάτων και τέτοια νοσήματα τα αντιμετωπίζουν οι ρευματολόγοι) είναι ενέσεις ηπαρίνης σε όλη την εγκυμοσύνη, παιδική ασπιρίνη και μικρή δόση κορτιζόνης (τα 2 τελευταία δεν ξέρω μέχρι ποιο μήνα της εγκυμοσύνης). Όλο αυτό μου είπαν ότι θα το ξεκινήσω μόλις μείνω έγκυος, όχι από πριν.

Οπότε, αυτό που είναι σημαντικό είναι να διαπιστώσω όσο πιο γρήγορα γίνεται την εγκυμοσύνη, ώστε να ξεκινήσω την θεραπεία αμέσως. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, κάθε φορά που υπάρχει η πιθανότητα, είμαι με το άγχος... να περάσουν οι μέρες για να πάω για χοριακή...

Δε σου κρύβω πως κι εγώ φοβάμαι αρκετά για την επόμενη εγκυμοσύνη. Αυτό όμως που μου είπε ο γιατρός μου είναι ότι σε όσες κοπέλες έχει εφαρμόσει αυτήν τη θεραπεία (ανάμεσα σ'αυτές και την γυναίκα του-γέννησε πριν 3-4 μήνες μια ζουζουνίτσα :) ) έχει πετύχει.

Θέλω να πιστεύω και να ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά την επόμενη φορά.

Το ίδιο εύχομαι και σε σένα!

Φιλάκια πολλά! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλή επιτυχία σου εύχομαι.

Ο γιατρός μου σύνέστησε να πάρω δύο μήνες πριν θεραπεία με κορτιζόνη και ασπιρίνη και μέτα να ξεκινήσω προσπάθεια.

Απο την στιγμή που έχει δώσει την θεραπεία αυτή ο γιατρός σου στην γυναίκα του είμαστε σε καλό δρόμο.;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα κ απο μενα.:)

Να σας πω κ εγω την εμπειρια μου επι του θεματος...

Πασχω εδω κ χρονια απο αυτοανοσο νοσημα οποτε, οπως καταλαβαινετε ολα αυτα τα χρονια ειμαι συχνη "πελατης" στους ρευματολογους.Απο την αρχη γνωριζα, αν κ τοτε ημουν πολυ μικρουλα, οτι τα ρευματικα νοσηματα μπορει να προκαλεσουν αποβολες κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης.

Τοτε αν κ με προβληματισε αρκετα δεν το εδωσα κ μεγαλη σημασια.Οταν γνωρισα τον αντρα μου κ αρραβωνιαστηκαμε το εψαξα λιγο περισσοτερο οπως ειναι λογικο.

Ετσι λοιπον οταν εμεινα εγκυος πρωτα πηγα στο γυναικολογο (που φυσικα κ ηταν ενημερος απο την αρχη) κ αμεσως μετα μιλησα με το ρευματολογο.

Ηταν τετοια η αγωνια μου κ ο φοβος μου να πανε ολα καλα κ να μην αποβαλω που αρκει να σας πω οτι στη δουλεια ανακοινωσα την εγκυμοσυνη μου λιγο πριν κλεισω τον 6ο (στους γνωστους κ φιλους μετα το α΄ επιπεδου).

Στη δικη μου περιπτωση ημουν τυχερη κ πηγαν ολα καλα χωρις καμια επιπλοκη.Ομως ακομη κ τωρα οι γιατροι που παιρνουν το ιστορικο μου στα νοσοκομεια με ρωτανε:Αποβολες ποσες ειχατε???

Σας ευχομαι ολα να πανε κατ΄ευχην κ με το καλο να αποκτησετε το πολυποθητο μωρακι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...