Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ


Recommended Posts

Σημερα μου ειπε μια φιλη μου οτι ο γιατρος της,

της βρηκε κονδυλωματα, εσωτερικα και εξωτερικα..

και οτι προδιαθετουν για καρκινο..

τι ειναι παλι αυτο?

πρωτη φορα το ακουσα..

ειχα μεσανυχτα για το θεμα..

εψαξα και βρηκα αυτο:

Τα κονδυλώματα είναι μικροί καλοήθεις όγκοι που εμφανίζονται κυρίως στα γεννητικά όργανα της γυναίκας και του άνδρα και στο δακτύλιο, συνήθως, του πρωκτού. Έχουν χρώμα ρόδινο ή καφέ και στο σχήμα θυμίζουν κουνουπίδι σε μικρογραφία

Τα κονδυλώματα είναι πάθηση που μπορεί να εμφανιστεί και χωρίς να υπάρχει σεξουαλική επαφή. Βεβαίως είναι δυνατό να μεταδοθούν σε σεξουαλικό μας σύντροφο από τη στιγμή που τα έχει παρουσιάσει ο ένας από τους δύο

Τα κονδυλώματα είναι μια από τις πιο συχνές σεξουαλικώς μεταδιδόμενες παθήσεις. Οφείλονται σε διάφορους ιούς της οικογενείας των Ιών των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (Human Papilloma Viruses HPV), η οποία περιλαμβάνει πάνω από 100 στελέχη.

Ο ιός δεν μπορεί να απομακρυνθεί από τον οργανισμό. Όμως οι δυσπλασίες και τα κονδυλώματα μπορούν να αφαιρεθούν

Επειδή τα κονδυλώματα δεν πονάνε, εύκολα διαφεύγουν της προσοχής. Εάν δείτε «μπιμπίκια» που σας παραξενεύουν, αμέσως στο γιατρό.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλα εκανες Φανη μου και το εβαλες!εχεις δικο ,πολλες δεν ξερουμε καν τι ειναι,γι αυτο πρεπει οπωσδηποτε την τακτικη μας εξεταση στον γυναικολογο κοριτσια ,να μην το αμελουμε αυτο:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τα κονδυλώματα δεν προδιαθέτουν για καρκίνο αν τα προσέχεις, δεν τα αμελείς και κάνεις θεραπεία αν έτσι αποφασίσει ο γιατρός.Οτι μεταδίδονται με σεξουαλική επαφή μόνο είναι μύθος!Μπορούν να μεταδοθούν με βρώμικη πετσέτα, με το ''μόριο'' του άντρα που το ακούμπησε σε ΄΄ύποπτη΄΄ λεκάνη.Ψυχραιμία και συνέπεια στις επισκέψεις στο γιατρό θέλει!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΦΑΝΗ26 καλημερα! Πες στη φιλη σου να μην ανησυχεί. Την εποχη που κόλλησα εγω τα κονδυλωματα οντως η θεραπεια ηταν χρονοβόρα και επίπονη. Πλεον ομως η επιστημη εχει προχωρηση πολυ πανω σε αυτο το θεμα και ειναι καλυτερα τα πραγματα. Σ αυτο που λεει η Dominique συμφωνω και εγω αλλα ο γυναικολογος μου τοτε ηταν απολυτος το οτι κολλαει μονο απο ερωτικη επαφη. Εγω παντως τοτε δεν ειχα επαφες αλλα με φιλοξενουσε μια φιλη μου που ειχε ο αντρας της και χρησιμοποιούσαμε την ίδια πετσέτα. Αυτο βεβαια μου το εκμυστηρεύτηκε πολυ αργοτερα που το καταλαβε και εκεινη. Απο τοτε δεν παίρνω πετσετες αλλων ακομα και του αδελφου μου που λεει ο λογος!:):) :) Θέλει προσοχή και ολα καλα θα πανε!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το θεμα αυτο δεν πρεπει να το προσπερασουμε ετσι απλα!

Ειναι πολυ σοβαρο.Αναλογα με την εξαπλωση του ιου,η θεραπεια μπορει να ειναι επιπονη και χρονοβορα.Μην ξεχνατε πως οι περισσοτερες πηγαινουν στο γυναικολογο 1 φορα το χρονο μονο οποτε μπορει να τα ανακαλυψουμε σχετικα αργα... Επισης ο ιος αυτος εχει δεκαδες τυπου....Χωριζονται σε χαμηλου,μετριου,υψηλου και πολυ υψηλου κινδυνου για καρκινο του τραχηλου.Μεγαλη προσοχη!Δεν ειναι αστειος ιος και ουτε φευγει ποτε απ'τον οργανισμο.Αγχος και κακη κατασταση της υγειας επιδινωνουν την κατασταση.Σε περιπτωση εγκυμοσυνης ξερω πως γινεται απαραιτητα καισαρικη για να μην μολυνθει το μωρο κατα την εξοδο.Ειναι μεγαλοοοοο θεμα.Καλο ειναι ολοι μας να ενημερωθουμε απ'το γιατρο μας.

Οι κανονες ειναι γνωστοι κοριτσια.Το προφυλακτικο ειναι απαραιτητο αν και ουτε αυτο φτανει....Ας προσεχουμε τις "επαφες" μας!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 months later...

καλησπερα κοριτσια θα συμφωνησω και γω οιτι τα κονδυλωματα δεν ειναι κατι απλο αλλα πλεον αντιμετωπιζονται. εγω τα αντιμετωπισα με leiser και δοξα το θεο ολα πηγαν καλα. παντως εμεις παντα χρησιμοποιουσαμε προφυλακτικο αλλα παρολα αυτα τα κολλησα. καιμπορει και ο άλλος να μην φταει γιατι μπορει να μην το εχει καταλαβει οτι το εχει. ευτυχως εγω ειχα μονο εξωτερικα ευτυχως βοηθησε σε αυτο το προφυλακτικο. κοριτσια προσοχη πολυ αν νιωσετε το παραμικρο στα γεννητικα σας οργανα(εξωτερικα παντα. αν ακαταλαβαιτε κατι σαν σπυρακι αμεσως στο γιατρο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τι μου θυμησες τωρα!!!

Πριν 2 χρονια ο συντροφος μου ειχε βγαλει κατι περιεργους λεκεδες στο ευαισθητο σημειο και ειχαμε παει σε μια δερματολογο

Μας ειχε πει για κονδυλωματα και οτι ειναι αρκετα επικυνδινα ειδικα για την γυναικα και αν τα παραμελησεις ειδικα για την γυναικα και οτι μπορει να προκαλεσει μεχρι και καρκινο του τραχηλου της μητρας !!!!:S :S :S

Τελικα ηταν μολυσματικη τερμινθος μαι ασθενεια που την βγαζουν και τα παιδια πολλες φορες αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια

Παντως το ειχαμε ψαξει και τα κονδυλωματα αντιμετοπιζονται με λειζερ συνιθως και εχει βγει και μια κρεμα aldara λεγεται πως σε συνδιασμο με το λειζερ εχει πολυ καλα αποτελεσματα

http://www.hiv.gr/prolipsi-kai-seksoual ... a-hpv.html

http://www.google.gr/url?sa=t&source=we ... J3zA-DYfmQ

http://www.google.gr/url?sa=t&source=we ... vxRX5yfilQ

http://www.google.gr/url?sa=t&source=we ... vZxTuLaUNA

Βεβαιωσου οτι εχεις κονδυλωματα παντως γιατι ειναι κριμα να μπορεις να θεραπευτεις μονο με μια απλη κρεμουλα και να ψαχνεσαι για θεραπειες με leizer και χειρουργεια:blink:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κονδυλώματα.

Τι είναι: Ενας ιός που προσβάλλει τα εξωτερικά μέρη των γεννητικών οργάνων, αλλά και τα χέρια. Μεταδίδεται από μολυσμένα αντικείμενα, όπως βρόμικες πετσέτες, μπουρνούζια ή σεντόνια και φυσικά με τη σεξουαλική επαφή.

Πώς θα το καταλάβεις: Μοιάζουν με μικρές ροζ ελίτσες, οι οποίες εμφανίζονται στον πρωκτό, τους μηρούς και τα χείλη του αιδοίου. Το χειρότερο δεν είναι μόνο η όψη τους, αλλά και το ότι σε πιάνει μια απίστευτη φαγούρα.

Πότε να ανησυχήσεις: Αν δεν το προλάβεις έγκαιρα, μπορεί να πολλαπλασιαστούν με ρυθμό ρεκόρ!

Πώς θα σου περάσει: Συνήθως με καυτηριασμό, ο οποίος γίνεται με τοπική ή ολική νάρκωση ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος.

Μολυσματική Τέρμινθος

Τι είναι: Ένας ιός που εμφανίζεται στο εξωτερικό μέρος των γεννητικών οργάνων, τα χέρια και τους μηρούς. Μπορεί να μεταδοθεί από βρόμικο νερό, ακόμα και από σάουνες ή τζακούζι που δεν έχουν καθαριστεί καλά.

Πώς θα το καταλάβεις: Είναι μικρά ροζ σπυράκια που το κεφαλάκι τους έχουν μαζέψει πολύ υγρό.

Πώς θα σου περάσει: Όταν «κάνει τον κύκλο του», που διαρκεί 6 με 8 μήνες. Το πρόβλημα είναι πως όσο τα αφήνεις, τόσο αυτά πολλαπλασιάζονται. Η μόνη ασφαλής και γρήγορη λύση είναι ο καυτηριασμός.

http://www.google.gr/url?sa=t&source=we ... bxMoPBAt3A

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

πονεμενη ιστορια τα κονδυλωματα κοριτσια για μενα!τελος παντων,εγω ξερω απο ειδικο γιατρο δερματολογο-αφροδισιολογο,οτιμεταδιδονται κυριως με σεξουαλικη επαφη και οι πιθανοτητες απο τουαλετα,απο πετσετα η απο υγρα ειναι πολυ ελαχιστες γιαυτο το προφυλακτικο θα μας σωσει,οντως προκαλει καρκινο του τραχηλου της μητρας εαν το κολλησεις 2η3 φορες.αφου τον κολλησεις και θεραπευθεις,υπαρχει στον οργανισμο σου αλλα...κοιμαται,μονο αν ερθεις ξανα σε επαφη με καποιον που νοσει ξαναβγαζεις.η θεραπεια ειναι ηλεκτροκαυτηριαση και χειρουργειο σε προχωρημενο σταδιο,και κατι αλλο επισης επικυνδυνο να μην παει σε ζωτικα οργανα,οπως το εντερο π.χ.με την ηλεκροκαυτηριαση δεν φευγουν με την πρωτη φορα συνηθως χρειαζεται να ξαναεπαναλαβεις και φυσικα η θεραπεια συνεχιζεται και με χαπια αλοιφες κτλ.περαστικα στην φιλη σου και απο δω και περα να προσεχει!:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...