Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΡΑΙΒΟΙΠΠΟΠΟΔΙΑ


mourgos

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Θέλω να αναφερθώ στο πρόβλημα που αντιμετώπισα με το γιό μου απο τη στιγμή που γεννήθηκε.

Τους τρεις τελευταίους μήνες της κύησης ήταν στην ίδια θέση στη μήτρα, με αποτέλεσμα το ένα του πέλμα απο τον αστράγαλο και κάτω να είναι εντελώς στραβό, δηλαδή να κοιτάει προς το άλλο του ποδαράκι και συν της άλλης είχε και πρόβλημα με τον τένοντα στη φτέρνα του.

Ο ορθοπεδικός του μαιευτηρίου μου είπε οτι πρέπει να το βάλει στο γύψο και απο εκείνη την ημέρα άρχισε ένα τρέξιμο και φυσικά ένα ασταμάτητο άγχος.

Ο αρχικός ορθοπεδικός δε μας γέμιζε το μάτι και τελικά μέσω αυτού πήγαμε στο Παίδον όπου και μας είδε ο διευθυντής της ορθοπεδικής και μας είπε οτι πρέπει το παιδί να πηγαίνει κάθε 15 ημέρες να παίρνει νάρκωση για να του αλλάζουν το γύψο. Δυόμιση μηνών μωράκι να παίρνει νάρκωση κάθε 15 ημέρες, ασχέτος αν το αποκαλούσαν "μεθη" και ακίνδυνο, το θεωρώ υπερβολή.

Ενώ τελικά κλείσαμε ραντεβού να αρχίσουμε τη διαδικασία των γύψων,με τον άντρα μου αποφασίσαμε να πάμε και σε έναν άλλο παιδοορθοπεδικό που μας είχαν προτείνει, μια μέρα πριν τη πρώτη νάρκωση του παιδιού.

Ειλικρινά εκείνη τη μέρα είχα ένα πολύ άσχημο προαίσθημα για το τι θα γινόταν την επόμενη και δεν ήθελα να πάμε με τίποτα στο Παίδον.

Τελικά ο άνθρωπος αυτός κατάφερε χωρίς ναρκώσεις να του αλλάζει το γύψο του παιδιού στο ιατρείο του - του έβαζε ένα είδος γύψου που είναι σα γάζα και στεγνώνει αμέσως- κάναμε μια μικρή επέμβαση στο τένοντα της φτέρνας της οποίας η διάρκεια ήταν 15 λεπτά και η παραμονή στο νοσοκομείο 2 ώρες και τώρα ο μικρός φοράει ένα ειδικό παπουτσάκι για ένα με δύο μήνες.

Όλα έχουν πάει πάρα πολύ καλά χωρίς να χρειασθεί ένας τόσο αγνός οργανισμός να υποβληθεί σε όλα αυτά τα φάρμακα και φυσικά σε ταλαιπωρία.

Σας προτείνω πριν καταφεύγετε στην εύκολη λύση των γιατρών για νάρκωση, να ψάχνετε περισσότερο γιατί το παιδί σας αξίζει πάντα το καλύτερο.

Μαρία Γιαννακοπούλου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΜΕΝΑ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΜΟΛΙΣ 1ΜΙΣΗ ΗΜΕΡΩΝ,ΟΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΝΑΡΚΩΣΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΩΡΕΣ.....ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΝΑΡΚΩΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 3 ΦΟΡΕΣ.....ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑΛΑΙΠΟΡΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΕΣ......ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.......ΞΕΡΩ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΩΣ 2 ΧΡΟΝΩΝ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑ 20 ΜΕΡΕΣ ΝΑΡΚΩΣΗ.....ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗ ΠΑΡΕΙ.......

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαρια μου τι τραβηξες κοπελα μου τελος καλο ολα καλα δοξα το Θεο!!!!!

Να ναι καλα το παιδακι να το χαιρεστε παντα γερο να ναι!!!!

Οσο για τον γιατρο με την ναρκωση απιστευτο με τιποτα δεν θα το εκανα!!!!Ευτυχως που ψαχτηκες!!!Δεν πρεπει να μενουμε ποτε σε μια γνωμη ειδικα αν μας ακουγεται περιεργη...γιατροι δεν ειμαστε αλλα ουτε και ασχετοι και στο ελεος τους!!!Μπραβο σου που αναζητησες κι αλλου γνωμη να ναι καλα ο γιατρος!!!Λυσεις υπαρχουν αλλα μερικοι τεμπελιαζουν!!!Ακου καθε 15 ναρκωση!

Σ ευχαριστουμε που το μοιραστηκες μαζι μας!

Να σαι καλα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα μαρια.αντιμετωπισα κ εγω το ιδιο προβλημα με την κορη μου,αν κ δεν χρειαστηκε να κανει καποια επεμβαση,ευτηχως.ομως για περιπου 3 μηνες φορεσε ναρθηκα.κ εμενα τοτε μου ειπανε πολλα,γυρισα σε 3-4 γιατρους μεχρι να καταληξω σε αυτον που ενοιωσα μεγαλυτερη ασφαλεια κ εμπιστοσυνη.ευτηχως που ειχες την σωστη κριση κ επελεξες το καλυτερο για το παιδακι σου.παντως γενικα εχω αντιμετωπισει πολλους ασχετους ανθρωπους κ μαλιστα γιατρους,οσον αφορα το παιδι που κατακαιρους μου ειπαν διαφορα πραγματα που αν λιγο εππηρεαζομουν απο ολα αυτα θα την ετρεχα διχως λογο κ αιτια.ενα εχω να πω.μπορουμε να ακουμε το ενστικτο μας???ειναι αλανθαστο!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

mourgos γεια σου!!:) Βρηκα αυτον τον ορισμο....

"Ραιβοποδία

Από την Live-Pedia.gr

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Παραμόρφωση του ποδιού στην οποία παρατηρείται έντονη στροφή του άκρου ποδιού προς τα μέσα. Η ρ. παρατηρείται στο ένα πόδι και πολλές φορές σε συνδυασμό με άλλες παραμορφώσεις του άκρου ποδιού. Η αιτία της είναι άγνωστη. Η ρ. είναι κατά κανόνα συγγενής πάθηση και σπάνια επίκτητη (παραλυτική, σπαστική, μετατραυματική). Η στροφή που παρατηρείται γίνεται στον επιμήκη άξονα και ειδικότερα στο εξωτερικό χείλος του ποδιού και έχει ως αποτέλεσμα το πόδι να μην πατά στο έδαφος με το πέλμα, αλλά με το εξωτερικό του χείλος. Επίσης η ανωμαλία χαρακτηρίζεται από μειωμένη ισχύ των δύο περονιαίων μυών και του τρικέφαλου της γαστροκνημίας."

Ακουγεται τρομαχτικο οπως περιγραφεται.... και μου εκαναν εντυπωση ολα αυτα που ανεφρες... δεδομενου οτι το μωρακι της φιλης μου γεννηθηκε ετσι και το μονο που χρειαστηκαν να κανουν ειναι να φορανε για ενα περιπου μηνα ολη μερα τα ειδικα παπουτσακια... και μετα μεχρι περιπου τους 6 μηνες.... μονο το βραδυ στον υπνο...

Βεβαια οπως μεγαλωνε το μωρακι.... αντιδρουσε....δεν τα ηθελε... κι ετσι προκειμενου να τον καταφερνει να κοιμαται (γιατι αλλιως ειχε γκρινια) του τα κρατησε συνολο 3 μηνες!!!! τα ποδαρακια του τωρα ειναι μια χαρα!!!:)

Ωστοσο.... ισως διαφερει η καθε περιπτωση και ο βαθμος του "προβληματος"....

Μην ανησυχεις παντως.... δεν ειναι και τοσο τραγικο οσο ακουγεται...;)

Ακου ο αλλος να θελει να του κανει αναισθησια!!!:blink: Παιδια καποιοι γιατροι δεν πανε καθολου καλα!!!! Προκειμενου να βολευτουν η ακομα και να σου παρουσιασουν το προβλημα ως "ακατορθωτο να λυθει" και τον εαυτο τους ως "σωτηρες" (αρα μου χρωστατε τα παντα.... ριξτε κανενα φακελλακι στο juke box...:P ) παιρνουν ρισκα πανω στα μωρα...!!!:angry: :angry:

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!!!!!:S

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σίγουρα αν δεν υπήρδε εναλακτική και εμείς εκεί θα στεφόμασταν αλλά όπως είπε και η Αριστίνα πάντα πρέπει να το ψάχνεις γιατί μπορεί να μην είμαστε γιατρί αλλά έχουμε το μητρικό ένστικτο που μας καθοδηγεί.

Πάντως σας ευχαριστώ και τις δύο για τα σχόλιά σας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Όταν ρώτησα το γιατρό που έχουμε τώρα γιατί γίνονται οι ναρκώσεις, μας είπε γιατί οι γιατροί έχουν "βολευτεί" με αυτό τον τρόπο καθώς χρησιμοποιούν τον παραδοσιακό γύψο και μέχρι να στεγνώσει το παιδί πρέπει να είναι εντελώς ακίνητο.

Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα - και δε μιλάω για το σύνολο των γιατρών αλλά για ένα μεγάλο κομμάτι - υπάρχει μια οπισθοδρομική αντίληψη των πραγμάτων και της εξέλιξης. Και για να μη πάμε μακριά πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει για υπερσύγχρονα μηχανήματα σε νοσοκομεία τα οποία παραμένουν άχρηστα γιατί δεν υπάρχει η εξειδίκευση. Το γύψο θα κοιτάξουν?????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ετσι ειναι Μαρια μου δυστηχως!!!!Το θεμα ειναι να εχουμε τα ματια ανοιχτα και ναμην μενουμε σε μια αλλα προχωραμε σε 2-3 γνωμες...τι να κανουμε εχουμε καταντησει γιατροι απο μονοι μας!!Δεν βαριεσαι...ετσι μου ελεγαν κι εμενα για τις αμυγδαλες....δεν εχεις τιποτα δεν χρειαζεται να τις βγαλεις μεχρι και πριν μπω χειρουργειο(απο δικη μου αποφαση)και οταν βγηκα μου λεει ο γιατρος!:ευτυχως που το πηρες αποφαση να τις βγαλεις η μια ηταν δηλητηριο για τον οργανισμο!!!Οχι λεω θα περιμενα απο εσας!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πολυ στενοχωριεμαι οταν ακουω τετοια για τα μωρακια... χαιρομαι πολυ που τωρα πανε ολα καλα... περαστικα να ειναι και να τα ξεχασετε.:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 1 year later...

KALHMERA SE OLOYS.AKRIVOS TO IDIO PROVLIMA ANTIMETOPISA K GO.MONO POY TO DIKO MOY MORAKI TO EXEI K STA DYO PODARAKIA.EYTIXOS ARXISAME TIN THERAPEIA APO TIN PROTI EVDOMADA.STIN ARXI LOIPON K MAS EIXAN PEI GIA NARKOSEIS.GIA KALI MAS TYXI O GAMPROS MOY POY IKSERE KAPOION GIATRO STO MITERA,MAS KATHODIGISE SOSTA.ETSI KSEKINISAME K MEIS ME GIPSAKIA,TA OPOIA ALAZAME KATHE BDOMADA.AYTO KRATISE 6 OLOKLIRES EBDOMADES K XORIS NARKOSEIS.META PROXORISAME SE EPEMBASEI K STA DTA K DYO PODARAKIA K KSANAFORESAME GIA 15 MERES TA GIPSAKIA.TORA TO ZOYZOYNAKI MAS FORAEI KATI IDIKA PAPOYTSAKI TA OPOIA EINE ENOMENA METAKSI TOYS K PREPEI NA TA KRATISEI MEXRI 10 MINON.NOMIZO OTI EINE TO PIO DYSKOLO STADIO TIS THERAPIAS GIA TO MORAKI MAS POY TORA PAEI STON 3 MINA,ALLA K GIA MAS!EYXOME K ELPIZO NA TA SINITHISEI SINTOMA GIA NA STAMATISEI LIGO I GKRINIA K NA IREMISEI.I BELTIOSEI STA PODARAKIA TOY EINE IDI ORATI.AS PERNOYME LOIPON PANTA K MIA DEYTERI GNOMI!KALO KOYRAGIO SE OLOYS K OLES POY ANTIMETOPIZOYN TETOIOY EIDOYS PROBLIMATA.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...