Μετάβαση σε περιεχόμενο

b epepedoy


Recommended Posts

antroula me to kalo to moraki sou..

stin ayxeniki blepoun sto moro ta pososta gia ntaoun..

k sto megalo iperixo metrane ta panta..posa ekatosta einai to kefali ta podia ktl..episis poso kala trefete to moro ,blepoun k metran ta daxtilakia sta patousakia k xerakia...genika to epeksergazontai to moraki...

kala apotelesmata...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

antroula μου με το καλό και καλά αποτελέσματα!!! Συμφωνώ με την thouli.. Λέγεται και μεγάλος υπέρηχος γιατί ξεψαχνίζουν το έμβρυο.. Το εξετάζουν ανατομικά και όχι μόνο.. Εξετάζουν την αρτιμέλειά του, το εξετάζουν για λαγόχειλο, εξετάζουν τυχόν δυσλειτουργίες των ζωτικών του οργάνων, καρδιά, πνευμονάκια, νεφράκια, δυσμορφίες σπονδυλικής στήλης μηριαίων οστών, διαπιστώνεται το φύλο του παιδιού αν δεν έχει γίνει μέχρι τότε (το λιγότερο εδώ που τα λέμε) και ένα σωρό άλλα συμπεράσματα βγάζει ο γιατρός. Πιθανό βάρος του εμβρύου την 40η εβδομάδα και δε θυμάμαι πόσα άλλα!

Μην αγχώνεσαι (ποια το λέει...) τσάμπα θα είναι.. Θα δεις που όλα θα πάνε καλά και στο τέλος θα σου μείνει μόνο το άγχος!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τι είναι το υπερηχογράφημα β' επιπέδου;

Είναι μια αναλυτική καταγραφή με τον υπερηχοτομογράφο όλων των συστημάτων και των ανατομικών σχέσεων του σώματος του εμβρύου, με στόχο την πρώιμη ανίχνευση ανωμαλιών στη διάπλασή του. Ο 5ος μήνας δίνει τη δυνατότητα αφενός ευκρινούς καταγραφής των ανωμαλιών λόγω του μεγέθους του εμβρύου, και αφετέρου λόγω της ανωριμότητας της εγκυμοσύνης, δίνει την ευχέρεια διακοπής αυτής σε περίπτωση που βρεθούν σημαντικές ανωμαλίες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δεν ειναι τιποτα η εξεταση και μενα η αυχενικη μου ειχε βγει υπερβολικα καθαρη,τα γεννητικα οργανα δεν μπορεσαν να τα δουν καθαρα γιατι η μπουμπου σε ολη την εγκυμοσυνη κρυβονταν....με φωναζαν κιντερ εκπληξη:laugh:

σου δειχνουν ολα τα αργανα καθαρα μεχρι και την ροη του αιματοσ.βεβαια και εγω ειχα πολυ αγχοσ αν ολα θα πανε καλα,φυσικο ειναι να εχεισ!!!ομωσ οπωσ και θα δεισ ολα θα ειναι τελεια αντε περιμενουμε τα νεα σου;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Στο β-επιπεδου κοιτανε την εμβρυικη ανατομια και ανιχνευονται αν υπαρχουν συγγενεις ανατομικες ανωμαλιες. Ουσιαστικα ειναι ενα υπερηχογραφημα που το κανουν ολες οι εγκυες οπως η αυχαινικη διαφανεια, το αλφα τεστ, το ντοπλερ μητριαιων. Εγω εκανα και καρδιοτοκογραφημα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ααα να ρωτήσω...μετα την β-επιπέδου τι άλλη εξέταση ακολουθεί??εγω την β-επιπέδου θα την κάνω στις 18 φλεβάρη ...τί ειναι το ντόπλερ μητριαίων?!?!:huh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΦΟΡΟΟΥΜ ΒΡΗΚΑ ΑΥΤΟ

εγώ το έκανα στην 30η εβδομάδα. είναι υπέρηχος, όπως του β επιπέδου, αλλά δεν διαρκεί τόσο πολύ και δεν είναι τόσο αναλυτικός. κράτησε 15 λεπτά από ότι θυμάμαι και ουσιαστικά μετράνε τη ροή αίματος στον ομφάλιο λώρο και στις δύο μητριαίες αρτηρίες, για να διαπιστωθεί εάν ο πλακούντας τροφοδοτείται επαρκώς τις αρτηρίες του μωρού

_________________

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

1ο άρθρο

Υπέρηχος «β-επιπέδου»

Ανεξάρτητα από το αν θα έχει ή όχι επεμβατικής μέθοδος προσδιορισμού του καρυότυπου (προγεννητικός έλεγχος), συνήθως συνιστάται η μητέρα να έχει μια εξέταση υπερήχου στις 20 εβδομάδες, που θα απέκλειε φυσικές ανωμαλίες. Αυτή η εξέταση στην πλειοψηφία των περιπτώσεων θα μπορούσε να γίνει κοιλιακά. Ο σκοπός είναι:

;) Να μετρηθεί το μέγεθος του εμβρύου.

;) Να προσδιοριστεί ο κίνδυνος το μωρό να έχει κάποιο γενετικό πρόβλημα.

;) Να επιβεβαιωθεί η καλή πρόοδος της κύησης, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις πολύδημης κύησης. Ο υπέρηχος θα δείξει αν τα δυο έμβρυα αναπτύσσονται φυσιολογικά και αν μοιράζονται τον ίδιο πλακούντα, που θα μπορούσε να αυξήσει την πιθανότητα επιπλοκής.

;) Να διαγνώσει συγκεκριμένες μείζονες εμβρυικές ανωμαλίες.

;) Να διαγνώσει αποτυχία συνέχισης της κύησης.

2ο άρθρο

Μεταξύ της εικοστής και της εικοστής τέταρτης εβδομάδας της κύησης εκτελείται το αναλυτικό γενετικό υπερηχογράφημα, γνωστό και ως υπερηχογράφημα Β ΕΠΙΠΈΔΟΥ, στο οποίο ελέγχεται λεπτομερέστατα η ανάπτυξη του εμβρύου. Συγκεκριμένα εξετάζονται:

α) κρανίο, εγκέφαλος (κοιλίες εγκεφάλου, πρόσθιος και οπίσθιος βόθρος, χοριοειδή πλέγματα, παρεγκεφαλίδα ).

β) πρόσωπο, υπερώα, μύτη, χείλη, προφίλ.

γ) σπονδυλική στήλη.

δ) θώρακας, πνεύμονες, διάφραγμα.

ε) καρδιά, εκφύσεις μεγάλων αγγείων.

στ) κοιλιακά τοιχώματα

ζ) στόμαχοςι, ήπαρ, έντερο.

η) νεφροί, ουρητήρες, ουροδόχος κύστη.

θ) γεννητικά όργανα.

ι) άνω και κάτω άκρα.

κ) ομφάλιος λώρος.

λ) μορφολογία και θέση πλακούντα.

μ) αμνιακό υγρό.

Το υπερηχογράφημα Β ΕΠΙΠΈΔΟΥ πρέπει να γίνεται σε όλες τις κυήσεις, ακόμα και αν έχει γίνει ο χρωμοσωμικός έλεγχος του εμβρύου με λήψη τροφοβλάστης ή αμνιοπαρακέντηση.

Αυτά τα άρθρα βρήκα μέσω internet, ελπίζω να σε βοηθήσουν.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...