Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ.....


Recommended Posts

Vrika auto an sas endiaferei....

Πολλοί μαιευτήρες και άλλοι γιατροί συμφωνούν στο ότι ενδείκνυται η αύξηση του βάρους περίπου 11 έως 16 κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για τις γυναίκες που έχουν κανονικό βάρος και ύψος.

Αν το συνηθισμένο σας βάρος πριν από την εγκυμοσύνη ήταν χαμηλό, ή αν είστε στην εφηβεία (19 ετών ή μικρότερη) θα πρέπει να πάρετε περισσότερο βάρος. Αν περιμένετε δίδυμα, και πάλι θα πρέπει να πάρετε περισσότερο βάρος από το συνηθισμένο.

Αν το συνηθισμένο σας βάρος ήταν μεγαλύτερο από το κανονικό, δε θα πρέπει να πάρετε τόσο πολύ βάρος. Επειδή κάθε θερμίδα είναι σημαντική, θα πρέπει να καταβάλετε κάθε προσπάθεια για να τρώτε υγιεινά, θρεπτικά φαγητά και να αποφεύγετε τη δίαιτα απώλειας βάρους.

Συζητήστε με το γιατρό σας πόσο βάρος ενδείκνυται να πάρετε. Να θυμάστε ότι ο γιατρός σας είναι η καλύτερη πηγή πληροφόρησης για τις ατομικές σας ανάγκες.

Προφίλ Αύξηση βάρους

Φυσιολογικό βάρος γυναικών 11.5 έως 16.0 κιλά

Γυναίκες με χαμηλότερο από το κανονικό βάρος 12.5 έως 18.0 κιλά

Έφηβες 12.5 έως 18.0 κιλά

Υπέρβαρες γυναίκες 7.0 έως 11.5 κιλά

Παχύσαρκες γυναίκες 6.8 κιλά

Έγκυες με δίδυμα 16.0 έως 20.5 κιλά

Η αύξηση του βάρους κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά το βάρος του μωρού. Η σωστή αύξηση του βάρους είναι επομένως σημαντικό θέμα επειδή το επιπλέον ή το λιγότερο από το κανονικό βάρος μπορεί να δημιουργήσει δυσκολίες.

Το παιδί που γεννιέται με βάρος χαμηλότερο από το κανονικό (< 3 κιλά) είναι πιθανό να εμφανίσει προβλήματα που σχετίζονται με το χαμηλό του βάρος. Ένα σαφώς μεγάλο μωρό (> 4 κιλά) μπορεί να δυσχεράνει την κύηση και τον τοκετό.

Ο γιατρός σας θα ελέγχει το βάρος σας σε κάθε επίσκεψη για να διασφαλίσει ότι η αύξηση βάρους είναι η ενδεδειγμένη. Ο έλεγχος του βάρους σας, είναι ένας τρόπος για να ελέγξετε ότι το μωρό σας λαμβάνει την κατάλληλη διατροφή.

Το αναπτυσσόμενο έμβρυο "ευθύνεται" για λιγότερο από το μισό βάρος που πήρατε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η αύξηση του βάρους μπορεί επίσης να προκληθεί εξαιτίας των αλλαγών στους ιστούς, των υγρών, του αίματος στο σώμα σας και των αποθεμάτων λίπους.

Το περισσότερο βάρος το παίρνετε τους τελευταίους έξι μήνες. Οι περισσότερες γυναίκες παίρνουν 1 με 2 κιλά το πρώτο τρίμηνο, και ακολουθεί μια σταθερή αύξηση του βάρους κατά 400 περίπου γραμμάρια την εβδομάδα. Ετσι η αύξηση του βάρους φθάνει στα 4,5 κιλά την 20η εβδομάδα, στα 8,6 κιλά την 30η εβδομάδα, και στα 12,2 κιλά όταν έρθει η ώρα της γέννας.

Μπορεί να ανησυχείτε για την αύξηση του βάρους σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επειδή φοβάστε ότι το υπερβολικό βάρος θα παραμείνει και μετά τη γέννα. Μελέτες, εντούτοις, έδειξαν ότι κατά μέσο όρο παραμένουν περίπου 4 κιλά αμέσως μετά τη γέννα, και μόνο 2 κιλά 6 εβδομάδες μετά τη γέννηση του παιδιού.

Αν ακολουθήσετε τις οδηγίες του γιατρού σας, θα χάσετε όλο το βάρος που πήρατε μέσα σε 8 μήνες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΓΩ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΗΡΑ 9 ΚΙΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΧΑΣΑ ΕΩΣ ΤΗ 2η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΑ!!ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΔΙΑΙΤΑ ΜΟΛΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΘΗΛΑΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΙΤΤΑ ΚΙΛΑ!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kalispera koritsia...:) :) :)

Egw stin prwti mou egkumwsini eixa valei 19 oloklira kila...:blink: :blink: :blink:

Kai ta eixa xasei OLA...:P

Se auti tin egkumwsini mou eutixws ta paw kalitera...

Exw valei 6 kila ews twra...:woohoo: :woohoo: :woohoo:

Kali sunexeia sew oles...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ranini μου καλο βλεπω συμορφωθηκες μπραβο μπραβο!!!:-)

Σε πειραζω φυσικα καλη μου!!!!

Πολυ ωραιο το αρθρο!!!να ξερουμε ποσα να παρουμε βρε αδερφε....οταν ερθει εκεινη η ευλογημενη ωρα ε?

Φιλακια...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ωραιο το θεματάκι σου ranini!!!Εγω εχω βάλει 10 μέχρι στιγμής...Κάποιες μελετες υποστηρίζουν οτι δεν συσχετίζεται το βάρος του μωρού με τα κιλά της εγκυμοσύνης αλλα καλο θα ειναι να προσέχουμε..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Tι να σου πω boymamma αν παμε συγκριτικά για να καταλάβουμε τι μας γίνεται,εγώ είμαι στην 20η εβδομάδα και έχω βάλει 4 κιλά.Ποιός έχει βάλει λίγα και ποιός κανονικά??:dry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ποποπο 4-6-8 τι νουρεμα ειναι αυτα τζοκερ παιζεται??:laugh: εγω ακομα δεν ειμαι εγκυος οταν-πρωτα ο θεος-μεινω εχω να χτυπησω διψηφα:laugh: :laugh: τωρα κ εβαλα 18:blush: φανταστητε:blink: το εχω κ σε αλλο χρωματακι το ιδιο μαγιο:P :P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Xaxaxa βρε συ Αννάκι μην το λες αυτό γιατι δεν είναι ότι καλύτερο και για το παιδί να βάλεις 18 και 20 κιλά.Μέχρι 15 το πολύ θα έλεγα ότι είναι κανονικά.Ανάλογα πάντα τα κιλά σου την στιγμή που έμεινες έγκυος.΄Άλλα κιλά θα πάρεις αν είσαι ελειποβαρής και άλλα αν είσαι υπέρβαρηB)

Τομας και εγώ με αυτό το άγχος ήμουν ,μην βάλω πολλά κιλά...:dry:

αλλά να ξέρεις πως αν προσέχεις δηλαδή,δεν πλακώνεις τα γλυκά,δεν τρως ψωμιά με το κιλό,και το βράδυ τρως γιαουρτακι,μια ζαλάτα μπόλικη ,κάτι ελαφρυ τελοσπάντον,να δεις πως ούυτε πολλά κιλά θα πάρεις και ποοοοσο γρηγορα και καλά θα επανέλθεις μετα την εγκυμοσύνη.Γιατί να πάρεις πολλά κιλά κια να ταλαιπωρηθείς μετά να τα χάσεις??τα κιλά δεν φαίνονται οσο είσαι έγκυος...μετα είναι το δράμα:P:blink::) :) :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΧ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΙΛΑ ΤΑ ΕΧΩ ΕΜΜΟΝΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ 5 ΚΙ ΕΧΩ ΒΛΕΙ ΣΧΕΔΟΝ 5 ΚΙΛΑ ΚΑΙ ΤΑ 3 ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 1,5 ΜΗΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΡΩΩ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΚΤΛ.ΑΛΛΑ ΕΙΠΑ ΞΑΝΑ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΓΛΥΚΑ..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω κοριτσια σε 2 εβδομαδες μπαινω στον 6ο και δεν εχω παρει ουτε γραμμαριο...

απεναντιας το πρωτο τριμηνο ειχα χασει και 4 κιλα...

(εννοειται οτι δεν εκανα διαιτα, ουτε στερηθηκα τιποτα απλα ο σιδηρος με φουσκωνει τοσο που τρωω λιγοτερο απο το κανονικο μου)

και στις δυο πρωτες μου εγκυμοσυνες ειχα παρει ελαχιστα κιλα!

συνολικα 5,5 κιλα στο πρωτο παιδι και 6 στο δευτερο και τα μωρα γεννηθηκανε 3 κιλα και 3.200 αντιστοιχα!!

οποτε τελικα τα κιλα, δεν εχουν και τοσο σχεση με το βαρος γεννησης του μωρου!!

καλη συνεχεια να εχουμε ολες...

και με υγιεστατα μωρακια!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...